Εις Άγιος, εις Κύριος, Δαμασκηνός! Μόνο τα κηρύγματα του Αιτωλίας Δαμασκηνού επιτρέπεται να ακούγονται τις Κυριακές στην Μητρόπολη!

(πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για να δείτε καλύτερα)


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

39 thoughts on “Εις Άγιος, εις Κύριος, Δαμασκηνός! Μόνο τα κηρύγματα του Αιτωλίας Δαμασκηνού επιτρέπεται να ακούγονται τις Κυριακές στην Μητρόπολη!

  1. Μέγα σκάνδαλο! Δεσποτισμός του αισχίστου είδους! Οποία αλαζονία! Τέτοιο πράγμα δεν υπενόησε καν ο Απόστολος Παύλος στις νουθεσίες προς Τιμόθεον στις επιστολές του. Ήθελα να ήξερα που θα βασίσει θεολογικά τέτοιο έκτρωμα αν ερωτηθεί από που αντλεί το δικαίωμα να φιμώνει τους ιεροκύρηκες και να ακούγεται μόνο ότι θέλει αυτός.

  2. Έμαθα, ότι είναι κρυφοαντιοικουμενιστής και θέλει να προφυλαχθεί απ τους οικουμενιστές ιερείς του …..λέτε;

      • Αστειάκι…! Απλά δεν τα πάω καλά με τα διάφορα του διαδικτύου και δεν βρίσκω φατσούλα με γελάκι για να πιστοποιήσω το σκωπτικό του κειμένου. Συγγνώμη.

  3. Και ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τού κράτους… Ποια η ανάγκη να μισθοδοτούνται οι κληρικοί , όταν δεν θα μπορούν ούτε να κηρύξουν…. Βλέπω ο Δαμασκηνός να τους οδηγεί όλους στο ταμείο ανεργίας, θα τρίβουν τα χέρια τους στο υπουργείο Οικονομικών

  4. Αυτό αδελφοί είναι κοινή πρακτική σε πολλές μητροπόλεις.Μηπως το παρατραβαμε;Το θεολογικο επίπεδο των ιερέων της Μητροπόλεως το γνωρίζουμε;

      • Το μορφωτικό , πνευματικό , θεολογικό ακόμα και φυσικό επίπεδο του λεγάμενου το γνωρίζετε ?

        Προσωπικά είμαι ενάμισυ μέτρο μπόυ . Όμως νά είσαι ενάμισυ και στην φωτό νά φαίνεσαι ίσα μέ τον Λαρίσης μόνο γέλωτα προκαλεί . Πόσο το κόμπλεξ ! Καρεκλοπόδαρο τον έκαναν για νά φωτογραφηθεί ?

        Α***** , α****** , θ****** , α******* , ε******* …. βρε μήπως ο Δημητριάδος ήθελε νά τον σουτάρει και φαγώθηκε νά τον κάνει δεσπότη ?

        Συλλυπητήρια στους Αιτωλούς ….. σας έλαχε κελεπούρι …..

    • Στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ιερείς, χειροτονίες τόσο τού Θεοκλήτου όσο και τού Κοσμά, καταρτισμένοι θεολογικά… Όλοι αυτοί αναγκαστικά τους οδηγεί να ζητήσουν μετάθεση για άλλη μητρόπολη..,
      Βλέπετε, το αλάθητο το έχει ο επίσκοπος, αυθεντία…οι άλλοι basse classe…

    • Με συγχωρείτε, αγαπητέ Άσιμε, υπονοείτε ότι το… θεολογικό «επίπεδο» των Δεσποτάδων είναι… υψηλό;;;
      Πλην του Αλβανίας και του μακαριστού Σιατίστης, αναρωτιέμαι πότε ακούσατε δεσπότη που να ορθοτομεί λόγον Αληθείας.
      Σοβαρά τώρα, όταν διαβάζετε ή ακούτε τους Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Πατρών Χρυσόστομο, Νέας Ιωνίας κ’ Νέας Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Περιστερίου Γρηγόριο, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο κλπ, κλπ, νιώθετε ότι ακούτε λόγο με… επίπεδο;;;
      Πιο ξύλινο λόγο ούτε οι εκ Περισσου νοσταλγοί του Στάλιν δεν εκφέρουν…

