Η ντροπιαστική απόφαση της ΔΙΣ για το θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στη δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Σεπτέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξ αφορμής των τραγικών γεγονότων των τελευταίων ημερών εκφράζει τη συμπαράστασή της προς όλους τους δοκιμαζόμενους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και εύχεται οι Υπηρεσίες του Κράτους και όλοι οι εθελοντές να έχουν δύναμη από τον Θεό για να προσφέρουν τα απαραίτητα, η δε Ελληνική Πολιτεία να συμβάλει άμεσα στην αποκατάσταση των πληγέντων. Η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος και των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων είναι ευνόητο ότι θεωρείται δεδομένη.

Κατά τις Συνεδρίες Της η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε:
– Τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
– Την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος για τον ορισμό της 8ης Οκτωβρίου 2023 ως ημερομηνίας ενάρξεως της νέας Κατηχητικής Περιόδου.
– Το πρόγραμμα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου επί τη συμπληρώσει εκατό ετών από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 11ης έως 15ης Οκτωβρίου 2023. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.ecclesia.gr/theologia100/programme.pdf
– Τη σύγκληση, από 20ής έως 22ας Οκτωβρίου 2023, του Δ’ Μοναστικού Συνεδρίου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος με θέμα: «Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και οι κίνδυνοι της εκκοσμίκευσης», υπό τη διοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης. Την Ιερά Σύνοδο θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε νέες Ιερές Ακολουθίες και αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, τις οποίες η υπεύθυνη Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να εκδώσει, δημοσιοποιεί τις κατωτέρω θέσεις Της, απευθυνόμενη προς τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό:

1. Η Ιερά Σύνοδος αντιλαμβάνεται την ανησυχία κάποιων χριστιανών, γι’ αυτό ζητά από όλους να έχουν εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και τους υπεύθυνους Ποιμένες Της, οι οποίοι γρηγορούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή των πιστών.

2. Όσες απόψεις ή επιφυλάξεις αναπαράγονται από παραθρησκευτικές αντιλήψεις γύρω από τις αστυνομικές ταυτότητες των πολιτών δεν είναι αμιγώς ορθόδοξης προέλευσης.

3. Δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας, όπως αυτή ρυθμίζεται από τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις (2018, 2019, 2023). Επίσης παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» που επιβάλλει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και η «παγκοσμιοποίηση», καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη Κυβέρνηση είναι «όργανα του Αντιχρίστου».

4. Το 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τη νομιμότητα της Υπουργικής Αποφάσεως του 2018 για τη νέα αστυνομική ταυτότητα (αποφάσεις 2388/2019, 2389/2019). Αφ’ ενός απέρριψε τις νομικές διαφωνίες σχετικά με την προστασία της προσωπικότητας, της θρησκευτικής συνειδήσεως και των προσωπικών δεδομένων του πολίτη, αφ’ ετέρου ακύρωσε μερικώς την Υπουργική Απόφαση του 2018 ως προς μία διάταξή της, που προέβλεπε άμεση χρήση της ταυτότητας από τους πολίτες ως κάρτας υπηρεσιών ψηφιακής διακυβερνήσεως, καθώς αυτή η λειτουργία της δεν προβλεπόταν νομοθετικώς. Έκτοτε η Πολιτεία συμμορφώθηκε και εξέδωσε δύο διορθωτικές Υπουργικές Αποφάσεις (2019, 2023).
Σε κάθε περίπτωση η κρίση για τη νομιμότητα της αστυνομικής ταυτότητας ανήκει στη δικαιοδοσία της δικαστικής εξουσίας της χώρας, που ήδη αποφάνθηκε, και αφορά ένα διοικητικής φύσεως ζήτημα των σχέσεων Κράτους και πολίτη.

