Το ξεχαρβάλωμα και το κοροϊδιλίκι συνεχίζονται: Χειροτόνησαν Διακόνισσα στην Ζιμπάμπουε για να καλύψουν τις «ειδικές ανάγκες» των Ενοριών!


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

15 thoughts on “Το ξεχαρβάλωμα και το κοροϊδιλίκι συνεχίζονται: Χειροτόνησαν Διακόνισσα στην Ζιμπάμπουε για να καλύψουν τις «ειδικές ανάγκες» των Ενοριών!

  1. Φαίνεται πως, με κάποιον μυστικό αγγελιοφόρο, με κάποιον μυστικό τρόπο, μοιράστηκαν το έργο της ισοπέδωσης οι δεσποτάδες. Ο καθένας γίνεται μπροστάρης σε κάποιον τομέα της κατεδάφισης. Πολύ σύντομα και στην δική μας «γειτονιά»! Μ’ αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, μηδείς αμφιβαλλέτω!

  2. Τα χτυπήματα έρχονται απανωτά σε μορφή χιονοστιβάδας. Άρχισε το ξεχαρβάλωμα της Ορθοδοξίας στη διαπασών.
    Μηπως στις ειδικές ανάγκες είναι και οι προσωπικές του επισκόπου;; Βλέπεις είναι και νοστιμούλα! Ξεμωραμένοι εσχατογεροι κρατούν τώρα το τιμόνι της εκκλησίας για να πέσουν όλων οι μάσκες για να μάθουμε κι εμείς οι ελάχιστοι το ποιος είναι ποιος. Έχουν κολλήσει σαν τα τσιμπούρια στο σώμα της εκκλησίας και δεν τους αρκεί ότι ζουν από τον Χριστό αλλά βρίσκουν χίλιους τρόπους για να Τον προσβάλουν.
    Αναστάσεως ημέρα θα είναι όταν επιτέλους ξεκουμπιστήτε μπάς και δούμε μια άσπρη μέρα. ΓΕΝΟΙΤΟ!!

  3. Άρα σε λίγα χρόνια θα τη χειροτονείσουν και σε πρεσβύτερο;

    όπως κάνουν οι ευαγγελικοί;

    Θα μας αναγκάσουν να πάμε στη ρωσική εκκλησία;

  4. Χριστός Ανέστη σε όλους!

    Πολύ ορθές οι λέξεις «ξεχαρβάλωμα» και «κοροϊδιλίκι» που χρησιμοποιήσατε. Αποδίδουν λίαν επιτυχώς την πραγματικότητα.

    Από ετών η απευκταία αυτή εξέλιξη αποτελεί την επιθυμία των γνωστών κύκλων των θεραπόντων της εκκοσμίκευσης της εκκλησιαστικής ζωής που επεχείρησαν να της προσδώσουν και θεολογικό και εκκλησιαστικό μανδύα.

    Οι εν θέματι κύκλοι στελεχώνουν τις κατ όνομα και κατ επίφασιν, πλέον, θεολογικές σχολές καθώς επίσης και την ανεκδιήγητη «Ακαδημία Θεολογικών σπουδών»,της μητροπόλεως Δημητριάδος, και κάποιοι απ’ αυτούς το νεοορθόδοξο περιοδικό «ΣΥΝΑΞΗ», που τόσο μεγάλη πνευματική ζημία έχει προξενήσει και εξακολουθεί να προξενεί στα θεολογικά γράμματα και ,κατ επέκτασιν, στον εκκλησιαστικό μας βίο.

    Ήδη, ο γνωστός και μη εξαιρετέος π.Αλέξανδρος Καριώτογλου, έσπευσε να επικροτήσει την περί ου ο λόγος άθεσμη καινοτομία εκφράζοντας την ευχή να εισαχθεί αυτή και στην Ελλαδική Εκκλησία….

  5. Ξεχαρβάλωμα, ξεχαρβάλωμα, ισοπέδωση, ισοπέδωση, και λυπάμαι που όλοι εμείς μόνο από το πληκτρολόγιο καταδικάζουμε την κάθε αντίχριστη διάβολοπορεία των Δεσποτάδων του διαβόλου. Και αναφέρει κάποιος αδελφός παραπάνω, «Ήδη, ο γνωστός και μη εξαιρετέος π.Αλέξανδρος Καριώτογλου, έσπευσε να επικροτήσει την περί ου ο λόγος άθεσμη καινοτομία εκφράζοντας την ευχή να εισαχθεί αυτή και στην Ελλαδική Εκκλησία….».
    Άραγε είναι άθεσμη καινοτομία; Ή θεσμικά καταδικασμένη ως αντίχριστη, επιπλέον δε, άραγε δεν έχει εισαχθεί στην Ελλαδική Εκκλησία;
    Δια του μνημοσύνου των Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων και Μητροπολιτών, αυτό που ονομάζουν πνευματική ενότητα Πίστεως ως ένα Σώμα της στρατευόμενης Εκκλησίας, στην κάθε δυσεβής βλάσφημη κακοδοξία που αναδύεται ως ζόφος σάπιος στην άκρη του Σώματος, όλο το Σώμα δηλητηριάζεται ως αίμα σάπιο και σαπρό, – όπως είδε τον οικουμενισμό ο Άγιος Ιωάννης της Κροστανδης, – διότι τα όρια αυτού του Σώματος είναι άϋλα και όχι κατά κόσμον γεωγραφικά, και αυτή η άϋλη ενότης δεν αποτελεί γνώρισμα μόνο στον παρόντα χρόνο αλλά από ιδρύσεως της Αγίας Εκκλησίας μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.
    Βρωμάει και ζοφερά νοσεί ετούτο το Σώμα από άκρη εις άκρη όποιοι μνημονεύουν φρικτά ψευδώς στο Φρικτό Θυσιαστήριο, «Μνησθητι τού ορθοτομούντα τού λόγου της αλήθειας Πατριάρχου Βαρθολομαίου.»
    Και σε ετούτο το ψέμα, επειδή γνωρίζετε και επαναλαμβάνεται εκφώνως στη Θεία Λειτουργία, έχουν μερίδιο ευθύνης και απολογίας και ο κάθε λαϊκός στην άλλη άκρη του κόσμου που έχει επίγνωση της κακοδοξίας.

