Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος επικρίνει εμμέσως τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ!


24 thoughts on “Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος επικρίνει εμμέσως τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ!

  1. Δεν κοιτάει που στη Μητρόπολη του θα φέρουν το ρομπότ «Σοφία» να μιλήσει σε Ιερό Ναό για το πόσο ανώτερη του ανθρώπου είναι ο Τεχνητή Νοημοσύνη, μόνο κοιτάει να κάνει μάθημα στον Κυθήρων.

  2. Θερμά συγχαρητήρια στο συντάκτη του άρθρου.

    Το κείμενο του μητροπολίτη Ναυπάκτου είναι επιεικώς απαράδεκτο ( κανονικά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη έκφραση) αφού σε μια κρίσιμη και καίρια χρονική στιγμή επιχειρεί να επενδύσει με ψευτοθεολογικό και ψευτοεκκλησιαστικό μανδύα το οθνείο και απόβλητο πνεύμα του ενδοτισμού και του συμβιβασμού.

  3. Να περιμένουμε λοιπόν λίγο ακόμα να ωριμάσει. Πού ξέρεις, μπορεί η επιστήμη να κάνει τους άντρες να γεννάνε όποτε δεν χρειάζεται να συζητάμε για υιοθεσίες κ.λ.π. Ακόμα περιμένει να ωριμάσει και ο αφορισμός του αγωνιστή θεολόγου Νικολαου Σωτηροπούλου για να πάρει θέση ο άνθρωπος. Αλλά τι λέω; Εκεί ήταν καταπέλτης. Όχι παίζουμε.

  4. Τα ίδια ακριβώς έλεγε και στο ουκρανικό. Ότι μία μελλοντική σύνοδος θα αποφασίσει…. καθώς καλούσε την Εκκλησία της Ελλάδος να υπακούσει σιωπηλά στα κελεύσματα του πατριάρχη Βαρθολομαίου και των αμερικάνων. Και είδαμε που κατέληξε όλο αυτό. Στην ολοκλήρωση, άνευ εμποδίων, ενός εγκλήματος με την συμμετοχή μας.

    Και τώρα που θα κάνουν τα παιδιά ανώμαλα ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, καλεί τα μέλη της Εκκλησίας σε συντεταγμένη υποχώρηση με «ψυχραιμία» και «νηφαλιότητα» (τις γνωστές λέξεις που βρωμάνε συμβιβασμό με το διάβολο) για το καλό της ενότητας (βεβαίως βεβαίως). Επιλέγει μάλιστα να μην αναγνωρίσει το πρόβλημα που έχει εισβάλλει μέσα στην Εκκλησία και δηλητηριάζει τα μέλη Της, λέγοντας ότι οι σοδομονομίτες έχουν απλά μία άλλη άποψη. Κι ενώ ο Ιερόθεος καλεί σε σιωπή μέχρι «να ωριμάσουν τα πράγματα» (δηλαδή μέχρι να πάψει να ακούγεται η αλήθεια και η μόλυνση να έχει προχωρήσει βαθιά μέσα στο σώμα) βλέπουμε να αναδύονται από το κυβερνών κόμμα «πατέρες» της Εκκλησίας για να καλύψουν το κενό που αφήνει η Ιεραρχία. Ο Μαρινάκης αποφάνθηκε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία, ενώ ο Πιερρακάκης καταδίκασε την στάση του Μητροπολίτη Κερκύρας. Μέλη της Εκκλησίας και αυτοί που έχουν την δική τους άποψη, σύμφωνα πάντα, «με την άποψη» -ας πούμε κι εμείς- του Ναυπάκτου Ιερόθεου. Αυτά είναι τα χάλια μας. Ο Θεός να μας ελεήσει.

  5. Ο Ιερόθεος είναι porte parole τού βαθέος Αμερικανικού κράτους ,θα πήγαινε κόντρα σ αυτούς?

  6. Ο επίσκοπος Ναυπάκτου και κάποιοι άλλοι επίσκοποι δίνουν την εντύπωση ότι από τα πολλά διαβάσματα έχουν ξεχάσει τα βασικά.

    Ο ίδιος ο Χριστός μιλάει για διχασμό λέγοντας ότι για χάρη της πίστεως θα χωριστούμε από τους άλλους ανθρώπους. Ιδού το ότι ο αφορισμός (που σημαίνει βγάζω έξω από τα όρια) έχει Αγιογραφική βάση. Λέει στο κατά Ματθαίον, κεφάλαιο 10 :

    34 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἀλλὰ μάχαιραν. 35 ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς, 36 καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ.

