Πάτε να μας τρελλάνετε πατέρες ;

Με όλο τον σεβασμό αγαπητοί πατέρες της Εστίας Πατερικών Μελετών, σεβόμενοι το έργο σας και τον μακαριστό π. Σαράντη Σαράντο. Μείναμε ενεοί και κεχηνότες με την ανακοίνωση της προσεχούς σας εκδήλωσης. Όχι για το επίκαιρο θέμα συζήτησης. Όχι για τους σεβαστούς ομιλητές. Μείναμε ενεοί και κεχηνότες με την παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιώς ως τον προλογήσαντα μίας εκδήλωσης που θεωρεί τον μετανθρωπισμό «απειλή για τον άνθρωπο».

Ένας Μητροπολίτης ο οποίος τα τελευταία έτη εργάστηκε, ίσως περισσότερο από αρκετούς άλλους συναδέλφους του, για την υλοποίηση της μετανθρωπιστικής ατζέντας.

*Με την θερμή υποστήριξή του στους γονιδιακούς τροποποιητές, τα πειραματικά σκευάσματα για τα οποία ακόμη δεν έχουμε επαρκή γνώση αλλά εξ αιτίας τους μετράμε θύματα.

*Με την «αγιοποίηση» των δημοσιογράφων και των «ειδικών», οι οποίοι «πήραν στον λαιμό τους» χιλιάδες Έλληνες συμπολίτες μας τρομοκρατώντας και παραπληροφορώντας τους. [Βλ. παράδειγμα εδώ: Πειραιώς προς Βασιλακόπουλο: «Είστε ένας διάκονος του Θεού !! ]

*Με την προώθηση των βλάσφημων μέτρων εντός των Ιερών Ναών. Αλήθεια. Ποιός αρνείται ότι η αρχή αυτού του μετανθρωπισμού ξεκινάει πρώτα με την εκμηδένιση της εικόνας του Θεού στο ανθρώπινο πρόσωπο;

*Με τον διωγμό του σεβαστού αγωνιστού π. Στυλιανού Καρπαθίου, ο οποίος ήταν (και είναι) από τους ελάχιστους κληρικούς του Θεού που έδωσε τιτάνια μάχη να υπερασπιστεί ασυμβίβαστες προαιώνιες Αλήθειες της Ορθοδοξίας, οι οποίες θωρακίζουν τον άνθρωπο έναντι του δαιμονικού μετανθρωπισμού. Αλήθειες όπως: «…ο κάθε ἄνθρωπος, ὡς εἰκόνα τοῦ Ἀρχετύπου Χριστοῦ, εἶναι τέλειος ἄνθρωπος ἐξ ἄκρας συλλήψεως» [βλ. ένα από τα εξαιρετικά άρθρα του π,. Στυλιανού: «Τὰ ‘’ἐμβόλια’’ ἔναντι τοῦ Covid-Sars 2 ὑπὸ τὸ φῶς τῆς διδασκαλίας τῆς Μιᾶς Ἁγίας Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ.»]

Δεν είναι σκοπός αυτής της σύντομης παρέμβασης να επισημάνει τις παγίδες που κρύβονται πίσω από έναν «αντίλογο» ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν οι ίδιοι στην δημιουργία του προβλήματος εξαρχής. Τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν σε εκκλησιαστικό και ανθρώπινο επίπεδο δεν θα επιλυθούνε αληθώς (π.χ. κώλυμα ιερωσύνης ο «εμβολιασμός» κληρικών με προϊόντα θανάτου) όταν αυτοί οι άνθρωποι παραμείνουν αμετανόητοι.