5. Παρά ταύτα το θέμα μελετάται σε όλες τις προεκτάσεις του και θα παραπεμφθεί σε μελλοντική έκτακτη σύγκληση της Σεπτής Ιεραρχίας.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

56 thoughts on “Η ντροπιαστική απόφαση της ΔΙΣ για το θέμα των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

  1. Στο 4, στην «διορθωτική απόφαση» του 2023, η κυβέρνηση άνοιξε το παράθυρο προσθέτοντας στο ΦΕΚ μία παράγραφο που λέει ότι δύνανται να προστεθούν στοιχεία στην κάρτα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

    Αυτό «ξέχασαν» να μας πουν οι «υπεύθυνοι» ποιμένες του λαού του Θεού, όπως επίσης «ξέχασαν» να μας πουν και το ότι το τσιπ με το οποίο είναι εξοπλισμένη η κάρτα έχει δυνατότητα αναβάθμισης, δηλαδή, προσθήκης / αλλοίωσης στοιχείων.

    Κι ας μην αναφέρουμε το Newspeak των «υπεύθυνων» ποιμένων, οι οποίοι παρουσιάζουν τις «απαγορευμένες λέξεις» που οφείλουν να αποφεύγουν οι αποβλακωμένοι που τους εμπιστεύονται.

  2. Δεν έφθανε το απλά, ελληνική πολιτεία. ; Χρειαζόταν και το… υπεύθυνη…;
    Άραγε, πώς ξέρει ότι ανήκω σε παραθρησκευτικη οργάνωση και που δεν ανήκω τελικά. Ούτε την επιφύλαξη με το…πολλοί από αυτούς κτλ… δεν διατηρούν. Δεν είναι για λυπηση;

  3. Και επι Διοκλητιανού και Στάλιν τηρούνταν όλα τα κατα τον νόμον .Τί έπεται; Πως έπρεπε οι Χριστιανοί να τα ακολουθήσουν;

    Και όταν έρθει ο Αντίχριστος ,πάλι όλα τα κατα τον νόμον θα τηρούνται.

    Από πότε λοιπόν η ανθρώπινη πονηρή δικαιοσύνη αντικαθιστα την Θεική;

    Το «νομιμον» είναι και Χριστοπρεπές;

    Το σκυλί εκεί που τρώει γαυγίζει!!!

    Ήταν ποτέ δυνατόν καποιοι κρατικοδίαιτοι Δεσποτάδες που απολαμβάνουν περισσότερα δικαιώματα και από τους ίδιους τους Βουλευτές (τουλαχιστον αυτοί , έστω και τυπικά,είναι αιρετοί κάθε 4 χρόνια) να έρθουν αντιμέτωποι,προσωπικά και θεσμικά ,με τον Καίσαρα;

    Εδώ μέχρι και τα εκτρωεμβόλια νομιμοποιήσανε και θα στεκόντουσαν στις ταυτότητες;

  4. Θιχτήκανε οι Δεσποταδες που υπονοήσαμε πως η Κυβέρνηση είναι όργανο του Αντιχρίστου;
    Και τί είναι ;Του Χριστού;
    Εκτρώσεις….γαμοι ομοφυλοφιλων…..κ.α.

    Πιστεύουν άραγε στον Χριστόν και ότι κάποτε θα δωσουν λόγο ενώπιόν Του;

    • Μην απορούμε με την στάση των ιεραρχών της διοικούσας Εκκλησίας.
      Έχει προφητεύει η βιοτή τους από τους Αγίους Πατέρες ημών, ώστε οι θέλοντες να ομολογήσουν Χριστό να μην πλανηθούν. Ζούμε την πιο ευλογημένη εποχή από δημιουργίας κόσμου για όσους θέλουν τον Χριστό ως Σωτήρα..
      Ακόμα και κάποιοι από τους μεγαλύτερους Αγίους της Εκκλησίας μας, θα επιθυμούσαν να ανταλλάξουν την εποχή τους με την δικιά μας εποχή.
      Ο Θεός να έχει καλά τους ιεράρχες μας, διότι με την συμπεριφορά τους μας σπρώχνουν στην ομολογία και στο μαρτύριο!
      Δόξα τω Θεώ!

  5. Καλά περιμένατε τίποτα καλύτερο από τη συγκεκριμένη ΔΙΣ και από τον αρχιεπισκοπο, δεν μας εκφράζουν και ας λένε ότι θέλουν, εκκλησία είναι και ο πιστός λαός και μάλιστα λένε ότι κατανοούν την αγωνία κάποιων χριστιανών, για ποιους εννοούν άραγε; οι υπόλοιποι δηλαδή είμαστε ψεκασμενοι και συνωμοσιολογοι, μου κάνει εντύπωση συνέχεια χρησιμοποιούν τη λέξη εμπιστοσύνη σε αυτούς, καλά κρασιά τους ανθρώπους μπορεί να τους κοροϊδεύουν, τον μεγαλοδύναμο Θεό ποτε. ΙΣΧΝ.

  6. Στην γνωμοδοτηση που δόθηκε στην Σύνοδο αναφερόταν (συμφωνα με την εφημεριδα Εστια) ότι: «[..] ἀνοίγουμε πλέον ἀδιαμφισβήτητα τήν πόρτα τοῦ φακελώματος καί τοῦ μεγάλου ἀδελφοῦ».
    https://www.estianews.gr/kentriko-thema/giati-%E1%BC%A1-kyvernisis-kameron-e%E1%BC%B6che-%E1%BC%80porripsei-tis-%E1%BC%A0lektronikes-taftotites/
    Αλλα η ΔΙΣ θεωρει οτι «παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» [..]».

    Δηλαδη τελικα οι «υπεύθυνοι ποιμένες» για την γνωμοδοτηση παρασύρθηκαν απο «παραθρησκευτικές αντιλήψεις» και συμπεριέλαβαν την γνωμοδότηση αυτή στην αναφορά τους προς την ΔΙΣ;

    • Τους «’υπεύθυνους ποιμένες’ για την γνωμοδότηση» και μάλιστα τους έχοντες την «φήμη» που ικανοποιεί όσο γίνεται το κοινό αίσθημα, τους βάζουν για ξεκάρφωμα. Γνωστό το κόλπο. Έρχονται μετά και τους αναιρούν εντελώς. Έστω κι έτσι, προσπαθούν να τραβήξουν κάποιον κόσμο να συμμορφωθεί με το τελικό πόρισμα, με το σκεπτικό ότι σε αυτό το τελικό πόρισμα συμπεριλαμβάνονται σε κάποιο βαθμό και οι θέσεις των «υπεύθυνων ποιμένων για την γνωμοδότηση» με την πιο «αρεστή» εικόνα.

  7. Ηξερα για πολλούς από εσας τους Δεσποτάδες πως ειστε π….κατα το σωμα.Μαλιστα καποιοι απο εσας μιλουν απταιστως και τα ΚΑΛΙΑΡΝΤΑ.

    Τωρα όμως διαπιστώνω πως είστε π….και στην ψυχή.

    Δεν φοβαστε άρραγε τον θάνατο και την επακολοθούσα κριση;

    Πιστευετε πως υπάρχει Κόλαση και Παράδεισος;

    • στην πρώτη απόφαση θα υπακούσουμε.η δεύτερη είναι εκ του πονηρού. διαφορετικά, όφειλαν να ακυρώσουν την απόφαση του 1998., και εκεί, τί θα ακούγαμε άραγε? ότι δεν είχαν πνεύμα άγιο? και, τώρα αυτοί είναι φωτισμένοι?

