Μπλόκο στο Συλλαλητήριο της Αθήνας από την Μητρόπολη Πατρών;

Δηλαδή, ακόμη και ο λαός της Μητροπόλεως να πιεστεί να συμμετάσχει στην σύναξη της Μητροπόλεως, μην τυχόν και ξεφύγει κανείς και πάει στο συλλαλητήριο; Ερωτούμε, αν και δεν θα έπρεπε, διότι σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για την Ελληνική κοινωνία, για το μέλλον των παιδιών μας και της Πατρίδας μας, τα πράγματα θα έπρεπε να ήτανε ξεκάθαρα. Δίχως σκιές, δίχως παράλληλους δρόμους, δίχως σπατάλη δυνάμεων, δίχως αντιπερισπασμό και σύγχυση στο μέτωπο. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τα «φίλια πυρά» φαίνεται να προέρχονται από τους κακούς τιμονιέρηδες της Εκκλησίας του Χριστού μας.

Λίγο πιο κάτω, στο τέλος, «η Εκκλησία μας ως φιλόστοργη μητέρα» λέει ‘ευγενικά’ στους ιερείς να κρατήσουνε το στόμα τους κλειστό!

Για ποιον λόγο αυτή η απαγόρευση ανταλλαγής απόψεων όταν καλείται ο λαός της Πάτρας σε προσευχή και ενημέρωση; Μήπως ακριβώς για τους ανομολόγητους συνειρμούς που όλοι κάνουμε; Μήπως για την επιχειρούμενη υπονόμευση του κεντρικού συλλαλητηρίου από την «φιλόστοργη [διοικούσα] Εκκλησία» μας; Πόσο πολύ ντρεπόμαστε και πόσο πολύ λυπόμαστε. Αλλά και πόσο πολύ οργιζόμαστε…

Πού ζούμε επιτέλους που θα βάζουμε φίμωτρο σε μεγάλους ανθρώπους; Σε διακόνους του Θεού, σε οικογενειάρχες, σε ανθρώπους που πάσχουν και αγωνιούν μαζί μας για το μέλλον και της δικής τους Πατρίδας; Τί αφόρητος δεσποτισμός είναι αυτός, καλά κρυμμένος πίσω από υποκριτικές «δακρύβρεχτες δεήσεις« και «βαθειές αγάπες»;

____________

[1] ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

21 thoughts on “Μπλόκο στο Συλλαλητήριο της Αθήνας από την Μητρόπολη Πατρών;

  1. «Ἡ παρουσία σας, ἀγαπητοί μου Πατέρες, ἀντιλαμβάνεσθε ὃτι εἶναι ὑποχρεωτική, ὂχι γιατί σᾶς τό λέγει ὁ Μητροπολίτης σας, ἀλλά γιατί τό ἀπαιτοῦν οἱ καιροί καί τό ἐπιβάλλει τό χρέος μας ἒναντι τῆς Ὀρθοδόξου Πατρίδος μας, ἒναντι τῶν παιδιῶν μας., σύμφωνα με το ανακοινωθέν της μητρόπολης Πατρών.

    Ακριβώς επειδή το απαιτούν οι καιροί και το επιβάλλει το χρέος μας έναντι της Ορθοδόξου Πατρίδος μας και έναντι των παιδιών μας» ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η μαζική κάθοδος κλήρου και λαού, με επικεφαλής τους επισκόπους, στο «άγιο πεζοδρόμιο » στο Σύνταγμα και η αναβολή ,για ευθετότερη ημερομηνία ,της συνάξεως της μητροπόλεως

    Επίσης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ο αφορισμός πολιτικών και αυτοδιοικητικών που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο της διαστροφής και εφαρμόσουν τον μέλλοντα να ψηφισθεί νόμο, αντιστοίχως..

    • Προσωπικά το θεωρώ απίθανο να συμμετέχει επίσκοπος στο συλλαλητήριο, άσε που αν παρευρεθεί είναι ικανός ο Ιερώνυμος να τον καλέσει σε απολογία για εισπηδηση στην αρχιεπισκοπή!!!! Μπλέξαμε με τον πιο ανίκανο και άθεο αρχιεπίσκοπο …

      • Ακούστε, κύριε Πανταζή, τις απαίσιες δηλώσεις του τραγικού αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου του Β’ και φρίξτε …

        Αυτός ο άνθρωπος «ηγείται» της Εκκλησίας της Ελλάδος!

