Μήνυμα του Γέροντος Γαβριήλ προς τους πιστούς της Καβάλας μετά την επίσκεψη του ΨευδοΚιέβου Ντουμένκο. (σημερινό 10/9/22 ηχητικό)

«Οι σχισματικοί της Ουκρανίας είναι αφορισμένοι και καθηρημένοι. Είναι αχειροτόνητοι και αυτοχειροτόνητοι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝΕ.

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ / ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝΕ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΑΙ. ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΟΥΤΕ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ.

Κατ’ οικονομία μπορούμε να πάμε να εκκλησιαστούμε σε έναν ιερέα που ναι μεν μνημονεύει τον δεσπότη του, που έκανε αυτό το πράγμα, αλλά όμως έχει Ορθόδοξο φρόνημα και δεν τα παραδέχεται αυτά. Κατ’ οικονομία σ’ αυτόν θα πηγαίνουμε.»


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

14 thoughts on “Μήνυμα του Γέροντος Γαβριήλ προς τους πιστούς της Καβάλας μετά την επίσκεψη του ΨευδοΚιέβου Ντουμένκο. (σημερινό 10/9/22 ηχητικό)

  1. Η αγία ακρίβεια που δεν μπορούμε να επιτύχουμε εμείς οι μαλθακοί στα πνευματικά Ορθόδοξοι σήμερα, είναι ο εκκλησιασμός σε ιερέα που έχει διακόψει την μνημόνευση του δεσπότη.
    Μας φαίνονται όλα βουνό και έχουμε απογοητευθεί. Να όμως που βοηθάει και ο Θεός να γίνει μία αρχή. Απεκάλυψε ο Θεός ποιοι ΔΕΝ έχουν το φρόνημα του δεσπότη, και είναι αυτοί που ΔΕΝ παρέστησαν στο συλλείτουργο, ακολουθίες, εκδηλώσεις. Αυτοί ΕΜΠΡΑΚΤΑ έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά και θα χρειαστούνε την στήριξη των πιστών.
    Τα υπόλοιπα, πού;… σε ποιόν;… πώς; … κάθε πότε;… λύνονται.

    • ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ!ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΣΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ) ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ!

    • Πραγματικά, αυτή την πνευματική καθοδήγηση την είχαμε ανάγκη,να γιατί ο Θεός μας στέλνει τους Αγίους Του την πιο κατάλληλη στιγμή…γέροντα Γαβριήλ, σε ευχαριστούμε!

  2. Μια πολύ σωστή τοθςτηση του γ Γαβριήλ που γνωρίζει τα προβλήματα και δίνει ταυτόχρονα τη λύση.θα λειτουργουμςστε σε όσους δεν έχουν αυτά τα φρονήματα.ςιναι μια κατ οικονομίαν αρχή να φεύγουμε μακριά απ’ τους φανερά αιρετικούς.Αργοτερα με την βοήθεια κ ιερέων που θα βγουν στην αποτειχιση θα μπούμε στην ακρίβεια.Οταν πρέπει θα παρουσιάσει ο Κύριος τους Μάρκους τους Ευγενικούς Ευγενικούς κ θα σώσει την εκκλησιαστική του έχει πει ο Άγιος Παισιος.Η εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι τους άλλος την διοικεί και όταν ευδοκησει θα την καθαρίσει να κάνουμε και εμείς κάτι έστω αυτό το λίγο που λέει ο γ Γαβριήλ.Ευχαριστω

  3. Μια πολύ σωστή τοθςτηση του γ Γαβριήλ που γνωρίζει τα προβλήματα και δίνει ταυτόχρονα τη λύση.θα λειτουργουμςστε σε όσους δεν έχουν αυτά τα φρονήματα.ςιναι μια κατ οικονομίαν αρχή να φεύγουμε μακριά απ’ τους φανερά αιρετικους.αργοτερα με τη βοήθεια του Θεού θα πάμε στην ακρίβεια κλήρος και λαός Αμην

  4. Οπότε Φαίη, εκτός από τούς 6 αρχιερείς που είχαν συλλειτουργησει τό 2019 με Ουκρανούς σχισματικούς,
    https://tasthyras.wordpress.com/2019/07/29/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AC-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84/, έχουμε τούς Φωκίδος, Χαλκίδος που δέχθηκαν στο έδαφος τους, τον Δημητριάδος που έστειλε έναν αρχιμανδρίτη του νά φορέσει μίτρα.
    Καί φυσικά τούς Αθηνών, Φιλίππων, Διδυμοτείχου, Ελευθερουπόλεως πού συμμετείχαν στο θέατρο…
    Καλό είναι να ανακαλύψουμε ποιοι ήσαν καί κατά την υποδοχή, τό απόγευμα τού Σαββάτου …
    Αυτό προς γνώση τού λαού, σύμφωνα με τον λόγο τού γέροντος Γαβριήλ