  8. Προσωπικά δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους υπόλοιπους Συνοδικούς. Πρέπει να είσαι παθολογικά αφελής ή παντελώς ανενημέρωτος για να εμπιστεύεσαι τους «υπεύθυνους» Ποιμένες, όπως αυτοπροσδιορίζονται.
    Ας κάνουν τον κόπο οι Συνοδικοί και όποιος άλλος τους εμπιστεύεται να διαβάσουν το φυλλαδιο «Σημεία των καιρών» του Αγίου Παισίου και τις ανακοινώσεις της ΔΙΣ του 1997 και 1998 περί ταυτοτήτων και συνθήκης Σενγκεν.
    Εκεί να δουν «παραθρησκευτικές αντιλήψεις» που δεν είναι «αμιγώς ορθόδοξης προέλευσης»…..
    Κράμα οργής και οίκτου όπως έγραψε ο κ.Δαπέργολας!!
    ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  9. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ «ΑΙΣΧΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ ΤΗ ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΟΒΙΤ!ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ!ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ(ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΝΤΩΣ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑ(ΓΟΧ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ) ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ!ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ,Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΝΙΚΑ!ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

  10. ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ;Η ΔΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ!

  11. δεν είναι μόνον ντροπιαστική
    και βλακώδης, η …απόφαση,
    αλλά και βλάσφημη,
    όταν εμμέσως αποκαλούν λόγους Αγίων,
    «παραθρησκευτική αφετηρία».

  12. αν αντιπαραβάλλουμε τις προηγούμενες θέσεις τους (αιρέσεων-οικουμενισμου- ηλεκτρονικής ταυτότητας εκτός των περιστασιακων π.χ. κορονοιός) με το σήμερα, αυτοδιαψεύδονται. η αλήθεια δεν τους ανήκει, δεν είναι αλάθητοι,δεν έχουν συνέπεια, συνεπώς, και κρίσεις ειλικρίνειας να έχουν , δεν τους συμβουλεύομαι, δεν τους εμπιστεύομαι. δεν υπάρχει πνεύμα καθαρότητος.., αλλοίμονο, από τους λυκοποιμένες

  13. Από δω ο τάφος και απ’κεί το ΤΖΟΎΦΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ ΘΑΝΑΤΟΜΠΌΛΙ!! Μάθαμε πολύ καλά τον αιρετίζοντα και σύν αυτώ Μητρομπολίτες τον ρόλο τους ως Λυκοποιμένες δυστυχώς, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις!! Σημεία των καιρών!!

  14. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΌΣΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΩΡΑΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ.
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

  15. Μένω ενεός προ της επιεικώς γελοίας και φαιδρής αναφοράς περί «παραθρησκευτικών αντιλήψεων» και «παραθρησκευτικής αφετηρίας».
    Ομολογώ ότι μέχρι τώρα γνώριζα για παραθρησκευτικές σέχτες ανατολίτικης προελεύσεως με τις οποίες είχε ασχοληθεί επισταμένως και άκρως επιτυχώς ο μακαριστός π Αντώνιος Αλεβιζόπουλος , όπως και άλλοι.
    Τώρα ο «εφυέστατος» και ευφάνταστος συντάκτης του συνοδικού κειμένου «ανακάλυψε» την ύπαρξη «παραθρησκευτικών αντιλήψεων» και «παραθρησκευτικής αφετηρίας» sic στους κύκλους των όσων εκφράζουν τις επιφυλάξεις και τις αντιθέσεις τους στις νέου τύπου ταυτότητες …
    Μα δεν υπάρχει ένας σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος εκεί μέσα να προφυλάξει το συντάκτη του συνοδικού ανακοινωθέντος από τέτοιου είδους γελοιότητες που προκαλούν το γέλωτα και σε αυτές τις πέτρες;

  16. Συνήλθε η ΔΙΣ από την αφασία και άρχισε τα ανέκδοτα. Είναι πραγματικά για γέλια! Εκτός από αυτά τα αστεία που είπαν υπάρχει βέβαια και αυτό με τον τοτό.
    Λέει λοιπόν η κυρία, ως ζωόφιλη που ήταν, στα παιδιά στην τάξη να φέρουν από ένα ζωάκι την επόμενη μέρα στο σχολείο. Τα άλλα παιδιά έφεραν, άλλο ένα γατάκι, άλλο ένα σκυλάκι ,άλλο ένα κουνελάκι κτλ. εμφανίζεται και ο τοτός με έναν υψηλόβαθμο ρασοφόρο δεμένο με λουρί.
    Τι είναι αυτό ;ρωτάει η κυρία αλαφιασμένη. Ένας λύκος, απαντά ο τοτός με την δασκάλα να έχει χάσει πλέον τη μιλιά της.
    Αλήθεια σας λέω κυρία συνεχίζει ατάραχος ο τοτός και χωρίς να χάσει χρόνο ρωτά τον υποτιθέμενο ποιμένα,ε! μπάρμπα από πότε έχεις να πράξεις και να μιλήσεις ορθόδοξα ;και απαντά αυτός…ουουουουου!
    Είδατε κυρία!!!!

