ΑΙΣΧΟΣ! Εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

σ.σ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΕΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Δηλαδή ρε Χρηστίδη, εσύ πώς την έχεις δει; Θα ψηφίζεις τέτοια νομοσχέδια που πάνε ενάντια στο Ευαγγέλιο και θα σου στρώνουμε το χαλί να μπεις μέσα στους Ναούς. Εσύ Ανδρουλάκη πήρες τηλέφωνο τον Ιερώνυμο να τιμωρήσει τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ; Να βγεις να το πεις αν είσαι άνδρας. Διότι εάν έκανες κάτι τέτοιο μας δείχνεις περίτρανα ότι είσαι ανάξιος να σηκώσεις θαρραλέα και αντρίκια τις συνέπειες των πράξεών σου.

«Εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων για τη διερεύνηση του περιστατικού που αφορά στον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, π. Σεραφείμ Δημητρίου, έδωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνώνertnews.gr

18 thoughts on “ΑΙΣΧΟΣ! Εντολή για τη διενέργεια εκκλησιαστικών ανακρίσεων έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

  1. Με αφορμή τα όσα ανήκουστα περί σοδομισμού έγραψε ο π.Βασιλειος Θερμός και την άθλια προσλαλιά του π.Αλεξάνδρου Καριώτογλου στην αλήστου μνήμης βάφτιση στο ναό του αγίου Νικολάου του Ραγκαβά δεν είδα να διατάσσει ανακρίσεις ο αρχιεπίσκοπος…

  2. Αλίμονο…. Δεν παραλείπουν με κάθε τους πράξη οι εκκλησιαστικοί μας άρχοντες να δείχνουν ότι είναι εναντίον των πιστών και να μάχονται υπέρ των απίστων! Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό..

  3. Μικρή η Ελλάδα, λίγο πολύ γνωριζόμαστε… Όλοι θυμόμαστε τόν αγώνα που κατέβαλε το ΠΑΣΟΚ υπέρ Ιερωνύμου…. Πολλοί ήταν αυτοί που τόν αποκαλούσαν από χρόνια ο Θηβών και ΠΑΣΟΚ…. Ε το αίμα νερό δεν γίνεται… αφού ο πρόεδρος,που σημειωτέον υπήρχαν λόγοι εθνικοί, κατά την εισαγγελία,για να παρακολουθείται, ζήτησε την τιμωρία τού πατρός Σεραφείμ, ο Ιερώνυμος υπάκουσε, αλλοιμονο…

    Όσο διά τόν προβληματισμό του κου Λυκούργου Νάνη, να είσαστε σίγουροι,πως αν τιμούσε τους ψηφίσαντες,θα εισέπραττε εύσημα, όπως ο γίγας τής πρωτευούσης τής Ηπείρου… Εδώ ολόκληρη Θεσσαλονίκη παραμορφώνει ο ψυχίατρος… Επαφίεται στον πιστό λαό να υπερασπιστεί τόν κάθε αγωνιστή και υπέρμαχο τής αληθείας..

    ΥΓ. Διαβάσαμε πώς η υπουργός πολιτισμού θα παρευρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε εγκαίνια που έχουν σχέση με την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, τής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων….. Θέλω να πιστεύω πώς θα αντιληφθούν τι σηματοδοτεί μια τέτοια παρουσία και να πράξουν τα αυτονόητα….

  4. Πως γίνεται να μεταστραφεί ένας επίσκοπος, ενώ βρίσκεται σ´αυτην την θέση για να προφυλάσσει τους Ορθόδοξους από τον εχθρό, εν τελει να προφυλάσσει τον εχθρό από τους Ορθόδοξους!!

    Απορεί και ο ίδιος ο Θεός και αναρωτιέται πώς αφού μας φύτεψε εκλεκτή αμπελον Σωρηκ μεταστραφήκαμε σε αμπελον Σοδομων!!!

  5. Δυστυχώς τώρα βιώνουμε τα απόνερα της ζηζιούλιας αίρεσης. Του επισκοποκεντρισμού και της ευχαριστιακής θεολογίας. Ο μακαριστός είχε κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήδη από την δεκαετία του 80. Τώρα η αλήθεια της Εκκλησίας είναι η αλήθεια των επισκόπων και όχι η αλήθεια των Ευαγγελίων και των λόγων των Πατέρων όπως έχουν διατυπωθεί μέσα από τις Συνόδους της Εκκλησίας. Αν ένας πιστός θέλει να είναι εντός της Εκκλησίας οφείλει να υπακούει, πρωτίστως, στην επισκοπική αυθεντία. Έτσι τα όρια της Εκκλησίας έχουν μετατοπιστεί από τον ευαγγελικό και πατερικό λόγο στον επισκοπικό αυλόγυρο. Κολυμπάρι, εμβόλια, κλείσιμο Εκκλησιών, απαξίωση της Θείας Ευχαριστίας, ταυτότητες, ομοφυλοφιλικό νομοσχέδιο πέτυχαν χαρι στην διαπλοκή και ανοχή των επισκόπων και του Καίσαρα με την ανοχή ενός ακατήχητου ποιμνίου. Να και ένα ολόφρεσκο παράδειγμα επισκοποκεντρισμού:

