Όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος που σήμερα προσποιείται τον «χριστιανό», έγραφε το κατάπτυστο βιβλίο «Ιησούς ή Δίας».

Συγγραφέας ενός αισχρού και βλάσφημου βιβλίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίαζε τον Χριστό ως νόθο γιο Έλληνα στρατιώτη!

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Κυριάκος Βελόπουλος: Έχοντας ως φόντο τον απίστευτο πόλεμο λάσπης που δέχεται καθημερινά το κόμμα ΝΙΚΗ, είναι ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι είναι οι πραγματικοί χριστέμποροι, θεομπαίχτες και βλάσφημοι θρησκοκάπηλοι που σήμερα διεκδικούν την ψήφο του πιστού λαού, προσποιούμενοι τους «χριστιανούς».

Το 2003, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος είχε εκδώσει ένα βιβλίο που χαρακτήρισε μόνος του ως «απαγορευμένο»: με τον τίτλο «Ιησούς και Δίας, Ορθοδοξία ή Δωδεκάθεο. Εκάς οι βέβηλοι» (μακριά οι βέβηλοι)Ασφαλώς κανείς δεν του απαγόρευσε να εκδώσει αυτό το αισχρό (όπως θα δούμε παρακάτω) βιβλίο, άλλα επρόκειτο για μια απλή τεχνική «marketing» που κατείχε καλά ο κ. Βελόπουλος ως τηλεβιβλιοπώλης και ως πολιτικός.

Στο εξαιρετικά βλάσφημο αυτό βιβλίο, ο κ. Βελόπουλος επιχειρεί να εξισώσει και να συνδέσει την Ορθοδοξία με την ειδωλολατρική «Πατρώα Θρησκεία» (το Δωδεκάθεο), ξεδιπλώνει το ιστορικό παραμύθι της δήθεν ελληνικής καταγωγής του Ιησού Χριστού και όπως είχε αναδειχθεί από σχετικό άρθρο εκείνης της εποχής, ο Χριστός παρουσιάζεται ως νόθος γιος Έλληνα στρατιώτη!

Καταλαβαίνει κανείς ότι με το σκεπτικό τέτοιων αισχρογραφημάτων, ακυρώνονται συλλήβδην όλα τα θεμελιώδη ορθόδοξα δόγματα, όπως η θεανθρώπινη υπόσταση του Χριστού, η αειπαρθενία της Θεοτόκου, η ύπαρξη της Αγίας Τριάδας, άλλα και τα ίδια τα Ευαγγέλια, ο Απόστολος Παύλος, και οι υπόλοιποι Απόστολοι.

Καταλαβαίνει κανείς – επίσης – πόσο… «ορθόδοξος» είναι ο συγγραφέας ενός τέτοιου βιβλίου, που για να απομακρύνει από την προσωπικότητα του Χριστού όλα τα Εβραϊκά στοιχεία (όπως ακριβώς έκανε η ναζιστική προπαγάνδα αλλοίωσης της ιστορίας επί Χίτλερ), δεν διστάζει να παραχαράσσει την ιστορία με «ψεκασμένες» θεωρίες που παραπέμπουν στον Αρτέμη… Σώρρα και την «Ελλήνων Συνέλευσις», άλλα και να βλασφημεί ευθέως τον Χριστό, παρουσιάζοντας τον ως έναν απλό άνθρωπο γεννημένο από κάποια αμαρτωλή σχέση, του οποίου την προσωπικότητα οικειοποιήθηκαν κάποιοι Εβραίοι, στήνοντας μια «συνωμοσία»… αφελληνισμού του.

Όταν κυκλοφόρησε αυτό το κατάπτυστο βιβλίο, είχαν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις από χριστιανούς που τελικά οδήγησαν τον Κυριάκο Βελόπουλο να ματαιώσει κακήν κακώς την παρουσίαση του βιβλίου στο Βελλίδειο υπό τον φόβο περεταίρω αντιδράσεων από οπαδούς του. Τελικά αντί να παρουσιαστεί το βιβλίο, ο Βελόπουλος μετέτρεψε τη συγκέντρωση σε ανακοίνωση απόσυρσης του.

