Μ. Δανέζης: Ο Έλον Μασκ επενδύει διεσεκατομμύρια για την μετατροπή των ανθρώπων σε κατευθυνόμενες ανθρωποδομές τεχνητής νοημοσύνης. (βίντεο)


Valentinaki Ashimackopoyloy (facebook)

8 thoughts on “Μ. Δανέζης: Ο Έλον Μασκ επενδύει διεσεκατομμύρια για την μετατροπή των ανθρώπων σε κατευθυνόμενες ανθρωποδομές τεχνητής νοημοσύνης. (βίντεο)

  1. Αποφεύγετε την ανάρτηση υλικού σχετικά με Μάνο Δανέζη και Στράτο Θεοδοσίου καθώς πρόκειται για ακραίους νεοταξίτες και νεοεποχίτες που εργαλειοποιούν την επιστημονική ιδιότητα για προβολή των υπαρξιακών κακοδοξιών τους.

    • Η σελίδα στην οποία παραπέμπει το όνομά του λογαριασμού σας δεν ανοίγει. Ευχαριστούμε πάντως για την συμβουλή. Δεν θα συγχύσουμε τις επιστημονικές θέσεις του κ. Δανέζη με τις όποιες άλλες πεποιθήσεις του.

      • Οι σελίδες μας είναι: https://www.aireseis.gr/ και https://www.facebook.com/groups/416460255390280/ Οι Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου συχνά χρησιμοποιούν δήθεν επιστημονικές θέσεις που στην πραγματικότητα αποτελούν αποκρυφιστικές δοξασίες. Είναι πολύ δύσκολη η διάκριση αν δεν υπάρχει μία καλή γνώση του αποκρυφιστικού και νεοταξικού σκηνικού.

      • Πολύ σωστά.
        Εξ άλλου, κι έτσι να ναι περί των πεποιθήσεών τους, δεν είναι που λέμε πως κι από Σαρακηνό θα ακούσεις την αλήθεια;
        Ο Κύριος δεν είναι που λέμε πως ΄΄χρησιμοποιεί΄΄ όλους για να ακουσθεί η Αλήθεια;
        Ασε που μπλέκουμε κιόλας και πρώτος και χειρότερος εγώ, και παρασύρομαι στην προσωποποίηση του λέγοντος, και με το στόμα ανοικτό, αναπαύομαι σ αυτόν και όχι στον Κύριο.
        Με προσευχή βέβαια που φέρνει διάκριση, για να μη γένοιτο, την πατήσω.

  2. Ο λογισμός ενός αδελφού με αφορμή την παραπάνω συζήτηση που μου έστειλε στο βάιπερ.

    «Ἀκόμα καί ἔτσι νά εἶναι, ὁ Θεός πολλές φορές μετατρέπει σέ ὄργανα δικά του ἀκόμη καί τούς δηλωμένους ἐχθρούς του. Ἄλλοτε μέ θαυμαστά γεγονότα στήν ζωή τους καί τήν ἐπιστροφή τους στήν Ἀλήθεια καί ἄλλοτε μπερδεύοντάς τους.»

  3. Δεν θέλω να έρθω σέ αντιπαράθεση με κανέναν για το τί εστί Δανεζης…
    Όταν όμως ο ίδιος λέει πώς είναι μόνο επιστήμονας και μιλάει μόνο για πειραματικά αποδεδειγμένα δεδομένα, τά οποία περίτρανα επιβεβαιώνουν τούς παλαιούς πατέρες της εκκλησίας μας και ειδικότερα τόν Γρηγόριο Νύσσης και τους υπόλοιπους ιεράρχες και όταν λέει πώς οι σημερινοί ιερωμένοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτά τα νέα δεδομένα και να μιλούν όπως θα μιλούσαν οι τρεις ιεράρχες ( πού είχαν άριστη επιστημονική κατάρτιση, στην εποχή τους) και να κάνουν έργο αντάξιο εκείνων.
    Εγώ γιατί νά ακούσω τους δεσποταδες και όχι τόν Δανέζη ?
    Γιατί να μην ακούσω με ποιόν τρόπο αποδεικνύεται ή αθανασία της ψυχής και τό ψεύτικο του κόσμου τούτου?
    Γιατί να μην ακούσω για την πλάνη τών αισθήσεων και τόν τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου πού δημιουργεί αυτά πού δημιουργεί και δεν είναι τού παρόντος.
    Αιρετικός λοιπόν ό Δανεζης.
    Αλλά ορθόδοξοι οι ιεράρχες και οι κεφαλές τους.
    Έχω αφιερώσει πολλές ώρες για να ακούσω τίς ομιλίες του κ Δανέζη και το αποτέλεσμα είναι να πιστεύω ακόμα περισσότερο στον τριαδικό Θεό μας.
    Τίποτε περισσότερο καί τίποτα λιγότερο.

  4. Αν υπάρχουν ιεράρχες που δεν έχουν Ορθόδοξο φρόνημα (που δυστυχώς υπάρχουν), αυτό δεν σημαίνει ότι ακολουθούμε και πιστεύουμε άκριτα όποιον άλλον δηλώνει ότι πιστεύει. Η Αλήθεια άλλωστε πάντοτε διαφυλάσσεται μέσα στην Εκκλησία.
    Πιστεύει πού αυτός ο κύριος; Πιστεύει πώς;
    Νομίζω ότι καλό είναι να δώσουμε βάση στα λόγια του «nickmarvel» και να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον κύριο Δανέζη και τα της Πίστεως. Εδώ βάλαμε τον κ. Δανέζη, λόγω της ιδιότητάς του, για την μαρτυρία του σχετικά με τις δραστηριότητες του Έλον Μασκ. Όχι για κάποιον άλλον λόγο.

Σχολιάστε