«Ὑπνωτικό» στούς Ἕλληνες καί ἡ ζωή στήν… φτήνια.


ΕΣΤΙΑ

2 thoughts on “«Ὑπνωτικό» στούς Ἕλληνες καί ἡ ζωή στήν… φτήνια.

  1. «Έχει ημερομηνία λήξεως αυτό το σύννεφο.Όσο τα δεδομένα ενισχύουν την πεποιθηση μας ότι το μεγάλο κακό έρχεται, πλησιαζει, ζυγώνει, θα επιμένουμε και ας είμαστε μόνοι.Δεν μας πειράζει.Και ας μην ακούει κανένας.Δεν θα υποταχθούμε στο αφυκτικό μέλλον που μας ετοιμαζουν με βελουδινο τρόπο [….] Το να ανησυχείς εστω και καθ’υπερβολήν, δε βλαπτει κανένα. Το να κοιμάσαι όρθιος βλαπτει»
    Συμφωνώ 100%. Μπράβο στον κ.Κοττάκη.

    • Έτσι ακριβώς, αδελφέ Χρήστο! Η εξέταση των σημείων των καιρών λοιπόν είναι επιταγή του Κυρίου.
      Κατά τον ιερό Χρυσόστομο, οι Ιουδαίοι « τό μέγιστον σφάλμα εσφάλησαν », ακριβώς, επειδή δεν εξέταζαν τα σημεία των καιρών. Αν εξέταζαν τα σημεία των καιρών, δεν θα είχαν απορρίψει τον Ιησού Χριστό και δεν θα επρόκειτο να προσκυνήσουν στο μέλλον τον Αντίχριστο.
      Υπάρχει μια σειρά από λόγους, για τους οποίους μας δόθηκαν τα σημεία των καιρών. Κατ’ αρχήν, για να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε, όταν συμβαίνουν, να τηρούμε τη σωστή στάση, αλλά και για να μην τα βλέπουμε σαν παράξενα και ταραζόμαστε. Επίσης, για να γρηγορούμε• « ίνα μή τή κραιπάλη καί τή μέθη καί τή παντοία φαντασία καί ηδονή τού βίου απατηθέντες καί μείζονα τά πρόσκαιρα καί επίγεια καί εύφθαρτα νομίσαντες τών αϊδίων καί αφθάρτων καί ακηράτων αγαθών, απονυστάξαντες εκπέσωμεν τής αιωνίου ζωής », γράφει ο Άγιος Ιππόλυτος.

Σχολιάστε