  6. Διακόννισες υπήρχαν και στην Πρώτη Εκκλησία αλλά για πολύ συγκεκριμένες διακονίες. Αν θέλουν όμως οι εν λόγω ρασοφόροι επιστροφή στην τάξη της Πρώτης Εκκλησία θα πρέπει να παραδώσουν τα άμφιά τους και να πάνε στην τάξη των προσκλαιόντων.

  7. Σε λιγο θα μας φερουν και στις Εκκλησιες μας Διακονισσες σουρλουλουδες και χαμηλοβλεπούσες να σηκωνουν τα Αγια ‼️‼️‼️‼️‼️

    ΥΠΗΡΧΑΝ και τα πρωτοχριστιανικα χρονια οι διακονισσες, μα μονο για να βοηθούν στις Βαπτισεις και μυρωσεις των μεγαλων γυναικων και να μην σκανδαλιζονται οι Ιερεις.

    Εδω και Μοναχες δεν ειναι Διακονισσες και εγιναν αυτες;❓❓❓❔❔❔

    Μολις το φερουν και στην Ελλαδα να δειτε που θα βρει αμεσως το κρατος λεφτα για να τις πληρωνει.🔔🔔🔔

  8. Χριστός Ανέστη, επαληθεύεται ο μακαριστός πατήρ Ιωάννης Ρωμανίδης, πλέον το έργο του διαβόλου το έχουν επωμιστεί οι επίσκοποι!!! Ελπίζουμε στην επέμβαση τού Ανασταντος Κυρίου, όσο γίνεται πιο σύντομα, με τον τρόπο Του ….

  9. https://www.lifo.gr/articles/pateras-alexandros-o-hristos-den-asholithike-katholoy-me-ta-krebatia-ton-anthropon

    ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ συνέντευξη του θεράποντος του περιγραφέντος ξεχαρβαλώματος, π.Αλεξάνδρου Καριώτογλου στο

    επιεικώς ελεεινό lifo.gr. Καλούμαστε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, όσο αντέξουμε …

  10. Ι. σε οσους προωθουν ή αρεσκονται/φλερταρουν με την ιδεα της επιστροφης σε πρωτοχριστιανικες πρακτικες τους απαντας «ωραια! τοτε, και η εξομολογηση δημοσιως» και εκει νομιζω οτι σταματουν την επιχειρηματολογια και φευγουν τρεχοντας….

    ΙΙ. Γιατι ομως -αν συνεχιστουν αυτα- να παμε στη ρωσσικη? στο «Κολυμβαριον» μονο 2 αντισταθηκαν με θεολογικα επιχειρηματα: Βουλγαρια και Γεωργια

    • Συμφωνώ με το σχόλιο σας αδερφέ. Να προσθέσω ότι στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους υπήρχε η τάξη των πυλωρών (δεν έχει καταργηθεί) οι οποίοι φύλαγαν τις θύρες του ναού ώστε να μην εισέλθουν αιρετικοί, άπιστοι, αφορισμένοι κλπ. Αυτό ήταν και ένα από τα καθήκοντα των διακονισσών στις θύρες του ναού από την πλευρά των γυναικών. Αφού θέλουν διακόνισσες και επιστροφή στην αρχσία λατρεία ας «ρίξουμε πόρτα» στους αιρετικούς, στους αφορισμένους, στους σοδομίτες και σε όσους συμπροσεύχονται μαζί τους. Ας επιτραπεί η συμμετοχή του λαού στις Συνόδους όπως έκαναν οι Απόστολοι και πολλά άλλα που δεν συμφέρουν τους Αρχιερείς….

  11. «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν.»

    Κατά Ματθαίον 23, 15

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

  12. Εσείς που στεναχωρεθήκατε με αυτήν την εξέλιξη, θα μπορούσατε να πάτε και να στελεχώσετε την τοπική Εκκλησία και να αφιερωθείτε στην Ιεραποστολή, ώστε να μην αναγκάζονται οι γυναίκες να παίρνουν αυτούς τους ρόλους.
    Καλό και το πληκτρολόγιο, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.
    Δοκιμάστε το εάν θέλετε.
    Χριστός ανέστη!

Σχολιάστε