        Ο TEMPORA O MORES!

  2. Εκείνο το <<Ιούδα φιλήματι προδίδεις τον διδάσκαλο >> πού Απηύθηνε ο Χριστός στον Ιούδα, δηλαδή με πρόφαση μια καλή πράξη όπως είναι το φιλί, γίνεσαι ελεεινός προδότης, δεν απευθύνεται και στον <<αγιο>> Πατρών και στον κάθε Πατρών που με πρόφαση την ενημέρωση αποδυναμώνει το συλλαλητήριο; Τόσο πια υποτιμά το ποίμνιο ο λεγάμενος; Εν τελει ο Ιούδα κρεμάστηκε από ντροπή, αλλά έτούτοι εδώ έχουν ξεπεράσει και την ντροπή!!!

    • Να προσευχόμαστε για αυτούς. Δεν μπορώ να φανταστώ τί έχουνε πάθει. Σκοτίσθηκε ο νούς ή φτιάξανε γύρω τους φυλακή δίχως να το καταλάβουν;

      • Πάθανε αυτό που είχαν πάθει και αυτοί που ήταν μαζί με τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και υπόγραψαν την προδοσία.

  3. Ποια είναι τα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία που αναφέρει η αφίσα αορίστως; Τα κάλεσε ποτέ ο Μητροπολίτης να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση; Πώς αναγράφεται έτσι γενικώς και αόριστα «Χριστιανικά σωματεία»;

    • Ουδείς αμφιβάλλει για την αγνή και άδολη αγάπη των στελεχών και των μελών των συγκεκριμένων σωματείων προς την Αγία μας Εκκλησία, της οποίας τη δόξα διακαώς επιθυμούν.

      Ουδείς έχει το δικαίωμα να παραθεωρεί τους διαχρονικούς τους αγώνες στο «άγιο πεζοδρόμιο», ειδικά στις δεκαετίες του 70 και του 80 αλλά και αργότερα.

      Γι αυτό και θλιβόμαστε σφόδρα και βαρυαλγούμε διότι , εξ αιτίας του μητροπολίτη Πατρών, κάποια από τα στελέχη και τα μέλη τους, προφανώς δεν θα κατέλθουν στο «άγιο πεζοδρόμιο» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ζωηρά για το επικείμενο ανοσιούργημα.

      Διότι , εάν κατέβηκαν- κατεβήκαμε, στο παρελθόν ( και πολύ ορθά έπραξαν) για συναφή ζητήματα ( αυτόματο διαζύγιο, αμβλώσεις, εκκλησιαστική περιουσία και άλλα), οφείλουν οπωσδήποτε και τώρα να το πράξουν.

      Γιατί το θέμα του διαζυγίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας ωχριά μπροστά στο οσονούπω ψηφιζόμενο εγκληματικό νομοσχέδιο.

      Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα πράξουν το καθήκον τους , αυτό της ομολογιακής καθόδου στο «άγιο πεζοδρόμιο».

  4. Ευκαιρία να σνομπάρουμε την εκδήλωση του +Πατρών!

    Κανείς να μην πατήσει στη «φιέστα» που ξεπλένει την Κυβέρνηση!

  5. https://choratouaxoritou.gr/?p=323171

    Την ίδια στιγμή ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος εκφράζει την αντίθεσή του στη διοργάνωση συλλαλητηρίων εξ αιτίας του φόβου ενδεχόμενης προβοκάτσιας….

    Είναι φανερό ότι, νομοτελειακά, το βάρος του ουσιαστικού αγώνα πέφτει στους ώμους του πιστού λαού. 

    Προσωπικά , δεν ξενίζομαι από τη στάση κάποιων ποιμένων.

    Έχω, δε, τη γνώμη , ότι δεν αξίζει να σχολιάσει κανείς αυτή τη συλλογιστική. Προφανώς δεν αντέχει σε κριτική.

    Ανέτρεξα στο αρχείο μου και διαπίστωσα ότι και στη δεκαετία του 80 η αρχιεπισκοπή Αθηνών, επί Σεραφείμ, υπονόμευε με τον τρόπο της τα συλλαλητήρια που διοργάνωναν τα τότε σωματεία στα οποία παρίσταντο και μιλούσαν ομολογητές μητροπολίτες.

    Η Ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς….

