Ερωτήσεις στη Βουλή για τις νέες ταυτότητες από τη ΝΙΚΗ.

σ.σ. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος από την πολλή «σοβαρότητα» δεν απάντησε στην ουσία των ερωτημάτων που του τέθηκαν. Σύγκρινε τον άνθρωπο με το κινητό τηλέφωνο! Δεν απάντησε στο αν Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνει η νέα ταυτότητα να είναι συνάμα και ταξιδιωτικό έγγραφο. Ο κ. Αποστολάκης εξηγεί ότι η ΕΕ δεν μας υποχρεώνει να είναι ηλεκτρονική η ταυτότητα και ότι ο κανονισμός της ΕΕ είναι πιο απαιτητικός με τα ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι με τα έγγραφα ταυτοποίησης. Γιατί λοιπόν μετέτρεψαν την ταυτότητα και σε ταξιδιωτικό έγγραφο επιφορτίζοντάς την με περισσότερες πιστοποιήσεις;

Ο Υφυπουργός κάνει πως δεν δεν γνωρίζει αν στο μέλλον η κάρτα θα συνδεθεί με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ υπάρχει η προσθήκη στην ΚΥΑ 8200 τον Φεβρ. του 2019, στην τέταρτη παράγραφο του άρθρου 3: «...επιπλέον, στο ως άνω ηλεκτρονικό μέσο αποθηκεύονται … ενώ θα δύνανται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης εάν αποφασισθεί να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέσο.»

Εν ολίγοις, ο Υφυπουργός μας λέει ότι βρίσκεται εκεί ως ένας υπεύθυνος ανευθυνοϋπεύθυνος, πρόθυμος όχι μόνο να εκτελέσει με υπερβάλλοντα ζήλο τους Κανονισμούς της ΕΕ, αλλά και να τους ξεπεράσει όταν αυτοί κινούνται πάνω στο πνεύμα καταπάτησης της ανθρώπινης ελευθερίας. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

-https://www.youtube.com/watch?v=YmrNa1UUBH0


10 thoughts on “Ερωτήσεις στη Βουλή για τις νέες ταυτότητες από τη ΝΙΚΗ.

  1. Μερικές απορίες
    Η Ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συνθήκη Schengen(1997) η οποία με την πρόφαση της ασφάλειας επέτρεπε την ανταλλαγή και επεξεργασία πληροφοριών που αφορούν τους πολίτες των κρατών που είχαν επικυρώσει τη συνθήκη αυτή. Για να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα η συνθήκη Schengen ψηφίζεται ο Ν. 2472/1997 : Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ο νόμος αυτός ουσιαστικά δεν προστάτευε κανέναν από τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δηλ. πληροφοριών που αφορούν στην προσωπική του ζωή και δράση, γιατί περιείχε τόσες εξαιρέσεις που ακύρωναν αυτή την προστασία, ενώ υπό όρους το άρθρο 8 επέτρεπε τη διασύνδεση αρχείων 3655/2008 (ΦΕΚ Α΄58),
    Το 2009 καθιερώθηκε ο A.M.K.A ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας και τη δημιουργία προσωπικού «προφίλ» των πολιτών.
    Παρενθετικά αναφέρουμε ότι ο νόμος 2472 αντικαταστάθηκε από τον Νόμο 4624/2019 : Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο οποίος με τα 87 άρθρα του και τις υπερεξουσίες της ανεξάρτητης Αρχής παραδίδει ολόκληρη τη ζωή των πολιτών στον πλήρη έλεγχο δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.
    Στην διάρκεια της πανδημίας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας τέθηκαν σε εργασιακή αναστολή (και άλλοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμα) επειδή ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να γίνου πειραματόζωα. Υπήρξαν θάνατοι υγιεονομικών λόγω της αναστολής αλλά και θάνατοι λόγω των πειραματικών ιατρικών σκευασμάτων.
    Στα παραπάνω ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ, που είχε σχέση ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ;;
    Που ήταν τότε οι διαμαρτυρόμενοι σήμερα;;; Μπορούν να μας πουν αν θα πάρουν τις συγκεκριμένες ταυτότητες ή οχι;;;
    Γνωρίζουν ότι και τα ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ είναι ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ όπως θα είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες.
    Αυτό ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;;;

