Οι αχειροτόνητοι σχισματικοί βρήκαν κελλί στο Άγιον Όρος!

σ.σ. Ένας υπαρκτός δούρειος ίππος μέσα στο Άγιον Όρος. Το εφαλτήριο της Ουνίας μέσα στο κάστρο της Ορθοδοξίας. Μην ξεχάστε να πηγαίνετε στους Παντοκρατορινούς, να τους αφήνετε χρήματα και να τους ενισχύετε στο «θεάρεστο» έργο τους. Το ίδιο και με τις άλλες Μονές που έχουν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των καμουφλαρισμένων Σταυροφόρων της Δύσης που διώκουν την Εκκλησία στην Ουκρανία. Ειλικρινά με όλα αυτά τα φρικτά που βλέπουμε να γίνονται στο Περιβόλι της Παναγίας, ένα ερώτημα πλανάται στο νου για τους ηγούμενους αυτών των Μονών: είστε μασόνοι πατέρες;


Η Μονή Παντοκράτορος, η πρώτη από τις 20 Κυρίαρχες Μονές του Αγίου Όρους που άνοιξε τις πόρτες της στους σχισματικούς της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», τους παραχώρησε τώρα ένα ερειπωμένο κελλί για δική τους χρήση.

Οι σχισματικοί πραγματοποίησαν «προσκύνημα» μόλις έναν μήνα αφότου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τους παρέδωσε έναν «τόμο αυτοκεφαλίας» (Ιανουάριο του 2019). Στο «προσκύνημα» αυτό ο «Επίσκοπος» Οδησσού Παύλος της σχισματικής OCU τέλεσε «Θεία Λειτουργία» στην Παντοκράτορος.

Το 2020, ένας μοναχός της Παντοκράτορος έγραψε ένα ευρέως διανεμημένο φυλλάδιο κατηγορώντας την Ρωσική Εκκλησία ότι το 1992 προκάλεσε σχίσμα, όταν ο Φιλάρετος Ντενισένκο επέλεξε να εγκαταλείψει το Πατριαρχείο Μόσχας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη εκλογή του σε Πατριάρχη Μόσχας.

Και τώρα, σύμφωνα με τον Vasil Rudnitsky, γραμματέα Τύπου της «Επισκοπής» Ρίβνε της OCU, η Παντοκράτορος παραχώρησε στην σχισματική OCU το εγκαταλελειμμένο κελλί των Αγίων Αρχαγγέλων και ο «ιερομόναχος» Παΐσιος Κριλ [Paisy Kril] διορίστηκε ηγούμενος.

«Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, ο Κύριος δίνει στους Ουκρανούς δύναμη να ξεκινήσουνε μια μεγάλη καλή πράξη —να αναστηλώσουν ένα ουκρανικό σπίτι στο Άγιο Όρος», γράφει ο γραμματέας Τύπου.

Η OCU σκοπεύει να αποκαταστήσει το κελλί, το οποίο μετά θα αρχίσει να δέχεται προσκυνητές.

«Ουκρανοί πολίτες, Ουκρανοί στρατιώτες, εθελοντές και προσκυνητές από όλον τον κόσμο θα έρθουν σε αυτό το κελλί για πνευματική κάθαρση και ενίσχυση», γράφει ο Rudnitsky.

Τον Φεβρουάριο του 2019, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποφάσισε ότι κάθε Μονή μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θα αναγνωρίσει τους σχισματικούς ή όχι. Οι σχισματικοί έχουν λειτουργήσει τώρα σε πολλά μοναστήρια, αν και εξίσου αρκετά συνεχίζουν να τηρούν την Ορθόδοξη εκκλησιολογία.

Orthodox Christianity


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

17 thoughts on “Οι αχειροτόνητοι σχισματικοί βρήκαν κελλί στο Άγιον Όρος!

