Ομολόγησαν στην Ιερά Κοινότητα ότι σιωπούν για να μην χάσουν τα κονδύλια. Η επερχόμενη καταστροφή στο Άγιον Όρος και στην Ελλάδα, και ο ρόλος των κομμάτων. (βίντεο)

Ομιλεί ο Αγιορείτης Μοναχός π.Επιφάνιος

-Το αυτοδιοίκητο και τα μυστικά σχέδια της μετατροπής του Αγίου Όρους σε τουριστικό θέρετρο.

-Ο ρόλος της αναβαθμισμένης αστυνομικής διεύθυνσης στο τουριστικοποιημένο Άγιον Όρος και κυρίως στην επιβολή των αχειροτόνητων σχισματοαιρετικών Ουκρανών και των Ουνιτών και στην αλλοίωση του εσωτερικού χαρακτήρα του Αγίου Όρους.

-Η συσπείρωση ετερόκλητων στοιχείων στο κόμμα της ΝΙΚΗΣ. [ΣΧΟΛΙΟ: Αυτό είναι αλήθεια, αλλά όσον αφορά τους απλούς ανθρώπους -και όχι τα υψηλά κομματικά κλιμάκια που δεν είμαστε εμείς εδώ σε θέση να γνωρίζουμε- δεν έγινε κάποια «συμφωνία», κάποιος «συντονισμός», ούτε το πράγμα προχώρησε με κάποια ύποπτη «συνδιαλλαγή» της πίσω πόρτας! Οι άνθρωποι απλά, ο καθένας από την σκοπιά του, ανταποκρίθηκαν σε ένα γενικό κάλεσμα. Μαζί πάντως με τις ετερόκλητες «συμπορεύσεις», συμβαίνει και κάτι πρωτοφανές και δυσάρεστο, το οποίο ο π. Επιφάνιος προφανώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Από την αρχή αιωρείται μία ανασφάλεια και μία γκρίνια. Ομόφρονες αδελφοί δεν μιλιούνται μεταξύ τους ενώ άλλοι είναι «στα μαχαίρια». Είναι τρομερό, αλλά ό,τι δεν κατάφερε ο κορωνοϊός το κατάφερε ένα κόμμα, να διεισδύσει στο αρραγές μέτωπο των ομοφρονούντων και να τους χωρίσει. Και συνέβη αυτό την χειρότερη στιγμή, τώρα που φτάσαν στο κατώφλι μας οι χειρότερες εξελίξεις για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα.]

-Ύποπτη η έλλειψη ουσιαστικών θέσεων ως προς τα μείζονα ζητήματα (οικονομία, ΕΕ, ΝΑΤΟ, εξωτερική πολιτική) αλλά αντίλογος μόνο στην επιτρεπόμενη από το καθεστώς θεματολογία του δικαιωματισμού.

-Είμαστε στο 95% της ομοσπονδιοποίησης της ΕΕ. Απομένει ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, η ένωση των κεντρικών τραπεζών των κρατών μελών, η απεμπόληση του βέτο ενός κράτους μέλους στις αποφάσεις της ΕΕ.

-Διαμελισμός των Κρατών σε ξεχωριστές πολιτείες ή καντόνια, κάποια εκ των οποίων θα περιλαμβάνουν «νέες» περιοχές, π.χ ξεχωριστή «Μακεδονία» με Σκόπια κλπ., μετά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

-Με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα απεμποληθεί η Εθνική Κυριαρχία για να ενσωματωθεί η Ελλάδα στο νέο ευρωπαϊκό υπερκράτος.

Η ένωση με τους αιρετικούς θα προηγηθεί για να υποβοηθήσει την πολιτική ένωση της ΕΕ.

Η ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ…

-https://www.youtube.com/watch?v=wP0rgmFDvwc


5 thoughts on “Ομολόγησαν στην Ιερά Κοινότητα ότι σιωπούν για να μην χάσουν τα κονδύλια. Η επερχόμενη καταστροφή στο Άγιον Όρος και στην Ελλάδα, και ο ρόλος των κομμάτων. (βίντεο)

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Κ.ΝΑΤΣΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ!Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ!ΜΠΟΡΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΑΘΟΣ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ!ΕΓΩ ΩΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ,ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ(ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΩ)!

