Προσοχή: Νανοτεχνολογία σε φάρμακα ευρείας χρήσης.

Λάβαμε το κάτωθι επείγον μήνυμα από αδελφή αναγνώστρια και συνιστούμε να προωθηθεί παντού.

Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί, ευλογείτε! 
Προωθούμε επείγον μήνυμα που λάβαμε από υγειονομικό και που μας αφορά όλους: 

«Όσα σκευάσματα έχουν πάνω ετικέτα που γράφει ‘ιατροτεχνολογικό βοήθημα’, μείνε μακριά τους! Αλλάζει και ο τρόπος κατασκευής των φαρμάκων από το στόμα, δηλαδή περιέχουν νανοσωματίδια, που σημαίνει ότι όποιος δεν εμβολιάστηκε, θα το κάνει μέσω των φαρμάκων τους...». Επισυνάπτουμε και ένα δείγμα:

Καιρός να επιστρέφουμε σιγά σιγά στο φυσικό φαρμακείο του Θεού, όσοι δεν το έχουμε κάνει ήδη…

Καλή μας μετάνοια, καλή απολογία!


17 thoughts on “Προσοχή: Νανοτεχνολογία σε φάρμακα ευρείας χρήσης.

  1. Καλό θα ήταν να τη αποσύρεται τη συγκεκριμένη ανάρτηση, μέχρι που να υπάρχουν βασιμα στοιχεία, γιατί αλλιώς θα χαθεί το κύρος σας. Γενικά κυκλοφορεί αυτή η είδηση, και είδα ότι κάνα δυο αλλα σιρόπια γνωστά όπως και το παραπάνω, γράφουν επίσης τον όρο αυτό και είπα να το ψάξω λιγο. Από το 2009 υπάρχουν τα ιατροτεχνολογικα προϊόντα και βοηθήματα… Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να ψάχνουμε και μόνοι μας τι μας χορηγουνε και να διαβάζουμε απαραίτητα το φύλλο οδηγιών. Να είμαστε υποψιασμενοι. Πάντως, ο, τι δεν είναι φάρμακο κατατάσσεται σαν ιατροτεχνολογικο προϊόν ή βοηθημα. Δεν είναι ο συγκεκριμένος όρος που θα απορριψουμε ένα σκευάσμα, αλλα τα συστατικά του. Με εκτίμηση.

    • Εγώ προτιμώ να είμαι «υπερβολική» σε μία εποχή που έχει ονομαστεί «εποχή θανάτου» (μέχρι το 2026). Προτιμώ να ψάχνω και να ερευνώ κι ας κάνω λάθος. Δεν είναι λίγα τα όσα έχουμε δει και το χειρότερο, η αδιαφορία η δική μας τους κάνει ακόμα πιο αδίστακτους. Όπου βλέπουμε «ιατροτεχνολογικά» προϊόντα ερευνάμε και τα αντικαθιστούμε.
      Το επιχείρημα «υπήρχαν από παλαιότερα» χρησιμοποιήθηκε και για τα προϊόντα εκτρώσεων. Κάποια στιγμή πρέπει να ενδιαφερθούμε για το τί καταναλώνουμε.

      • Από τότε που ο Π.Ο.Υ προπαγάνδιζε τα διαβόλια, με αποτέλεσμα της ξαφνικίτιδες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να πάρουμε ούτε μια ασπιρίνη πλέον από φαρμακεία κτλ…ΤΙΠΟΤΑ. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. Εμπιστοσύνη Στον Τριαδικό μας Θεό μόνο και σε κάποια βότανα όπως κάνανε οι παλαιοί.

      • Εν τάξει, μην το φτάσουμε κι εκεί. Απλά να ελέγχουμε τα καινούρια που βγαίνουν. Θα προσπαθήσουν να σπρώξουν παντού τις νέες τεχνολογίες τους.

