Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος προς Μεσσηνίας Χρυσόστομο: «Μή πλανᾶσθε καί μή παρασύρετε εἰς τήν πλάνην τά πιστά τῆς Ἐκκλησίας τέκνα!»

(βλ. –http://www.diakonima.gr/2020/05/18/αφορισμος-αναθεμα….).


6 thoughts on “Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος προς Μεσσηνίας Χρυσόστομο: «Μή πλανᾶσθε καί μή παρασύρετε εἰς τήν πλάνην τά πιστά τῆς Ἐκκλησίας τέκνα!»

  1. Άψογη απάντηση και απολύτως πρέπουσα σε πλανεμένη διδασκαλία επισκόπου δήθεν «θεολόγου». Τα πτυχία αυτά τελικά είναι περισσότερο για την απώλεια παρά για την ωφέλεια όσων τα έλαβαν και όσων διδάσκονται υπ’ αυτών. Καλά έλεγε ο αείμνηστος π. Γ. Μεταλληνός ότι είχαν εισχωρήσει από δεκαετίες οι καθολικοί με χρήματα στις θεολογικές σχολές και εξαγόραζαν συνειδήσεις καθηγητών για να προωθούν τον οικουμενισμό. Αποδεικνύεται από τα «φυντάνια» που βγήκαν από εκεί και τις απόψεις τους που μόνο ορθόδοξες δεν είναι.

  2. Ας απευθυνομεν λοιπόν την ερώτηση στον <<αγιο>> Μεσσηνίας.

    <<εσεις διδάσκαλος του Ισραήλ και δεν γιγνωσκετε αυτά>>;

    Και αφού λοιπόν είναι αδύνατον να μην τα ξέρετε και δεν είστε διατεθειμένος να τα εφαρμόσετε γιατί δεν μας αδειάζετε την γωνιά για κάποιον αληθινό επίσκοπο;; Άντε μπράβο!

  3. Ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος αφόρισε τόν Μητσοτάκη μαζί με δύο υπουργούς. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κος Χρυσόστομος είπε…. έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε. Ο κος Αμβρόσιος πρέπει να μέμφεται τον πνευματικό αδελφό του….

  4. Πολύ μᾶς ἀναπαύει ὁ λόγος του, κρῖμα ποὺ δὲν εἶναι ἀκόμη ἐν ἐνεργεία Ἐπίσκοπος. Δυστυχῶς οἱ περισσότεροι δεσποτάδες μᾶς προκαλοῦν θλίψη καὶ ἀγανάκτηση. Ἄς ἐπέμβει ὁ Κύριος ! . . .

  5. Ο Αμβροσιος μεδιολανων φερθηκε σωφρονιστικα με τον γνωστο τροπο στον Θεοδοσιο και αγιασε. Οι σημερινοι αρχιερεις ετσι που συμπεριφερονται απεναντι στους πολιτικους περιμενουν να αγιασουν και να βρεθουν διπλα στον αγιο Αμβροσιο?

Σχολιάστε