      • Εάν εννοείτε τον Σιατίστης Παύλο, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, αλλά ενώ του είχε δώσει ο Θεός χάρισμα επικοινωνίας, την ψευδοσύνοδο της Κρήτης την δέχτηκε. Δέχτηκε τις αιρέσεις ως εκκλησίες! Ο Αλβανίας με την τωρινή ορθή στάση του διορθώνει λάθη του παρελθόντος.

      • Επισης ο Σιατίστης Παύλος, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, παρόλα τα χαρίσματα, πουο Θεός δίνει σε όλους τους ανθρώπους, ήταν υπέρ των μεταφράσεων της θείας λειτουργίας, δηλαδή στην δημοτική. Και ο Αλβανίας που κάνει και κάποια σωστά δεν σημαίνει ότι είναι και καλός. «Όποιος φταίει σε ένα, είναι για όλα ένοχος»…

      • Ακραιφνή θεολογικό λόγο , μόνον ο Καισαριανής Δανιήλ… Προσπαθεί και ο Σπάρτης Ευστάθιος… Ενίοτε και ο Κεφαλληνία Δημήτριος…. Άλλον δεν άκουσα

      • Τον Σιατίστης Παύλο ευχόμεθα ολοψύχως νά τον γράψει ο Θεός στα κιτάπια της αιωνιότητος . Όμως απο τα δικά μας κιτάπια διαγράφτηκε ύστερα απο πικράν πείραν που είχαμε
        απο την παρουσία του στην αθεολόγητη ακαδημία του Δημητριάδος .

        Κάτι τέτοιες κραυγαλέες
        περιπτώσεις γεννούν στο μυαλό μας ερωτηματικά . Κάποιοι άνθρωποι φοράνε πετραχήλι , ωμοφόριο ή ποδίτσα ? Τί στο καλό γίνεται ?

      • @Ανώνυμος
        on 19 Αυγούστου, 2023 στο 10:49 πμ

        Γράφετε: «Και ο Αλβανίας που κάνει και κάποια σωστά δεν σημαίνει ότι είναι και καλός. «Όποιος φταίει σε ένα, είναι για όλα ένοχος»

        Τί είναι αυτά που γράφετε κύριε; Κατεβάστε τον βούρδουλα κύριε!
        Ο ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον.
        Εσείς τί είστε δηλαδή; Αψέγαστος και αναμάρτητος σε όλα! Τί πάει να πει «ένοχος;» Ποιός είστε; Ο Θεός Κριτής είστε;
        Για να το ξεκαθαρίσουμε.
        Άλλο κρίνω τα της Πίστεως για να προφυλάσσομαι από τους λυκοποιμένας, και άλλο κρίνω τους ανθρώπους με τη μεζούρα του αναμάρτητου!
        Χαιρόμαστε για την ορθή στάση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στο ουκρανικό, όπως χαιρόμαστε για κάθε καλή στροφή κάθε ανθρώπου. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι στις προσωπικές μας ζωές. Με την χάρη του Θεού να αλλάζουμε προς το καλύτερο.

    • Αγαπητέ αδελφέ, βρες ΜΙΑ μόνο τέτοια εγκύκλιο μητροπολίτη και παρέπεμψέ μας σε αυτήν ως απόδειξη όσων έγραψες. Άλλο πράγμα οι ιερείς που δεν είναι αεκούντως μορφωμένοι επί τα θεολογικά να διαβάζουν μητροπολιτικές εγκυκλίους και ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να φιμώνει ο μητροπολίτης τους ιεροκύρηκες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ να ακούγεται από άνβωνος οτιδήποτε άλλο εκτός αυτών που θέλει.