  6. Θα του άξιζε να παρευρεθούμε όλοι στη σύναξή του, όχι για να ακούμε τα κροκοδίλεια δάκρυα του και τις παρελκυστικές, χιλιοειπωμένες παρόλες του για τους ήρωες του 21, αλλά για να τον αποδοκιμάσουμε κατά πώς του αξίζει. Επειδή όμως, μείζονος σημασίας από τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ και ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ αρχιερείς είναι η ομολογία πίστης, όλοι στο συλλαλητήριο. Επίσης, ποιόν αφορισμό αγαπητέ κε Νάνη? Αυτός προ ημερών βράβευσε κιόλας εντός του Αγίου Ανδρέα τον περιφερειάρχη-καρναβαλιστή.

  7. Προσωπικά μου θυμίζει ανακοίνωση σε καιρό ψευδοπανδημίας: «δεν καταργήθηκε η λατρεία…έχουμε την ατομική προσευχή».

    Λυπάμαι που το λέω, αλλά για να κοπεί λίγο «το παγκάρι», «το φιλόπτωχο ταμείο», να δω κάτι.

    Ποιο εμφανές δεν γίνεται, που και τι πρεσβεύει ο καθένας μας.

    Κύριε Ελέησον!

  8. Ο Τίμιος Πρόδρομος ο Μέγας των ασκητών και προφητών, παράτησε την έρημο και πήγε στο πεζοδρόμιο έξω από τον Ηρώδη να τού πει, «οὐκ ἔξεστι σοι»!
    Δεν έμεινε στο χώρο του, παρόλο που είχε μεγάλη παρρησία στον Κύριο να κάνει προσευχή για τον Ηρώδη να τον φωτίσει ο Θεός;

    Υποκριτές, ράβδος που τους χρειάζεται, και αν δὲν τοὺς ἀρέσει τὰ «οὐκ ἔξεστι σοι» τοῦ Ἰωάννου ἄς ἀκούσουν τὰ «οὐαι» ἀπὸ τὸ Χριστό.

    Αγάπη προς τον Χριστόν χωρίς την Αλήθεια, ήτοι το βίωμα και την ομολογία είναι απάτη.

  9. Όλοι στο συλλαλητήριο, να σειστεί ο τόπος! Φωνή αγωνιζόμενου και προσευχόμενου Ορθόδοξου λαού, οργή Θεού.

  10. Μια απ τα….(γ)ίδια!

    Από κελεμπίες καλά πάνε.

    Από παντελόνια…, ας το ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝΕ.

    Βαρεθήκαμε!!!

    Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΉΤΩ!

  11. Θυμάμαι μικρό παιδί,μέσα της δεκαετίας του 1970 στη Λάρισα.

    Μετά από ένα πύρινο κήρυγμα του αειμνήστου Δημητρίου

    Παναγόπουλου ο κόσμος ξεχύθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης για το συλλαλητήριο εναντίον του αυτόματου διαζυγίου τότε..

    Κόσμος πολύς,παλμός απίστευτος..

    Δεν υπάρχει κάτι άλλο την Κυριακή,όλοι στο Σύνταγμα πρώτα ο Θεός…

    Θα σας αποχαιρετήσω αδελφοί και Πατέρες μ’ αυτό που ακούστηκε

    τότες πριν την φοβερή μάχη στο Μανιάκι με την θυσία του Παπαφλέσσα

    και των παλλικαριών που τον ακολούθησαν.

    «Πάμε στα ταμπούρια μας κι όποιος ξημερωθεί αύριο, ας ακούει των γυναικών τα μοιρολόγια»

    Ιννοκέντιος

    ΥΓ: Για κάποια ιστολόγια ντεμέκ παραδοσιακά δεν αξίζει καν να

    σχολιάσουμε. Απλά φανερώθηκε η υποκρισία τους…

  12. Ερώτημα:

    Ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κέντρο της Πάτρας πότε θα ξανανοιξει; Δεν υπάρχει λειτουργική ανάγκη ούτε τώρα, που διοργανώνεται αυτή η προσευχή;

    Αααα…δεν θα ανοίξει, δεν υπάρχει…

    Δούλεμα «ψιλό γαζί» σε μηχανή υψηλής ραπτικής, …βελωνιά που θα ζήλευε και η κάθε χρυσοχέρα γιαγιά μας!

    Καλό καρναβάλι εκεί στην Πάτρα, επίκαιρο σε λίγες ημέρες…

Σχολιάστε