Εκ νέου αντικανονικός εορτασμός του Πάσχα στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

______________________________________________________________________

1. Κήρυγμα Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου για την Κυριακή των Βαΐων.

2. Σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο: Ο Δούλος του Κυρίου Άνθιμος κατά του Κυρίου του – Βλασφημία ολκής [ΒΙΝΤΕΟ 2019].

3. Άνθιμος: «Θα γίνει νωρίτερα η Ανάσταση, θα τελεστούν όλες οι ακολουθίες» (βίντεο)

4. Ἄρθρο τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ., “Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΣ”.

5.Η παιδική παράσταση «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα”.

13 thoughts on “Εκ νέου αντικανονικός εορτασμός του Πάσχα στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

  1. Οι <<σωστοί>> επίσκοποι που βρίσκονται;; Δεν τους αφορούν οι κακοδοξίες του κάθε Άνθιμου; Δεν καίγονται από θείο ζήλο όταν ακούνε να κυκλοφορούν όλες του διαβολου οι διαστροφές της πίστεως;; Περιμένουν ακόμα να ωριμάσει το πράγμα την ώρα που η μπόχα της σαπίλας έχει απλωθεί πάνω από την Ελλάδα σαν την σκόνη της Αφρικής;;

    Αφήσατε τον αγώνα στους λίγους λαϊκούς και παρακολουθείτε εκ του μακρόθεν;; Ο λαός κατασκανδαλίζεται και σείς κρύβεστε;; Δεν σας τρομάζει αυτό που είπε ο Χριστός γι αυτούς που σκανδαλίζουν έστω και τον ελάχιστο πιστό;

    Και ο Χριστός περιμένει να ωριμάσει το πράγμα αλλά τότε ΑΛΟΙΜΟΝΟ!!!

    • οι σωστοί επίσκοποι….. τους έχει καταπιει το καταραμενο φιλάδελφο, και στηρίζουν ο ένας τον άλλον, για να μην χαθεί η ενότητα όπως λένε, αλλά για την ενότητα με τον Χριστό δεν φροντίζουν

  2. Για να γίνει ο συνεορτασμός το Πάσχα του χρόνου με τους αιρετικούς πρέπει να αλλοιώσουν πολλά στα θέματα της πίστεως. Τι περιμέναμε, να έρθουν οι αιρετικοί πιο κοντά;;;;;;;

    • είναι αυτός ο λαός που οι επίσκοποι θέλουν να έχουν ακατήχητους, για να μή γίνεται φανερός ο βίος και η πολιτεία τους

  3. Εύγε στην αδελφή Βασιλική, μάταιος ο κόπος, ο κος Άνθιμος δεν καταλαβαίνει από τέτοια κείμενα …

    Και αφού τού αρέσουν χοροί και τραγούδια, συνειρμικά μου ήλθε ένα άσμα, ας με συγχωρέστε ,που το ανεβάζω Μεγάλη Τετάρτη…το αφιερώνω σε όσους παρευρεθούν στην ακολουθία το βράδυ στις 9!!!!

    • Στη μητρόπολη της Γερμανίας, σε όλους τους ναούς με τη δικαιολογία του ταυτόχρονου εορτασμού με την Ελλάδα η αναστασιμη Θεία Λειτουργία ξεκινά στις 10 το βράδυ και το Χριστός Ανέστη λέγεται στις 11 το βράδυ…. Αυτήν η καινοτομία ξεκίνησε το 2017 (δε γνωρίζω αν η ψευτοσυνοδος του Κολυμπαριου συνέβαλε σε αυτό). Αδελφοί μου ο εχθρός είναι ήδη εντός των πυλών και προσπαθεί με τις καινοτομίες να αλλάξει το φρόνημα των πιστών (όπως άλλωστε προφήτευε και ο Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλος). Είθε με τη βοήθεια του Κυρίου, της Κυρίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων να σταθούμε όρθιοι στη δαιμονικη μπόρα που ζούμε με αγωνιστικό και ομολογιακό πνεύμα. Καλή Ανάσταση!

  4. Μόνο και μόνο για τις άκρως βλάσφημες, επαίσχυντες, κατάπτυστες , σκανδαλωδέστατες και εκφράζουσες απιστία στη θεοπνευστία του Ιερού Ευαγγελίου, αδιανόητες για ορθόδοξο επίσκοπο δηλώσεις του υποδίκου ενώπιον της αδιαφθόρου, πανορθοδόξου συνειδήσεως , μητροπολίτη Αλςξανδρουπόλεως θα έπρεπε τάχιστα και άνευ χρονοτριβής να κινηθεί από την προισταμένη του Αρχή, τουτέστιν από τη ΔΙΣ, η διαδικασία που προβλέπουν εν προκειμένω οι Θείοι και Ιεροί κανόνες.

    Αλλά, επί των ημερών του νυν αρχιεπισκόπου και όχι μόνο, η Ελλαδική Εκκλησία έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι και ο κάθε νεωτεριστής επίσκοπος καινοτομεί και αυθαιρετεί ανεξέλεγκτα και δηλώνει ό,τι θέλει….

  5. Τέτοιες χοντράδες λόγων καί ἔργων οὔτε ὁ Διάβολος δέν θά ἀποτολμοῦσε! Τό πιό ἀπογοητευτικό ὅμως εἶναι ἡ ἀφέλεια τῶν περισσοτέρων πιστῶν, οἱ ὁποῖοι ἀντιδροῦν τόσο «εὐνοϊκά» γιά τούς ὑπαιτίους, κάνοντας λόγο γιά παραπομπή του σέ ἐκκλησιαστική Δίκη ἤ ζητώντας τήν παρέμβαση τῶν ὑπολοίπων Μητροπολιτῶν! Ἄν εἶναι δυνατόν! Ποῦ ζοῦν; ……..

    • Η Εκκλησία έχει κανόνες με βάση τους οποίους κινείται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

      Εκεί έγκειται το πρόβλημα εν προκειμένω.

      Στη μη εφαρμογή των επιταγών των κανόνων για λόγους σκοπιμότητας.

  6. Τον ψάξανε πολύ αὐτόν γιά νά τόν κάνουν ἐπίσκοπο;; Εὔγε σ’ αὐτούς πού τόν χειροτόνησαν…Μιά ἀπ’ τά ἴδια. Μή χειρότερα….

  7. Ανακατεμένος ο ερχόμενος εκεί στην Αλεξανδρούπολη…

    Υπάρχει θέμα τεράστιο, τι να πούμε μέρες που είναι..

    Ο Θεός να μας ελεήσει.

    Καλή Ανάσταση σε όλους!

    Ιννοκέντιος

  8. Δυστυχώς είναι και ακόμη χειρότερα με τον συγκεκριμένο, είναι από τους υποστηρικτές για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους αιρετικούς δυτικούς που λένε να γίνει το 2025. Μπλέξαμε με αυτόν εδώ στην Αλεξανδρούπολη.

Σχολιάστε