Θεολογικότατη απάντηση στις αθλιότητες του π. Φιλοθέου Φάρου ότι ο διάλογος του Κυρίου με την Σαμαρείτιδα δικαιολογεί το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης»!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρὰ τὸ φρέαρ τοῦ Ἰακώβ, εὑρὼν ὁ Ἰησοῦς τὴν Σαμαρείτιδα αἰτεῖ ὕδωρ παρ΄ αὐτῆς, ὁ νέφεσι καλύπτων τὴν γῆν. Ὢ τοῦ θαύματος! ὁ τοῖς Χερουβὶμ ἐποχούμενος, πόρνῃ γυναικὶ διελέγετο, ὕδωρ αἰτῶν, ὁ ἐν ὕδατι τὴν γῆν κρεμάσας, ὕδωρ ζητῶν, ὁ πηγὰς καὶ λίμνας ὑδάτων ἐκχέων, θέλων ἑλκῦσαι ὄντως αὐτήν, τὴν θηρευομένην ὑπὸ τοῦ πολεμήτορος ἐχθροῦ, καὶ ποτίσασθαι ὕδωρ ζῶν, τὴν φλεγομένην ἐν τοῖς ἀτοπήμασι δεινῶς ὡς μόνος εὔσπλαγχνος καὶ φιλάνθρωπος.

[Από ΕΔΩ]


10 thoughts on “Θεολογικότατη απάντηση στις αθλιότητες του π. Φιλοθέου Φάρου ότι ο διάλογος του Κυρίου με την Σαμαρείτιδα δικαιολογεί το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης»!

  1. Παρακολουθώντας τον να μιλάει, έτσι όπως προσεγγίζει το θέμα, μου θυμίζει αυτό που λένε στο χωριό μου…. Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ!!!


  2. Ιδού τι απίστευτες αθλιότητες έχουν εξέλθει του έρκους των οδόντων του στο παρελθόν.
    Και η επίσημη Εκκλησία σιωπά ενόχως και σκανδαλωδώς τη στιγμή που ψυχές χάνονται!
    Και έχουν το απύθμενο θράσος κάποιοι να εγκαλούν όσους ευλόγως διαμαρτύρονται γι αυτό το αίσχος!

    • Αυτός ο άνθρωπος ή είναι υπερβολικά αφελής και εγκλωβισμένος στον ψυχολογικό ναρκισισμό του δεν αντιλαμβάνεται τις
      βαρύτατες συνέπειες που έχουν στην αθάνατη ψυχή του και στις ψυχές όσων τον πιστέψουν όσα λέει ή είναι δαιμονοκρατικά ανήθικος και δεν που καίγεται καρφί πλέον. Πάντως λέει εν γνώσει του ΨΕΜΑΤΑ. Ο Απ. Παυλος δεν υποστηρίζει όσα αυτός διδάσκει αλλά όσα η Εκκλησία διδάσκει αιώνες τώρα, » Ὄλως ἀκούεται ἐν ὑμῖν πορνεία, καὶ τοιαύτη πορνεία, ἥτις οὐδὲ ἐν τοῖς ἔθνεσιν ὀνομάζεται, ὥστε γυναῖκά τινα τοῦ πατρὸς ἔχειν.
      Είμαι όμως υποχρεωμένος από την αγάπην που σας έχω, να σας κάμω μερικάς ακόμη παρατηρήσεις. Εχει διαδοθή και είναι γνωστόν παντού, ότι επικρατεί μεταξύ σας πορνεία, και τέτοια μάλιστα φοβερά πορνεία, η οποία ούτε και μεταξύ αυτών των ειδωλολατρών δεν αναφέρεται, ώστε κάποιος από σας να συζή με την γυναίκα του πατέρα του, δηλαδή την μητρυιάν του.»Α. Κορινθίους 5,1.
      Διδάσκει ο Απ. Παυλος ότι πορνεία είναι μόνον η επί χρήμασί ερωτική συνεύρεση, ή αντίθετα από τις ανηθικότητες του π.Φάρου; Που βλέπει να συμφωνεί ο Απ. Παυλος με αυτόν και να αθωώνονται οι πορνικές πράξεις εάν δεν είναι επί χρήμασι; Ακόμη και στις αγγλόφωνες μεταφράσεις του κειμένου της Καινής Διαθήκης η πορνεία μεταφράζεται ως sexual immorality. Έχει ξεπεράσει με τις κακοδοξίες του ερμηνευτές 2000 ετών ΟΡΘΟΔΌΞΟΥΣ και ΞΕΝΟΥΣ. Θα ενδιαφερθεί κάποιος μητροπολίτης να σταματήσει η απώλεια ψυχών από αυτές τις κακοδιδασκαλίες ενός γηρασμένου στην ασέβεια κληρικού;
      Επίσης εάν ο γάμος ή η επι χρήμασι πορνεία ήταν οι μόνες διέξοδοι εκείνη την εποχή για ερωτική συνεύρεσή πως η Σαμαρείτιδα είχε πέντε μέχρι την συνάντηση της με τον Χριστό άνδρες και κανείς δεν ήταν νόμιμος άνδρας της;
      ΨΕΜΑΤΑ και ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ που όμως καταστρέφουν ψυχές.

  3. Και ας μην ξεχνούμε, ότι η υπεύθυνη της εκπομπής Βίκυ Φλέσσα εκτός του ότι έχει καλέσει σε αυτήν προκειμένου να μας «διαφωτίσουν», εκτός του π. Φιλοθέου Φάρου και τον π. Βασίλειο Θερμό και το γνωστό και μη εξαιρετέο ψυχίατρο Καραγιάννη, συμμετείχε στην παρουσίαση του κατάπτυστου βιβλίου των εκδόσεων «ΕΝ ΠΛΩ» με τίτλο «χριστιανική ζωή και σεξουαλικές σχέσεις»…
    Γεμίσαμε δια-σκοτιστές…

  4. «Ἄλλο κάρο μὲ πατάτες» ποὺ λέει καὶ ἡ μαννούλα μου !
    Ἕνας ἕνας οἱ κατεργάρηδες στὸν πάγκο τους !
    Ὅλα τὰ λερωμένα, ξεφανερώνονται !
    Χωρίζει ἡ ἤρα ἀπὸ τὸ στάρι !

  5. Δυστυχώς, ούτε » φιλόθεος »
    ούτε βεβαιως και » φάρος «, είναι με αυτα που, σκανδαλωδώς και μακραν πάσης «ορθοδοξίας», ξεστομίζει και διδασκει!
    ΚΡΙΜΑ.
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ……

  6. Φοβεροί συλλογισμοί. Η συνέχεια είναι ότι παίρνοντας στον παράδεισο τον ληστή ευλογήθηκε η ληστεία, μη συνηγορόντας στον λιθοβολισμό της μοιχαλίδας ευλογήθηκε η μοιχεία και δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος.

  7. Τι τρελες κ άθλιες ερμηνείες… Χριστέ μου θα ξεχάσουμε αυτά που μάθαμε, Κύριε ελέησον!!!!!!!

Σχολιάστε