Δεν ήταν μόνο ο Λαγκαδά Ιωάννης. Μπροστά στα μάτια μας ο ένας μετά τον άλλον Έλληνας Ιεράρχης ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μια ασύλληπτη προδοσία.

Στην παραπάνω φωτογραφία από το συλλείτουργο στον Λαγκαδά με τον σχισματικό «επίσκοπο» Τσερνιβέσκι Γερμανό της OCU -παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος- βλέπουμε ξεκινώντας από τα δεξιά τους: Λαγκαδά Ιωάννη, Τρίκκης Χρυσόστομο, Βεροίας Παντελεήμονα, Άρτης Καλλίνικο, Σχισματικό Γερμανό (2ος από αριστερά), και άκρη αριστερά δεν γνωρίζω.

Στις αρχές του 2019, όταν το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενωνόταν με τους σχισματικούς, ο Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας Αμβρόσιος, Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, έγραψε:

«Μπροστά στα μάτια μας, το ένα μετά το άλλο Αγιορείτικο Μοναστήρι ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία κατά των Ορθοδόξων στην Ουκρανία, οι οποίοι εκδιώκονται, εκβιάζονται, ξυλοκοπούνται και εξωθούνται από τις εκκλησίες τους. Η Ξενοφώντος, η Παντοκράτορος και η Νέα Εσφιγμένου έχουν ήδη εισέλθει σε κοινωνία με σχισματικούς και αυτοχειροτόνητους, σφίγγοντας τα χέρια των διωκτών της Εκκλησίας στην Ουκρανία … Πόσο πανούργα χλευάζει τους ανθρώπους ο εχθρός της ανθρωπότητας !». 

Λίγους μήνες αργότερα ο εχθρός της ανθρωπότητας χλευάζει και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον ίδιο τρόπο. Ο ένας μετά τον άλλον ενώνονται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μία ασύλληπτη προδοσία.


Φαίη.

1 thought on “Δεν ήταν μόνο ο Λαγκαδά Ιωάννης. Μπροστά στα μάτια μας ο ένας μετά τον άλλον Έλληνας Ιεράρχης ενώνεται με τους σχισματικούς, διαπράττοντας μια ασύλληπτη προδοσία.

 1. Έως τώρα έχουμε

  -Αθηνών Ιερώνυμος Β
  -Φλωρίνης Θεόκλητος
  -Δωδώνης Χρυσόστομος [τιτουλάριος που φέρει τον τίτλο του Μητροπολίτη Δωδώνης – μνημόνευσε τον Βαρθολομαίο και τον Επιφάνιο στην Ζάκυνθο, ο Ζακύνθου Διονύσιος δεν φέρει ευθύνη;]
  -Φωκίδος Θεόκτιστος
  -Φθιώτιδος Νικόλαος +
  -Δημητριάδος Ιγνάτιος
  -Βεροίας Παντελεήμων
  -Λαγκαδά Ιωάννης
  -Ναυπάκτου Ιερόθεος
  -Μεσογαίας Νικόλαος
  -Τρίκκης Χρυσόστομος
  -Άρτης Καλλίνικος
  -Γρεβενών Δαυίδ
  -Θεσπιών Συμεών

  -Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης (αρχιγραμματεύς της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος)

  με την πεποίθηση, δυστυχώς, ότι μας έχουν ξεφύγει πολλοί, διότι τα έργα του πονηρού γίνονται στο σκοτάδι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s