Μωρία, συκοφαντία ή σε εντεταλμένη υπηρεσία;

Κάποιος κ. Ραφαήλ Αναγνώστου έγραψε άρθρο στη Ρομφαία με τίτλο «Ποιοι και γιατί «χτυπούν» το Άγιον Όρος και προσπαθούν να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα;». Ο κύριος αυτός με αφορμή τις δημοσιεύσεις για τα «σύγχρονα συγχωροχάρτια» και ευρισκόμενος σε τρικυμία εν κρανίω, έβαλε το παρόν ιστολόγιο δίπλα στην ανθελληνική σαβουροφυλλάδα «Bild» με την κατηγορία ότι θέλει να κάνει κακό στο Άγιον Όρος και να διασύρει την Ελλάδα! Παράλληλα, ως αυτοχρισμένος αυθεντικός υπερασπιστής του Αγίου Όρους και της Ελλάδος, υπερασπίζεται τους δύο Βαρθολομαίους, οι οποίοι ως γνωστόν εργάζονται νυχθημερόν για την Ορθοδοξία μας και την Ελλάδα μας!! :

«...τον Πατριάρχη του Γένους των Ρωμιών, τον Πατέρα μας την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.» του οποίου «Η ευλογία Του, η παρουσία Του στο Περιβόλι της Παναγίας μας, θα σκορπίσει τις φήμες και τις συκοφαντίες, θα φωτίσει τα σκότη που βαριά σήμερα απειλούν να σκεπάσουν τον πλανήτη!!!

και τον ψευτοηγούμενο της «νέας Εσφιγμένου» Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ των άλλων στις 21/5/2022 επισκέφθηκε τους σχισματικούς ψευτομακεδόνες, οι οποίοι μετά την αρπαγή της Ελληνικής ιστορίας διεκδικούν και την μισή σχεδόν Ελλάδα.

Ο κ. Ραφαήλ Αναγνώστου από την μία προσπάθησε να δικαιολογήσει τις εμπρηστικές δηλώσεις του «πατριώτη» Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου σχετικά με κάποιους επισκέπτες στην Μονή Εσφιγμένου που κρατούσαν την τσαρική σημαία. Κάτι άλλο εννοούσε, σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, ο περιφερόμενος ψευτοηγούμενος, ο οποίος για μια σημαία καλλιέργησε στην απίστευτη ανακοίνωσή του μία παράλογη ρωσσοφοβία [επέλαση υπερεθνικιστών ρατσιστών από την Μόσχα] και ζήτησε να παρέμβει η Ελληνική πολιτεία για να μην φτάσουμε να δούμε βάση Ρωσικών πλοίων και υποβρυχίων στο Άγιον Όρος!

«Τι περιμένει άραγε η ελληνική πολιτεία για να ξυπνήσει; Να γίνει βάση ρωσικών πλοίων και υποβρυχίων στο Άγιο Όρος; Να πραγματοποιηθούν τα ιστορικά όνειρα από την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας;»

Ο ίδιος άνθρωπος από την άλλη είδε κακή πρόθεση στην καταγγελία που έγινε για παραγγελίες προσευχών στο Άγιον Όρος έναντι προτεινόμενου χρηματικού ποσού. Δίχως άλματα λογικής και σενάρια φαντασίας παρουσιάστηκαν στοιχεία, τα οποία όμως ο κύριος αυτός τα εξαφάνισε με την ισοπεδωτική «λογική» της εκκοσμίκευσης.

8. Στη λογική του «πες-πες κάτι θα μείνει» έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ανακαλύψουν εμπορευματοποίηση της ευσέβειας στο Άγιον Όρος με αφορμή διαδικτυακή υπηρεσία που προσέφερε την δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να το επισκεφθούν, να στείλουν ονόματα για παρακλήσεις και να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη των αγαπημένων τους κεκοιμημένων, βοηθώντας παράλληλα με μια μικρή δωρεά το τεράστιο έργο των αναστηλώσεων των Ιερών Μονών. Το «κλου» βεβαίως και εδώ ήταν η μαγική φράση: «κυρίως για ρωσόφωνους..!» λες και το να είναι κανείς ρωσόφωνος τον καθιστά ολιγάρχη, συνένοχο του Πούτιν και εχθρό της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος. Το κακό βεβαίως πάντοτε με τους συκοφάντες και τους ψεύτες είναι ότι δεν έχουν καλή μνήμη όπως άλλωστε λέει και η Αγία Γραφή στο βιβλίο των Παροιμιών. Γιατί η συγκεκριμένη δυνατότητα είχε δημιουργηθεί ήδη από το 2001 από κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας σε συνεργασία με Μεγάλη Αγιορείτικη Μονή.