Ο λαός μας έχει ένα ωραίο ρητό που εξηγεί το παράλογο της κατάστασης με απλούστερο τρόπο: «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Πραγματικά αναρωτιόμαστε ποιο είναι το «μήνυμα» που θέλει να μας μεταφέρει η αγαπητή, κατά τα άλλα, Εστία Πατερικών Μελετών; Να κάνουμε άλλα και να λέμε άλλα;

Με τί «όπλα» θα πορευθούμε στους μαύρους καιρούς που έρχονται; Με την διγλωσσία και την διπροσωπία;

Είναι αυτό κάτι με το οποίο θα συμφωνούσε ο μακαριστός π. Σαράντης Σαράντος;

Πατέρες συμπαθάτε μας, αλλά δεν θα πάρουμε. Θα είμαστε χαμένοι από χέρι αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα που μας διδάσκετε.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

29 thoughts on “Πάτε να μας τρελλάνετε πατέρες ;

  1. Στα δικά μας «θολωμένα» μάτια μπορεί να πιάνει, στα μάτια του Θεού αυτό του είδους πλυντήριο είναι εμπαιγμός…

  2. Αφού κρίνεται κατάλληλος ως ομιλητής σε ημερίδα για τον μετανθρωπισμό ο υποστηρικτής των πειραματικών «εμβολίων» και διώκτης του άξιου π. Στυλιανού Καρπαθίου, γιατί δεν κάλεσαν και τον «διάκονο του Θεού» κ. Βασιλακόπουλο; «Μα», θα πείτε, «γιατί ειρωνέυεσαι»; Δεν ειρωνέυομαι. Απορώ.
    Τους υγειονομικούς σε αναστολή έπρεπε να καλέσετε να μιλήσουν για μετανθρωπισμό. Όχι όσους τους γύρισαν την πλάτη. Αυτοί αντιστάθηκαν.

  3. Ανθρωπισμός σημαίνει σεβασμός και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Σεβασμό και αγάπη διδάσκει μόνο η ορθοδοξία. Ο άνθρωπος όταν συμπεριφέρεται με σεβασμό και αγάπη οδηγείται στον Θεό ανθρωπισμό δηλαδή γίνεται κατά χάριν Θεός. Άρα μετανθρωπισμός είναι ένας ισμός του διαβόλου γιατί απουσιάζει η αγάπη εφόσον δε διδάσκεται. Για να αγαπήσει ο άνθρωπος όλους τους ανθρώπους πρέπει να τους αναγνωρίσει όλους ως δημιουργήματα ειδάλλως μπορεί να αγαπήσει όλους τους ανθρώπους ως μάταιες τυχαίες εξελίξεις; Είδαμε το κομμουνισμό να καταρρέει στη Ρωσία και τις γυναίκες να γίνονται πόρνες και στη Κίνα που θεωρείται και υποδειγματικό μοντέλο να γεννά δισεκατομμυριούχους. Παρόμοια αποτελέσματα με μεγαλύτερες διακρίσεις και κατάντια δηλαδή απανθρωπιά αναμένουμε από τον μετά ανθρωπισμό. Απόδειξη της υποκρισίας σας είναι ο διωγμός του Πατέρα Στυλιανού.

  4. Κρίμα, γιατί η σπουδαία κατά τα άλλα εκδήλωση, αυτοακυρωνεται
    Ο μακαριστός πατήρ Σαράντης δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να συγκατατεθεί σε τέτοια παρεκτροπή…..
    Δεν πάμε καλά…

  5. Άνθρωπος είναι καί αυτός κι έκανε ένα – τουλάχιστον – λάθος… Ζήτησε συγνώμη ; Δημοσίως απ’ όσο γνωρίζω όχι , μπορεί νά τό ‘κανε όμως – ή νά τό κάνει – στήν εξομολόγηση , μπορώ εγώ νά τό γνωρίζω ; Όχι καί γι αυτό δέν τόν κατηγορώ . Αλλά όμως , υπάρχουν καί κάποιοι εξαίρετοι ομιλητές όπως ό πατέρας Χίρς , οπότε καί θά ‘χει ενδιαφέρον μάλλον ή ημερίδα . Άν καί είμαι εξαιρετικά περίεργος ν’ ακούσω τί θα πεί ό π. Σεραφείμ…

    • Και οι άλλοι άνθρωποι είναι που τον/τους άκουσαν και τώρα είναι στον τάφο…. ή σακατεύθηκαν. Αυτοί ούτε να εξομολογηθούν δεν πρόλαβαν.
      Νομίζετε κύριε ότι κάνουμε πλάκα εδώ; Ε; Κάνουμε πλάκα; Όταν δημοσίως παίρνεις θέσεις που προκαλούν ΒