Εγκρίθηκε η διακήρυξη για μια παγκόσμια αρχή για τις πανδημίες – Οποιαδήποτε κριτική θα απαγορεύεται.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) ενέκρινε την μη δεσμευτική, ακόμα,  διακήρυξη του ΟΗΕ για την Πρόληψη, την Ετοιμότητα και την Αντιμετώπιση της Πανδημίας (PPPR), χωρίς πλήρη ψηφοφορία στην συνέλευση και παρά τις αντιρρήσεις 11 εθνών, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, σύμφωνα με το el.gr.

Η διακήρυξη αποτελεί ορόσημο στο βαθμό που σηματοδοτεί την αναγνώριση από τους αρχηγούς κρατών του κόσμου ότι οι απειλές πανδημίας είναι υπαρξιακές απειλές, πολύ περισσότερο από απλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία, δήλωσε η Carolyn Reynolds, συνιδρυτής του Pandemic Action Network, το οποίο έχει πιέσει για μια ευρύτερη προσέγγιση για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας από την έναρξη της πανδημίας COVID: 

«Η πρόληψη, η ετοιμότητα και η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα εθνικό ζήτημα υγείας. είναι ζήτημα εθνικής και παγκόσμιας ασφάλειας και οικονομίας. Όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες αποτελούν παγκόσμιο συστημικό κίνδυνο και υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες».

Στην ουσία η διακήρυξη επιδιώκει να δημιουργήσει μια παγκόσμια αρχή για την πανδημία με την δύναμη να επιβάλλει lockdown, καθολικό εμβολιασμό και λογοκρισία της λεγόμενης «παραπληροφόρησης». Ποιος έχει παραπληροφορήσει το κοινό για την δήθεν πανδημία από την αρχή της έως σήμερα;

Μόνο τα εναλλακτικά μέσα που δεν ελέγχονται από κρατικούς μηχανισμούς έβγαλαν την αλήθεια προς τα έξω. Αυτά Σύμφωνα με την διακήρυξη, δεν θα υπάρχουν αύριο γιατί θα απαγορεύεται κάθε κριτική στις αποφάσεις τους.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη η διακήρυξη;

Για τους υποστηρικτές της, η δήλωση είναι ένα βασικό βήμα προς τον παγκόσμιο συντονισμό για την πρόληψη της πανδημίας και την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), «παρουσιάζει μια ευκαιρία… για την πρόληψη και προετοιμασία για τις πανδημίες και τις συνέπειές τους, χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει όλους τους κυβερνητικούς τομείς».

Ο ΠΟΥ είπε επίσης ότι το PPPR στοχεύει να «εφαρμόσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19 » και «έρχεται καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλές ανθρωπιστικές κρίσεις και κρίσεις που σχετίζονται με το κλίμα που απειλούν ζωές και βιοτικά μέσα σε όλο τον κόσμο».

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε: «Αν ο COVID-19 μας δίδαξε κάτι, αυτό είναι ότι όταν κινδυνεύει η υγεία, κινδυνεύουν όλα». Συνέδεσε το PPPR με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, λέγοντας ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει «να δείξουν ότι έχουν μάθει από τα οδυνηρά μαθήματα της πανδημίας».

Είπε ακόμα πως η πανδημία COVID δεν θα είναι η τελευταία, ξέρουμε πολύ καλά πως ετοιμάζουν ήδη την επόμενη. Κάποιοι έχουν παρωπίδες κ αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Πιστεύουν πως υπάρχει ακόμα αυτό που κάποτε λέγαμε «ευρωπαϊκές αξίες» Η ΕΕ έχει γίνει τόσο αυταρχική που μόνο με σουλτανάτο μπορείς να την συγκρίνεις.

Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ατομικής ελευθερίας θεωρείται επικίνδυνος, η ελευθερία του λόγου και τις έκφρασης θεωρούνται επικίνδυνα όπως γινόταν μόνο στις δικτατορίες.

