Της μάσκας το… κάγκελο!

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ξεκίνησε στην Κω. Αν αυτό δεν είναι ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ της Πίστης μας δεν ξέρω τί άλλο είναι. Προεξάρχει ο μητρ. Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, αυτός που προϋπάντησε μετά βαΐων και κλάδων τον Βαρθολομαίο, συνοδευόμενος από τον ιμάμη που πήρε και δώρο το κοράνι. Αυτή είναι η Ορθοδοξία του πάπα της Ανατολής, την οποία επευφημεί κάθε λίγο και λιγάκι ο Μητροπολίτης Πατρών. Τί είναι αυτό το πράγμα; Μήπως είναι κωμωδία; Δεν ξέρω τί να πω.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

ΜΟΛΙΣ ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ.

-https://www.youtube.com/watch?v=lA54F4_10yQ&t=1s


Προσέχετε οὖν ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους, ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος. Ἐγὼ γὰρ οἶδα τοῦτο, ὅτι εἰσελεύσονται μετὰ τὴν ἄφιξίν μου λύκοι βαρεῖς εἰς ὑμᾶς μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου· καὶ ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν. 


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

5 thoughts on “Της μάσκας το… κάγκελο!

  1. Σας παρακαλώ λοιπόν και σας ικετεύω, ας προτιμάμε από οποιαδήποτε άλλη ασχολία και φροντίδα τον εκκλησιασμό. Ας τρέχουμε πρόθυμα, όπου κι αν βρισκόμαστε, στην εκκλησία.
    Προσέξτε όμως, κανείς να μην μπει στον ιερό αυτό χώρο, έχοντας βιοτικές φροντίδες ή περισπασμούς ή φόβους. Αφού τ’ αφήσουμε όλα τούτα έξω, στις πύλες του ναού, τότε ας περάσουμε μέσα. Γιατί ερχόμαστε στα ανάκτορα των ουρανών, πατάμε σε τόπους που αστράφτουν.
    Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου

    • Μήποτε εἴπητε σκληρόν· πᾶν γάρ, ὃ ἐὰν εἴπῃ ὁ λαὸς οὗτος, σκληρόν ἐστι· τὸν δὲ φόβον αὐτοῦ οὐ μὴ φοβηθῆτε, οὐδ᾿ οὐ μὴ ταραχθῆτε· Κύριον αὐτὸν ἁγιάσατε, καὶ αὐτὸς ἔσται σου φόβος.

      Μη ειπήτε ποτέ, ότι όσα λέγει ο θεός είναι σκληρά και απραγματοποίητα. Εξ αντιθέτου κάθε τι, το οποίον θα είπη ο ανυπάκοος ούτος λαός, αυτό είναι σκληρόν και ολέθριον τον δε φόβον, από τον οποίον κατέχεται αυτός ο λαός, σεις οι πιστοί μη τον φοβηθήτε, ούτε και να ταραχθήτε καθόλου, όπως εκείνοι. Σεβασθήτε και υπακούσατε στον άγιον Κύριον, τιμήσατε αύτον· και μόνον ο φόβος, που εμπνέεται από αυτόν, ας είναι ο φόβος σας.
      Ήσαΐας. η’, 12-13

  2. μάλλον συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο ποιος θα υπερισχύσει σε ασέβεια κ γελειοτητα …. το τι θέλει ο Θεός απο αυτούς ούτε που το θυμούνται!
    λυπαμαι τους αθώους πιστούς!

  3. Ο πολιός ιεροψάλτης και οι συν’ αυτώ και όσοι από το ποίμνιο δεν καρναβαλίζουν, σώζουν το πρόσωπο του ανθρώπου. Λαϊκοί όλοι τους, οι οποίοι δεν γίνεται να αναγνωρίσουν στους »ποιμένες» τους, αφού καλά κρύβονται αυτοί, το πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Δυστυχώς αδέλφια, αυτά μέλλει να ζήσουμε από δω και μπρος. Ο Κύριος των Δυνάμεων να μας ελεεί.

Σχολιάστε