Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευλόγησε την πίτα σε εκδήλωση παρουσία σοδονομιτών.

Χρήστος Σταΐκούρας ΝΑΙ
Γιάννης Οικονόμου ΑΠΩΝ
Γιώργος Κοτρωνιάς ΑΠΩΝ
Γιάννης Σαρακιώτης ΝΑΙ


Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας το βράδυ του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου στο κοσμικό κέντρο ”Τεμπέλης ” στο Γοργοπόταμο.

Η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τα μέλη και τους φίλους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας καθώς πάνω από 900 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Μέλη, φίλοι του Επιμελητηρίου, Υπουργοί, βουλευτές, Δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων, Επιστημονικών φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων, επιχειρηματίες γέμισαν την αίθουσα και είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν και να έρθουν σε επαφή.

Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος τον οποίο βράβευσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και 21 επιχειρηματίες μέλη οι οποίοι βραβεύθηκαν ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την προσφορά τους στον τόπο μας.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου σηματοδότησε την ελπίδα για μια πιο δημιουργική και πιο παραγωγική χρονιά για όλες τις επιχειρήσεις του τόπου μας και αυτό τονίστηκε ιδιαίτερα από τον πρόεδρο κ. Θανάση Κυρίτση.  ”Η αποψινή εκδήλωση ανήκει σε εσάς, τα μέλη μας και τις επιχειρήσεις μας, που με την παρουσία σας τιμάτε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, το οποίο αποτελεί το σπίτι και τη φωνή όλων μας” τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, ενώ τόνισε πως η εκκλησία είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που επιχειρούν, δημιουργούν και παράγουν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές κ. Γιώργος Κοτρωνιάς και κ. Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος ΓεωργίουΚώστας Αποστολόπουλος, Κώστας Γαλάνης, οι Δήμαρχοι Λαμίας κ.κ. Πανουργιάς Παπαιωάννου, Καμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης, Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος, Αμφίκλειας-Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας κ. Σίμος Αποστόλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας κ. Σεραφείμ Πρέντζας, ο τέως Δήμαρχος Λαμίας κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ  κ. Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων & Πρόεδρος του ΠΕΣ Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλης Αυγερινός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ανατ. Στερεάς κ. Δημήτρης Σαμαράς, ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Λευτέρης Μπράζας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αν. Στερεάς κ. Θανάσης Λυκόπουλος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου 8ο Περιφ. τμήματος Κεντρικής Στ. Ελλάδας κ. Δημήτρης Πασπάλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Θανάσης Μακρυγιάννης, και Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Επιστημονικών Φορέων και  Επαγγελματικών Οργανώσεων, Αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων και Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρώην Βουλευτές, Πρώην Δήμαρχοι και αιρετοί του τόπου μας, επιχειρηματίες αλλά και στελέχη & εργαζόμενοι επιχειρήσεων.

από το tvstar.gr


11 thoughts on “Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευλόγησε την πίτα σε εκδήλωση παρουσία σοδονομιτών.

  1. <<Ναι ρέ τι θέλεις>>!
    Αντριλίκι πουλάμε από άμβωνος που έχουμε το πάνω χέρι.

    Επι της ουσίας όμως ε………καλά τώρα, μεταξύ μας;;;;

    • και τότε ψέματα έλεγε… Φαινόταν από τον τρόπο του… Θέατρο έπαιζε… Σ ένα στόμα ήταν όλοι. Έλεγαν τα ίδια πράγματα με την ίδια υπερβολή….

  2. Θα προσέξατε βέβαια πόσο συγκεκριμένες είναι οι φωτογραφίες, την στιγμή που στην μητρόπολη Φθιώτιδος άλλη δουλειά δέν κάνουνε απο το να βγάζουν φωτογραφιες… οι οποίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της μητροπόλεως http://www.imfth.gr/news_events/sevasmiotatos-oi-psyhes-ton-thymaton-perimenoyn-apantiseis ανάμεσα και κρυμμένα στα διάφορα γεγονότα μήπως και δεν τον αποκαλύψουμε.. και το προσπεράσουμε και αυτό!!

    Σας ενημερώνω επίσης,για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο καλεσμένος του μητροπολίτης την Κυριακή στην μονή Αγάθωνος ήταν ποιος;;; Μα φυσικά αυτός που ξηλώνει…ο Περιστερίου!

    Και πολλά άλλα…. Πάντως τον συγκεκριμένο δεσπότη δεν τον προλαβαίνουμε… Ο Θεός να μας φυλάει!

  3. Κατά τά άλλα «σεβασμιώτατος»! Από που κι ως που δηλαδή; Άς σταματήση επιτέλους αυτή η θρησκόληπτική ευσεβοφάνεια δήθεν γιά τούς τύπους.Αυτός ο εσμός τών ανόμων δέν χαμπαριάζει μέ τίποτε. Αλλά ναί, ξέχασα. έχουμε καί τήν Φαίη η οποία θά διαγράψη ό,τι δέν είναι «ευπρεπές». Τών οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν….

    • Την ακούμε κι από πάνω. Βρήκες αδελφέ τώρα τον άνθρωπο να του χρεώσεις «θρησκόληπτική ευσεβοφάνεια»! Δυστυχώς σήμερα το «σεβασμιώτατος» στις περισσότερες των περιπτώσεων λέγεται έτσι για να λέγεται. Και όλοι πάνω κάτω κατανοούμε ποιοι μητροπολίτες το τιμούνε και ποιοι όχι.

      • Υπάρχει προσφώνηση ευστοχωτάτη: τό κοσμικό τους ονοματεπώνυμο!

