«Μικροπολιτική» για τον νεροκουβαλητή του Καίσαρα, Λαρίσης Ιερώνυμο, η οργή των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη. (βίντεο)

σ.σ. Τι πάει να πει «η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική»; Ποια είναι αυτή η «ουσιαστική πολιτική», εσείς την ξέρετε; Τόσα εγκλήματα έχουνε γίνει σ’ αυτήν την χώρα, έχετε δει εσείς πουθενά «ουσιαστική πολιτική» και δικαιοσύνη; Όταν είναι όμως να γίνετε νεροκουβαλητές του αφορισμένου Μητσοτάκη, τότε είναι εν τάξει να ανακατεύεστε με την πολιτική εσείς οι γνωστοί κύριοι που φαφλατίζετε. Ε; Ενώ όταν ο Καίσαρας παραβιάζει ξεκάθαρα τα όρια της Εκκλησίας και κλείνει τους Ναούς ή τους κάνει επιστημονικούς τεκέδες, τότε βάζετε φερμουάρ στο στόμα και μας λέτε ότι δεν σας αφορά γιατί δεν είναι πνευματικό το θέμα. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Καίσαρι πάλι, σωστά;

Βρε μαζευτείτε λιγάκι. Βρε θα σας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, μαζί με τους πολιτικούς, και δεν θα ‘χετε που να κρυφτείτε. Αν είναι δυνατόν να λέτε στον κόσμο να σιωπήσει μπροστά στο πρωτοφανές μαζικό έγκλημα των Τεμπών. Ο έλεγχος στην εξουσία είναι βασικό δικαίωμα του πολίτη, θα του το απαγορεύσετε και αυτό; Βρε μιλήστε εσείς για μετάνοια εντός της Εκκλησίας. Δώστε εσείς πρώτοι το παράδειγμα. ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ και αφήστε τους Έλληνες πολίτες να είναι και πολίτες.

Προκαλείτε με αυτά που κάνετε την οργή του Λαού. Να εύχεστε να πέσει αυτή πάνω σας και όχι η οργή του Θεού.


Τέμπη: Οργή με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Λαρίσης – «Τον κεκοιμημένο τον τιμάς με την σιωπή, όχι με τον θόρυβο.» (βίντεο)

Documento

https://youtu.be/gsBc43TpXDw?t=1


5 thoughts on “«Μικροπολιτική» για τον νεροκουβαλητή του Καίσαρα, Λαρίσης Ιερώνυμο, η οργή των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη. (βίντεο)

  1. Προς τι η συγκεκριμένη δήλωση, στη συγκεκριμένη συγκυρία;

    Θα μπορούσε να περιορισθεί ο μητροπολίτης Λαρίσης σε πνευματικά λόγια και να μην επεκταθεί σε ζητήματα που άπτονται πολιτικών παραμέτρων και που μπορεί να δώσουν λαβή σε αντιδράσεις.

    Και κάτι άλλο.

    Η εκκλησιαστική ηγεσία αποφάσισε να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών. Όλη η Ελλάδα πένθησε και έκλαψε και θεωρώ ότι επικροτεί τη συγκεκριμένη ενέργεια ( εκτός από τα Τέμπη βέβαια είχαμε και άλλα πολύνεκρα δυστυχήματα…)

    Δεν είδα, όμως, παρόμοια ευαισθησία με αφορμή το δολοφονικό, για την ηθική, ψυχική και βιολογική υπόσταση των αθώων και ανεύθυνων παιδιών , προσφάτως ψηψισθέν διαστροφικό νομοσχέδιο.

    Ούτε χτύπησαν οι καμπάνες όταν «νομιμοποιήθηκαν» οι αμβλώσεις , ούτε όταν ψηφίσθηκε η αλλαγή φύλου από τα 15. Να τα λέμε όλα!

  2. Πώς δεν χτυπάμε καμπάνες για να τιμήσουμε τους κεκοιμημένους; Στο χωριό μου κάθε φορά που πέθαινε κάποιος, πάντα χτυπούσαμε την καμπάνα. Και παντού. Θα αλλάξουμε και τις παραδόσεις μας τώρα ξαφνικά, επειδή θες εσύ να στηρίξεις το κόμμα σου; Πας καλά ;

  3.  Ο μόνος που μπορεί να σπάσει αυτή τη σιωπή_»ομερτά» είναι ο περσοναλιστής πρόεδρος του Σύριζα…δείτε παρακάτω το βίντεο: https://www.thetoc.gr/politiki/best-of-internet/o-stefanos-kasselakis-ston-kanape-tou-liagka-den-tha-allaxo-to-onoma-tou-suriza—se-13-imeres-pao-fantaros-binteo/ Για να μην ξεχνιόμαστε…είναι αυτός ο ίδιος που υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στας Αθήνας και του υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει τον επερχόμενο διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους!!

    • Ο Ιερώνυμος ξέρει τι κάνει. Είπε στο σκιάχτρο που κανείς δεν συμπαθεί αυτό που ο ίδιος δεν θα ‘θελε να συμβεί για να το δαιμονοποιήσει. Διότι μια χαρά περνά ο Ιερώνυμος στη βιλάρα του δίχως να ιδρώνει για το ξήλωμα της Ορθοδοξίας. Αν ζούσε σήμερα ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης, χωρισμό Εκκλησίας Πολιτείας θα ζητούσε. Έβλεπε το έργο πως θα παιχτεί από τότε που ζούσε και το φώναζε. Σήμερα θα είχε ξελαρυγγιαστεί. Κανείς δεν θα ήθελε να φτάναμε σε αυτό το σημείο. Θα έλθει όμως η ώρα να πάμε στις κατακόμβες, όχι επειδή το θέλησε ο Ιερώνυμος ή/και ο εξ αμερικής ομοφυλόφιλος, αλλά επειδή το επέτρεψε ο Θεός για την αποστασία μας.

Σχολιάστε