  7. Αυτός δεν είναι που αποκαλούσε «ναζιστές» όσους δεν υποτάχθηκαν στην προπαγάνδα της πολιτικοοικονομικής ελιτ για τα δοκιμαστικά μπολια; Ζήτησε ποτέ συγνώμη για τις τότε απόψεις του, ειδικά σήμερα που έχουν βγει στο φως όλες αυτές οι επιπτώσεις και παρενεργειες και ξαφνικήτηδες;

    Εξάλλου, αν είναι μέλη της Εκκλησίας τότε γιατί αντιδρά στο επιτημιο που τους επιβάλλει ο επίσκοπος τους;

    Εάν πάλι δεν είναι μέλη της Εκκλησίας, τότε γιατί αντιδρά σε κάτι που έτσι κιαλλιως δεν τους αφορά αφού ούτως ή άλλως είναι ήδη αυτοαποκομμενοι από την Εκκλησία;

    Νομίζω ότι το κάνει για δύο λόγους: 1) Για να μην κοπεί ο μισθουλάκος, αφου ετσι θα ξεκινησει η κουβέντα του διαχωρισμού κράτους Εκκλησίας, ( κάτι που το ίδιο το Ευαγγέλιο το απαιτεί, μιλώντας ο Κύριος ξεκαθαρα, προφητικά και προειδοποιητικά για τους μισθωτούς ποιμένες) 2) Γιατι έχει το μικρόβιο του πολιτικού ηγεμόνα.

  8. Α’Κορ,Ε’ 1 Ὅλως ἀκούεται ἐν ὑμῖν πορνεία, καὶ τοιαύτη πορνεία, ἥτις οὐδὲ ἐν τοῖς ἔθνεσιν ὀνομάζεται, ὥστε γυναῖκά τινα τοῦ πατρὸς ἔχειν. καὶ ὑμεῖς πεφυσιωμένοι   ἐστέ, καὶ οὐχὶ μᾶλλον ἐπενθήσατε, ἵνα ἐξαρθῇ (εκδιωχθή)  ἐκ μέσου ὑμῶν ὁ τὸ ἔργον τοῦτο ποιήσας. ἐγὼ μὲν γὰρ ὡς ἀπὼν τῷ σώματι, παρὼν δὲ τῷ πνεύματι, ἤδη κέκρικα ὡς παρών, τὸν οὕτω τοῦτο  κατεργασάμενον, ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, συναχθέντων ὑμῶν καὶ τοῦ ἐμοῦ πνεύματος, σὺν τῇ δυνάμει τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, παραδοῦναι τὸν τοιοῦτον τῷ Σατανᾷ εἰς ὄλεθρον τῆς σαρκός, ἵνα τὸ πνεῦμα σωθῇ ἐν τῇ ἡμέρᾳ τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ.                                                               

  9. Ο Ιερόθεος Ναυπάκτου θα έπρεπε να έχει κρεμάσει το επιτραχηλιο του και να μετανοήσει με πόνο για την δημόσια διαφήμιση των δαιμονικων σκευασματων πού έκανε και τώρα βλέπουμε τα θανατηφόρα αποτελέσματα! Αλλά δυστυχώς είναι αμετανόητος!

  10. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συγγραφέα του συγκεκριμένου άρθρου, για τις πολύ εύστοχες παρατηρήσεις του, και σ΄αυτό το άρθρο αλλά και σε προηγούμενα που έχει δημοσιεύσει.

    Για τον συγκεκριμένο «ανώτερο εκκλησιαστικό κρατικό υπάλληλο», όπως πολύ εύστοχα έχει ο ίδιος ο συγγραφέας ονοματίσει τους ομοίους του (στο πνεύμα) κρατικούς υπαλλήλους, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τον ίδιο, εκτός και αν διαγράψουμε κυρίως το έτος 2020 από την ζωή μας, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η υποκρισία, ο φαρισαϊσμός, η επιθετικότητά του.