  2. Αυτά έχουμε μπροστά μας.
    Οπως αντιλαμβάνεστε, είναι ατελέσφορο να μαλώνουμε μεταξύ μας. Επειδή δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, καλό θα ‘ταν να προετοιμαζόμαστε ψυχικώς.
    Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψηφίσατε την «ΝΙΚΗ» διαφωνείτε με όλα αυτά. Οφείλετε να τους το υπενθυμίσετε.
    Μπορούν ν’ αποδείξουν με την στάση τους, ότι ο πνευματικά διαυγέστατος π. Επιφάνιος έκανε ανθρωπίνως ως προς αυτούς λάθος. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.
    Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να πάψει οριστικώς και αμετακλήτως η άνευ προϋποθέσεων στήριξή σας προς την ηγεσία της «ΝΙΚΗΣ». Προφανώς, και όποιου άλλου κόμματος.
    Αν γνωρίζει κάποιος έστω κι ένα κόμμα, που να έθιξε όλα τα ζητήματα τα οποία αναφέρει ο π. Επιφάνιος κατά την προεκλογική περίοδο, ας μας ενημερώσει σχετικά.

  3. Σὲ ὅ,τι ἀφορᾶ τὸ κόμμα «Νίκη», ἀκόμη καὶ κάποιοι ἐκ τῶν «ἁπλῶν» ἀνθρώπων, μόλις τοὺς δόθηκε κάποια μικρότερη ἤ μεγαλύτερη θέση εὐθύνης, θεώρησαν ἐχθροὺς τοὺς ἐν Χριστῷ ἀδελφούς τους ποὺ ἐξέφραζαν καλοπροαίρετα τὴ γνώμη τους. Φτάνοντας, μάλιστα, στὸ σημεῖο νὰ διακόψουν ἀκόμη καὶ τὴν ἐλεημοσύνη πρὸς ἐμπερίστατους ἀδελφούς τους, ποὺ εἴτε ἀρνήθηκαν νὰ ψηφίσουν «Νίκη» εἴτε ἐξέφρασαν τὸν προβληματισμό τους γιὰ συγκεκριμένες παλινωδίες, ἀντιφάσεις καὶ ἤξεις ἀφήξεις, στὴν προσπάθεια κάποιων κομματόσκυλων «δουλεύειν δυσὶ κυρίοις». Δὲν θὰ σχολιάσω τὴ δημοκρατικότητα τῆς στάσης καὶ συμπεριφορᾶς τους, ἀλλὰ τὴν καθαρὰ πνευματικὴ διάσταση τοῦ θέματος: Μὲ τὴ στάση τους αὐτὴ ἔθεσαν ἕνα κόμμα, ἕνα ἀνθρώπινο κατασκεύασμα μὲ ἡμερομηνία λήξεως, ὑπεράνω αἰωνίων εἰκόνων τοῦ Θεοῦ καὶ μάλιστα οἰκείων στὴν πίστη. Ἔθεσαν ἕνα κόμμα ὑπεράνω τῆς ἀπροσωπόληπτης ἀγάπης πρὸς τὸν πάσχοντα πλησίον. Αὐτὰ ὅλα τί εἶναι, παρὰ ἐκθρόνιση τοῦ Χριστοῦ ἀπὸ τὶς καρδιές τους καὶ ἀντικατάστασή του ἀπὸ ἕνα θεοποιημένο κόμμα καὶ κάποιους ἐξιδανικευμένους ἁμαρτωλοὺς ἀνθρώπους; Αὐτὰ ὅλα τί εἶναι, παρὰ εἰδωλολατρεία, ἀσπλαχνία καὶ κομμάτιασμα τῆς ἑνότητας μεταξὺ μελῶν τῆς Ἐκκλησίας; Τὸ τραγικότερο ὅλων εἶναι δὲ ὅτι ἔχουν πείσει ἑαυτούς, οἱ ταλαίπωροι, πὼς συμπεριφέρονται ἔτσι «στὸ ὄνομα τοῦ Χριστοῦ», μὲ ἀποτέλεσμα νὰ παραμένουν ἀμετανόητοι. Στὸ ὄνομα τοῦ ἀπροσωπόληπτου Χριστοῦ, ὁ ὁποῖος «τὸν ἥλιον αὐτοῦ ἀνατέλλει ἐπὶ πονηροὺς καὶ ἀγαθοὺς καὶ βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους» (Μτ. ε΄, 45)! Δὲν πέρασε ἀπὸ τὸ μυαλό τους οὔτε κἄν ὁ λόγος τοῦ Θείου Παύλου ὅτι «ἐὰν ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον» (1 Κρ. ιγ΄ 1)!
    Εἴθε ὁ Θεὸς νὰ τοὺς ἐλεήσει!

