Ενορία στην Σουηδία γιορτάζει Πάσχα μαζί με τους παπικούς!

metropolisofsweden FACEBOOK


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

10 thoughts on “Ενορία στην Σουηδία γιορτάζει Πάσχα μαζί με τους παπικούς!

  1. Όλοι το πάνε για εκεί για τον κοινό εορτασμό όλων των αιρετικών σε συμφωνημένη ημερομηνία. Το Άγιο Φώς τους χαλάει τα σχέδια αλλά βρήκαν ρύπους με τον Αλικάκο και τούς άλλους, να το αποδομήσουν για να μην έχουν κανένα εμπόδιο.

  2. Εν τω μεταξύ γράφει ότι η ενορία αυτή «ακολουθεί το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο», αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Εμείς όλοι οι Ορθόδοξοι εορτάζουμε το Πάσχα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Οι παπικοί το εορτάζουν με το Γρηγοριανό ή δεν ξέρω με ποιο άλλο.

  3. Δυστυχώς, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, η ορθόδοξη εκκλησία της Φινλανδίας, εορτάζει το Πάσχα, μαζί με τούς Παπικούς!!!!

    Σίγουρα πρόκειται για σοβαρή εκτροπή, αν είχαμε Ορθόδοξο Οικουμενικού Πατριαρχείο, θα είχε επιβάλλει κυρώσεις….

    Και για να το λύσουμε , η Α οικουμενική σύνοδος, αποφάσισε πώς το Πάσχα εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Πανσέληνο που γίνεται στο διάστημα από 21/3-18/4, δηλαδή μετά την εαρινή ισημερία και να έχει προηγηθεί το Πάσχα τών Ιουδαίων.

    Αρα το Πάσχα, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, εορτάζεται μεταξύ 22/3 και 25/4.

    Με την αλλαγή τού ημερολογίου, κακώς, κάκιστα που σημειώθηκε, δεν αλλάξαμε την ημερομηνία τής εαρινής ισημερίας, απλως η 21/3 έγινε 3/4, οπότε το Πάσχα πέφτει από 4/4 μέχρι 8/5

    Οι Παπικοί, το υπολογίζουν με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, ισημερία 21/3 και μάλιστα, αδιαφορούν αν δεν έχει εορταστεί το Πάσχα τών Ιουδαίων. Για αυτό πολλές φορές έχουμε διαφορά μόνον μίας εβδομάδος, για να έχει προηγηθεί το Νομικόν Φασκα.

  4. Νά μή πατᾶμε σέ ἐκκλησία πού παρίσταται δεσπότης μέ ἀλλοιωμένο φρόνημα. Νά βρίσκουν ἄδειους Ναούς. Δέν γίνεται ἀλλιῶς. Ὑπάρχει ἄλλος τρόπος νά ἀντισταθοῦμε;

  5. Το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί, επί σειρά ετών, το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

    Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Φιλλανδίας, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Harry Fagerlund, και οι ύμνοι αποδόθηκαν στην Φιλλανδική, Καρελλική, Σουηδική, Ελληνική και Σλαβωνική, από την χορωδία του ναού, υπό την διεύθυνση του Μουσικολ. κ. Jukka Aminoff.

    Στο τέλος της ακολουθίας, ο Ποιμενάρχης μετέφερε τις ευχές της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Φιλλανδίας κ. Λέοντα, τους κληρικούς και λαϊκούς της Φιλλανδικής Εκκλησίας, επ᾽ ευκαιρία του επερχομένου Πάσχα (30 Μαρτίου), απηύθυνε δε προς το εκκλησίασμα τον προσήκοντα λόγο της ημέρας και ευχήθηκε για τις εγγίζουσες Πασχάλιες ημέρες.

      • Εσείς παρουσιάζετε τα πασχάλια κι εμείς τα σαρακοστιανά τους άνευ σχολίου. Εδώ όμως θέλω να ρωτήσω, επειδή λένε ότι ακολουθούν το ιουλιανό ημερολόγιο, η συγκεκριμένη ενορία εορτάζει τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου;

Σχολιάστε