      • Ο όρος ιατροτεχνολογικό προϊόν υπήρχε και πριν από την «πανδημία» είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων δεν σημαίνει ότι έχουν μικροτσίπ μέσα μην πάμε στο άλλο άκρο της συνομοσιολογίας

      • Κύριε Γιάννη, γιατί δεν διαβάζετε τις πηγές που έχω βάλει; Γιατί; ΔΕΝ είναι αυτό που λέτε…. έχει προχωρήσει η τεχνολογία κ. Γιάννη και συμπεριλαμβάνονται και νανοϋλικά στον όρο «ιατροτεχνολογικό» προΐόν. Στην ιστοσελίδα της μάλιστα η ίδια η εταιρεία BISOLVON «νίπτει τας χείρας» λέγοντας ότι δύο σιρόπια της είναι «ιατροτεχνολογικά προΐόντα» και απευθύνει τον καταναλωτή στην συμβουλή του Γιατρού ή του Φαρμακοποιού.
        ΕΔΩ https://www.bisolvon.gr/?gclid=Cj0KCQiAi8KfBhCuARIsADp-A54YG_WZ734XiAWA-WJwnWg2USVNBbFBj-HRd1A6LyjoPXS5E_N1hNMaAllBEALw_wcB
        Και διαβάζουμε μετά τί είναι αυτό που κάνει επικίνδυνα τα νέα ιετροτεχνολογικά προΐόντα (στις άλλες πηγές που έβαλα) και λέει ότι είναι η απελευθέρωση των νανοσωματιδίων στο σώμα.
        Η ανάρτηση λοιπόν έχει σκοπό να μας ωθήσει να γίνουμε λίγο πιο υποψιασμένοι και να μην τα δεχόμαστε όλα. Να ερευνάμε.
        Ερώτηση: Τι ιατροτεχνολογία θα μπορούσε να έχει ένα σιρόπι; Ρωτάω. Εσείς ξέρετε; Θα το δίνατε στο παιδί σας επειδή δεν βλέπετε μέσα ένα τσιπάκι;
        Μήπως θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο με τις δυνατότητες της νανοτεχνολογίας πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα; Ακούστε λίγο την Κάρυ Μαντέι πχ, η οποία αναφέρει σε ένα μικρό απόσπασμα πως δουλεύει αυτή η νανοτεχνολογία,

        Η Δρ. Κάρυ Μαντέι ομιλεί για την σχέση των m-RNA ‘εμβολίων’ με τον διανθρωπισμό / μετανθρωπισμό.

    • Γνωστό ότι από το 2009 υπάρχει ο όρος «ιατροτεχνολογικο βοήθημα».
      Το συγκεκριμένο σιρόπι κυκλοφορεί πολλά πολλά χρόνια πριν το 2009.Μου εξηγείτε,λοιπον,καλή τη πίστη πάντα,για ποιο λόγο η σήμανση μπήκε στο εν λόγω προϊόν μέσα στο 2022 κ όχι νωρίτερα,αφού ο όρος υπάρχει από το 2009;
      Στα παιδικά εμβόλια ,που ένα ένα και αυτά,μετατρέπονται σε τεχνολογίας m-rna ,αναγράφεται στα συστατικά τους ότι είναι άλλης τεχνολογίας;
      Στα «εμβόλια κατά του κορωνο’ι’ου,υπάρχει μέσα στα συστατικά το οξείδιο του γραφενίου;όμως περιέχεται μέσα στο σκεύασμα….Άρα γιατί μας προτείνετε να ελέγχουμε τα συστατικά;
      Ποια συστατικά;Αυτά που περιέχονται στο σκεύασμα κ όχι στην ετικέτα;
      Δε νοιωθω την ανάγκη να απολογηθεί που δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη ΝΤΠ κ στα φερέφωνα της,λυπάμαι…..

