Σταμάτης Σπανουδάκης: Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το «Ψυχή μου μη λυγίζεις» ύμνος του κόμματος Νίκη.

11 thoughts on “Σταμάτης Σπανουδάκης: Ουδέποτε συμφώνησα να γίνει το «Ψυχή μου μη λυγίζεις» ύμνος του κόμματος Νίκη.

  1. Και ο κ. Σπανουδάκης πώς δίνει έτσι άδειες σε διαδικτυακές εκπομπές;
    Και τόσον καιρό γιατί δεν μίλαγε;
    Και οι της ΝΙΚΗΣ έτσι στο μιλητό παίρνουν τα «δικαιώματα» μουσικών συνθέσεων;

  2. Εντάξει, έχει δικαίωμα να το έχει αφιερωμένο, όχι μόνον στο ΝΙΚΗ… Αλλά αγαπητέ μας κατά τα άλλα κ. Σπανουδάκη, αφιερώνετε το ΄΄ψυχή μου μη λυγίζεις» και στους θύτες και στους φανερά ή κρυφά αρνητές της πίστεως του Χριστού και της Παναγίας μας; Διότι λέτε …όλων των αποχρώσεων, πολιτικών και άλλων…. Θέλω να πιστεύω ωστόσο, πως αυτο σας βγήκε έτσι, δίχως διακριτική διατύπωση, πάνω στη ρύμη του λόγου.-

    • Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δέχτηκε πιέσεις και πήρε τον λόγο του πίσω.
      Άσχημο πράγμα.
      Δεν μπορεί να είπανε ψέματα στη ΝΙΚΗ για αυτό το πράγμα. Απλά ας ελπίζουμε να μάθανε το μάθημά τους και να μην κλείνουν προφορικές συμφωνίες με άλλους, ακόμη κι αν εκείνοι είναι έντιμοι άνθρωποι διότι μπορεί να δεχθούν πιέσεις ή να τους συμβεί κάτι πάνω από τις δυνάμεις τους.

  3. Τί άλλο θα ακούσουμε ! Η ΝΙΚΗ είναι κόμμα και κομματιάζει τον Ελληνικό λαό ! Ο Χριστός μπήκε στη Βουλή και έγινε συστημικός ! Ένα μουσικό έργο χάνει κάτι απο την παγκοσμιότητά του , όταν γίνεται ύμνος ενός κόμματος και τόσες άλλες παραδοξολογίες ών ουκ έστιν αριθμός , που τώρα τις θυμήθηκαν και τις εμπνεύστηκαν !

    Δηλαδή ο ύμνος του ΠΑΣΟΚ , το Carmina Burana του Karl Orff , έχασε κάτι απο την παγκοσμιότητα του , επειδή έγινε ύμνος ενός κόμματος ? Η μουσική του Θεοδωράκη ανήκει μόνο στην Αριστερά κι άς είναι πολιτικοποιημένη ?

    Είναι τιμή για τον Σπανουδάκη που ένα έργο του έγινε ύμνος ενός κόμματος , που μπήκε στη Βουλή . Αυτά που λέει είναι ατυχείς δικαιολογίες και καλά έκανε και τις απέσυρε . Είναι σωστή η εκτίμηση της Φαίης , οτι του ασκήθηκαν πιέσεις απο τους δαίμονες !

  4. Χαίρετε εν Κυρίω !

    Ο αγαπητός σε πολλούς από εμάς αδελφός, Σταμάτης Σπανουδάκης, έκανε ένα λάθος. Το διόρθωσε. Και η ΝΙΚΗ που ανήρτησε κάτι κάπως αυστηρό (πάντως με σεβασμό) για την ύπαρξη αλληλογραφίας επί του θέματος με τον συνθέτη, και αυτή διόρθωσε. Αν και είχε δίκαιο, κατ’ εμέ.

    Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε αδελφούς να διορθώνουν τα σφάλματά τους.
    Ευχαριστώ.

  5. Νομίζω, ότι η Φαίη έχει δίκιο. Σε όλα.
    Δεν νοείται παραχώρηση πνευματικών δικαιωμάτων χωρίς υπογραφές. Τα μέρη θα πρέπει να ‘ναι εξασφαλισμένα για παν ενδεχόμενο.
    Απλώς, ως προς τον χρόνο που εκδηλώθηκε δημοσίως αυτή η διαφωνία, υπάρχει 1 κενό. Λόγω όσων έγιναν μετά τις εκλογές του Μαΐου, η «Νίκη» έγινε γνωστή στον απανταχού Ελληνισμό.
    Από την άλλη, ίσως τον αδικώ. Αν αυτή η παρεξήγηση είχε προκύψει τότε, μάλλον πάλι θα ‘λεγα «γιατί τώρα;».
    Ας γίνει το πάθημα μάθημα, ώστε να ‘ναι όλα απολύτως ξεκάθαρα από ‘δώ και πέρα.
    Το γεγονός ότι διέγραψε την ανάρτηση κατ’ εμέ σημαίνει ότι ένιωσε δυσφορία με κάποια σχόλια.
    Ανθρώποι όπως ο Σταμάτης Σπανουδάκης σπανίζουν. Μήπως να ηρεμήσουμε λίγο όλοι; Παραείμαστε λίγοι, για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.

Σχολιάστε