Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συνέλαβαν τον καθηγούμενο της Λαύρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίων Ορέων μητροπολίτη Αγίων Ορέων Αρσένιο.

Την προηγουμένη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες ακινητοποίησαν λεωφορεία και αυτοκίνητα με προσκυνητές, που κατευθύνονταν στη Λαύρα Αγίων Ορέων για να συμμετάσχουν στην εορτή της Συνάξεως Πάντων των εν τοις Αγίοις Όροις επί του Ντονέτς Διαλαμψάντων Οσίων Πατέρων.

Η Συνοδική Επιτροπή επί των Σχέσεων Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ προέβη σε δήλωση για την κράτηση του καθηγουμένου της Λαύρας των Αγίων Ορέων, καλώντας τις διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταγραφή ενός ακόμη περιστατικού προφανούς παραβιάσεως της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

«Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πιστών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας προσέλαβαν μαζικό και απροκάλυπτο χαρακτήρα, με θύματα κληρικούς και λαϊκούς, των οποίων η ενοχή συνίσταται μόνον στο ότι δεν επιθυμούν να υπαχθούν στην ψευδοθρησκευτική δομή υπό την επωνυμία “Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”, που δημιουργήθηκε από το κράτος της Ουκρανίας με την υποστήριξη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως», αναφέρεται στη δήλωση.

DECR Communication Service

4/26/2024

gr.pravoslavie.ru

2 thoughts on “Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συνέλαβαν τον καθηγούμενο της Λαύρας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίων Ορέων μητροπολίτη Αγίων Ορέων Αρσένιο.

  1. Δεν θ´αργήσουν να γίνουν τα ίδια και σε μας. Μόνο που

    δεν είμαι σίγουρος αν θα βρεθεί άξιος επίσκοπος για να συλλάβουν!

  2. Ντροπή στους ορθοδόξους επισκόπους που σιωπούν στα εγκλήματα των Ουκρανών κατά της μόνης ορθόδοξης Εκκλησίας εκεί και που αναγνώρισαν τους ψευτοκληρικούς και βαλτούς του Πάπα δημιουργώντας σχίσμα.

Σχολιάστε