Το μενού της τρυφηλής ζωής.

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, μετά την ενθρόνισή του παρουσία αιρετικών που καθιστά αυτόν και τους ομοίους του καθαιρετέους ενώ τους λαϊκούς αφοριστέους, διοργάνωσε πριγκιπικό δείπνο σε 5άστερο ξενοδοχείο για να εορτάσει με τον τρόπο που τον εκφράζει καλύτερα το χαρμόσυνο γεγονός της ενθρόνισής του! Πράγματα πρωτάκουστα και εντελώς έξω από την Παράδοση της Εκκλησίας.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

15 thoughts on “Το μενού της τρυφηλής ζωής.

  1. Τουλάχιστον το τυρί στη σαλάτα (από «νεαρά φύλλα») ήταν το «Ευλογημένο»………

    Οι παριστάμενοι στο δείπνο ήταν οι ίδιοι που συμμετείχαν στην ενθρόνηση;

  2. Και λίγη σκληρή αγάπη…
    Ας μην κάνουμε συνεχώς την τρίχα τριχιά. Ωραία ονόματα έχουν τα εδέσματα για να εντυπωσιάσουν οι εστιάτορες και να βγάλουν παραπάνω χρήματα. Στην ουσία είναι τρόφιμα που καταναλώνουν πολλά ‘χριστιανικά΄ σπίτια απλώς τα λένε αλλιώς. Εσείς όταν προσκαλέσετε τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους σας να τους δώσετε νερόβραστες φακές, ψωμί και ελιές, άντε και καμία μπανάνα.

  3. Οικουμενιστικά τσιμπούσια,τι περιμένετε;
    Έχει χαθεί το μέτρο, η μετριοφροσύνη, όλα
    γινήκανε σόου και μασκαραλίκια..
    Κρίμα γιατί αυτά εμπεδώνονται ως παράδοση
    στους νέους κληρικούς και δεν θα ξέρουν οι
    κακόμοιροι τι εστί Ορθοδοξία…

    Ιννοκέντιος

  4. Δηλαδή έπρεπε να φάνε φασόλια και ντοματοσαλατα;
    Σαββατόβραδο ήταν, νηστίσιμο γεύμα, πολλοί σύγχρονοι ευσεβείς χριστιανοί κάνουν στα σπίτια τους παρόμοια.

    • νηστίσιμο γεύμα που στοιχίζει πολλά, και να πληρώνετε από τα παγγάρια των ενοριών και Μονών δεν κάνουμε και τόσοι πολλοι….ηρεμειστε

    • Σοβαρολογείτε κύριε; Εσείς έτσι τρώτε; Οι «σύγχρονοι ευσεβείς» έτσι τρώνε; Εγώ που τρώω φασολάδα τρείς μέρες με λάδι ή χωρίς λάδι τί είμαι; «παλαιομοδίτικη ευσεβής»; Και η φασολάδα θεωρείται αρχοντικό φαγητό σε σχέση με το λαχανόριζο που τρώει μια φίλη. Αυτή πόσο πίσω πάει; Στην εποχή των «ευσεβών δεινόσαυρων»; Μήπως να σας θυμίσω τον Ιωάννη τον Καποδίστρια που αρνούνταν να φάει και είχε φτάσει στα όρια της ασιτίας επειδή υπήρχανε Έλληνες που πεινούσαν και δεν είχαν τίποτα να φάνε; Τι πτώση είναι αυτή που έχουμε υποστεί και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα αυτονόητα; Και εν πάση περιπτώσει υπάρχει μία απόσταση μεταξύ του λαχανόριζου και του μενού που είδαμε. Που κανονικά η χειροτονία ενός επισκόπου δεν συνεπάγεται γλέντια και τραπέζια αλλά είναι ώρα σοβαρότητας, περισυλλογής και απόφασης του Επισκόπου ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ τον εαυτό του για το ποίμνιό του, όχι να τρώει πανάκριβα εδέσματα μαζί με εκείνους που διαφθείρουν το ποίμνιο. Καταλάβατε κύριε; Από εκεί να φανταστείτε τί έργο θα παράξει ο συγκεκριμένος και οι υπόλοιποι που γαργαλιούνται από ηδονική χαρά επειδή γίνανε επίσκοποι. Ο σωστός επίσκοπος σε μία εποχή που όλα καταρρέουν είναι έτοιμος να πεθάνει κάθε μέρα. Δεν κάνει ακριβά τραπέζια για να εορτάσει την επισκοποίησή του, και μάλιστα την ώρα που πολλοί συνάνθρωποί μας κυριολεκτικά πεινάνε. Τα παλιά τα χρόνια, τότε που η αναζήτηση της αγιοσύνης ήτανε ακόμη στις καρδιές των ανθρώπων, οι άγιοι άνθρωποι ΔΕΝ ήθελαν να γίνουν επίσκοποι διότι είχανε συναίσθηση του βάρους που τους ανατίθετο. Τους κυνηγούσαν μέσα στα χωράφια να τους βάλουνε στους επισκοπικούς θρόνους. Σήμερα η επισκοποίηση από μεγάλη πνευματική δοκιμασία έχει γίνει μία βαθμίδα στην καριέρα του εκκοσμικευμένου κληρικού. Ο Θεός να μας λυπηθεί για την κατάντια μας.

  5. Αυτοί οι Αρχιερείς και Ιερείς που συμμετείχαν στη δεξίωση, το επόμενο πρωί τέλεσαν Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν;

    • Κανονικά,το να τρώμε ανελαιο φαγητό το Σαββατόβραδο είναι για τον λαουτζίκο…
      Α και μια λεπτομέρεια, έχει την σημασία της
      Οι καλεσμένοι τού δείπνου, αρκετοί, ήταν διαχωρισμένοι σε 3 ορόφους… Το μενού αυτό ήταν για τους αρχιερείς και τους επισήμους
      Στον δεύτερο όροφο,πιο λιτό και στον τρίτο περισσότερο λιτό…

      • Ήταν ο Χριστός εκεί;

        ὃς ἐὰν θέλῃ γενέσθαι μέγας ἐν ὑμῖν, ἔσται ὑμῶν διάκονος,
        καὶ ὃς ἐὰν θέλῃ ὑμῶν γενέσθαι πρῶτος, ἔσται πάντων δοῦλος·

  6. Πώς να κατέβει ο Κύριος, όταν υπήρχαν ως συνδαιτυμόνες αιρετικοί? Όταν ο απερχόμενος δήμαρχος εκθειάζει τίς παρελάσεις υπερηφάνειας? Όταν υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση από την θεολογική σχολή?
    Τόσες ημέρες και ώρες έχει η εβδομάδα, ας μην γινόταν Σαββατόβραδο…. τώρα με ποιο έρεισμα θα λέγεται, δεν τελείται το μυστήριο του γάμου μετά τον εσπερινό του Σαββάτου?
    Νομίζω μηνύματα ήθελαν να στείλουν, σχετικά με την νηστεία και άσκηση προ τής συμμετοχής στην Θεία Ευχαριστία

  7. Ε… Κοίτα να δεις.. Τα menu αυτό, με τα πανάκριβα κ γκουρμέ εδέσματα ( όχι κ λιγα στον αριθμό) κ pre desert k after dessert κ πόσα άλλα ακόμη έχει μια διαφορά με μια απλή φασολάδα. Απ’ έχουν χιλιόμετρα…

Σχολιάστε