Οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου, Κορίνθου και Πολυανής-Κιλκισίου συμπροσευχήθηκαν στην Βουλγαρία με αιρετικούς.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βέουμποστ κ. Ισαάκ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λευκουπόλεως (Belogradchik) και Βοηθός του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, κ. Πολύκαρπος, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια, γράφει η Ρομφαία.


4 thoughts on “Οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου, Κορίνθου και Πολυανής-Κιλκισίου συμπροσευχήθηκαν στην Βουλγαρία με αιρετικούς.

  1. Είναι η αγάπη ρε παιδιά! Είναι ο κανόνας της εκκλησίας.

    Κι όπως όλοι οι κανόνες έχουν μια εξαίρεση, έχουν κι αυτοί μια. Την Ορθοδοξία!!!

  2. πώς μπορούν? να πιστεύουν ότι είναι υπερ΄άνω Χριστού? ότι αγαπούν περισσότερο από τον απ.Παύλο που έκλαιγε ?

  3. Οι περισσότεροι επίσκοποι δεν έχουν τους παπικους ως αιρετικούς, τους αντιμετωπίζουν ως ισάξιους επισκόπους απλά αποκομενους από το σώμα της εκκλησίας από λάθη του παρελθόντος. θεωρούν δε ως βλέλυγμα τους παλαιοημερολογίτες που δεν είναι αιρετικοί αλλά έχουν κολλησει στο ημερολογιακό ζήτημα…. μιλήστε στον επισκοπο Διόνυσιο για το παλαιό να δείτε αντιδράσεις και κεραυνούς…..

    είναι δε τόσο σκοτισμένοι,αλλοι δε διορισμένοι…., που σιγά σιγά εισάγουν την ανωμα και τη διαστροφή στο σώμα της εκκλησίας. δειλά δειλά ένας ένας καλούν τους βουλευτές που ψήφισαν το βλασφημο νομοσχεδιο, στις εκκλησίες…

  4. Πριν αρκετά χρόνια, ένας Γάλλος Παπικός κληρικός μου είχε αναφέρει πως αρκετοί ορθόδοξοι επισημανση, λίγο καιρό μετά την χειροτονία τους, έρχονται στον Πάπα για … επικύρωση της χειροτονίας, γίνεται ειδική τελετή. Τότε μου φάνηκε υπερβολικό, σήμερα νομίζω πως έλεγε την αλήθεια….

Σχολιάστε