Το σκάνδαλον του εορτασμού του Πάσχα με κλονισμένην την Εκκλησιαστικήν ενότηταν.


3 thoughts on “Το σκάνδαλον του εορτασμού του Πάσχα με κλονισμένην την Εκκλησιαστικήν ενότηταν.

  1. Δηλαδή, τι προτείνει στο δια ταύτα, ο σεβαστός κ. Χαραλάμπους; Πρόκειται για απλή διαπίστωση; Και γιατί το ονομάζει με την προκλητική λέξη ΄΄σκάνδαλο΄΄ και όχι ας πούμε ΄΄κρίμα΄΄ , έτσι απλά. Συγγνώμη, λέω τι αισθάνομαι, γιατί σαν άσχετος, δεν μπορώ να μιλάω με σιγουριά.

    • Την «προκλητική» λέξη σκάνδαλο την χρησιμοποίησε πριν λίγες ημέρες ο πατρ. Βαρθολομαίος, ο οποίος είπε ότι είναι σκάνδαλο που δεν εορτάζουμε Πάσχα με τους αιρετικούς. Και ήλθε ο κ. Χαραλάμπους και απαντά και λέει: σκάνδαλο άνθρωπέ μου δεν είναι ο μη κοινός εορτασμός με τους αιρετικούς. Σκάνδαλο είναι το ότι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα εορτάσουν το Πάσχα μη χωριστά ο ένας από τον άλλον, αναφερόμενος στο ουκρανικό σχίσμα.

  2. Σκάνδαλο πρωτίστως είναι η παράνομη και με το έτσι θέλω του μασωνου Μεταξακη η εισαγωγή του παπικου ημερολογίου και το σχίσμα της Ελλαδικης εκκλησιας. Ένα πρωτεύον ζήτημα που διαγράφηκε από τις συζητήσεις της ληστρικης συνόδου του Κολυμπαριου μόνο και μόνο για να εορτάζουμε με την αιρετική δυση και όχι με την ορθόδοξη Ανατολή. Τα χειρότερα έρχονται από του χρόνου ατή Νίκαια της Βηθυνιας. 

Σχολιάστε