  2. Τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα είναι μία γκάμα προϊόντων, από αυτοκόλλητα έμπλαστρα και αναπηρικά αμαξίδια μέχρι «…προϊόντα που περιέχουν ή αποτελούνται από νανοϋλικά» και που «εμπίπτουν στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου.»
    https://euon.echa.europa.eu/el/medical-devices

    Αναμένεται αύξηση της εφαρμογής νανοτεχνολογιών σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.
    «Οδηγίες για τον καθορισμό των πιθανών συνεπειών των νανοϋλικών που χρησιμοποιούνται σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα για την υγεία».
    https://ec.europa.eu/health/newsletter/144/focus_newsletter_el.htm

  3. Είναι γνωστό ότι ο όρος «ιατροτεχνολογικο βοήθημα» υπάρχει από το 2009.Μεχρι πρότινος,όμως,ο όρος αποδιδόταν σε ορθοπεδικούς κηδεμόνες,επιδέσμους κλπ κ όχι σε φάρμακα.
    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο όρος αποδίδεται κ σε φάρμακα από το 2022.
    Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ό,τι ο όρος υπάρχει ως σήμανση σε ένα άσχετο σημείο στην εξωτερική συσκευασία των εν λόγω φαρμάκων που συνήθως απορρίπτεται,μέσα σε ένα άσπρο(δηλ.ουδετερου χρώματος πλαισιο) κ όχι κάτω από το εμπορικό ονομα.
    Ποι ,λοιπόν,ετικέτα με τα συστατικά να ελέγχουμε;
    Αυτή που δεν αναφέρει όλα τα συστατικά που περιέχονται;
    Είδατε κανένα «κορωνοεμβολιο»να γράφει στη σύσταση ότι περιέχει οξείδιο του γραφενίου;Κι όμως όλα περιέχουν!
    Ακούσατε σε κανένα δελτίο ειδήσεων να αναφέρεται ότι ένα ένα τα παιδικά εμβόλια αλλάζουν σε τεχνολογίας m-rna;Κι όμως έτσι συμβαίνει;
    Ποιος περιμένετε να σας πει ότι κ τα φάρμακα βαθμιαία θα μετατραπούν στην αυτή τεχνολογία έτσι ώστε να μη ν «ξεφύγει κανείς;
    Απλά τροφή για σκέψη……

  4. Τα ιατροτεχνολογικα προϊόντα προωθούνται για την υγεία τού ανθρώπου.
    Ερώτηση.
    Να ερωτηθουν οι γέροντες, εάν επιτρέπεται από πνευματικής πλευράς νά τά δεχθούμε ;
    Έχουν σχέση με το σφράγισμα τού αντιχρίστου;
    Να ερωτηθουν μόνο, οι επιστήμονες τής ιατρικής πού αντέδρασαν στα εμβόλια τού Κορονοοιου, εάν πρέπει να τα δεχθούμε ;
    Κατά πόσο αληθές είναι ότι τώρα για τα παιδικά εμβόλια χρησιμοποιείουνται εμβόλια με ακίδα mRNA ;

    • Η τεχνολογία m-rna επεξεργάζεται το ανθρώπινο γονιδίωμα. Τι να ρωτήσετε; Θέλετε να το κάνετε αυτό στο σώμα σας; Κάντε το.
      Και ναι. Η τεχνολογία αυτή περνάει στα παιδικά εμβόλια όπως είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες ο Μπαγκντί. Ο Θεός να φυλάει.

  5. Επειδή ο μακαριστός π. Σάββας Αχιλλέως μας έχει προειδοποιήσει από το 2008 ότι ο πονηρός έχει καταλάβει την καθέδρα της Υγείας, καλό είναι να δυσπιστούμε και να ερευνούμε μόνοι μας κάθε καινοτομία, που φέρνουν.
    Αυτό μας λένε Βασιλική και Φαίη κι έχουν απόλυτο δίκιο. Θυμηθείτε την ανατριχιαστική δήλωση του Μπουρλά για τις δυνατότητες επιτήρησης των ανθρώπων μέσω των νέων τεχνολογιών στα φάρμακα.
    Βασιλική χαιρόμαστε πολύ, που δεν μας ξεχνάς. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

  6. Ως αναφορά το PhytoBisolvon®COMPLETE στο φύλλο οδηγιών γράφει ότι είναι ιατροτεχνολογικό προιόν κατηγορίας ΙΙα,
    ( https://www.bisolvon.gr/wp-content/uploads/2022/01/el-PhytoBisolvon-leaflet-meddev-Nov2021.pdf )