      • Η Παναγία θα φύγει και το Όρος θα βυθισθή!θα περνούν τα καραβάκια από πάνω και θα μονολογούν:»εδώ κάποτε υπήρχε το Άγιον Όρος…». Τουλάχιστον έτσι έχει προφητευθή!Το Άγιον Όρος τα άλωσαν οι οργανωσιακοι,το πολύ χρήμα της ΕΕ(βλ.Εβραιων και Μασόνων),η καλοπέραση και η έπαρση πεφυσιωμενων νόων σπουδαγμενων νέων,η εξωστρέφεια και η εγκατάλειψη της νηπτικης οδού!!!και πολλά άλλα… Μόνον η Λαύρα του Αγίου Σάββα θα μεινη έως εσχάτων!!!

  1. Εγώ είμαι πεπεισμένος πώς οι ηγούμενοι Παντοκράτορος, Ξενοφώντος είναι ενταγμένοι στην Νέα Τάξη… αρνούνται καθημερινά την Ορθοδοξία και συντάσσονται με ότι αιρετικό κυκλοφορεί…..
    Το θέμα αφορά όλο το Άγιον Όρος, αφού τους δέχονται οι υπόλοιποι ηγούμενοι….
    Τώρα, τι θα κάνει,η Κυρία Θεοτόκος, ως η Έφορος τού Αγίου Όρους, δεν γνωρίζω…. Αλλά σίγουρα θα αντιδράσει….και ειλικρινά…θα είναι ευφραδες το μήνυμα Της

  2. Τα φέρνουνε σιγά σιγά και ο κόσμος συνηθίζει. Τις συμπροσευχές, τα συλλείτουργα, τώρα εγκαθιστούνε τους αχειροτόνητους στο Άγιον Όρος… Σαν τα ποντίκια στο εργαστήριο μας έχουνε να συνηθίζουμε σιγά σιγά και μετά μας φέρνουν κι άλλα. Με την μέθοδο του σαλαμιού μας κάνουνε ουνίτες.

    • Όσοι αποτελούν μέλη της πάλαι ποτέ Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος που κατήργησε πραξικοπηματικως και εν τοις πραγμασι ο Ιερώνυμος Λιάπης είναι de facto et de jure Ουνίτες, σεργιανιστες κλπ κλπ κλπ

      • Ο Αθηνών Ιερώνυμος βαδίζει εκτός Εκκλησίας με αυτά που κάνει, όχι όσοι διαμαρτύρονται. Προσέξτε μην καταλήξετε και εσείς στο ίδιο μέρος με εκείνον από τον τρόπο που σκέφτεσθε. Η συζήτηση τέλος.

  3. Φαίη πρέπει νά σε τιμωρήσουμε , γιατί κάθε μέρα μας ανακοινώνεις οικεία κακά !

    Τίς οίδε νούν Κυρίου ! Τι μας περιμένει……

  4. Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε.
    Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον
    Κεφ.14,1-6

    Ο Κύριος τώρα ενθαρρύνει τους μαθητές. Παρόλο που το έθνος και η πόλη θα κυριευτεί από μεγάλη ταραχή, παρόλο που ο κύκλος σας ο αποστολικός θα διασκορπιστεί μετά από λίγο και προς στιγμήν, προσέξτε να μην ταραχτεί η καρδιά σας. Διατηρήστε την κατοχή της ψυχής, όταν δεν μπορείτε να κατακτήσετε κάτι άλλο. Η καρδιά σας είναι το κύριο φρούριό σας. Οτιδήποτε και αν κάνετε, διώχνετε με επιμέλεια κάθε ταραχή από αυτό.
    «Έπειτα, σαν ακριβώς να είπαν οι μαθητές· Και πώς δεν θα ταραχτούμε αφού πρόκειται να πέσουμε σε τέτοιες δυσκολίες; Λέει· Πιστεύετε στο Θεό…».Η γρηγοράδα στην πίστη… κάνει στρατιώτη αυτόν που τώρα είναι δειλός.
    Αληθινή πηγή παρηγοριάς για ένα πνεύμα ταραγμένο είναι η πίστη στο Θεό.
    Να πιστεύετε στην ύπαρξη του Θεού και στο ότι τα πάντα βρίσκονται κάτω από την πρόνοιά Του και τον Έλεγχό Του, Ό Οποίος διευθύνει το έργο αυτό, στο οποίο και εσείς κληθήκατε, και ο οποίος δεν αφήνει να χαθεί λόγω αδυναμίας ο διδάσκαλός σας.
    «Δηλαδή όλα τα δεινά θα περάσουν, διότι η πίστη σε εμένα και τον Πατέρα μου είναι πιο δυνατή από τα κακά που έρχονται και δεν θα αφήσει κανένα από τα δυσάρεστα να επικρατήσει».