  17. υπαρχει τελικα θεμα 666 ή οχι?
    αν δεν υπαρχει, το θεμα ειναι μονο περι ελευθεριας αρα πολιτικο
    αν υπαρχει, δεν τιθεται καν θεμα συζητησης => ΟΧΙ

    • Σαφώς και υπάρχει. Η κάρτα έχει συγκεντρωτικά χαρακτηριστικά και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στο χάραγμα. Είναι πτώση και εισαγωγή στο χάραγμα σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο. Υπάρχουνε και άλλα θέματα σχετικά με αυτό τα οποία δεν μπορούνε να αναφερθούν εδώ. Η δε ελευθερία, το αυτεξούσιο, δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό. Είναι άκρως θεολογικό θέμα, καθ’ ότι ο Θεός είναι Αυτός που έδωσε την ελευθερία στον άνθρωπο, και το έκανε αυτό για να μπορεί ο άνθρωπος να εκπληρώσει ελεύθερα τον σκοπό για τον οποίον βρίσκεται εδώ, δηλαδή να πάει από το κατ’ εικόνα στο καθ’ ομοίωση.

      • Έξοχη τοποθέτηση.
        Αλλά, έτσι κι αλλιώς, ισχύει και το περί του αριθμού, διότι υπάρχει μελέτη του μοναχού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Πρόδρομου Γρηγοριάτη επί ηγουμενίας του αγίου γέροντος Γεωργίου Καψάνη, η οποία είχε και έχει επαναποσταλλεί πρόσφατα στα αρμόδια Υπουργεία, περί της ύπαρξης του αριθμού στα τσιπ. Δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν άλλον αριθμό, ενώ μπορούν.

  18. Επί τη ευκαιρία παραθέτω το κάτωθι δημοσίευμα στο οποίο περιέχεται ένα ποίημα -ύμνος του υμνογράφου κ.Μπούσια προς το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου του Β’.
    Θα μπορούσα να σχολιάσω με σφοδρή (όπως επιβάλλεται εκ των πραγμάτων )γλώσσα το πόνημα του κ.Μπούσια, αλλά προτιμώ να το παραδώσω στην κρίση των αναγνωστών του ιστολογίου.
    https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/58631-15-2

  19. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ και να κρυφτούν σε σπηλιές, θρηνώντας για το κακό που έκαναν στον λαό και στους εαυτούς τους. Δικαίως πληρώνει η ορθόδοξη Ελλάδα και αυτοί δεν έχουν παρρησία στον Κύριο να ξεστομίσουν:
    Ἔτι δεόμεθα ὑπὲρ τοῦ διαφυλαχθῆναι τὴν ἁγίαν Ἐκκλησίαν καὶ τὴν πόλιν ταύτην, καὶ πᾶσαν πόλιν καὶ χώραν ἀπὸ ὀργῆς, λοιμοῦ, λιμοῦ, σεισμοῦ, καταποντισμοῦ, πυρός, μαχαίρας, ἐπιδρομῆς ἀλλοφύλων, ἐμφυλίου πολέμου, καὶ αἰφνιδίου θανάτου, ὑπὲρ τὸν ἵλεων, εὐμενῆ καὶ εὐδιάλακτον, γενέσθαι τὸν ἀγαθὸν καὶ φιλάνθρωπον Θεὸν ἡμῶν, τοῦ ἀποστρέψαι καί, διασκεδάσαι πᾶσαν ὀργὴν καὶ νόσον, τὴν καθ’ ἡμῶν κινουμένην, καὶ ῥύσασθαι ἡμᾶς ἐκ τῆς ἐπικειμένης δικαίας αὐτοῦ ἀπειλῆς, καὶ ἐλεῆσαι ἡμᾶς.

