π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Όταν φτάσομε να κάνομε και νόμους υπέρ των ομοφυλοφίλων, ε σίγουρα θα έχουμε γίνει άμπελος Σοδόμων και Γομόρρας.

Ισραήλ, αυτά προσφέρεις εις τον Κύριον;

https://www.youtube.com/watch?v=fbV-Z9FUW0kPatroparadoto Sevas


Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

7 thoughts on “π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Όταν φτάσομε να κάνομε και νόμους υπέρ των ομοφυλοφίλων, ε σίγουρα θα έχουμε γίνει άμπελος Σοδόμων και Γομόρρας.

  1. . . . να μεταφέρομε αυτές τις καταστάσεις στον λαό μας . . . Οι Εβραίοι γράψανε την πορεία, ας μου επιτραπεί η λέξις, της τύχης των.
    Εμείς ; Εμείς τί κάνουμε ;

    Αἰωνία ἡ μνήμη τοῦ μακαριστοῦ Γέροντος,
    ἄς ἔχουμε τὴν ἁγία εὐχή του !

  2. Ο οποίος όμως γέροντας δεν είχε αποτειχιστεί και μνημόνευε κανονικά οικουμενιστές και αιρετικούς επισκόπους, αρχιεπισκοπους και οικουμενικούς πατριαρχες. Τωρα θα μου πεις εδω δεν αποτειχίστηκαν ιερείς του μεγέθους Αυγουστίνου Καντιώτη και Εφραίμ Αριζόνας ο πατέρας Αθανάσιος θα το έπραττε;

  3. Σε σχετική ερώτηση που τέθηκε στον αρχιμανδρίτη π.Ειρηναίο Βαϊόπουλο, μας είπε ότι ο μακαριστός γέροντας π.Αθανάσιος Μυτιληναίος δεν έκανε διακοπή μνημόσυνου του τότε Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, παρά τα όποια δυσάρεστα επεισόδια είχαν δημιουργηθεί με την έκπτωση από τον θώκο του ιεράρχη και Μητροπολίτου Θεολόγου Πασχαλίδη, κατά την διάρκεια της δικτατορίας.

      • Na με συγχωρείτε, δεν ήμουν σαφής. Σε ομάδα προσκυνητών που επισκεφτήκαμε το μοναστήρι του Αγίου Νικοδήμου Πυργετού στη Λάρισα,

        ρωτήθηκε ο γέροντας και ηγούμενος της μονής π.Ειρηναίος, για το αν είχε κάνει αποτείχιση ή διακοπή μνημόσυνου ο γέροντας Αθανάσιος και απάντησε αποφατικά.

        Η μαρτυρία επομένως είναι αξιόπιστη.

      • Πολυξένη μου νομίζω ότι έχω λόγους να μην βασιστώ αποκλειστικά σε αυτήν την μαρτυρία. Όχι ότι δεν πιστεύω αυτό που λες ότι ακούσατε από τον ηγούμενο της Μονής, αλλά επειδή έχω την υποψία ότι ο ηγούμενος για δικούς του λόγους απάντησε όπως απάντησε. Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος όταν έγινε το «ξήλωμα» των δώδεκα είχε κάνει μία γνωμοδότηση και είχε πει ότι κανονικός Επίσκοπος είναι ο Θεολόγος και όχι ο Ιγνάτιος. Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος είναι σχεδόν απίθανο να πήγε κόντρα στην γνωμοδότηση του π. Επιφανίου και να μνημόνευε τον Ιγνάτιο.  Επειδή κι εγώ έμαθα για αυτό το θέμα πολύ παλαιότερα και δεν φρόντισα να κρατήσω κάποιες πληροφορίες, θα πρέπει τώρα να βρώ χρόνο να ψάξω. Στην πρώτη ευκαιρία πάντως θα ανεβάσω μία ομιλία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου για την διακοπή μνημόνευσης (γνωστή ως αποτείχιση).

Σχολιάστε