  5. Κάτι τέτοιο θα εννοούσαν και στην Αρχαία Εκκλησία όταν μιλούσαν για «Συνοδικό Πνεύμα»…
    Από «δημοκρατικό ήθος» οι Δεσποτάδες της Νέας Εποχής σκίζουν…
    Μωρέ, πού τα μάθανε αυτά τα «Αποφασίζομεν και διατάζομεν», οι «Ποιμένες» μας;;
    Μήπως είναι η νοοτροπία του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας που τους έχει κάνει τόσο «ανεκτικούς» στις άλλες απόψεις;;;

  6. Πρόκειται για κλασσική εκδήλωση, έκφραση και έκφανση του νοσηρού πνεύματος του δεσποτισμού και του επισκοπικού συγκεντρωτισμού.
    Εάν κάποιοι κληρικοί ευτελίζουν το κήρυγμα δικαιούται και οφείλει ο μητροπολίτης να τους το απαγορεύσει.
    Επ ουδενί, όμως, μπορεί να γενικεύει και να επεκτείνει την τυχόν απαγόρευση σε όλους τους κληρικούς της μητροπόλεώς του.
    Οι τελευταίοι οφείλουν να διαμαρτυρηθούν έντονα και να καταγγείλουν στην εκκλησιαστική παρεμβολή την απαράδεκτη αυτή επισκοπική πρακτική.
    Επιπροσθέτως, και σύνολο το εκκλησιαστικό πλήρωμα της συγκεκριμένης μητροπόλεως οφείλει να αντιδράσει.
    Ο επίσκοπος δεν είναι ούτε απόλυτος μονάρχης ούτε φεουδάρχης της Εκκλησίας.
    Υπάρχουν κληρικοί, δόκιμοι κήρυκες του θείου λόγου που προάγουν διά του κηρύγματός τους την πνευματική ζωή των πιστών αλλά και ελέγχουν, κατά χρεός, πρόσωπα και πράγματα, εφαρμόζοντες το Παύλειο ρήμα «έλεγξον, επιτίμησον, παρακάλεσον» (Β προς Τιμόθεον κεφ 4, 2).
    Είναι αδιανόητο, παράλογο, άδικο και βλαπτικό για το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας και του Έθνους να φιμωθούν.

  7. Με συγχωρείτε κ.Φαιη πως δημοσιευετε τέτοια σχόλια όπως της κ
    Λωριτου;Νομίζω ότι εκτίθεσται ανεπανόρθωτα..Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο Ιεράρχη…Κοσμάς δεν είναι μου λένε οι πληροφορίες μου..Αλλά λίγο ντροπή και σεβασμός επιτέλους!!!

    • Έσβησα τα περί κοντού, ατάλαντου, επηρμένου κλπ της κας Λωρίτου αφού σας ενόχλησαν τόσο πολύ. Αλήθεια. Γιατί να σβήσω τα δικά της και όχι και τα δικά σας; Κρατήστε λίγο την φόρα που πήρατε κύριε και νοιώστε εσείς λίγο ντροπή και θυμό όταν συλλειτουργούνε όλοι αυτοί με τον ΨευδοΟλβίας και κοροϊδεύουνε τα όσια και τα ιερά της Πίστης μας.

    • Μήν σκανδαλίζεστε κ. Άσιμε και μήν είστε τόσο ευαίσθητος . Λέτε νά λέμε ό,τι λέμε αναιτίως ? Μέχρι και ξυλοδαρμός έχει πέσει απο τους τοιούτους . Η ευγένεια μας μάρανε !
      Τί συμπεριφορά είναι αυτή ? Έτσι νομίζουν οτι θα ποιμάνουν .

