Ο Σύρου Δωρόθεος Β’ και το έλατο! Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε!

FACEBOOK

16 thoughts on “Ο Σύρου Δωρόθεος Β’ και το έλατο! Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε!

  1. αυτή είναι τώρα πια η εκκλησία της Ελλάδος, ότι θέλει ο καθένας λέει και κάνει….. ούτε ιερό ούτε όσιο. προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη μίμηση των Αγίων και μιμούνται παπικούς και προτεστάντες.

  2. Χριστος ετεχθη αδελφοι μου! Δε μας αφηνουν ουτε αυτες τις αγιες ημερες να ησυχασουμε με τα καμωματα τους οι διοικουντες την Εκκλησια. Φαιδροτητες ποικιλες, απο δεντρα μεσα στο ναο, απο μπουζουκια, απο τραγουδιστες κ δε συμμαζευεται… Θλιψις… Λες κ δεν υπάρχουν πνευματικα κεντρα κ αίθουσες στους ναους να κανουν τις εκδηλωσεις τους. Ο κατηφορος συνεχιζεται.

  3. Να είμαστε αισιόδοξοι: Πάλι καλά που δεν είπαν και το «Jingle Bells»… αλλά θα το δούμε και αυτό, όπως πάμε. Η αφιεροποίηση (απο-ιεροποίηση) των ιερών Ναών προχωρεί με … ικανοποιητικούς ρυθμούς. Προφανώς, κάποιοι δεν έχουν βιώσει ποτέ στην Εκκλησία αυτά που υποτίθεται ότι προηγούνται της πνευματικής ζωής και την στηρίζουν. Για όλους εμάς «τους άλλους», όσους διαφωνούμε, Ευλογημένα και Ορθόδοξα τα Χριστούγεννα ! Αδελφή Φαίη, καλές εν Χριστώ Γεννηθέντι υπομονές και ευλογίες εξ Ύψους πολλές να έχετε!

    • Γεννήθηκε η αληθινή Ζωή στον κόσμο γι’ αυτό λυσσάει από το κακό του ο διάβολος. Ευλογημένα Χριστούγεννα, ο Κύριος να μας δίνει δύναμη να μένουμε κοντά Του μέχρι να φύγουμε από τούτον τον μάταιο κόσμο.

  4. Δεν λογαριάζουν τίποτε.
    Αυτό που είναι να κάνουν θα το κάνουν.
    Αφού υπάρχει μέρος του ποιμνίου που δεν έχει πρόβλημα.
    Ο ιός της εκκοσμικεύσεως εισχωρεί όλο και πιο βαθειά στο εκκλησιαστικό σώμα…

  5. «….Των Χριστουγέννων στόλισμα της ομορφιάς εικόνισμα. »
    Πιο κάτω…. «….. αγαπημένε φίλε μου….»

    Το «εικόνισμα» του Χριστουγεννιάτικου δέντρου όχι του Χριστού της Παναγιάς μας και των Αγίων.
    «Φίλος» μας το δέντρο και όχι ο Χριστός και οι Άγιοί του. Φίλος μας ένα κτίσμα και μάλιστα «της ώρας» και όχι ο Υιός του Θεού.

    Για να δούμε πόσο πολύ καίγονται (οι μασόνοι) να βγάλουν τον Χριστό από την Εκκλησία και πόσο πολύ ενοχλούνται από την αληθινή πνευματική ζωή που ζούνε οι Χριστιανοί μέσα στην Εκκλησία.

    Και έβαλε την αρχιερατική στολή να πει τα κάλαντα για να ξεφτιλίσει ο ίδιος τον Χριστό…. που υποτίθεται ότι είναι εις τύπον και τόπον Χριστού…….

  6. Τσάι και συμπάθεια… Φοντάν και λικέρ…τι περιμένατε από τον Σύρου;;;πάλι καλά να λέτε που δεν έχει κάνει ακόμα τα θυσιαστήρια Αμέρικαν μπαρ και καφέ Σαντάλ…

  7. Το δένδρο το φωτοφόρο στο ιερό βήμα συμβολίζει το παράδεισο. Νομίζω ότι εστιάζοντας στο δέντρο χάνουμε το δάσος…

  8. Ο Σύρου είχε δηλώσει τον δεκαπενταύγουστο ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους χριστιανούς, αυτός ΠΟΤΕ δεν έχει δει να γίνεται κανένα θαύμα από την Παναγία της Τήνου, ούτε τυφλοί να βλέπουν, ούτε κουτσοί να περπατάνε κλπ.

    • Το θαύμα είναι η προσπάθεια ταύτισης με τη Παναγία από τις γυναίκες και ο σεβασμός Της από τους άντρες. Δυστυχώς τα σημερινά πρότυπα είναι κοσμικοί πλούσιοι άνθρωποι.
      Όλοι οι τηνιακοί που διεκδικούν την εικόνα από την εκκλησία για προσωπικό τους όφελος, ο Δήμαρχος και τα υπόλοιπα κομματόσκυλά είναι άθλιοι.
      Πχ το ότι κάποιοι τυφλοί βλέπουν καλύτερα και βλέπουν την αλήθεια δεν είναι θαύμα;

      ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 (Θ)

      30 καὶ ἀνεῴχθησαν αὐτῶν οἱ ὀφθαλμοί· καὶ ἐνεβριμήσατο αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς λέγων· Ὁρᾶτε μηδεὶς γινωσκέτω.

  9. Η ευσέβεια «ελατόνεται» και κάποιοι «ελατοματικοί» το γιορτάζουν!
    Τα κυπαρίσσια όμως δεν παρεξηγούνται και περιμένουν!!!

Σχολιάστε