Μάλιστα!!!

Ποιοί είναι αυτοί που έφτασαν στο σημείο να ανακαλύψουν εμπορευματοποίηση; Κάποιοι κοινοί συνωμότες πίσω από το tasthyras και την Bild;; Και τί πάει να πει «να ανακαλύψουν»; Αυτό το site που λέει ότι στέλνει προσευχές σε τρεις Μονές (τώρα δύο) είναι αόρατο σαν τον κορωνοϊό; Δηλαδή, τί πρέπει να κάνει κανείς όταν λαμβάνει μία τέτοια καταγγελία; Να την αγνοήσει;

Λέει παρακάτω:

«..προσέφερε την δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να το επισκεφθούν, να στείλουν ονόματα για παρακλήσεις και να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη των αγαπημένων τους κεκοιμημένων, βοηθώντας παράλληλα με μια μικρή δωρεά το τεράστιο έργο των αναστηλώσεων των Ιερών Μονών

ΤΑ ΕΣΠΑ δεν φτάνουν για να «αναστηλωθούν» οι Ιερές Μονές;! Χρειάζονται και οι προσευχές; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι προσευχές και οι πνευματικοί αγώνες γίνονται για να «χτίσουμε» στην άλλη ζωή, σήμερα μαθαίνουμε ότι γίνονται για να χτίσουμε ντουβάρια σε τούτη.

Και η ταρίφα για τις αναστηλώσεις ανεβαίνει ανάλογα με την προσευχή; Αυτό θέλει να μας πει ο κ. Ραφαήλ Αναγνώστου ή μήπως δεν κοίταξε τα …. τιμολόγια;

Αλλά μιας και έγινε αναφορά στα κεριά ας δούμε τις τιμές από την Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος για το άναμμα του κεριού: 1 φορά 2.50 ευρώ. 7 ημέρες 17.50 ευρώ. 40 ημέρες (με την σημείωση: 40 ημέρες προσευχή) 100.00 ευρώ !!

Ξεκάθαρα. Κανείς Ορθόδοξος που πονάει το Περιβόλι της Παναγίας δεν μπορεί να μπει σε αυτήν την λογική του κέρδους που μας πλασάρει εδώ ο δήθεν υπερασπιστής του Αγίου Όρους. Ο «εχθρός» εδώ δεν είναι η καταγγελία αυτή καθαυτή που σύμφωνα με τον κ. Ραφαήλ θέλει να χτυπήσει το Άγιον Όρος. Ο εχθρός είναι αυτό που ακριβώς καταγγέλλεται, το πνεύμα της εκκοσμίκευσης. Ο Άγιος Παΐσιος φώναζε και ανησυχούσε πολύ για την εκκοσμίκευση που έβλεπε να ερχότανε, για τους δρόμους που φτιάχνονταν, για τις ανέσεις. Είχε άδικο; Να που βγήκε και σε αυτό αληθινός. Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε φωνές που λένε ότι είναι εν τάξει να χρεώνονται και οι προσεχές για να χτιστούνε ντουβάρια! Πλήρης αντιστροφή του σκοπού ύπαρξης των Ορθοδόξων Μοναστηριών. Ένα χτύπημα στην καρδιά της Ορθοδοξίας.

Θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό; Όχι βέβαια. Με όλες μας τις δυνάμεις θα αντιστεκόμαστε και θα το καταγγέλλουμε.

Παρεμπιπτόντως, η Ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας athos.guide επέστρεψε πάλι με τις δύο Μονές (προς τιμή της η Παντοκράτορος συνεχίζει να απέχει), αλλά χωρίς «προτεινόμενες τιμές» στις προσευχές και στα κεριά. Το «παζάρι» όμως με τις δύο Μονές συνεχίζεται στις άλλες γλώσσες.

Παρακάτω λέει ο κ. Ραφαήλ Αναγνώστου:

«Το «κλου» βεβαίως και εδώ ήταν η μαγική φράση: «κυρίως για ρωσόφωνους..!» λες και το να είναι κανείς ρωσόφωνος τον καθιστά ολιγάρχη, συνένοχο του Πούτιν και εχθρό της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος

Είναι πραγματικά συγκλονιστική αυτήν η ανακάλυψη του Αστυνόμου Σαΐνη. Σαν ένας άλλος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος έπρεπε και αυτός να «ζωγραφίσει» μια κάποια συνωμοσία «αρμέγοντας» άρες μάρες κουκουνάρες από την γενική περιγραφή του ιστολογίου athos.guide που έγινε στο αρχικό δημοσίευμα. Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στις γλώσσες που διαθέτει, γράφτηκε ότι απευθύνεται κυρίως σε ρωσσόφωνους και αυτό το «ρωσσόφωνους» ήτανε «το «κλου»! για τον Αστυνόμο Σαΐνη να συμπεράνει ότι το παρόν ιστολόγιο τους κατηγορεί ως ολιγάρχες, συνένοχους του (κακού εννοείται) Πούτιν, εχθρούς της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος. Καταρχάς εχθρός της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας είναι αυτός που πριμοδοτεί την εκκοσμίκευση του Αγίου Όρους, δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους προφανώς εκμεταλλεύονται άλλοι για να αποκομίσουν κέρδη.

