Το Ρωσσικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε πληροφορίες για τις απώλειες των δύο πλευρών από την αρχή των επιχειρήσεων.

Το Ρωσσικό Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι στην διάρκεια των επιχειρήσεων σκοτώθηκαν περίπου 500 στρατιώτες της χώρας.

498 Ρώσσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και σχεδόν 1.600 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Ουκρανία, υποστήριξε την Τετάρτη ο στρατός της Ρωσσίας.

Το υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις αναφορές ότι υπήρξαν «αμέτρητοι» νεκροί, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς αυτούς σκόπιμη παραπληροφόρηση του αντιπάλου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ρωσικού στρατού, οι στρατιωτικές Ουκρανικές μονάδες και οι ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, φέρεται να έχουν χάσει τουλάχιστον 2.870 στρατιώτες, ενώ άλλοι 3.700 έχουν υποστεί διάφορα τραύματα. Το Υπουργείο πρόσθεσε ότι έχουν αιχμαλωτιστεί περίπου 572 Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι Ρωσσιικές μονάδες που εμπλέκονται στην επίθεση αποτελούνται αποκλειστικά από μισθοφόρους, δήλωσε ο στρατός, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι η δύναμη εισβολής αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από «στρατευμένους».

Τα επίσημα στοιχεία των νεκρών που ανακοίνωσε η Μόσχα διαφέρουν δραστικά από τους ισχυρισμούς που εξέφρασε το Κίεβο, το οποίο ανέφερε ότι από την έναρξη της εισβολής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 5.800 Ρώσσοι στρατιώτες.

Η Μόσχα ξεκίνησε επίθεση εναντίον της γειτονικής χώρας την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι ήταν η μόνη επιλογή που είχε απομένει για να προστατεύσει τις αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα ανατολικά της χώρας. Η «αποναζιστικοποίηση» και η «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας ήταν μεταξύ των άλλων εκπεφρασμένων στόχων της επιχείρησης.

Το Κίεβο αρνήθηκε ότι σχεδίαζε να ανακαταλάβει τις δημοκρατίες με την βία, χαρακτηρίζοντας την επίθεση της Ρωσσίας απρόκλητη. Το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ αποσχίστηκαν από την Ουκρανία το 2014, μετά τα γεγονότα της Μαϊντάν που ανέτρεψαν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή της. Η Ρωσσία είχε αναγνωρίσει επίσημα τις δύο δημοκρατίες ως ανεξάρτητα κράτη πριν από την εισβολή.


Μετάφραση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Πηγή RT

Σχολιάστε