    Σήμερα ο Σεβασμιώτατος τιμώρησε τον π. Γκοτσόπουλο στερώντας του την «πνευματική πατρότητα». Δηλαδή στο εξής ο π. Γκοτσόπουλος δεν θα μπορεί ούτε να εξομολογεί ούτε να κηρύττει. Ο δε Πρωτοσύγκελλος τον συμβούλεψε «φιλικά » να αλλάξει…Μητρόπολη. Και όπως την πρώτη φορά που τον έθεσε σε 3μηνη αργία έτσι και αυτή τη φορά έγιναν όλα «εν κρυπτώ». Καμμία επίσημη ανακοίνωση από τη Μητρόπολη. Περιμένουμε να τα μάθουμε αύριο από τον …Φλαμή. Λυπηρό για τον Μητροπολίτη μας σε μιαν τέτοια συγκυρία να αναλώνεται σε εμπαθή και άδικα επιτίμια σε έναν από τους πιο ενάρετους και εμβριθείς θεολογικά ιερωμένους της Επισκοπής μας. Άλλα αναμέναμε μετά τους πρόσφατους Πύρινους λόγους του από άμβωνος για τα πρόσφατα τεκταινόμενα στη πατρίδα μας. Κατώτερος των περιστάσεων για μια ακόμα φορά ο κ. Σκλήφας.

    • ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟ Π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ!ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ!ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ «ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ¨!

  6. ΜΠΑ!

    ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ;

    ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΩΜΑ;;;;

    ΞΕΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ;

    ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ Ο ΠΑΤΗΡ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΤΗΡ ΠΟΥ ΟΜΟΙΩΣ ΘΑ ΠΡΑΤΤΕΙ.

    (αφού οι δεσπ-0-τάδες ΔΕΝ …)

  7. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο «ΤΡΟΠΟΣ» ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ. ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!! ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΔΩ!!!

    • Ξέρετε, υπάρχουν και οι μισθωτοί ποιμένες που εγκαινιάζουν τον αιώνιο βούρκο του πυρός, σύμφωνα με το όραμα της Κρίσης, του Αγίου Νήφωνος της Κωνσταντιανής. Υπάρχουν και οι «ογδοήτες», οι κληρικοί του 8ου αιώνα (χιλιετίας) , αναφερόμενοι καταδικαστικά πριν αιώνες στις διδαχές του Αγίου Κοσμά. Υπάρχει άραγε αποδεκτή μετάνοια, και δη έμπρακτη, στην αδιάλειπτη προσβολή του Α.Πνεύματος; Πιστεύετε ότι έχει την παραμικρή κλίση για μαρτύριο και θυσία της ζωής του, όπως οφείλει; Και το ερώτημα είναι αν μπορεί η θυσία του μαρτυρίου να συγχωρέσει το ασυγχώρητο αμάρτημα…

  8. Mωραίνει ο Κύριος ους βούλεται απωλέσει.Και οι περισσότεροι σήμερα εν Ελλάδι Επίσκοποι Χριστού ,εί μάλλον ειπείν κατάσκοποι Χριστού,το έχουν απωλέσει το μυαλό τους από την αλαζονεία τους, εδώ και καιρό.

    Δεν ξεχνάνε συνεχώς να αυτοξεφτιλίζονται.

    Ο π.Σεραφείμ έπραξε τα αυτονόητα και μπράβο του !!! Είμασταν συμμαθητές στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Ακαδημία και απο τότε είχε δυναμικό εν Χριστώ χαρακτήρα.

  9. Σωστά ενημερώνετε κ. Πανταζή για επικείμενη παρουσία της Μενδώνη δίπλα στον Μητροπολίτη Αιγίου Ιερώνυμο. Στο τέλος η εφημερίδα Αιγίου αναφέρει ότι η αναστώλωση του καθολικού του Μεγάλου Σπηλαίου έγινε με ΕΣΠΑ 2014-2020. Και περιμένετε με ΤΟΣΑ ΕΣΠΑ που εισέπραξε η Μητρόπολη Αιγίου, να κλείσει την πόρτα στη Μενδώνη και στους λοιπούς του συναφιού της? Τώρα βλέπουμε με αποδείξεις γιατί το Αίγιο δεν επέβαλε ούτε το παραμικρό επιτίμιο στους σοδομίτες πολιτικούς. Οι ιερείς τα επιτίμια τα θυμούνται μόνο στους λαϊκούς-μη χορηγούς.

    • Για να είμαστε δίκαιοι και ακριβείς, η Μενδώνη δεν ψήφισε ούτε ναι, ούτε όχι, ούτε απείχε, ούτε ήταν παρούσα…. ούτε τίποτα. Απ’ ότι κατάλαβα είναι ακόμα στην θέση αυτή από την προηγούμενη κυβέρνηση,,,, η δεν ξέρω τί…. Όχι ότι είναι αθώα περιστερά, αλλά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν το ψήφισε.

Σχολιάστε