Η αυθεντικότητα του θαύματος του Αγίου Φωτός όπως πιστοποιείται από την επιστήμη. Νέα δεδομένα.

Ο καθηγητής Fanti κρατάει κάτω από το πρόσωπό του μια δεσμίδα 33 κεριών με το άγιο Φως. Αισθανόταν μία μέτρια θερμότητα, όπως αναφέρει, αλλά δεν καιγόταν ούτε ένιωθε κάποιον πόνο.

Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να αναφέρουμε ότι έχουμε συμμετάσχει στην τελετή του Αγίου Φωτός 24 φορές και έχουμε αγγίξει την ιερή φλόγα ισάριθμες φορές. Η τελευταία φορά που την αγγίξαμε ήταν σήμερα, 4 Μαΐου του 2024, δίπλα από τον Πανάγιο Τάφο. Αυτό που οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε είναι ότι η φλόγα του Αγίου Φωτός καίει πράγματι με μία ήπια ένταση, πολύ λιγότερο από μία κανονική φλόγα.

Ο καθηγητής Fanti πραγματοποίησε 12 πειράματα. Σε ένα από αυτά, δέκα λεπτά μετά το άναμμα της δεσμίδας των κεριών του, τοποθέτησε ένα κομμάτι λινού υφάσματος σε απόσταση τριών εκατοστών πάνω από δύο ίδια αναμμένα κεριά: το πρώτο κερί το είχε ανάψει με το άγιο Φως, ενώ το δεύτερο με έναν αναπτήρα. Το λινό ύφασμα παρέμεινε πάνω από τις δύο φλόγες επί 30 δευτερόλεπτα. Η κανονική φλόγα έκαψε και τρύπησε το ύφασμα, ενώ το άγιο Φως δεν προκάλεσε κάποια φθορά.

Ο καθηγητής Fanti γράφει στο άρθρο του:

«Από το πείραμα που περιγράψαμε σε αυτή τη δημοσίευση, προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών το άγιο Φως δεν προκαλεί καύση σε λινά υφάσματα, όπως αυτή που προκαλεί μια κοινή φλόγα, αλλά μόνο καψάλισμα. … Τα αποτελέσματα του πειράματός μας είναι ενδιαφέροντα και βρίσκονται σε συμφωνία με τις μετρήσεις του π. Γεννάδιου Ζάριτσε, ο οποίος ανακάλυψε μία μεταβολή στη θερμοκρασία του αγίου Φωτός 15 λεπτά μετά από την αρχική ανάφλεξή του».


7 thoughts on “Η αυθεντικότητα του θαύματος του Αγίου Φωτός όπως πιστοποιείται από την επιστήμη. Νέα δεδομένα.

  1. Ένας αιρετικός αποδεικνύει ότι το Άγιο Φως που κρατά ο Πατριάρχης βγαίνοντας από το κουβούκλιο είναι όντως Άγιο και διαφορετικό από την φωτιά του αναπτήρα, και ένας Ορθόδοξος (;) Μητροπολίτης ελαφρά τη καρδία λέει ότι αυτός τελευταία ανάβει την κανδήλα. Πού πάνε και τους βρίσκουνε;

    Για να μην υπάρξει σύγχυση και παρερμηνεία χρειάζεται λίγο προσοχή στο σημείο που το άρθρο λέει τα εξής:

    «Το θαύμα είναι παντελώς αποκομμένο και ανεξάρτητο από το πρόσωπο του πατριάρχη. Η έλευση του Αγίου Φωτός δεν εξαρτάται από τα πρόσωπα, αλλά είναι πάνω από τα πρόσωπα. Γι’ αυτό και δεν κρίνουμε τα πρόσωπα. »

    Δεν κρίνουμε τα πρόσωπα αλλά κρίνουμε εάν είναι Ορθόδοξοι ή αιρετικοί. Το Άγιο Φως βγαίνει στον Ορθόδοξο Πατριάρχη (βγαίνει και έξω στους πιστούς), το θαύμα της σχισμένης κολώνας μας το πιστοποιεί.

    https://tasthyras.wordpress.com/2024/04/18/%e1%bd%81-%e1%bc%90%ce%bc%ce%af%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%af-%ce%bf%e1%bc%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%af%cf%81%ce%b7%ce%b4%ce%b5%cf%82/#more-91070

