Να αρέσουμε στον Θεό, όχι στα ιστολόγια και στους δημοσιογράφους.

σ.σ. Δυστυχώς η χαρά μας δεν κράτησε πολύ. Φαίνεται ότι η πληροφόρηση του κ. Τζούμα για τα τεκταινόμενα στην Ιερά Μονή Φιλοθέου δεν ήταν ακριβής. Η απάντηση όμως της εν λόγω Ιεράς Μονής στον exapsalmo επιβεβαιώνει ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με την στάση των δύο Μονών (Παντοκράτορος και Ξενοφώντος) σε διάφορα θέματα, δίχως να εξηγήσει ποια είναι. Φαίνεται ότι τούτη την στιγμή ασκούνται δριμύτατες πιέσεις στην Ιερά Μονή Φιλοθέου να υποχωρήσει. Να υπενθυμίσουμε ότι όλες οι Μονές του Αγίου Όρους είναι αυτοδιοίκητες και εκτός για την αποκατάσταση την αλήθειας δεν χρειάζεται να απολογούνται στα ιστολόγια και στους δημοσιογράφους, πόσο μάλλον όταν η στάση τους ευαρεστεί το αγιοπνευματικό κριτήριο των πιστών και τιμά την Ορθοδοξία. Ας εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας υπέρ των σεβάσμιων Ηγουμένων της Ι.Μ.Φιλοθέου και Ξηροποτάμου, Νικοδήμου και Ιωσήφ, να τους ενισχύσει ο Κύριος με πνεύμα ομολογίας και παρρησίας.


8 thoughts on “Να αρέσουμε στον Θεό, όχι στα ιστολόγια και στους δημοσιογράφους.

  1. Τελικά να ειδώ ποιός θα πει, και θα πράξει την αλήθεια… μάλλον όσοι δεν εξαρτιόμαστε απο »Επίσημες Εκκλησίες» και ΄΄Φανάρια»… Λυπούμαι για τον φόβο των Αγιορειτών που τόσο αγαπώ. Κύριος να φωτίζει ολούθε.

  2. Δεν χρειάζεται διπλωματία. Αυτό που χρειάζεται είναι το να ξεχωρίσουν οι ηγούμενοι και οι άλλοι πατέρες με σαφήνεια την θέσιν τους από το σχίσμα. Δεν με εκφράζει ο τρόπος χειρισμού του ηγουμένου διότι δρν είναι αυτά που έκαναν οι Άγιοι Πατέρες, λίγο έτσι και λίγο αλλιώς.

    • Να προσευχηθούμε ο Θεός να τους ενισχύσει στον αγώνα. Όντως, θέλουμε πιο σταράτες κουβέντες και κυρίως έργα. Να μην τασσόμαστε όμως απέναντί τους, όπως κάνουν και οι οικουμενιστές, οι εχθροί του Χριστού. Κάτι δεν πάει καλά με αυτό. Είναι λάθος αυτό.

      • Δεν εννόησα!!! Όταν λέμε τα στραβά τασσόμεθα εναντίον; Αυτά τα γλυκανάλατα έκαναν την ζημιά. Έτσι δεν βοηθούμε καθόλου. Να ομιλούμε καθαρά, με ευθύτητα και σαφήνεια θέλει ο Θεός. Η υποκρισία είναι ζύμη των Φαρισαίων. Να δω τι άλλο πρέπει να γίνει για να βγουν στον αγώνα…νανούριστε τους κι άλλο!!!!

      • Τα γλυκανάλατα να τα ψάξετε αλλού. Απλά όταν το θέμα δεν έχει τελειώσει δεν είναι σωστό να βάζουμε ταφόπλακα στους ανθρώπους. Δεν τους λέμε ‘είστε κολασμένοι, ξοφλημένοι και καταραμένοι’, τους λέμε ‘θέλουμε να σηκωθείτε, να ξεχωρίσετε την θέση σας’. Και δεν είμαστε νταντάδες να τους νανουρίζουμε, ούτε πιστεύουμε ότι είναι μικρά παιδάκια με πιπίλα που ψάχνουνε νανουρίστρες.
        Καλή Ανάσταση.

  3. Οντως λιγο κρατησε η χαρα για την αντισταση του Αγιου Ορους. Χωρις να θελω να κρινω κανεναν, κ πολυ περισσοτερο μοναχους Αγιορειτες, τολμω να πω οτι στην εν λογω επιστολη του ηγουμενου Φιλοθεου διακρινεται η επιθυμια να στρογγυλευτουν τα πραγματα. Ναι μεν αλλα κ απολογητικο υφος. Και συμφωνω με τον κ. Ροδη. Μαλλον στους ωμους των πιστων επαφιεται πλεον η αντισταση στην αιρεση κ σε καθε λογης αυθαιρεσιες Φαναριου κ λοιπων ομοιδεατων. Ας μας ελεει ο Κυριος που φοβομαστε να ομολογησουμε την αληθεια, ν αντισταθουμε κ να αγωνιστουμε για το ονομα Του πληρωνωντας για τις επιλογες μας. Εξελιπαν οι Καντιωτηδες στις μερεςμας.. Καλη Ανασταση σε ολους.. Το φως της να φωτισει τα σκοταδια μας.

  4. ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ:ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ(ΟΙ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)!ΑΥΤΟ ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ;ΦΙΛΟΣ Η ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ,ΦΙΛΤΑΤΗ ΟΜΩΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ!ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΒΕΚΚΟΣ(Ο Π.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) ΜΕ ΣΠΑΘΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο Π.ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟ!

  5. Στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχουν νανουρίστρες π.Παϊσιε.
    Oύτε από τους σχολιαστές του blog διέκρινα τέτοια διάθεση τόσο καιρό.
    Ο ηγούμενος της Φιλοθέου οφείλει κι ελπίζουμε να πορευθεί
    στη γραμμή του μακαριστού Εφραίμ του Γέροντα του.
    Καλή Ανάσταση σε όλους.

    Ιννοκέντιος

Σχολιάστε