Ο π. Θεόδωρος Ζήσης για «το πρόβλημα της ιερωσύνης των γυναικών».

https://youtu.be/zlqw-EWuITs?t=1 simon agiagi

8 thoughts on “Ο π. Θεόδωρος Ζήσης για «το πρόβλημα της ιερωσύνης των γυναικών».

  1. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ Π.ΘΕΟΔΩΡΕ!ΘΑΥΜΑΣΙΑ Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ(1992 ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ)!

  2. Doamne ajută soră Fay

    fratii din Ucraina care dețin blogul U.J.O (uniunea jurnaliștilor ortodocși) au fost arestați, deasemenea Mitropolitul Luca Covalenko de Zapirojie &Melitopol a fost arestat și el

    • συνελήφθησαν αδέρφια από την Ουκρανία που είναι κάτοχοι του ιστολογίου U.J.O (ένωση ορθοδόξων δημοσιογράφων), επίσης συνελήφθη και ο Μητροπολίτης Ζαπορίζια & Μελιτόπολης Λούκα Κοβαλένκο

      • Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΞΑΛΛΟΥ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ!

  3. Έχουμε, επιτέλους και την απάντηση του επισκόπου Ζιμπάμπουε (γιατί, προσωπικά, ήμουν πολύ περίεργος να δω πώς θα υπεράσπιζε την πράξη του). Και τελικά, είδαμε κατινίστικα επιχειρήματα (του τύπου «το δικό μας πατριαρχείο είναι πιο παλιό, άρα πιο σοφό»), αλλά το πιο πετυχημένο ήταν ότι η χειροτονία των γυναικών είναι απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας !?! από το 2009, αλλά φοβούνταν να την κάνουν πράξη, μη τυχόν και χάσει τις δωρεές ( !?! ) των χριστιανών!

    https://www.protothema.gr/world/article/1496208/heirotonithike-i-proti-gunaika-diakonissa-tis-orthodoxis-ekklisias-stin-afriki/

    Αλλά, βλέπεις, παρεμβλήθηκαν από τότε η του Κολυμπαρίου ψευδο – σύνοδος, η (παγκόσμια πρωτοτυπία σε χριστιανικό ορθόδοξο κράτος) ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων ! Οπότε, ένιωσαν ότι «ωρίμασαν» οι συνθήκες !

  4. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΣΤΩΜΟΤΙΚΌ ΚΑΙ ΠΈΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΣ.
    ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΑ…»dessous» του Πατριαρχειου Αλεξανδρείας συν τις δικαιολογίες του Σεραφειμ της Ζιμπάμπουε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΉ ΠΛΈΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊΣΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ, Η ΟΠΟΊΑ «ΣΤΉΘΗΚΕ» ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ – όπως αυταπόδεικτα φαινεται- ΜΕ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΠΛΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (αναβίωση δήθεν των Διακονισσών….δεν έχουμε ιερείς πολλούς να βοηθούν,, κλπ).
    Ο ΘΕΟΣ, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ. ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΒΕΒΑΊΩΣ, ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝ ΚΑΙ….ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΈΠΩ…

    ΚΑΘΌΤΙ,
    ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ και
    ΦΟΒΕΡΟΝ ΤΟ ΕΜΠΕΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ ΖΩΝΤΟΣ, ΕΆΝ…..ΔΕΝ !!!

Σχολιάστε