  2. Το Θαύμα του Αγίου Φωτός δεν παίρνει επιστημονικές μελέτες και αποδείξεις, οπωσδήποτε υπάρχουν ενδείξεις από επιστήμονες. Το Άγιο Φώς, πάνω από όλα είναι ζήτημα εξ αποκαλύψεως, είναι ζήτημα Πίστεως. Διάβαζα κάπου πως ένας Ρώσος προσκυνητής ξεκίνησε με τα πόδια από τη Ρωσία και έφτασε μέχρι τον Πανάγιο Τάφο σε όχι Αναστάσιμη περίοδο, και αξιώθηκε και λούστηκε εξωτερικά και εσωτερικά το Πανάγιο Φώς την στιγμή που έφτασε και γονάτισε με κρουνούς δακρύων. Και από την μεγάλη του ένταση ξεψύχησε, λέγοντας «Χριστέ μου Αγάπη μου γλυκιά».
    Δυστυχώς αυτό που ζούμε στις μέρες μας, είναι η σταδιακή αποδόμηση τού Αγίου Φωτός με τις συντονισμένες ενέργειες από τις αντίχριστες δυνάμεις της προπαγάνδας, για την άρση ως εμπόδιο, στο εμπόριο του κοινού εορτασμού του Πάσχα με τις αιρέσεις.
    Το 1924 άλλαξαν το εορτολόγιο για την εγκατασταση της λεωφόρου του οικουμενισμού, και άφησαν απείρακτο το Πασχάλιο λόγω της ισχυρής φρικτής παρουσίας τού Αγίου Φωτός, και της σθεναρής αντίστασης τού ποιμνίου.
    Η χλιαρότητα των πάντων έφερε την εποχή για την ισοπέδωση.
    Επιπλέον, οι τιμές αρχηγού Ελληνικού κράτους που αποδίδονται, ακόμη, στο Άγιο Φώς τους κατακαίει, και θέλουν διαπαντός να το εξαφανίσουν για την απόλυτη υποταγή και προσχώρηση στις σκοτεινές δυνάμεις.
    Καθόλου δεν αναρωτιέμαι πως κάποιοι του Πατριαρχείου καταθέτουν πως το Άγιο Φώς είναι από το τσακμάκι, αν είναι της μασονίας τέκνα. Ο αιρετικός απέχει τής Χάριτος τού Φωτός και τής Πίστεως. Ο τυφλοπόντικες δεν έχει δει Ήλιο, δεν μπορεί να μιλήσει για τον Ήλιο. Άρα αυτοί ορθά λένε κατά το σκότος τού πιστεύω τους.
    Όμως εις μάτην ο, τι και να πράξουν, και όλη αυτή η ιστορία, τους πιστούς θα χαλυβδώνει στην Πίστη και τους αντιχρίστους θα τους παρασύρει το ρεύμα προς την αποδόμηση, μέχρι να δώσει ο Θεός η πύρινη ρομφαία να αποδώσει κατά τα έργα τού καθενός.
    Τέλος, πλούσιος καιρός ομολογίας, και ο διωγμός όσο και αν μας ισοπεδώνει, είναι η Δόξα της Αγίας Εκκλησίας. Μακάριοι οι έτοιμοι προς το μαρτύριο.

    • Ο αιρετικός, αν έχει καλή προαίρεση και είναι αντικειμενικός, και αφού δεν έχει την αληθινή Πίστη, άλλον τρόπο δεν έχει για να προσεγγίσει το Άγιο Φώς εκτός από το να το «αποδείξει» μέσω της επιστήμης. Εάν χρησιμοποιηθεί καλοπροαίρετα η επιστήμη, που και αυτή δώρο του Θεού είναι, ένα καλό το κάνει σε εκείνους που δεν ξέρουν και δεν έχουν άλλον τρόπο. Στους καλοπροαίρετους μπορεί να αποτελέσει και αφετηρία αναζήτησης προς την αληθινή Πίστη. Εμείς οι πιστοί, ακριβώς επειδή πιστεύουμε δεν έχουμε ανάγκη από την επιστήμη. Και αυτή η πίστη είναι που καρποφορεί στην χαρά της προσωπικής επαφής και του βιώματος μέσα στην Εκκλησία.

