Ο ψευδεπίσκοπος Στέφανος Τόλιος είναι καθαιρετέος στην συνείδηση του Ορθόδοξου ποιμνίου.

…Και επειδή η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος καθεύδει και είναι βουτηγμένη στον οικουμενισμό, ο πιστός λαός του Θεού, ως έσχατος φύλακας της Πίστεως, οφείλει να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του με συνοπτικές διαδικασίες.

Μια βλάσφημη συνήθεια λαμβάνει χώρα στην Καβάλα τα τελευταία έτη (εάν συνέβαινε και πιο πριν συγχωρέστε με δεν το γνωρίζω). Λίγο πριν την αρχή της «σαρακοστής» των παπικών δημοσιεύεται «όλως τυχαίως» (ΕΔΩ και ΕΔΩ) μία «ανοιχτή πρόσκληση» στα τοπικά μέσα προς όλους για να παρευρεθούν σε κάποιον αιρετικό ναό της περιοχής.

Διερωτάται κανείς, εάν επρόκειτο για πρόσκληση σε κοινή λατρεία από κάποια άλλη αίρεση -απ’ αυτές που κάνουν τους ιεράρχες να σχίζουν υποκριτικά τα ιμάτιά τους όπως των Μαρτύρων του Ιεχωβά- δεν θα έβγαινε μία ανακοίνωση από την Μητρόπολη για να προφυλάξει το ποίμνιο; Σε αυτήν την περίπτωση όμως, όχι μόνο δεν βγαίνει ανακοίνωση αλλά ο ίδιος ο ψευδοποιμένας της Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος Τόλιος δίνει το παρών.

Πρόκειται περί συστηματικής προσπάθειας του εν λόγω λυκοποιμένα να διαβρώσει το φρόνημα του Ορθόδοξου ποιμνίου. (ΕΔΩ και ΕΔΩ) Και το χειρότερο, την ώρα που το κάνει, ουδείς άλλος ποιμένας δεν τον βάζει στην θέση του. Ο λυκοποιμένας αυτός, τρώει τα πρόβατά του ένα-ένα μπροστά στα απαθή βλέμματα των συναδέλφων του.

Δείτε τι είπε φέτος ο άνθρωπος αυτός στους αιρετικούς, και κατ’ επέκταση και στο δικό του ποίμνιο.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Γράφει εκεί στο Ευαγγέλιο κάτι πολύ σημαντικό: «Μη φοβού το μικρό ποίμνιο». Να μην φοβάσαι … ο Θεός, το μικρό κοπάδι. Εάν είμαστε ένα μικρό ζυμάρι, όπως λέει αλλού, αυτή μπορεί να ζυμώσει και να τακτοποιήσει όλο το φύραμα…. Και γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να σας ευχηθώ να έχετε την δύναμη του Θεού μέσα σ’ αυτήν την περίοδο την δύσκολη που ζούμε όλοι μας, προκειμένου η περίοδος αυτή και για εσάς να αποβεί αρμονική, γεμάτη από την αγάπη του Θεού, την ομόνοια την ειρήνη και την γαλήνη…»

Ο Στέφανος Τόλιος εύχεται στους αιρετικούς να αυξηθούν και να έχουν την δύναμη του Θεού! Χρησιμοποιεί και το «είμαστε» για να ανακατέψει μαζί Ορθοδόξους και αιρετικούς, διότι ξεκάθαρα δεν βλέπει καμμία -ουσιώδη για αυτόν- διαφορά ανάμεσα στους δύο.

Μίλησε κανείς;

Ο Στέφανος Τόλιος προωθεί συστηματικά την ένωση των Ορθοδόξων με τους παπικούς στο λαϊκό επίπεδο, στον κουτό λαουτζίκο. Οκτώ ημέρες αργότερα επισκέφτηκε τον οικουμενιστή πάπα της Ανατολής στο Φανάρι! Όχι για να τον επιπλήξει ο αυτοαποκαλούμενος «φύλακας της Παραδόσεως»! της «Πρωτόθρονης»! και «Πρωτεύθυνης»! «Μεγάλης Εκκλησίας»!, αλλά για να φωτογραφηθεί μαζί του με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις.

Το καράβι διαλύεται, αν δεν έχει ήδη διαλυθεί. Ο καλός Θεός μας αποκαλύπτει συνεχώς την σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις των ιεραρχών. Είδαμε πρόσφατα δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος να προσεύχονται στον Αλλάχ. Άλλος ένας μας συστήνει να κοινωνήσουμε με καθηρημένους και αυτοχειροτόνητους σχισματικούς.

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ.


Φαίη.

2 thoughts on “Ο ψευδεπίσκοπος Στέφανος Τόλιος είναι καθαιρετέος στην συνείδηση του Ορθόδοξου ποιμνίου.

  1. Αυτό πια, δεν ξέρω πόση οργή Θεού επισύρει. Πες τα εσύ, αλλά τον πρώτο λόγο, τον έχει η τοπική κοινωνία, έτσι δεν είναι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s