  20. ♰ Εἴ τις εἰς αἰχμαλωσίαν ἀπάγει, εἰς αἰχμαλωσίαν ὑπάγει……

    Ἐὰν κανεὶς σύρῃ ἄλλους εἰς αἰχμαλωσίαν, θὰ αἰχμαλωτισθῇ καὶ αὐτός. Ἐὰν κανεὶς φονεύσῃ μὲ μάχαιραν, πρέπει καὶ αὐτὸς σύμφωνα μὲ τὸ κρῖμα τῆς θείας δικαιοσύνης μὲ μάχαιραν νὰ φονευθῇ. Ὅλα τὰ ἀδικήματα καὶ αἱ καταπιέσεις, ποὺ θὰ κάμῃ μὲ τὰ ὄργανά του τὸ θηρίον, θὰ πληρωθοῦν καὶ θὰ τιμωρηθοῦν μὲ τὸ αὐτὸ μέτρον καὶ νόμισμα. Ἐδῶ θὰ δειχθῇ ἡ ὑπομονὴ καὶ ἡ πίστις τῶν Χριστιανῶν.

    Αποκάλυψις Ιωάννου
    Κεφ.13,10

  21. Άγιοι του Θεού Κοσμά Αιτωλέ και Ιωσήφ Βατοπαιδινέ ( γιατί Άγιος είναι κι αυτός ),
    πρεσβεύσατε υπέρ ημών.
    Όλα είναι καθαρά και ξάστερα.
    Ο Όσιος Ιάκωβος ο Τσαλίκης έλεγε πως θα δοκιμαστούμε πολύ ως Εκκλησία και ως Έθνος.
    Την ευχή των Αγίων να έχουμε.

    .

  22. Παραθρησκευτικη οργάνωση είναι η ΔΙΣ που αλλάζει προηγούμενη απόφαση της! Κάπου τα έχει μπερδέψει ο αιρετικος και αγιομαχος μακαριωρατος!

  23. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το πόσο μεγάλοι προφήτες ήταν οι Αγιοι μας.
    Ακόμα και αυτή η διπλωματική κωλοτούμπα της ΔΙΣ σε σχέση με προηγούμενες εγκυκλίους, έχει προφητευθεί.
    Μένει λοιπόν να δούμε ποιοι ιεράρχες θα πάρουν την ταυτότητα για να ξέρει πλέον ο λαός ποιους να ακολουθεί, οπως έλεγε και ο μακαριστός π.Αμβροσιος Λάζαρης..

  24. Ποιοι θα πλανηθούν απ’ τον Αντίχριστο;

    Κατά τον Άγιο Αυγουστίνο θα πλανηθούν αυτοί που θα είναι άξιοι να πλανηθούν, αυτοί που θα αφήσουν τους εαυτούς τους να πλανηθούν. Αναφερόμενος ο Θεόδωρος ο Στουδίτης στους « Μοιχειανούς », όπως τους χαρακτηρίζει, λέγει: « Όσοι υποπέσουν σε αυτήν την αίρεση ­ επικεντρώνει την προσοχή του στην υποταγή της Εκκλησίας στη θέληση της πολιτικής εξουσίας ­, αν ζούσαν την εποχή του Αντιχρίστου, θα έπιπταν στην λατρεία του. Καί όσοι μένουν όρθιοι και αγωνίζονται κατά της αίρεσης, αν ζούσαν την εποχή του Αντιχρίστου, θα νικούσαν.

    Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασιλείου Ταμιωλάκη Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ

    • ♰ Παρακαλῶ δὲ ὑμᾶς, ἀδελφοί, σκοπεῖν τοὺς τὰς διχοστασίας καὶ τὰ σκάνδαλα παρὰ τὴν διδαχὴν ἣν ὑμεῖς ἐμάθετε ποιοῦντας, καὶ ἐκκλίνατε ἀπ’ αὐτῶν.