Ουδείς λογικός άνθρωπος μπορεί να ακολουθήσει τα άλματα λογικής του κ. Ραφαήλ Αναγνώστου που τον οδήγησαν στα συμπεράσματα που έβγαλε, αναφερόμενος μάλιστα σε ένα ιστολόγιο το οποίο αν ήταν να κατηγορηθεί για κάτι την σήμερον ημέραν της μακαρθικής ρωσσοφοβίας, αυτό θα ήταν για ρωσσοφιλία.

Τέλος, ο κ. Ραφαήλ Αναγνώστου έκλεισε με άλλη μία συγκλονιστική ανακάλυψη:

«Το κακό βεβαίως πάντοτε με τους συκοφάντες και τους ψεύτες είναι ότι δεν έχουν καλή μνήμη όπως άλλωστε λέει και η Αγία Γραφή στο βιβλίο των Παροιμιών. Γιατί η συγκεκριμένη δυνατότητα είχε δημιουργηθεί ήδη από το 2001 από κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας σε συνεργασία με Μεγάλη Αγιορείτικη Μονή.»

Ποιόν κατηγορεί «συκοφάντη» και «ψεύτη» ο «κύριος» αυτός; Μήπως θέλει να μας το ξεκαθαρίσει και να το αιτιολογήσει; Αν δεν το κάνει θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει στις ίδιες κατηγορίες. Επιπλέον μας λέει ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα ήδη στήθηκε από το 2001 από κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα σε συνεργασία με Μεγάλη Αγιορείτικη Μονή. Να μας εξηγήσει αυτήν την «δυνατότητα» λοιπόν και να μας πει ποια είναι αυτή η Μονή του Αγίου Όρους, η οποία προσεύχεται στους Αγίους επί πληρωμή για ανθρώπους που έχουνε ανάγκη. Και οι εκτρώσεις κύριέ μου «νομιμοποιήθηκαν» το 1986, πιο πριν από την δημιουργία αυτής της δυνατότητας. Σημαίνει αυτό ότι οι εκτρώσεις είναι θεάρεστες; Σημαίνει ότι τώρα είναι εν τάξει να κάνουμε εκτρώσεις;

Τόσα ψεύδη και ασυναρτησίες μέσα σε μία παράγραφο και σε ένα κείμενο αντιφάσεων για φθηνούς εντυπωσιασμούς. Ήμαρτον!


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

3 thoughts on “Μωρία, συκοφαντία ή σε εντεταλμένη υπηρεσία;

  1. μηπως αυτος ο τυπας εχει να πει κατι γιαα τις δηλωσεις του παπα της ανατολης για το κοινο πασχα το 2025 η τις πιο προσφατες στη σαουδικη αραβια…..φανταζομαι τα κοπελια του θα κανουν μουγκα ,,,,

  2. Μετά απ’αυτήν την δημοσιεύση πρέπει να χειροτονηθεί από τον Βαρθολομαίο και να του δώσει νέο όνομα: Ιούδας.

  3. Χριστός Ανέστη.
    Η Μονή που έδωσε την δυνατότητα τηλεμνημονεύσεων από το 2001
    είναι η Μονή Μεγίστης Λάυρας.Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό.
    Το μπέρδεμα του υμνητού των Βαρθολομαίων είναι ότι δεν ξέρει που
    είναι η Άρτα και κατά που πέφτει το Καρλόβασι.
    Είναι τόση η ταραχή εν κρανίω που από την Bild φτάνει στο Athos quide.
    Πήγαινετε αύριο, ευλογημένοι εκεί στη Δάφνη, εσείς όλοι οι οπαδοί του
    Οικουμενικού.Κάντε το κομμάτι σας κι αφήστε ήσυχο τον κόσμο με τα λίαν
    νεφελώδη και εις ύψιστο βαθμό γραφικά σενάρια σας…
    Θά χει κι άλλους καρμίρηδες εκεί, σαν κι ελόγου σας..

    Ιννοκέντιος

Σχολιάστε