Στη Λαύρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου αφιέρωσαν μια ολόκληρη ημέρα στη μνήμη του Αγίου Παισίου που έδειξε στους συγχρόνους του το δρόμο προς την αγιότητα.

Η δέηση στο μουσείο-αρχονταρίκι
κ.Α.Όσιποβ
Ναταλία του Ευγένιου Σουχίνινα
Η αίθουσα που φιλοξένησε τις εκδηλώσεις
Ο πατήρ Δημήτριος Μπεσέντιν
Αρχιμανδρίτης Πλάτων (Ιγκούμνοβ)

Φωτογραφίες: Ναντέζντα Νικίτινα
Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

Συντακτική ομάδα του «Svyatye.online»

4/5/2024

gr.pravoslavie.ru

5 thoughts on “Στη Λαύρα της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Σεργίου αφιέρωσαν μια ολόκληρη ημέρα στη μνήμη του Αγίου Παισίου που έδειξε στους συγχρόνους του το δρόμο προς την αγιότητα.

  1. Χαίρει πολιτεία ἀθωνική, σοῦ τῇ πολιτείᾳ, καὶ ἀθλήσει ἀσκητικῇ· χαίρει Ἐκκλησία, ἡ κεκαλλωπισμένη, σοῖς θεοπνεύστοις λόγοις, γέρον Παΐσιε.

    Χαίροις τέκνον ἅγιον καὶ σεπτόν, τῆς Καππαδοκίας, καὶ Κονίτσης ὁ θησαυρός· χαίροις ὁ ἐν Ἄθῳ, ὡς ἥλιος ἐκλάμψας, σημείοις τε καὶ λόγοις, πάτερ Παΐσιε.

  2. Μέγας ο Άγιος Παΐσιος, επειδή είχε μεγάλη καρδιά και την έδωσε ολόκληρη στον Κύριο και τους βασανισμένους ανθρώπους. Άγιε Παΐσιε, πρέσβευε υπέρ των ορθοδόξων και υπέρ της πατρίδας που τόσο αγάπησες.

  3. Πέστε μου σε ποια άλλη περίπτωση εορτάζεται η γενέθλια ημέρα! Τι ακριβώς εορτάζεται αυτήν την ημέρα; Εγώ που ρώτησε μοναχούς πόσο χρονών είναι με εύσχημο τρόπο με παρουσίαζαν ως ημέρα γέννησης τους την ημέρα της κουράς τους σε μοναχούς.

    Όταν κάτι γίνεται κακώς, αυτό πρέπει να λέγεται διαφορετικά η συνήθεια επικαλύπτει την ακρίβεια.

    • Έχετε απόλυτο δίκιο και σας ευχαριστώ που το επισημάνατε να είναι γραμμένο. Θαρρώ πως οι αναγνώστες του ιστολογίου είναι μαθημένοι σε αυτό. Μόνο την Γέννηση του Χριστού, το Γενέθλιο της Παναγίας και του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου εορτάζουμε, όχι κάποιου άλλου Αγίου. Για τις μαρτυρίες των ανθρώπων ανέβηκε το συγκεκριμένο άρθρο.

Σχολιάστε