      Σας παρακαλώ δε αδελφοί να είσθε άγρυπνοι και να προσέχετε αυτούς, που προκαλούν διαιρέσεις και σκάνδαλα και που δεν συμμορφώνονται, αλλά φέρονται αντίθετα προς την αποστολικήν διδασκαλίαν, την οποίαν σεις εμάθατε. Φεύγετε μακρυά από αυτούς.
      Διότι οι τέτοιοι άνθρωποι, ιδιοτελείς και φίλαυτοι, δεν υπηρετούν τον Κυριον ημών Ιησούν Χριστόν, αλλά την κοιλίαν των και γενικώτερα την καλοπέρασίν των. Αυτοί δε με τους καλούς λόγους, με τους επαίνους και τας κολακείας των, παρασύρουν και ξεγελούν τους απονήρευτους, δια να τους εκμεταλλεύωνται.
      Σας γράφω αυτά, διότι εις όλους έχει διαδοθή η φήμη της προθύμου ΥΠΑΚΟΗΣ σας στον Χριστόν και φοβούμαι μήπως αγύρται και υποκριταί εκμεταλλευθούν αυτήν σας την ΥΠΑΚΟΗΝ. Εγώ δε προσωπικώς χαίρω δια την ΥΠΑΚΟΗΝ και την ενάρετον ζωήν σας. Σας θέλω όμως να είσθε συνετοί και φρόνιμοι στο να διακρίνετε και να πράττετε το αγαθόν, να είσθε δε ανεπηρέαστοι και αμέτοχοι στο κακόν.

      Προς Ρωμαίους επιστολή
      Κεφ.16,17-19

  25. Παρακαλώ πολύ τους υπεύθυνους του ιστολογίου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει συλλογή υπογραφών για την αποδοχή ή όχι των νέων ταυτοτήτων. Πρέπει να περάσουμε επειγόντως από τις διαπιστώσεις σε έργα. Ευχαριστώ πολύ.

    • Γιατί; Άμα συλλέξουμε υπογραφές θα στηριχθούμε την δύσκολη ώρα; Η προσευχή θα βοηθήσει, η πνευματική κατάσταση, όχι η υπογραφή. Και νομίζω ότι ο κόσμος που στάθηκε με τις ώρες μπροστά στα ΑΤ, έδειξε έμπρακτα την προαίρεσή του.

    • Αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε λές και γράφουν έκθεση ιδεών . Ό, τι θέμα τους δώσεις . Μέ την ίδια ευκολία θα υποστήριζαν τα εντελώς αντίθετα , εάν τους είχε δοθεί το αντίθετο
      θέμα . Ας είναι .

      Εδώ σε παραδέχομαι δέσποτα . Νά χαίρεσαι την δεσπωσύνη σου . Εκτός κι άν σε τσίμπησε μυίγα .

      Οι δημοσιογράφοι είναι για
      λύπηση . Την δουλειά τους κάνουν . Αλλιώς δεν έχει φράγκα . Αυτοί οι παράδες μας έχουν κάνει μασκαράδες . Ο Καμπουράκης λές και διαφημίζει το AZAX . Ψεκάστε , σκουπίστε , τελειώσατε .

  26. Το επομενο σλογκαν του Ιερωνυμου:Απο εδω οι ταυτοτητες κ απο εκει η αφραγκια κ η πεινα. Πως σας φαινεται; Δεν θα πρεπει να τον εμπιστευτουμε; (φυσικα κ ειρωνευομαι. Ειναι αναξιοι της εμπιστοσυνης μας κ του οποιου σεβασμου μας. Εφθασαν στο σημειο να χαρακτηριζουν παραθρησκευτικες αντιληψεις τα λογια του αγιου Παισιου. Θλιβεροι.).