    Σύμφωνα με το τον Κανονισμό της ΕΕ 2017/745 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 5ης Απριλίου 2017για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα,
    ( https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017R0745&from=EN ) στη σελίδα 142 καταλαβαίνει κανείς γιατι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Συγκεκριμένα γράφει:

    «—την κατηγορία ΙΙα, εφόσον προορίζονται για βραχυχρόνια χρήση, εκτός εάν χρησιμοποιούνται στη στοματική κοιλότητα μέχρι τον φάρυγγα, στον ακουστικό πόρο του αυτιού μέχρι το τύμπανο ή στη ρινική κοιλότητα, οπότε
    ταξινομούνται στην κατηγορία Ι, και
    — στην κατηγορία ΙΙβ, εφόσον προορίζονται για μακροχρόνια χρήση, εκτός εάν χρησιμοποιούνται στη στοματική κοιλότητα μέχρι τον φάρυγγα, στον ακουστικό πόρο του αυτιού μέχρι το τύμπανο ή στη ρινική κοιλότητα και δεν
    είναι δυνατόν να απορροφηθούν από τη βλεννογόνο μεμβράνη, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα»

    Στον ίδιο κανονισμό, σελίδα 3, επισημαίνεται η επιστημονική αβεβαιότητα σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη των νανοϋλικών που χρησιμοποιούνται στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και απαιτεί από τους κατασκευαστές να λαμβάνουν ειδική μέριμνα, όταν υπάρχει «υψηλή ή μέση» δυνατότητα εσωτερικής έκθεσης σε νανοσωματίδια. Τα εν λόγω τεχνολογικά προϊόντα θα πρέπει να υπόκεινται σε αυστηρότερες διαδικασίες αξιολόγησης της συμμόρφωσης και να λαμβάνουν υπόψη τις γνωμοδοτήσεις των σχετικών επιστημονικών επιτροπών.

    Για τα νανοϋλικά και τους ελέγχους που θα πρέπει να υπόκεινται γίνεται ιδιαίτερη μνεία και αφορά θεραπείες κατά του καρκίνου, οδοντικά σφραγίσματα κ.α. ( https://ec.europa.eu/health/scientific_committees/emerging/docs/scenihr_o_045.pdf ) στη σελίδα 11.

    Δεν προκύπτει κάτι που να συνδεέι τα παραπάνω σιρόπια με τα νανοϋλικά.

    Σημειώνω ότι στα φύλλα οδηγιών των εμβολίων όποιος τα διάβασε, έγραφε ξεκάθαρα ότι χρησιμοποιούν λιπιδικά νανοσωματίδια. Παραθέτω του Comirnaty ( https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_el.pdf )

    Δεν λέω να μην είμαστε υποψιασμένοι αλλά όχι απόλυτοι και τρελλαμένοι γιατί έτσι πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε και στον οδοντίατρο και όχι μόνο. Και μην ξεχνάμε ότι η νανοτεχνολογία σε κρέμες καλυντικές , οδοντόβουκρεμες και τόσα άλλα χρησιμοποιείται ευρέως χρόνια, αλλά ποιος τα κοιτούσε ποτέ. Στο κάτω – κάτω υπαρχει και Θεός. Ας προστρέξουμε.

    • Αγαπητή αδελφή, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που κατέθεσες. Τα οδοντικά σφραγίσματα συνιστάται να αντικαθίστανται μετά από κάποια χρόνια ακριβώς για αυτήν την επικινδυνότητά τους, καθ’ ότι αποδεσμεύονται ουσίες που μπορεί να βλάψουν την καρδιά και δεν ξέρω τί άλλο. Τις οδοντόκρεμες, όσες έχουν διότι δεν το γνώριζα τούτο, δεν τις καταπίνουμε και καλό είναι να διαβάζουμε τα συστατικά τους πριν τις αγοράσουμε γιατί όλο και κάποια υπολείμματα θα πάνε κάτω. Το σιρόπι όμως το καταπίνουμε και το δίνουμε και σε μικρά παιδιά και εκεί οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ υποψιασμένοι, ειδικά μετά από το μεγάλο φονικό που έγινε και ακόμα γίνεται με τα μπόλια.