Ο ΟΗΕ δηλώνει πως θα βάλει τέλος στην «παραπληροφόρηση», στις «επικίνδυνες» θεωρίες συνωμοσίας και σε όποιον τολμά να ισχυριστεί ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι δίκαιες και διαφανείς!


Αναζητήσεις

4 thoughts on “Εγκρίθηκε η διακήρυξη για μια παγκόσμια αρχή για τις πανδημίες – Οποιαδήποτε κριτική θα απαγορεύεται.

  1. ♰ Λέγεται ότι και η εμφάνιση λοιμού, καταστρέφει τα σώματα. Τέτοια είναι και η αμαρτία· δεν διαφέρει καθόλου από τον λοιμό, διαφθείροντας όχι τον αέρα πρώτα και μετά τα σώματα, αλλά αμέσως υπεισέρχεται στην ψυχή.
    Δεν βλέπεις εκείνους που υποφέρουν από λοιμώδη νόσο πώς φλογίζονται, πώς περιστρέφονται, πώς είναι γεμάτοι από δυσωδία, πώς είναι αισχρά τα πρόσωπά τους, πώς όλοι είναι ακάθαρτοι; Τέτοιοι είναι και εκείνοι που αμαρτάνουν, έστω και αν δεν το βλέπουν.
    Ἄν κοροϊδεύης τὴ φωτιὰ τῆς κολάσεως, ποῦ σοῦ παρουσιάσω, ὅμως θυμήσου τὴ φωτιὰ τῶν Σοδόμων. Εἴδαμε καὶ στὴν παροῦσα Ζωὴ τιμωρίες τῶν διεστραμμένων, κόλασι πρὶν ἀπὸ τὴν κόλασι.

    Αγ.Ιωάννου του Χρυσοστόμου

    Ὑμεῖς γὰρ ἐπ’ ἐλευθερίᾳ ἐκλήθητε, ἀδελφοί· μόνον μὴ τὴν ἐλευθερίαν εἰς ἀφορμὴν τῇ σαρκί, ἀλλὰ διὰ τῆς ἀγάπης δουλεύετε ἀλλήλοις.

    Ἀγανακτῶ ἐναντίον των, διότι σεῖς, ἀδελφοί, προσεκλήθητε ἀπὸ τὸν Κύριον διὰ νὰ εἶσθε ἐλεύθεροι ἀπὸ κάθε δουλείαν. Μόνον προσέξατε, μήπως ἐκλάβετε τὴν ἐλευθερίαν ὡς πρόφασιν διὰ νὰ ζῆτε κατὰ τὰς ἐπιθυμίας τῆς σαρκός.
    Προς Γαλάτας επιστολή
    Κεφ.5,13

  2. Εκεί οδηγεί η θεοποίηση της υγείας του σώματος.
    Στο θάνατο της υγείας του πνεύματος.
    Οι σύγχρονοι νεοειδωλολάτρες φονεύουν το πνευματικό στοιχείο του ανθρώπου.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν σε επίσημη συνοδική εγκύκλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος υπερεξήρθη η υγεία του σώματος ως ύψιστο αγαθό επί της γης;
    Τι να αναμένει κανείς όταν ακούει από πλειάδα συνανθρώπων μας εκείνο το δαιμονικό στην ουσία του «υγεία πάνω απ’ όλα», εννοώντας, προφανώς, την υγεία του σώματος;
    Χώμα,χώμα, χώμα!
    Αυτό είναι το σύγχρονο «ιδανικό»….

