Παραλειπόμενα – Ειδήσεις – σχόλια της επικαιρότητας.


6 thoughts on “Παραλειπόμενα – Ειδήσεις – σχόλια της επικαιρότητας.

  1. Δεν μπορεί να παίρνουμε στα σοβαρά τα λόγια του Ιερωνύμου για την βάπτιση των παιδιών σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την ονομαστική αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών «παιχνιδίσματα» και αδιαφόρησε. Η κατάσταση στην οποία σήμερα βρισκόμαστε πέρασε και από εκείνο το σημείο.

  2. Ιερώνυμος: «Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην Παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντός του. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτισθούν, θα βαπτισθούν»

    Αυτό που εισπράτω είναι ότι σε ένα ακόμη θέμα κατάφεραν να προωθήσουν μια κατασκευασμένη συναίνεση προς την κατεύθυνση της πρακτικής των Παπικών με τη μέθοδο δημιουργίας κλίματος ή/και τετελεσμένων…

    Κάνουμε την πάπια σε αντικανονικές βαπτίσεις επικαλούμενοι μια κοσμική αγαπητική διάθεση και μετά το σκανδαλισμό και τις αντιδράσεις υποχωρούμε σε μία θέση/στάση που «όλως τυχαίως» συμπίπτει (πάντα) με τις αιρετικές πρακτικές των Παπικών (στη συγκεκριμένη περίπτωση τα Παπικά βλαστάρια -χωρίς να φταίνε τα ίδια- «ολοκληρώνουν» το βάπτισμά τους τους όταν φτάσουν σε ηλικία να πάνε στο αντίστοιχο Ελληνικό Λύκειο «εφόσον το επιθυμούν…

    Φυσικά με το εμβόλιμο «Μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών» ο Ιερώνυμος (και ο κάθε Ιερώνυμος) έχει ήδη πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αφού έχει (προδοτικά) συμβάλλει στην επιβολή ως πραγματικότητας του γεγονότος ότι η «κατήχηση είναι ευθύνη της οικογένειας» ΚΑΙ ΟΧΙ δικιά του(ς) και έχει αποποιηθεί του βασικού του έργου ως Πνευματικού δασκάλου και Θεματοφύλακα της Πίστης…

    Που να βρει καιρό να ασχοληθεί με την κατήχηση… Έχει μια ολόκληρη ΜΚΟ συσσιτίων, υποδοχής λαθρομεταναστών, και κοινωνικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δρώμενων να διαχειριστεί… Με την κατήχηση θα ασχοληθεί?

    Σημείωση: Παρά τα παραπάνω μόνο Ιερώνυμοι και η σύνοδός τους είναι οι «αναγνωρισμένοι» και «θεσμικά κατοχυρωμένοι» από το Κράτος του Καίσαρα να δογματίζουν κατά το δοκούν σαν άλλοι Πάπες επί γης… Και εντεταλμένοι της Νέας Τάξης να είναι επαγγελματίες του θρησκευτικού συναισθήματος των «αφελών»…

  3. Η δήλωση του Ιερώνυμου για την βάφτιση των παιδιών είναι το προπύργιο της αποδοχής της ομοφυλοφιλίας και του γάμου των ομοφυλοφίλων. Παρακάμπτει όλη την ατζέντα της ανωμαλίας με το ψεύτικο ενδιαφέρον της βάφτισης των παιδιών λες και όλα τα αλλά είναι μια χαρά. Καραμπινάτη προδοσία της αποστολής του.

    Γι αυτό οι υπόλοιποι αρχιερείς που περιμένουν να ωριμάσει το θέμα (δηλαδή να ριζώσει για τα καλά η ανωμαλία), είναι δυο φορές προδότες.

  4. Αυτό το «εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και εκκλησιών» είναι τραγικό!! Και δυστυχώς το ακούμε και το διαβάζουμε συνέχεια. Για κάποιους έχει γίνει κάτι το φυσιολογικό….

  5. Η παρατιθέμενη φωτογραφία αποκαλύπτει πανηγυρικά το μέγεθος της εκπτώσεως της σύγχρονης εκκλησιαστικής ηγεσίας. Αν είναι δυνατόν οι διαπράξαντες το μέγα έγκλημα της υπερψηφίσεως του διαστροφικού νομοσχεδίου καθώς και οι υποστηρικτές του και οι συνευδοκούντες , αντίχριστοι πολιτικοί εξουσιαστές, ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΤΕΟΙ, να γίνονται δεκτοί στο ναό του Θεού χωρίς να έχουν εκδηλώσει ίχνος μετανοίας.

    Και να χαμογελά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο τραγικός αυτός άνθρωπος, επί των ημερών του οποίου κατέστησαν νόμοι του κράτους τρις- αίσχιστα νομοσχέδια , άνευ ουσιαστικής αντιδράσεως και αντιστάσεως από την πλευρά του και χωρίς την επιβολή, από πλευράς Εκκλησίας, των ενδεδειγμένων πνευματικών κυρώσεων των ενόχων.

Σχολιάστε