  4. https://www.voria.gr/article/os-diamartyria-tha-ginei-i-parelasi-toy-karnabalioy-tis-thessalonikis-tin-prosehi-kyriaki

    Ερώτηση: ο οικείος επίσκοπος τι πράττει για τον επικείμενο βρωμοκαρνάβαλο στη Θεσσαλονίκη;

    Απάντηση: έχει άλλες προτεραιότητες όπως η διοργάνωση κατηχητικών συνάξεων με ομιλητή τον π Βασίλειο Θερμό….

    • Ο νεοκουβαλισθεις επίσκοπος ακουλουθει επακριβώς τον λόγο του Κυρίου <<ό ποιείς ποίησον τάχει>>

  5. κ. Φαίη, απο το υλικό που δημοσιεύσατε εδώ, εύκολα κάποιος σχηματίζει την εντύπωση ότι είστε λίγο υπερβολική! Χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με την γενική παρουσία του Σεβασμιώτατου στο Ελληνικό γίγνεσθαι, στην παρούσα περίπτωση ο Σεβασμιώτατος προσκλήθηκε από το επιμελητήριο σε μια κοπή πίτας. Μέσα στην αίθουσα, που μπορεί να είχε και 100 άτομα, ήταν και τέσσερις βουλευτές. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δεν είναι μαζί τους. Θα θέλατε ενώ κόβει την πίτα να τους ελέγξει; Δεν είναι λίγο τραβηγμένο! Πολύ πιθανόν για παραδειγματισμό να μην τους μίλησε καθόλου ούτε να τους χαιρέτησε δείχνοντας απαξίωση στα πρόσωπά τους ή ακόμη και να τους έλεγξε αντί για χαιρετισμό όταν πήγαν να τον χαιρετίσουν.

    Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να αποσύρετε την ανάρτηση ή να καταθέσετε επαρκεί αποδεικτικά στοιχεία.

    • Εσείς που με παρακαλείτε να κατεβάσω την ανάρτηση ως τί μιλάτε; Εκπροσωπείτε την Μητρόπολη; Εκπροσωπείτε το Επιμελητήριο; Τα παιδιά πάντως σίγουρα δεν τα εκπροσωπείτε. Και τί είναι αυτό που σας κάνει να νομίζετε ότι η παρουσία ενός Επισκόπου της Ορθοδόξου Εκκλησίας σε εκδήλωση όπου παρευρίσκονται πολιτικοί που ψήφισαν την σοδομοποίηση των παιδιών μας είναι κάτι που θα περάσει ασχολίαστο;

      Γράφετε: «Θα θέλατε ενώ κόβει την πίτα να τους ελέγξει;». Θα μπορούσε να το κάνει βέβαια, αλλά επειδή φαίνεται ότι θα του ήτανε πολύ δύσκολο, ευκολότερο και προτιμότερο θα ήταν να ρωτούσε τους διοργανωτές (όπως έκανε ο Αρχιμ. Σεραφείμ σε ανάλογη περίπτωση) εάν θα παρευρεθούν στην κοπή της πίτας οι σοδομονομίτες και να αρνηθεί την πρόσκληση. Θα μπορούσε να στείλει έναν ιερέα αντί να πάει ο ίδιος, όπως έκανε ο Πατρών στην ανάλογη κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας. https://www.thebest.gr/article/743769-patra-plithos-kosmou-stin-kopis-pitas-tou-epimelitiriou-achaias-paron-o-giannis-mpratakos Προσωπικά δεν συμφωνώ ούτε με αυτό, η κοπή της πίτας είναι ένα κοσμικό γεγονός και ο ιερέας του Υψίστου δεν έχει καμμία δουλειά να χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο σε αυτές τις επιδείξεις αλαζονείας. Τους ιερείς τους θέλουν εκεί για να πείθουν τους εαυτούς τους ότι βαδίζουνε σωστά στη ζωή.

      Θέλετε να σας δώσω αποδεικτικά στοιχεία;

      Βεβαίως!

      Γνωρίζω τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μανάδων που έχουν ζητήσει από πνευματικούς να προσευχηθούν για τα παιδιά τους επειδή τους ανακοίνωσαν ότι μόλις φθάσουν στην ηλικία των 15 ετών θα δηλώσουν διαφορετικό φύλο. Θα «παιχνιδίσουν», όπως είχε πει ο Ιερώνυμος.

      Έχει τόσο βρωμίσει η ατμόσφαιρα από την χυδαιότητα και την αμαρτία που δύο μανάδες που πηγαίνανε τα παιδιά τους στο σχολείο, παρατήσανε τους συζύγους τους και κάνανε σχέση! Τα μικρά παιδιά που ήτανε συμμαθητές, τώρα βλέπουν τις μανάδες τους να είναι…ζευγάρι! Ο δε ένας σύζυγος που, όπως έμαθα, έχει χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, τρέχει στους δικηγόρους για να περισώσει ό,τι μπορεί, τα παιδιά του, το σπίτι του, την περιουσία του, και εκείνοι του λένε ότι γυναίκα του δεν διαπράττει κάποιο ποινικό αδίκημα!

      Μέσα στα σπίτια παίζονται τα πιο απίστευτα δράματα σήμερα. Ζωές καταστρέφονται, οικογένειες διαλύονται, ψυχές χάνονται, κι εσείς ανησυχείτε μήπως αν ανοίξει το στόμα του θα είναι «λίγο τραβηγμένο»!! Γίναμε λαός του θεάτρου και του κάλπικου. Χτυπάμε παλαμάκια γιατί οι δουλειές πάνε καλά, και από μέσα σαπίζουμε. Και αντί οι Επίσκοποι να είχανε πιάσει την μάχαιρα της αληθείας για να ορθοτομήσουν τον Λόγο του Θεού, πιάσανε τα μαχαίρια της κουζίνας και κόβουνε πίτες!

Σχολιάστε