Στην εκδήλωση είχε παρευρεθεί και ο έτερος τηλεβιβλιοπώλης, Άδωνις Γεωργιάδης, που άλλωστε ήταν κι εκείνος θερμός οπαδός της ακροδεξιάς προπαγάνδας αποδόμησης της Ορθοδοξίας, προμοτάροντας – συχνά – βλάσφημα βιβλία, που παραδείγματος χάριν χαρακτήριζαν ως «απάτη» το Άγιο Φως και ως «μάγο» τον Αβραάμ.

Το «Ιησούς και Δίας» αποσύρθηκε εν τέλει, και ο κ. Βελόπουλος αφού είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα πλέον, το αναδημοσίευσε με μια πρόσθετη πολυσέλιδη εισαγωγή (112 σελίδων), στην οποία προσπαθούσε απεγνωσμένα να πείσει τον κόσμο για τα… χριστιανικά φρονήματά του. Ενώ άλλαξε ακόμα και ο υπότιτλος και από «Ορθοδοξία ή Δωδεκάθεο» μεταβλήθηκε σε «Ορθοδοξία και Δωδεκάθεο».

«Εκάς οι βέβηλοι» μας έγραφε στο βιβλίο του ο κ. Βελόπουλος, άλλα μάλλον δεν συμπεριέλαβε τον εαυτό του ως τον πιο βέβηλο και βλάσφημο θεομπαίχτη όλων, που σήμερα «πουλάει» χριστοήθεια σε όποιον πολίτη τυχαίνει να μην γνωρίζει το αντιχριστιανικό παρελθόν του τηλεπωλητή…

Συγγραφέας ενός αισχρού και βλάσφημου βιβλίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίαζε τον Χριστό ως νόθο γιο Έλληνα στρατιώτη!
Συγγραφέας ενός αισχρού και βλάσφημου βιβλίου, ο Κυριάκος Βελόπουλος παρουσίαζε τον Χριστό ως νόθο γιο Έλληνα στρατιώτη!

sportime

12 thoughts on “Όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος που σήμερα προσποιείται τον «χριστιανό», έγραφε το κατάπτυστο βιβλίο «Ιησούς ή Δίας».

  1. Αλήθεια είναι αλλά στην πολιτική κρίνεται αυστηρά το παρόν και μόνο, και προσπαθείς να διεμβολίσεις με τη ματιά σου το μέλλον, όσο το επιτρέπει η φαντασία. Οποιαδήποτε σύγκριση λοιπόν στο παρόν με ΝΙΚΗ και ο,τιδήποτε άλλο σε άλλον χρόνο, επιστημονικά είναι αίολη.

    • Επειδή η ιστορία (προσωπική και συλλογική) κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται, θα πρέπει ο Έλληνας να ανατρέξει σ΄αυτήν και να μάθει από αυτήν. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην επαναληφθεί ξανά η ιστορία, είναι η μετάνοια.

      Όλοι γνωρίζουμε, αυτό που λέγεται ότι για να πάει μπροστά ο Ελληνικός λαός, θα πρέπει πρώτα να πάει πίσω.

  2. Τὰ ἴδια ἀκριβῶς ἰσχύουν καὶ γιὰ τὸν Κασιδιάρη, ὁ ὁποῖος συχνὰ πυκνὰ κατὰ τὸ παρελθὸν συγκατἀνευε στὶς περὶ «θεοῦ Πανὸς» κορόνες Μιχαλολιάκου, ἐνῶ πρότυπό του ἀποτελεῖ ὁ δύσμοιρος αὐτόχειρ, Περικλῆς Γιαννόπουλος, ὁ ὁποῖος θεωρεῖται ἀπὸ τοὺς Ἐθνικιστὲς «πατέρας τοῦ ἑλληνικοῦ Ἐθνικισμοῦ». Μάλιστα, πολὺ συχνὰ ὁ Κασιδιάρης ἐπαναλαμβάνει τὴ γνωστὴ φράση τοῦ Γιαννόπουλου -τὴν ὁποία οἱ Ἐθνικιστὲς ἔχουν σημαία, θέτοντας τὸ κτίσμα Ἑλλάδα πάνω ἀπὸ τὸν Κτίστη Χριστό: «Πᾶς Παπᾶς αἰσθανόμενος ὅτι εἶνε Πρῶτα Χριστιανὸς καὶ Δεύτερα Ἕλλην ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ»…

    • Μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή εμφανίστηκε μία Χρυσή Αυγή και αμαύρισε όλες τις έννοιες. Υπάρχει και ο καλός εθνικισμός, να αγαπάς το έθνος σου αλλά να καταλαβαίνεις και τον άλλον που αγαπάει το δικό του. Λυπάμαι για αυτό που είπε ο Περικλής Γιαννόπουλος. Ομολογώ ότι τρέφω για αυτόν μία συμπάθεια για την «ευλαβική» προσήλωσή του στα «υψηλά» και στα «ευγενικά», αλλά και μία θλίψη για το ότι έμεινε στα είδωλα και δεν γνώρισε τελικά τον Χριστό, καθ’ ότι μαρτυρά το τέλος του. Εκεί καταλήγει, σε έναν θάνατο, η στείρα ιδεολογική αναζήτηση που δεν καταλαγιάζει και δεν ξεδιψά με την ζωντανή αγάπη του Χριστού στην καρδιά.

  3. Κύριε Ιησού Χριστέ ο αληθινός Υιός του Θεού και το Πανάγιον και Αυτοδύναμον και Ζωοποιόν Πνεύμα εξαποστείλας τοις Αγίοις Αυτού γνησίοις Μαθηταίς και Αποστόλοις ελέησον και σώσον Ημάς, αν και αναξίους όντας! Απολλύμεθα!

  4. Το Σύμβολον της Πίστεως:

    Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
    Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων· φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι ου τα πάντα εγένετο.
    Τον δι ημάς τους ανθρώπους και διά την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα…….

    ✝ Εἶπε δὲ Μαριὰμ πρὸς τὸν ἄγγελον· Πῶς ἔσται μοι τοῦτο, ἐπεὶ ἄνδρα οὐ γινώσκω;
    Καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ἄγγελος εἶπεν αὐτῇ· Πνεῦμα ἅγιον ἐπελεύσεται ἐπὶ σέ καὶ δύναμις ὑψίστου ἐπισκιάσει σοι· διὸ καὶ τὸ γεννώμενον ἅγιον κληθήσεται υἱὸς Θεοῦ.

    Απόδ.⤵
    Εἶπε δὲ ἡ Μαριὰμ πρὸς τὸν ἄγγελον· Πῶς θὰ γίνῃ τὸ πρωτοφανὲς καὶ πρωτάκουστον αὐτὸ καὶ πῶς θὰ συλλάβω καὶ θὰ γεννήσω, ἀφοῦ δὲν γνωρίζω ἄνδρα;
    Καὶ ὁ ἄγγελος ἀπεκρίθη καὶ τῆς εἶπε· τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, ποὺ θὰ σὲ καθαρίσῃ ἀπὸ τὸ προπατορικὸν ἁμάρτημα καὶ θὰ σὲ ἑξαγιάσῃ, θὰ ἔλθῃ εἰς σὲ καὶ δύναμις τοῦ Ὑψίστου θὰ ρίψῃ τὴν δημιουργικὴν καὶ προστατευτικὴν σκέπην καὶ σκιάν της ἐπὶ σοῦ. Δι’ αὐτὸ δὲ καὶ τὸ ἀπολύτως ἀναμάρτητον καὶ ἅγιον βρέφος, ποὺ κατὰ τὸν ὑπερφυσικὸν αὐτὸν τρόπον θὰ γεννηθῇ, θὰ ἀναγνωρισθῇ ὅτι εἶναι αὐτὸς ὁ Υἱὸς τοῦ Θεοῦ.

    Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον
    Κεφ.1(Α),34-35

    ✝ Τίς ἐστιν ὁ ψεύστης εἰ μὴ ὁ ἀρνούμενος ὅτι Ἰησοῦς οὐκ ἔστιν ὁ Χριστός; οὗτός ἐστιν ὁ ἀντίχριστος, ὁ ἀρνούμενος τὸν πατέρα καὶ τὸν υἱόν…..