  5. Αν παραχωρήσει η Παναγία όμως προβλήματα, και σε προσωπικό επίπεδο στους πρωταγωνιστές αυτής της ντροπής και γενικότερα στα μοναστήρια τους, θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν. Η Ιερά Κοινότητα ως κεντρική διοίκηση δεν έχει λόγο για όλα αυτά; Γιατί δεν παρεμβαίνουν;
    Ο κάθε ανόητος προδότης, βασιζόμενος στην φαναριώτικη ψευτονομιμότητα θα κάνει ότι θέλει στο Άγιον Όρος; Ξεχνούν αυτοί οι σημερινοί ανόητοι προδότες, τι τέλος είχαν οι αγιορείτες που υποστήριξαν τον πατριάρχη Ιωάννη Βέκκο και τα ανοσιουργήματα του εναντίον της Εκκλησίας; Αυτό το τέλος θέλουν να έχουν και οι ίδιοι; Προσευχή δεν κάνουν, αυτό είναι βέβαιο με αυτά τα ανόσια που αποφασίζουν, δεν ανοίγουν τουλάχιστον κανένα βιβλίο να μάθουν τι παθαίνουν οι αγιορείτες εχθροί της Θεοτόκου και του Υιού της;

    • νομίζω κάπως έτσι είναι τα πράγματα, και λίγο πολύ όλοι βλέπουν με τα ίδια μάτια…ακούσατε να διαφώνησε σε τίποτα από όσα τραγικά συμβαίνουν κάποια μόνη; όχι βέβαια!
      ο ένας πουλάει το νερό, άλλος τις ελιές, άλλος τρέχει να γιορτάσει με τον Αμερικής,,.,που να βρεθεί χρόνος για να θυμηθούν οι υπεύθυνοι ποιος ο λόγος που έβαλαν τα ράσα.,
      τελευταία έβαλε και φόρο 3% η κοινότητα στα εργόχειρα που κάνουν οι κελλιώτες μοναχοί, δεν επαρκούν λένε τα έσοδα… χρειαζόμαστε χρήμα!
      να έχουν οι καημένοι για τα γεράματα τους!!!

  6. Εμείς όντας λαϊκοί αντιληφθήκαμε, ότι το γκρεμοτσάκισμα του Δένδια ήταν από την Παναγία. Αυτοί όντας όχι μόνο ιερείς αλλά και αγιορείτες χαμπάρι…
    Θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι και ο καθένας μας θα λάβει αυτό που του αξίζει. Η Φαίη το ‘γραψε προσφάτως:»Σκοτισμένοι». Αυτό ακριβώς.

  7. Γι’ αυτό προέτρεξε το αμερικανάκι ο Βαρθολομαίος να έρθει στο Άγιον Όρος ,να ανοίξει το δρόμο ,ως η εκκλησιαστική μπολντόζα του Νάτο.
    Γι’αυτό ήρθε και ο ροντσιντόδουλος Υπ.εξ ,για να δώσει πολιτική ισχύ στα επερχόμενα,αλλά έφαγε τα μούτρα του.
    Γι’αυτό αναβαθμίζουν το αστυνομικό τμήμα των Καρεών και το κάνουν «Διεύθηνση Αστυνόμευσης Αγίου Όρους» με πάνω απο 100 αστυνόμους, που θα επεμβαίνουν αυτεπάγγελτα (χωρίς να ρωτούν την Ι.Επιστασία) και θα συλλαμβάνουν όσους μοναχούς αντιδρούν στους σχισματοουνίτες ουκρανούς.Θα συλλαμβάνονται ,οχι πλέον ως «εχθροί του λαού»,αλλά ως «εχθροί της εκκλησίας».
    Γι’αυτό και οι σύγχρονοι «μορφωμένοι»της Ι.Κοινότητος σιωπούν ένοχα ,γιατί δεν αγαπούν τον τόπο,όπως οι πάλαιοι «αμόρφωτοι» αγιορείτες.
    Αν ποτέ αυτοί οι «μορφωμένοι» διαβάσουν τον καταστατικό του Αγίου Όρους ,θα δουν οτι απαγορεύεται άλλη εθνότητα να έχει σκήνωμα, εκτός από αυτές που είναι ηδη.Διοτι ,με βάση αυτο το νέο προπαγανδιστικό σκεπτικό,γιατί να μην έχει δικό της σκήνωμα στο Άγιον Όρος και η εκκλησία της Κύπρου και της Γεωργίας;
    Δυστυχώς, γεμίσαμε από «πεμπτοφαλαγγίτες»
    μ.Νικων Μαυρορειτης