  4. Αναρωτιέμαι.Έχει κι άλλο πιο κάτω ο κατήφορος για τους
    κυνηγούς των κονδυλίων Αθωνίτες πατέρες;
    Μου έλεγε τις προάλλες ένας αδελφός ότι υπάρχει ταρίφα σε
    κελλί για διαμονή στα 120 ευρώ το βράδυ το άτομο.Στην τιμή
    συμπεριλαμβάνεται και δείπνο με θέα την θάλασσα.
    Αυτό είναι Άγιον Όρος ή πρώην άγιον όρος;
    Μπίζνα κανονική κι εμείς ακόμα τρωγόμαστε για τα μετά της
    εκλογής Νατσιού κ.ο.κ.
    Εδώ μετεβλήθη η Ακρόπολη της Ορθοδοξίας σε επιχειρηματικό
    πεδίο ρασοφόρων και μη καπιταλιστών κι εμείς ψάχνουμε να
    βρούμε τι και πως για το κόμμα της Νίκης.
    Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε επίσημα το γάμο των ανωμάλων κι εμείς
    γινήκαμε ερευνητές για τα άπλυτα αδελφών μας.
    Κρίμα…Ο Θεός να μας ελεήσει.

    Ιννοκέντιος

  5. Αδέλφια , ίσως ήρθε η ώρα της προφητευμένης πολιτικής αστάθειας . Φτάνει μόνο οι
    ψιλοάσχετοι μέ τα θέματα της πίστεως ήδη βουλευτές του ποιανού άλλου , παρά του Νατσιού , νά μήν αυτομολήσουν . Ελπίζω ο ίδιος ο Νατσιός νά μουλαρώσει , νά στήσει τα πόδια και νά μπορέσει νά ελέγξει το team . Τουλάχιστον ας πιάσουν το θέμα απο την εθνική πλευρά .

    Δεν γνωρίζω καλά . Νομίζω οτι άν παραοτηθεί ένα κόμμα και δεν στηρίξει αυτές τις προδοσίες οτι πέφτει η κυβέρνηση . Όποιος γνωρίζει ας μας το πεί .

    Δεν επικρίνω και δεν υπαινίσσομαι κάτι για τον Νατσιό . Αυτός έκανε αυτό που μπόρεσε νά κάνει , όπως μπόρεσε . Εβαλε ένα κόμμα στην Βουλή . Δεν είναι λίγο .

    Μοίρα που τους έλαχε ! Ακόμα
    δεν μπήκαν και θα πρέπει νά κοιτάζουν την έξοδο . Ήταν αυτονόητο οτι τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν θα ήταν ανυπέρβλητα . Όμως και η παραίτηση είναι μιά πολιτική πράξη και μάλιστα μεγίστη .

    Μάλλον θα πρέπει νά αναμένουμε την έξοδο του Μεσολογγίου . Το αίμα του Μεσολογγίου δεν χύθηκε άδικα . Προκάλεσε την Ναυμαχία του Ναυαρίνου . Έτσι γίνεται και ο κ. Νατσιός τα γνωρίζει πολύ καλά .

Σχολιάστε