  27. Κατάπτυστη ανακοίνωση, ως συνήθως τα τελευταία χρόνια. Κοσμικοί άνθρωποι αντιδρούν στην καταπάτηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του πολίτη που προκύπτει, ενώ η ΔΙΣ στηρίζει αναφανδόν κάθε ύπουλο εγχείρημα της κυβέρνησης.
    Δεν χρειάζονται υπογραφές, κανείς να μην παραλάβει.

  28. Ντράπηκε και η ντροπή! Περιμένω μόνο κάποιους λίγους ιεράρχες που έχουν μείνει εν ζωή και εν ενεργεία επίσκοποι από όσους το 1998 υπέγραψαν την τότε σύμφωνη με τους Αγίους εγκύκλιο της Ι.Σ. περί των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Όσοι δεν διαφωνήσουν δημοσίως κρίνονται ανάξιοι των περιστάσεων και του αξιώματος. Πούλησαν τα πάντα για να κρατήσουν την εξουσία και το μισθό. Για αυτό κάποιοι εξ αυτών έλεγαν τρελό τον μακαριστό Καντιώτη. Αυτός όμως φαίνεται να αγίασε. Εσείς κολάζεστε πια και θέλετε και παρέα σας το ποίμνιο. Δεν θα παρουμε…

  29. Μά γιατί ? Στο παραπάνω video του σχολιαστού » Ευθυμία » ο λεβέντης ο Αλεξανδρουπόλεως τα λέει μιά χαρά ! Όταν θέλουν ξέρουν μιά χαρά νά τα πούνε μέ ευφράδεια λόγου και ευφυία πνεύματος . Κάν’τε τον κόπο νά τον ακούσετε . Δεν νομίζω οτι έκανα λάθος , οτι είναι παλαιότερο . Όχι . Αφορά την κάρτα του πολίτη .

    Λές νά είναι απλώς για την πολυφωνία του πράγματος ? Όλα νά τα περιμένει κανείς .

  30. Αμφιβάλλω εάν είχαμε άλλοτε τέτοιου είδους και μεγέθους καταστροφές στην αφηνιάσασα, αντάρτισσα και αποστατήσασα από το Θεό χώρα μας.
    Και οι επιεικώς ανεκδιήγητη διοίκηση της Εκκλησίας ούτε μια φορά δεν ανέφερε τη λέξη ΜΕΤΑΝΟΙΑ.
    Μας έφαγε η αγαπολογία και ο συμβιβασμός.

    • Μην ξεχνάμε πως η χώρα μας επλήγη καθ ην στιγμήν ευρίσκετο ο κος Βαρθολομαίος…. Όταν καλούμε και τιμούμε αιρεσιαρχες, να αναμένουμε την απάντηση Του

  31. «Δεν σημαίνει, οτι εκείνο που θα πει ένας Επίσκοπος, ή η πλειοψηφία των Επισκόπων, αυτό αποτελεί εχέγγυο της αλήθειας, και οτι πρέπει οπωσδήποτε να το αποδεκτεί το πλήρωμα της Εκκλησίας.

    Οχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κριτήριο της αλήθειας είναι, αν τα λεγόμενα αυτά είναι «Ἑπόμενα τοῖς ἁγίοις πατράσι». Αν συμφωνούν με τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, με τούς Θεούμενους Πατέρες…».

    Δημήτριος Τσελεγγίδης – Καθηγητής

  32. Αδελφοι συγχωρειστε με που δευτεροσχολιαζω αλλα μολις διαβασσα το ποιημα που ειχε την καλωσυνη να μας γνωστοποιησει ο κ. Νανης για τον Αρχιεπισκοπο, υπο του κ. Μπουσια κατασκευασμενο. Εμεινα καταπληκτη! Μεχρι κ υψιπετη αετο τον χαρακτηριζει. Ποιον; Αυτον που εγλυψε μεχρι κ τις πατουσες τοσο του Τσιπρα οσο κ του Μητσοτακη. Κ η ντροπη ντρεπεται.. Εξοργιστικο.!!!!

Σχολιάστε