    Ήταν αυτός ως ιθύνων νους και ως «θεωρητικός» του ανθρώπου που παριστάνει τον αρχιεπίσκοπο, που διέλυσε την Αγία Συνοδικότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας όταν για πρώτη φορά στην δισχιλιόχρονη ιστορία της, από την πρώτη Αποστολική Σύνοδο, μέχρι τις Οικουμενικές Συνόδους και όλες τις Συνόδους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μέχρι το έτος 2020, φιμώθηκε η Ιερά Σύνοδος και το σύνολο του Σώματος των Επισκόπων. Μια μικρή κάστα ανθρώπων αποφάσισαν και κατέλυσαν την συνοδικότητα της Εκκλησίας, πήραν αποφάσεις εξαιρετικά τραγικές για την ζωή του λογικού ποιμνίου, όπως το πρωτόγνωρο κλείσιμο των Ναών, την απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, (ακόμη και στούς ετοιμοθάνατους), απαγόρευσαν την προσκύνηση των Αγίων Εικόνων, τις Λιτανείες, την εξομολόγηση των πιστών, απαγόρευσαν ακόμη και το πένθιμο χτύπημα των Καμπανών των Ναών την Μεγάλη Παρασκευή του 2020, εξαφάνισαν τον εορτασμό του Πάσχα και της Αναστάσεως, της μεγαλύτερης χαρμόσυνης εορτής της Ορθοδοξίας.

    Ήταν τέτοια η επίθεσή τους στην συνοδικότητα της Εκκλησίας που για δύο ολόκληρους μήνες απαγόρευσαν στον οποιοδήποτε ιεράρχη, κληρικό, μοναχό, θεολόγο, να ομιλεί ή να κατηχεί δημοσίως ακόμη και στο ποίμνιό του. Οι μόνοι που είχαν δυνατότητα να εκφέρουν λόγο ήταν α) ο αρχιεπίσκοπος και β) ο ίδιος, εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος της δολοφονημένης Συνόδου.

    Στο σπίτι λοιπόν του κρεμασμένου, είναι από τους ελάχιστους που δεν δικαιούται να μιλήσει για σχοινί.

  11. Προφήτης Ηλίας Θεσβίτης τους χρειάζεται. Με τη μάχαιρα που τροχάει (όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος) θα ξύριζε πολλά γένεια που αναξίως φέρουν πια κάποιοι πνευματικοί «ποιμένες». Ένα μπράβο στον πρώην Καλαβρύτων αμβρόσιο, στον Κυθήρων και στον Μεσογαίας για όσα έχουν πει και γράψει τελευταία για το επίμαχο ζήτημα.

  12. https://orthodoxostypos.gr/%e1%bd%81-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%e1%bd%b4%cf%82-%cf%84%e1%bf%86%cf%82-%ce%bf%e1%bc%b0%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ae%ce%b3%ce%bf%cf%81/

    Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.Υπάρχουν και άλλοι ιεράρχες με προβληματικές απόψεις εν προκειμένω.

    • Μάλιστα , με αυτή την δήλωση του ,μόλις έθεσε εαυτόν εκτός εκκλησίας ο κος Ειρηναίος… κηρύσσει έτερον και αλλότριον Ευαγγέλιον, οπότε τελειώσαμε μ αυτόν…

  13. Είναι τοις πάσι γνωστό πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σ’αυτούς που γυμνή τη κεφαλή κηρύττουν Θεό που ταυτίζεται με την Κόλαση τουτέστιν αίρεση… Ο άνθρωπος μας λέει χύμα ότι ο Θεός είναι το πυρ της κόλασης Όποιος τον ακούει και κάνει τον κουφό είναι για κλάματα

  14. Μέτοικε, πιο κέντρο (όσον αφορά τον στόχο) δεν γίνεται. Απίθανος και τόσο ρεαλιστικός! Συγχαρητήρια !!!!!

  15. Φαίη, όσο περισσότεροι τόσο χειρότερα δε νομίζετε;; Και πού είναι η ορθοδοξία των άλλων να ελέγξουν αυτούς που λένε τέτοιες αερολογίες;

    εσείς , πιστεύετε σε έναν θεό που είναι η κόλαση;;

    ότι ναναι λέει ο καθείς και το βαφτίζουν ορθόδοξο

    • Από τον τρόπο της απάντησής σας θα έλεγε κανείς ότι μάλλον εσείς δεν είστε Ορθόδοξος. Μην απομονώνετε τις φράσεις του κειμένου. Διαβάστε τί λέει. Το θέμα έληξε.

      π Γ Μεταλληνός Ο Παράδεισος και η κόλαση κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας μας

      https://www.youtube.com/watch?v=GLUF6BoU3X8

  16. Μήπως ο π. Ανδρέας Κονάνος ήταν τελικά πιο τίμιος που ομολόγησε το κουσούρι του και έβγαλε τα ράσα, και από την άλλη οι επίσκοποι πάνε να μας τρελάνουν με αυτά που λένε και κάνουν; Έχουν γίνει οι μεγαλύτεροι διπλωμάτες.

Σχολιάστε