      Δεν είμαι υπέρ της «λογικής» που λέει ότι αφού κάτι ήδη γίνεται ας το δεχθούμε και ας δεχθούμε και το άλλο και το άλλο. Βέβαια κάποια στιγμή εκεί θα φτάσει το πράγμα. Μας λένε και φωτισμένοι άνθρωποι ότι θα έλθει καιρός όπου όλα θα είναι δηλητηριασμένα αλλά εμείς θα κάνουμε τον σταυρό μας και θα τα τρώμε. Μην βοηθάμε όμως κι εμείς με την στάση μας να πάνε τα πράγματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Υπάρχουνε υλικά μέσα στα μπόλια για τα οποία δεν μας ενημέρωσαν, και κυρίως μας απέκρυψαν τις θανατηφόρες συνέπειες της πειραματικής τεχνολογίας που χρησιμοποιούν.

      Διαβάζοντας τις πηγές που παρουσίασες δεν γίνεται κατανοητό για ποιον λόγο το συγκεκριμένο σιρόπι χαρακτηρίζεται ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ προϊόν. Το απόσπασμα του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ που μας παρέθεσες ασχολείται ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αυτού του ιατροτεχνολογικού πρϊόντος. Και απ’ ότι κατάλαβα η διαφοροποίηση μεταξύ ΙΙα και ΙΙβ κατηγορίας είναι το κατά πόσο επεμβατικό και βραχυπρόθεσμο / μακροπρόθεσμο είναι το προϊόν μέσα στον οργανισμό. Απλή ερώτηση αδαούς, γιατί το κλασικό σιρόπι της Bisolvon που και εγώ έχω καταναλώσει, γιατί αυτό δεν χαρακτηρίζεται ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ προϊοόν.

      Εγώ θα παραθέσω τα «σχετικά» αποσπάσματα που δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα για τους μη γνώστες και ας ερευνήσει περαιτέρω ο καθείς. Είναι ενδιαφέρον μάλιστα ότι ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/745 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 5ης Απριλίου 2017 για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, κατάργησε και τροποποίησε προηγούμενες οδηγίες. Δηλαδή τα πράγματα κινούνται συνεχώς πάνω στις εξελίξεις της τεχνολογίας.

      (σελίδα 141)
      ΚΕΦΑΛΑΙΟ III
      ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ
      4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪOΝΤΑ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚHΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓIΑΣ
      4.1. Κανόνας 1
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα μη επεμβατικής τεχνολογίας ταξινομούνται στην κατηγορία Ι, εκτός εάν ισχύει ένας από
      τους ακόλουθους κανόνες.
      4.2. Κανόνας 2
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα μη επεμβατικής τεχνολογίας που προορίζονται για τη μετάγγιση ή την αποθήκευση
      αίματος, σωματικών υγρών, κυττάρων ή ιστών, υγρών ή αερίων, με σκοπό την ενδεχόμενη έκχυση, χορήγηση ή εισαγωγή
      εντός του σώματος ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα:
      — εφόσον συνδέονται με ενεργό τεχνολογικό προϊόν της κατηγορίας ΙΙα, ΙΙβ ή III ή
      — εφόσον προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για τη μετάγγιση ή την αποθήκευση αίματος ή άλλων σωματικών υγρών ή
      την αποθήκευση οργάνων, τμημάτων οργάνων ή σωματικών κυττάρων και ιστών, πλην των ασκών αίματος· οι ασκοί
      αίματος ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙβ.
      Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τα εν λόγω τεχνολογικά προϊόντα ταξινομούνται στην κατηγορία Ι.
      4.3. Κανόνας 3
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα μη επεμβατικής τεχνολογίας που προορίζονται για την τροποποίηση της βιολογικής ή της
      χημικής σύνθεσης των ανθρώπινων ιστών ή κυττάρων, του αίματος, άλλων σωματικών υγρών ή άλλων υγρών που
      προορίζονται για τη μεταμόσχευση ή την εισαγωγή στο σώμα ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙβ, εκτός εάν η
      θεραπευτική αγωγή για την οποία χρησιμοποιείται το τεχνολογικό προϊόν συνίσταται σε διήθηση, φυγοκέντριση ή
      ανταλλαγές αερίων, θερμότητας, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα.
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα μη επεμβατικής τεχνολογίας αποτελούμενα από ουσία ή μείγμα ουσιών που προορίζονται
      να χρησιμοποιηθούν in vitro σε άμεση επαφή με ανθρώπινα κύτταρα, ιστούς ή όργανα ληφθέντα από το ανθρώπινο
      σώμα ή να χρησιμοποιηθούν in vitro με ανθρώπινα έμβρυα πριν από την εμφύτευση ή την εισαγωγή τους εντός του
      σώματος ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ.
      4.4. Κανόνας 4
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα μη επεμβατικής τεχνολογίας που έρχονται σε επαφή με προσβεβλημένο δέρμα ή
      βλεννογόνο ταξινομούνται:
      — στην κατηγορία Ι αν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως μηχανικός φραγμός, για τη συμπίεση ή την απορρόφηση
      των εξιδρωμάτων,
      — στην κατηγορία ΙΙβ αν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο για τραυματισμούς στο δέρμα που έχουν
      διαρρήξει το χόριον ή βλεννογόνο και μπορούν να επουλωθούν μόνον από μέσα προς τα έξω,
      — στην κατηγορία ΙΙα, αν προορίζονται κατά κύριο λόγο να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση του μικροπεριβάλλοντος προσβεβλημένου δέρματος ή βλεννογόνου, και
      — στην κατηγορία ΙΙα σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.
      Ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται και στα τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας που έρχονται σε επαφή με
      προσβεβλημένη βλεννογόνο.