      Πολύ ενδιαφέρον αυτό που γράφετε για το πώς τρώγονται να αποδομήσουν το Άγιο Φώς για να προχωρήσουν στον κοινό εορτασμό του Πάσχα. Έχουν λυσσάξει.

  3. είμαι δύο φορές χάριτι Θεού αυτόπτης του θαύματος του Αγίου Φωτός!το 2003 επί μακαριστου και μαρτυρικού τω όντι Πατριάρχου Ειρηναίου και το 2006 επί Θεοφίλου και έχω πολλά να καταθέσω…την δεύτερη μάλιστα φορά ως βοηθός του μακαρίτη ήδη από πέρσι Φυλακος του Παναγίου Τάφου επί 30ετίαν και πλέον μοναχού Παντελεήμονος Σαββαΐτου,Μεγαλοσχημου, γνωστού τοις πάσι! είη η μνήμη αυτού αιωνία…

      • Ἀγαπητέ ἐν Χριστῷ κ. Ριτσούδη, Χριστός Ἀνέστη !

        Εἶναι ἀλήθεια αὐτό πού γράφετε, ἀλλά γιά νά ποῦμε καί τό τῆς ἄλλης πλευρᾶς δίκαιο, ἡ μεταφορά τῆς σοροῦ τοῦ μακαριστοῦ π. Παντελεήμονος Σαββαΐτου, Φύλακος τοῦ Παναγίου Τάφου, πίσω στήν Ἁγία Γῆ, δεδομένων τῶν ἰδικῶν συνθηκῶν (θανάτου, θερινῆς ζέστης κ.τ.σ.) καί τῆς γνωστῆς τοῖς πᾶσι ἀλλεργίας τῶν μυγιάγγιχτων ἰσραηλινῶν ἀρχῶν ἀσφαλείας σέ ὅλες τίς «εἰδικές» μεταφορικές ἐπιχειρήσεις, ἀνέβαζαν τό κόστος τῆς μεταφορᾶς τῆς σοροῦ στίς περίπου 100.000 εὐρώ. Καί γιά τό βαλάντιο τοῦ Παναγίου Τάφου, τό ποσό εἶναι ὄντως ἀπλησίαστο. Ὀφείλω νά τό γράψω, διότι ἐρώτησα εἰδικῶς περί τοῦ θέματος τούτου.

        Πολλές πασχάλιες εὐχές καί στήν ἀδελφή Φαίη, καί στόν ἀγαπητό ἐν Χριστῷ ἀδελφό (ἐπί τι διάστημα Δόκιμο) Γεώργιο Τάτση, πού σήμερα ἑορτάζει ! (Ἀγαπητέ Γεώργιε, ἐπί τοῦ θέματος τοῦ μακαριστοῦ Πατριάρχου κυροῦ Εἰρηναίου, ὑπάρχουν καί πολλά «κρατούμενα» ἀπό ὀρθοδόξου ὀπτικῆς, ἀλλά δέν εἶναι τῆς στιγμῆς …). Χριστός Ἀνέστη !

        Βεβαίως, συγχαρητήρια καί γιά τό σπουδαῖο ἄρθρο τοῦ Χάρη τοῦ Σκαρλακίδη ! Εἶναι, ὅ τι πρέπει γιά τήν περίσταση.

      • Λιαν πεφιλημενε και περιποθητε, αδελφέ, πάτερ Σεραφείμ Σαββαΐτα (Ζήση), ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ!!! Πάντοτε σε ενθυμουμαι με αγαθές αναμνήσεις και πάντοτε ευγνώμων θα είμαι απέναντί σου! Τόσα χρόνια ουδέποτε σε ελησμονησα και με νοσταλγία αναπολώ τας ολίγας πλην ωραίας ημέρας που ζήσαμε εις την …φονευτριαν και σκληράν πόλιν,Ιερουσαλήμ!Σε παρακολουθώ εις το διαδίκτυον και την katanixi.Θεος σχωρεσ σοι δια τας ευχάς σου!να είσαι πάντοτε καλά μετά του τιμίου πατρός σου!

Σχολιάστε