    • ♰ Ἕνας δὲ τρόπος εἰσόδου εἰς τὴν ζωὴν ὑπάρχει δι’ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους, καθὼς καὶ ἡ ἔξοδος ἀπὸ αὐτὴν διὰ τοῦ θανάτου εἶναι ἡ ἴδια δι’ ὅλους.
      Διότι λοιπὸν ἐγνώρισα ὅτι, παρὰ τὸ βασιλικόν μου ἀξίωμα, ἤμην ἐξ ὁλοκλήρου ὅμοιος πρὸς τοὺς λοιποὺς ἀνθρώπους, δι’ αὐτὸ καὶ ἐγὼ προσηυχήθην καὶ μοῦ ἐδόθη σύνεσις. Ἐπεκαλέσθην τὸν Θεὸν καὶ μοῦ ἦλθε Πνεῦμα καὶ χάρισμα Σοφίας.
      Προετίμησα τὴν Σοφίαν ἀπὸ βασιλικὰ σκῆπτρα καὶ θρόνους καὶ ἔκρινα ὅτι ὁ πλοῦτος δὲν ἀξίζει τίποτε ἐν συγκρίσει πρὸς αὐτήν.
      Οὔτε ἐθεώρησα ὅμοιον πρὸς αὐτὴν πολύτιμον λίθον ὀσονδήποτε ἀνεκτίμητον, διότι ὅλος ὁ χρυσὸς τοῦ κόσμου ἀπέναντι αὐτῆς δὲν εἶναι παρὰ ὀλίγη ἄμμος, καὶ ὁ ἄργυρος ἐμπρὸς εἰς αὐτὴν θὰ λογαριασθῇ ὅσον καὶ ἡ λάσπη.
      Παραπάνω ἀπὸ τὴν σωματικὴν ὑγείαν καὶ εὐμορφίαν ἠγάπησα αὐτὴν καὶ ἐπροτίμησα νὰ τὴν ἔχω ἀντὶ οἅλλου φωτός, διότι τὸ φεγγοβόλημά της εἶναι διαρκὲς καὶ ἀκοίμητον καὶ δὲν σβήνει ποτέ.

      Σοφία Σολομώντος
      Κεφ.7,6-10

      ♰ Στέφανος σοφίας φόβος Κυρίου ἀναθάλλων εἰρήνην καὶ ὑγίειαν ἰάσεως.

      Ολοκλήρωσις και στέφανος σοφίας είναι η ευλάβεια προς τον Κυριον. Αυτή βλαστάνει συνεχώς ειρήνην και σώματος υγείαν.

      Σοφία Σειράχ
      Κεφ.1-18

      Ευχαριστούμε κ.Λυκούργο

  3. ♰ Ό δὲ ἰαθεὶς οὐκ ᾔδει τίς ἐστιν· ὁ γὰρ Ἰησοῦς ἐξένευσεν ὄχλου ὄντος ἐν τῷ τόπῳ…..

    Ὁ θεραπευθεὶς ὅμως παράλυτος δὲν ἤξευρε, ποῖος εἶναι· διότι ὁ Ἰησοῦς ἀπεμακρύνθη καὶ ἐξηφανίσθη. Ἦτο δὲ εὔκολον νὰ ἑξαφανισθῇ, διότι ὑπῆρχε πολὺς λαὸς εἰς τὸν τόπον, ποὺ ἔγινε τὸ θαῦμα.
    Ὕστερα ἀπὸ κάμποσον καιρὸν ηὗρεν αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς εἰς τὸ ἱερὸν καὶ τοῦ εἶπεν· Ἰδοὺ τώρα ἔχεις γίνει ὑγιῆς. Πρόσεξε λοιπὸν νὰ μὴ ἁμαρτάνῃς πλέον, διὰ νὰ μὴ σοῦ συμβῇ τίποτε χειρότερον ἀπὸ τὴν ἀσθένειαν ποὺ εἶχες, καὶ ἡ ὁποία σοῦ συνέβη ἐξ ἁμαρτιῶν σου. Πρόσεξε μήπως καὶ εἰς συμφορὰν τοῦ σώματος χειροτέραν ἐμπέσῃς, συγχρόνως δὲ καὶ τὴν ψυχήν σου μετὰ τοῦ σώματος χάσῃς.

    Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον
    Κεφ.5,13-14

Σχολιάστε