      5. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
      5.1. Κανόνας 5
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας που αφορούν τις σωματικές κοιλότητες, εκτός από τα
      τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας χειρουργικού τύπου, και δεν προορίζονται να συνδεθούν σε ενεργό
      τεχνολογικό προϊόν ή προορίζονται να συνδεθούν σε ενεργό τεχνολογικό προϊόν της κατηγορίας I ταξινομούνται:
      — στην κατηγορία Ι, εφόσον προορίζονται για προσωρινή χρήση,
      — στην κατηγορία ΙΙα, εφόσον προορίζονται για βραχυχρόνια χρήση, εκτός εάν χρησιμοποιούνται στη στοματική
      κοιλότητα μέχρι τον φάρυγγα, στον ακουστικό πόρο του αυτιού μέχρι το τύμπανο ή στη ρινική κοιλότητα, οπότε
      ταξινομούνται στην κατηγορία Ι, και
      — στην κατηγορία ΙΙβ, εφόσον προορίζονται για μακροχρόνια χρήση, εκτός εάν χρησιμοποιούνται στη στοματική
      κοιλότητα μέχρι τον φάρυγγα, στον ακουστικό πόρο του αυτιού μέχρι το τύμπανο ή στη ρινική κοιλότητα και δεν
      είναι δυνατόν να απορροφηθούν από τη βλεννογόνο μεμβράνη, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα.
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας που αφορούν τις σωματικές κοιλότητες, εκτός από τα
      τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας χειρουργικού τύπου, και προορίζονται να συνδεθούν με ενεργό
      τεχνολογικό προϊόν της κατηγορίας ΙΙα, της κατηγορίας ΙΙβ ή της κατηγορίας ΙΙΙ ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα.
      5.2. Κανόνας 6
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας χειρουργικού τύπου που προορίζονται για προσωρινή χρήση
      ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα, εκτός εάν:
      — προορίζονται ειδικά για τον έλεγχο, τη διάγνωση, την παρακολούθηση ή τη διόρθωση βλάβης της καρδιάς ή του
      κεντρικού κυκλοφορικού συστήματος σε άμεση επαφή με τα μέρη αυτά του σώματος, οπότε ταξινομούνται στην
      κατηγορία ΙΙΙ,
      — πρόκειται για επαναχρησιμοποιούμενα χειρουργικά εργαλεία, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία Ι,
      — προορίζονται ειδικά να χρησιμοποιηθούν ειδικά σε άμεση επαφή με την καρδιά ή το κεντρικό κυκλοφορικό σύστημα
      ή το κεντρικό νευρικό σύστημα, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — προορίζονται για την παροχή ενέργειας με τη μορφή ιοντίζουσας ακτινοβολίας, οπότε ταξινομούνται στην
      κατηγορία ΙΙβ,
      — ασκούν βιολογική δράση ή απορροφώνται πλήρως ή κατά μεγάλο μέρος, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙβ, ή
      — προορίζονται για τη χορήγηση φαρμάκων μέσω ειδικού συστήματος, εφόσον για τη χορήγηση του φαρμάκου
      χρησιμοποιείται μέθοδος κατά την εφαρμογή της οποίας ενδέχεται να προκύψει κίνδυνος, οπότε ταξινομούνται στην
      κατηγορία ΙΙβ.
      5.3. Κανόνας 7
      Όλα τα τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας χειρουργικού τύπου που προορίζονται για βραχυχρόνια χρήση
      ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα, εκτός εάν:
      — προορίζονται ειδικά για τον έλεγχο, τη διάγνωση, την παρακολούθηση ή τη διόρθωση βλάβης της καρδιάς ή του
      κεντρικού κυκλοφορικού συστήματος σε άμεση επαφή με τα μέρη αυτά του σώματος, οπότε ταξινομούνται στην
      κατηγορία ΙΙΙ,
      — προορίζονται ειδικά για χρήση σε άμεση επαφή με την καρδιά ή το κεντρικό κυκλοφορικό σύστημα ή το κεντρικό
      νευρικό σύστημα, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — προορίζονται για την παροχή ενέργειας με τη μορφή ιοντίζουσας ακτινοβολίας, οπότε ταξινομούνται στην
      κατηγορία ΙΙβ,
      — ασκούν βιολογική δράση ή απορροφώνται πλήρως ή κατά μεγάλο μέρος, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — προορίζονται να υποστούν χημική μεταβολή εντός του σώματος, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙβ, εκτός των
      τεχνολογικών προϊόντων που τοποθετούνται στα δόντια, ή
      — προορίζονται για τη χορήγηση φαρμάκων, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙβ
      5.4. Κανόνας 8
      Όλα τα εμφυτεύσιμα τεχνολογικά προϊόντα και τα τεχνολογικά προϊόντα επεμβατικής τεχνολογίας χειρουργικού τύπου
      για μακροχρόνια χρήση ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙβ, εκτός εάν:
      — προορίζονται να τοποθετηθούν στα δόντια, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙα,
      — προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε άμεση επαφή με την καρδιά, το κεντρικό κυκλοφορικό σύστημα και το
      κεντρικό νευρικό σύστημα, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — ασκούν βιολογική δράση ή απορροφώνται πλήρως ή κατά μεγάλο μέρος, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — προορίζονται να υποστούν χημική μεταβολή εντός του σώματος, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ, εκτός των
      τεχνολογικών προϊόντων που τοποθετούνται στα δόντια, ή
      — προορίζονται για τη χορήγηση φαρμάκων, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — είναι ενεργά εμφυτεύσιμα τεχνολογικά προϊόντα ή τα εξαρτήματά τους, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — είναι εμφυτεύματα μαστού ή χειρουργικά πλέγματα, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ,
      — είναι εμφυτεύματα ολικής ή μερικής αντικατάστασης άρθρωσης, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ, εκτός από
      τα βοηθητικά στοιχεία όπως βίδες, σφήνες, ορθοπεδικές πλάκες και όργανα, ή
      — είναι εμφυτεύματα αντικατάστασης μεσοσπονδύλιων δίσκων ή είναι εμφυτεύσιμα τεχνολογικά προϊόντα τα οποία
      έρχονται σε επαφή με τη σπονδυλική στήλη, οπότε ταξινομούνται στην κατηγορία ΙΙΙ, εκτός από στοιχεία όπως βίδες,
      σφήνες, ορθοπεδικές πλάκες και όργανα.

      Ενδιαφέρον έχει και η συνέχεια για τα 6. ΕΝΕΡΓΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ στην σελίδα 143

Σχολιάστε