  5. Parintele Atanasie Mitilineos

    Când poporul nu reacționează, atunci atât conducătorii, cât și poporul vor fi pedepsiți.
    De ce sunt pedepsiți oamenii?
    Căci au acceptat păcatul in complicitate cu cei care îl lucrează, cu conducătorii.
    Oricum ar fi, numai atunci când oamenii vor reacționa, Dumnezeu nu va pedepsi poporul.
    Retineți foarte bine acest lucru.
    De aceea, oamenii trebuie să reacționeze atunci când văd ceva grav sau negativ.
    Același lucru este valabil și în Biserică, când conducătorii impun poziții eretice, de exemplu, sau orice altceva eronat, poporul va lua atitudine, va protesta; nu in sensul ca va face o revoluție, dar va protesta, iar asta înseamnă o reactie sănătoasa și, prin urmare, nu mai este nevoie să fie pedepsiti oamenii.
    Dar când oamenii nu reacționează, atunci Dumnezeu îi va pedepsi atât pe conducători, cât și pe oamenii de rand.

    .Αθανάσιος Μυτιληναίος, Όταν ο λαός δεν αντιδρά | Κατάνυξη
    https://katanixi.gr/orthodoxia/p-athanasios-mytilinaios-otan-o-laos-de/

    Dar ce este acest văl ce stă pe inimile oamenilor, despre care spune Apostolul „când le citeşte Moise, le stă un văl – nu pe ochii lor, ci – pe inima lor”?

    Este nesimțirea.

    Oamenii sunt nesimțitori pentru că vor să fie nesimțitori.

    Nesimțirea duhovnicească a noului Israil.

    Nu cumva această nesimțire duhovnicească nu exista numai la poporul lui Israil, ci ea există și la Noul Israil, la Israilul Harului, adică la neamul creștinesc?

    Când spunem neam creștinesc, îi înțelegem pe toți creștinii ortodocsi de pretutindenea.

    Nu cumva și la creștini există nesimțire duhovnicească?

    Trebuie să mărturisim că, cel puțin în zilele noastre, această nesimțire duhovnicească există și încă într-un procentaj înfricoșător și într-o măsură descurajatoare.
    Astăzi creștinii noștri sunt nesimțitori din punct de vedere duhovnicesc.
    Da, așa sunt creștinii noștri.

    Așa și noi, să ne facem un examen, ca să putem – dacă vom reuși – să ne putem descoperi această nesimțire duhovnicească a noastră.

    „Dar voi, oamenilor, nu vedeți unde mergeți?”

    Această stare, de multe ori, este atât de tragică, încât ajungem să întrebăm:

    „Dar voi, oamenilor, nu vedeți? Nu vedeți incotro mergeți?”

    • Αδελφέ. Τί πρέπει να κάνω για να σε κάνω να καταλάβεις. Μήν στέλνεις μεγάλα σχόλια που ούτως ή άλλως η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορεί να τα καταλάβει.

      Frate. Ce trebuie să fac ca să te fac să înțelegi? Nu trimite dezordine mari pe care marea majoritate oricum nu le poate înțelege.

  6. Εξαιρετικος ο γέροντας Γαβριήλ και γκρεμίζει αποτειχισμενους υβριστές του Αγίου Παΐσιου και λοξοκοιταζωντες γοχιτες (Παγκρατιου) και δείχνει τον δρόμο φωτισμενος γαρ.Το ίδιο συμβουλευει και ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης.Εξαιρετική δουλειά απο το Τας Θύρας και είναι τροφοδότης σε πολλές σελίδες με τις αποκαλύψεις που ανεβάζει σε πολλά θέματα.

  7. ΖΗ ΚΎΡΙΟΣ Ο ΘΕΌΣ ΗΜΏΝ
    ΜΕΓΑ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΊΡΕΤΟΥ ΤΡΙΆΔΟΣ ΕΙΣ ΒΟΉΘΕΙΑ ΠΆΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΌΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΏΝ ΑΜΗΝ

  8. Μέτρο κρίσεως για επισκόπους, λοιπούς κληρικούς, μοναχούς και μοναχές, μέλη ιεραποστολικών αδελφοτήτων και για τον κάθε πιστό χωριστά, αποτελεί η θέση που έλαβε και η στάση που τήρησε, απέναντι στο Ουκρανικό ψευτοεκκλησιαστικό μόρφωμα και τους ψευτοκληρικούς που το στελεχώνουν.
    Ουδόλως πρόκειται περί δευτερεύοντος και επουσιώδους ζητήματος αλλά περί μείζονος και πρωτεύοντος, κανονικού και εκκλησιολογικού θέματος με ουσιώδεις σωτηριολογικές διαστάσεις, προεκτάσεις και παραμέτρους.
    Και σε τέτοιου είδους ζητήματα, δεν χωρεί οιαδήποτε σκοπιμότητα.
    Διότι, ενδέχεται κάποιοι για λόγους κακώς εννοούμενης συμπόρευσης με το Φανάρι να «ευλόγησαν», έστω και βαρυαλγούντες, το εκκλησιαστικό εν Ουκρανία πραξικόπημα.
    Οι προαναφερθέντες, έστω και την υστάτη στιγμή, καλό θα είναι να ανακρούσουν πρύμνα και να αναθεωρήσουν τη στρεβλή συλλογιστική και την ολέθρια πρακτική τους.

Σχολιάστε