  8. Τον υπευθυνο αυτης της αθλιότητας ηγουμενο,κριμασιν οις οίδεν Κύριος ,της παλαιφάτου μονής Ξενοφωντος ,τον γνωρίζω εδω και σχεδόν 40χρόνια. Απ την συνοδεία του προέρχεται η νυν συνοδεια της Μ.Παντοκράτορος με πρωτο ηγουμενο μετά την κοινοβιοποιηση τον π.Βησσαριωνα που έπαθε καρκινο και πεθανε εγκαταλελειμμένος απ τον υποτιθεμενο γέροντα του ο οποιος ήταν ο πρώτος ηγουμενος που έβαλε λάιβ μετάδοση για να βλέπει και ακουει λάιβ η Δαφνη Σημιτη τις τελετες της 1000ετιας της Μ.Ξενοφωντος συνοδευομενη απ την ηγουμενη του γυναικειου «μετοχίου» στο Ακριτοχωρι. Ο μονδέρνος αυτός ηγουμενος είναι ο πρωτος που έβαλε καρεκλες σε καθολικο αγιορείτικης Μονης ,συμπροσευχεται με παπικους,συλλειτουργει με αχειροτονητους ουκροναζι και διωκει τους αντιρρησιες ορθοδοξους . Α,έχει και άριστες σχεσεις με τον φιλοσοδομιστη Ν.Ιωνιας καθώς στη Ν.Ιωνια βρισκεται το «στρατηγειο» του εντος Αττικης .Οποιος γνωριζει απο παλιά την αδελφοτητα της ΙΜΞενοφωντος ,καταλαβαινει τι λέω. Τέλος πάντων ,μεγάλη πίκρα και απογοητευση ο συγκεκριμενος .Και οι μοναχες/μοναχοι του …

  9. Πολύ σωστά κ.Νικόλα.Πως να λησμονήσει κανείς τις φιέστες του 1998
    για την χιλιετηρίδα της Ι.Μ.Ξενοφώντος;Ή τις πολύ καλές σχέσεις της
    κ.Σημίτη με το γυναικείο μετόχι της εν λόγω συνοδείας. Όλα έχουν μια
    πορεία, ένα σκοπό, ένα στόχο,δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.
    Η γραμμή είναι να αλωθεί το Άγιο Όρος από την ουνία.Πρώτα να την
    αποδεχτεί,να την συνηθίσει και κατόπιν να την επιβάλλει και στους
    τυχόν αρνητικούς.Η ατζέντα έχει ακόμη τον συνεορτασμό του Πάσχα-μη γένοιτο- του 2025 με τους παπικούς.Προς το παρόν αντιδρούν από τα
    είκοσι μοναστήρια οι αδελφότητες του παπα-Εφραίμ (Φιλοθέου,Καρα-
    κάλλου,Ξηροποτάμου και Κωνσταμονίτου), η Δοχειαρίου και η Παύλου
    με τον π.Παρθένιο.Υπάρχει βέβαια κι η Εσφιγμένου(για την παλαιά μιλώ)
    με τα γνωστά θέματα.Υπάρχουν ασφαλώς και τα σλαβόφωνα αλλά δεν
    είναι σίγουρα εκεί τα πράγματα πως θα εξελιχθούν. Μην λησμονάμε
    βέβαια τις σκήτες και τα υπόλοιπα κελλιά αλλά δυστυχώς οι αποφάσεις
    θα ληφθούν όταν έρθει η ώρα από τους είκοσι ηγουμένους.

    Ιννοκέντιος

Σχολιάστε