      Κακώς γίνεται λόγος περί μορφωτικού επιπέδου των κληρικών …. νομίζω οτι εσείς το θέσατε το θέμα . Το μορφωτικό επίπεδο πολλών επισκόπων δεν είναι υψηλότερο ενός μέσου ανθρώπου και αυτό λίαν επιεικώς . Όμως αυτό δεν είναι το μείζον . Τί νά την κάνουμε την μόρφωση χωρίς αρετές ? Είναι άχρηστη . Ζητούνται ιερείς μέ ταπείνωση , μέ ευγένεια , μέ ποιμαντικό ζήλο , μέ αγάπη . Κοντά στις αρετές έρχεται και η σοφία .

      Ο λεγάμενος σίγουρα δεν είναι πιό μορφωμένος απο τους ιερείς της μητροπόλεως , ούτε πιό ενάρετος ή ταλαντούχος . Δηλαδή ως δεινός ρήτωρ περνιέται και πρέπει νά το βουλώσουν όλοι και νά ακούγεται αυτός ? Ας προσέχει γιατί κοντά στην έπαρση βρίσκεται και η παράνοια .

      Τώρα τί νά λέμε ! Απο πού νά αρχίσουμε και πού νά τελειώσουμε . Μόνο ετούτο νά πούμε . Θυμάμαι τον Θεολόγο Λαρίσης , ο οποίος ερχόταν στα μαθήματα του π. Αθανασίου Μυτιληναίου και τον άκουγε σαν μαθητής .

      Άν ο Δαμασκηνός θέλει νά ανεβάσει το επίπεδο των κληρικών του , ας καλεί ως τακτικό ομιλητή κάποιον λόγιο του στύλ Ζήση πατρός και υιού και νά κάθεται νά τον ακούει και ο ίδιος . Άς λέμε και κανένα αστείο νά γελάμε ….

      • Ευ γε κ.Λωριτου!!!, τιμάται το όνομα σας εκ του «αλίσκομαι»….επικροτω άπαντα τα της κυρίας Λωριτου!!!η εκκλησία της Ελλάδος είναι πλέον ένα σοβιετικό, σεργιανιστικο μαγαζάκι, παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μεγάρου Μαξίμου!!! πιστεύω να μη σας διαφεύγει το γεγονός πως ΗΔΗ προ πολλού υπάρχει ολονεν και ακμάζουσα η κατακομβιτικη εκκλησία του περιθωρίου λατρευουσα τον Κύριον ορθοδοξως και ανατολικως εν ταις σπηλαιοις και ταις οπαις της γης!!! Διαβάστε και λίγο σοβιετική ιστορία… ελπίζω την αγαπητήν καθ’όλα Φαιην μη μου διαγραψη το σχολιον!

      • Ποιά «ακμάζουσα κατακομβιτικη εκκλησία του περιθωρίου» εννοείτε κ. Γεώργιε;
        Αν εννοείτε το «Παλαιό Ημερολόγιο» ελπίζουμε και οφείλουμε να αγωνιστούμε να γίνει μία Πανορθόδοξη Σύνοδος που θα αποκαταστήσει το σχίσμα, το οποίο εδημιούργησε. ως συνήθως, το Πατρ. Κωνσταντινουπόλεως με τις καινοτομίες του. Αυτό ελπίζαμε να γίνει και στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης αλλά δεν έγινε… (γι’ αυτό άλλωστε ονομάστηκε ψευδοσύνοδος). Βασικά, έτσι όπως είμαστε τώρα στα σημερινά χάλια, μόνο με επέμβαση του Θεού μπορεί να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

      • Ευχαριστώ κ. Τάτση . Συμφωνώ μέ την Φαίη . Μακάρι νά δώσει ο Θεός νά πραγματοποιηθεί η Πανορθόδοξος Σύνοδος η οποία θα καταδικάσει τον οικουμενισμό και θα αποκαταστήσει το θέμα του Παλαιού και του Νέου ημερολογίου . Είθε ! Έως τότε δεν παύουμε νά θεωρούμε τους εκ του Παλαιού αγαπητούς αδελφούς .

    • Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που είχε πει πως «τίποτε άλλο δεν φοβήθηκα στη ζωή μου εκτός από τους διευθαρμένους επισκόπους» σας λέει κάτι; Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται με εγκυκλίους. Αντιθέτως γθίνει και εντέλει εκλείπει όταν ο φέρων το σχήμα δεν σέβεται το ρόλο του και είναι ανακόλουθος των όρκων του να είναι πράος και τάπεινός της καρδία και υπηρέτης όλων και καλός ποιμήν ως γνήσιος ακόλουθος του Μεγάλου Αρχιερέως…

    • Μετάφραση
      (Και εδώ στη Ρουμανία το ίδιο κάνουν και οι ψεύτες-επίσκοποι, εκτός από σχίσματα και αιρέσεις, πρόσθεσαν στα αρχεία τους και τον Σεργιανισμό, υποτελείς της προδοτικής πολιτικής τάξης.)

  8. Πρός τον αδελφό Άσιμο .

    Κ. Ασιμε εδώ ο καθένας λέμε την βλακεία μας . Μήν τα πέρνουμε όλα τοις μετρητοίς . Ο σκοπός δεν είναι νά αποστομώσουμε κάποιον επειδή είπε την γνώμη του . Γνωρίζουμε οτι όλοι αγωνιούμε .

    Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας . Μας είναι ευχάριστο πάντα νά βλέπουμε τα σχόλιά σας . Νομίζω οτι η Φαίη σας αδίκησε μιλώντας σας κάπως απότομα .

    • Να προσέχουμε να μην λέμε την βλακεία μας κα Λωρίτου. Έτσι βοηθούμε τον εαυτό μας, τους άλλους αλλά και τον/την διαχειριστή/στρια που δεν μπορεί να στέκεται με ένα μικροσκόπιο όλη την ώρα και που πληρώνει στο τέλος τα σπασμένα.

  9. Φαίη μου , μήν μέ αναγκάζεις νά απολογηθώ , αφού ξέρω οτι δεν είπα βλακείες στην συγκεκριμένη περίπτωση . Μόνο θέλησα νά πώ στον αδελφό Ασιμο , οτι σε όλους μας συμβαίνει νά πούμε κάτι άστοχο . Δεν χρειάζονται παρεξηγήσεις . Εκ μέρους μου δεν υπάρχει καμμία . Τον ευχαριστώ και είναι ευπρόσδεκτες οι υποδείξεις του . Πλήν όμως είναι δικό μου θέμα το πώς θα εκφραστώ .

    Εσείς το ξέρετε οτι ο συγκεκριμένος βγήκε στην Ωραία Πύλη και φώναζε : πετάξ’τε τους έξω ! Απο που βρε θα μας πετάξεις έξω ? Απο το σπίτι σου ? Κατέληξα μέ θλάσεις μυικών ινών στα χέρια μου , όχι απο τον ίδιο , αποτελούμε ισοδύναμα μεγέθη και θα είχαμε ισοπαλία , αλλά απο ένα ντερέκι με ακατοίκητο τον επάνω όροφο .

    Το ξέρετε οτι ο μουσικολογιώτατος , έβγαινε
    στην Ωραία Πύλη , διέκοπτε τον ψάλτη και κουνώντας τα χέρια έλεγε τον Αξιον Εστί των Παρακλήσεων σε ήχο νομίζω δεύτερο — διορθώστε με άν κάνω λάθος — κι ας έψαλλαν οι ψάλτες σε ήχο άσχετο ? Και πολλά άλλα ενδεικτικά της ασχετωσύνης και της επάρσεως . Υπάρχει ένα σχετικό ανέκδοτο μέ ένα νεαρό που ήθελε νά γίνει μαέστρος νά κουνά μία βέργα , πράγμα όχι και τόσο δύσκολο ….. το έλεγε ο Χριστόδουλος .