    Απόδ.⤵
    Ποίος δε είναι ο ψεύτης, παρά μόνον εκείνος που αρνείται, ότι ο Ιησούς είναι ο ενανθρωπήσας Υιός του Θεού, ο Χριστός; Αυτός είναι πράγματι ο αντίχριστος και ο οπαδός του αντιχρίστου, αυτός που αρνείται τον Θεόν Πατέρα και τον ενανθρωπήσαντα Υιόν.

    Επιστολή Ιωάννου Α ‘
    Κεφ.2(Β),22

  5. σε γυμνασιο πολης του νοτου φιλολογος μοιρασε στα παιδια φωτοτυπια περι της εναρξεως του αγωνα του 21, οτι αψηφουμε την αληθινη ημερομηνια (τι μας κρυβουν style) προκειμενου να συμπεσει η εναρξη «με τον «ευαγγελισμο» ενος εβραιου» (!!!!!!!!!!!!!)
    Παρακαλλιεργηθηκε ο εθνικισμος στην εκκλησια, ιδιως μετα την ιδρυση του νεοελληνικου κρατους, παρολο που ΟΥΔΟΛΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, σε βαθμο που αν ετιθετο το διλλημα εθνος ή Χριστος? ο Χριστος θα μειοψηφουσε σε τραγικο βαθμο.
    [τι να πρωτοαναφερουμε, ετσι προχειρα: ο Πλευρης κατα τον οποιον ο Χριστος ητο Ελλην (διοτι δεν μπορει η Αληθεια να προελθη ειμη απο Ελληνες) και απο την αλλη ο καθηγητης κ. Παυλος που ισχυριζεται οτι οι εβραιοι ειναι ελληνικος λαος https://www.youtube.com/watch?v=TYeyZ4auHjA στο 25:15 – 25:50 ακουστε αντιχριστιανικα να φριξετε, καλα δεν μιλαμε για τον εθνικιστη παρουσιαστη (το dna του ελληνα του εξασφαλιζει σωτηρια). Ο τραγικος εδω δεν ειναι ο νεοναζι , ειναι ο χριστιανος καθηγητης που λεει αυτα που λεει]

    • Δεν μπορώ αυτές τις ταμπέλες. Σταματήστε το αυτό το πράγμα με τον «εθνικιστή» και τον «εθνικιστή». Νέος άνθρωπος είναι. Πού θα πάει αυτή η Ελλάδα μας αν δεν ξεπεράσουμε τις ταμπέλες και δεν αρχίσουμε να μιλάμε; Μας έχουνε πλημμυρίσει με λαθρομετανάστες κι εμείς τρωγόμαστε με τα ίδια και τα ίδια. Ο Θεός διαχώρισε τα έθνη. Είναι θέλημα Θεού τα έθνη.

  6. Ο Κυριος μας, Ιησούς Χριστός, ήταν απόλυτος έθνη κι χρώματα ανθρωπων
    Δεν υπάρχουν, «Οστις θέλει οπίσω μου ελθειν», κι ας απαρνηθή τον εαυτόν του.
    Οπότε δεν υποχρεώνει κανέναν, σέβεται το «Άγιον Αυτεξούσιον» που μας το παραχώρισαι άλλωστε.
    Το:Ακτιστοσυμπλαστουργοσυνθρονονσέθεν, Άγιον πνεύμα, ας είναι οδηγός κι φύλακας στον καθένα μας, αδελφοί.
    Ο υπερερόμενος διάβολος καραδοκεί παντού κι πάντα.
    Άγγελος

    • Όταν λέει στους Μαθητές του να πάνε στα έθνη να διαδώσουν το Ευαγγέλιο, δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη των εθνών; Αφού Αυτός τα έφτιαξε. Παρακολουθείστε λίγο τον π. Αθανάσιο Μυτιληναίο. Άλλο αυτό, και άλλο η ελευθερία του κάθε έθνους να δεχθεί το Ευαγγέλιο και να Τον ακολουθήσει.
      Και ο π. Γεώργιος Κάλτσιου, αυτός που βρήκαν τα πόδια του άφθαρτα, είχε πει ότι η διάλυση των εθνών είναι έργο του διαβόλου. Τα έζησε καλά αυτό το πνεύμα επί Κομμουνισμού στις φυλακές στο Πιτέστι.

Σχολιάστε