    • «Στα παραπάνω ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ, που είχε σχέση ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ;;»

      ΝΑΙ ΥΠΗΡΞΕ

      «Που ήταν τότε οι διαμαρτυρόμενοι σήμερα;;; Μπορούν να μας πουν αν θα πάρουν τις συγκεκριμένες ταυτότητες ή οχι;;;»

      Δεν γνωρίζω σε ποιους διαμαρτυρόμενους αναφέρεστε. Εμείς πάντως εδώ ήμασταν. Οι της ΝΙΚΗΣ απ΄ όσο βλέπω και ακούω δεν θα πάρουν τις συγκεκριμένες ταυτότητες.

      «Γνωρίζουν ότι και τα ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ είναι ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ όπως θα είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες.
      Αυτό ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;;;»

      Τί είδους τσιπ έχουν τα διαβατήρια; Σαφώς και μας προβληματίζει αυτό όλους. Ακούσαμε ότι στο α τρίμηνο του ’24 θα εκδοθούν νέα αναβαθμισμένα διαβατήρια. Το ξέρετε εσείς αυτό; Το θέμα είναι τί θέλουν να κάνουν με τα μεν και τι με τα δε. Στη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα θέλουν να τα βάλουν όλα… αυτό είναι το πρόβλημα.

  2. Ο μακαριστός π. Σάββας Αχιλλέως είχε πει ότι μια από τις καθέδρες όπου θα καθίσει ο Αντίχριστος θα είναι και αυτή των μετακινήσεων.

    Όσοι αδελφοί είναι στο εξωτερικό και θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα, που, παρ’ όλη την αποστασία της, είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την άθεη Δύση ή Ανατολή, ας μην το αναβάλλουν.

  3. ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ) ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ!

  4. Δόξα τω Θεώ!!
    Για κάτι τέτοιες ερωτήσεις ψηφίστηκε η ΝΙΚΗ. Αναμένουμε και στο μέλλον ανάλογη ή και καλύτερη εκπροσώπηση στη Βουλή!!
    ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ σε ολους μας!!

  5. Μήπως γνωρίζετε αν βγάλω τώρα νέα ταυτότητα (εντός Αυγούστου), αν θα είναι η κλασσική; ευχαριστώ

    • Οι μόνοι που μπορούν να σας λύσουν την απορία είναι οι αστυνομικοί του κοντινότερού σας αστυνομικού τμήματος.
      Αν δεν έχει παρέλθει 15ετία από την έκδοσή της, λογικά θα πρέπει να δηλώσετε απώλεια. Δεν νομίζω ότι νοείται έκδοση νέας ταυτότητας με αιτιολογία την άρνηση παραλαβής της ηλεκτρονικής.
      Συγκεκριμένα, τρεις είναι οι λόγοι έκδοσης νέας κλασικού τύπου:
      1. Παρέλευση 15ετίας.
      2. Κλοπή.
      3. Απώλεια.

    • Αδελφή/κυρία Αλεξάνδρα λόγω παρέλευσης 15 ετίας αλλαξα την παλαιά μου ταυτότητα την προηγούμενη εβδομάδα. Μου χορηγήθηκε νέο δελτίο της κλασσικής ταυτότητας που ήδη έχουμε. Ο αστυνομικός με ενημέρωσε ότι από το Σεπτεμβριο θα εκδίδονται οι καινούργιες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

  6. Έχουμε μία πρωτόγνωρη αίσθηση , οτι δηλαδή η φωνή μας , η φωνή της συνειδήσεως της εκκλησίας έχει μιά απήχηση μέσα στην Βουλή , κάτι που ποτέ δεν μπορούσε νά γίνει μέ άλλα σχήματα . Ίσωε μας περιμένουν μεγάλοι αγώνες και περιπέτειες και η Πρόνοια του Θεού ευδόκησε νά υπάρχει αυτή η εκπροσήπιση

Σχολιάστε