    Έτσι περιμένουν κάποιοι νά ποιμάνουν ….. Με γειά μας ……! Θα πρέπει νά φτιάξουμε και γερούς μύες ……

    • Αγαπητή αδελφή Ελένη αυτό είναι το θέμα. Εγώ καταλαβαίνω κάποια πράγματα για τον άνθρωπο που γράφει και επιτρέπω κάποια «ιδιαίτερα» σχόλια. Εσείς καταλαβαίνετε για τον εαυτό σας πολλά περισσότερα. Ο παραέξω όμως δεν καταλαβαίνει και το πιο πιθανό είναι ότι θα παρεξηγήσει, αλλά μπορεί και να τον βλάψει αυτό που διαβάζει εάν δεν γνωρίζει για τί και πώς γράφεται. Αυτό παθαίνουμε όλοι μας λίγο ή πολύ με το διαδίκτυο, ειδικά όσοι περνάμε κάποιον χρόνο σε αυτό. Το μπερδεύουμε με την πραγματική ζωή αλλά δεν είναι. Δεν μιλάμε σε έναν άνθρωπο πρόσωπο με πρόσωπο για να δούμε και να καταλάβουμε πολλά περισσότερα από αυτά που ακούμε. Περνάμε ένα γραπτό μήνυμα σε χιλιάδες ανθρώπους εκεί έξω οι οποίοι δεν ξέρουμε πώς θα το πάρουνε και που θα το στηρίξουνε. Και υπάρχουν και όλοι αυτοί που περιμένουν στην γωνία να πιαστούν από μεμονωμένες λέξεις για να μας πούνε «ακραίους», «φονταμενταλιστές» κτλ. Και το ειρωνικό είναι ότι αυτοί δεν έχουνε καμία σχέση με την Εκκλησία, ούτε εκκλησιάζονται, ούτε εξομολογούνται, ούτε κοινωνούν. Δεν πονάνε την Εκκλησία όπως την πονάς εσύ Ελένη, πληρωμένα παπαγαλάκια είναι, γι’ αυτό είναι κρίμα να τους δίνουμε «πατήματα» και αφορμές.

  10. Ιακ. 2,10 ὅστις γὰρ ὅλον τὸν νόμον τηρήσῃ, πταίσῃ δὲ ἐν ἑνί, γέγονε πάντων ἔνοχος.
    Απλά δεν είχα βάλει παραπομπή!!
    Ο νόμος του Θεού το λέει κ. Φαίη μου! Μην θεριεύετε άνευ λόγου και αιτίας… Κανένας συνειδητός χριστιανός δεν παίρνει την Κρίση από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς ταπεινά. Μόνο για τις ανορθοδοξες θέσεις του μιλάμε και όχι για την προσωπική του ζωή.
    Ευλογείτε.

    • Για τις ανορθόδοξες θέσεις δεν κόβεις τα πόδια του άλλου όταν βλέπεις ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Να γυρίσει τον χρόνο πίσω δεν μπορεί. Και σε αυτό χρειάζεται διάκριση. Έχω διαβάσει και για αγίους που κάποτε πλανήθηκαν αλλά μετανόησαν. Εάν ίσχυε αυτό που γράψατε δίχως καμμία διάκριση τότε αυτοί δεν θα ήτανε σήμερα άγιοι.

  11. Να χαίρεστε με τον ξεπεσμό τών Αρχιερέων , διότι έτσι απαλλασσόμεθα εμείς πού ‘μεθα και περισσότεροι . Αυτός κι ο λόγος που θα περάσουμε λιγότερα σε σχέση με τ ‘άλλα Έθνη . Λίγο υπομονή , η Αναλαμπή τής Ορθοδοξίας έρχεται .

    • Καμία «αναλαμπή» δεν έρχεται αν δεν μετανοήσουμε. Το Ορθόδοξο είναι να ευχόμαστε την μετάνοια των Αρχιερέων, όχι τον ξεπεσμό τους.

Σχολιάστε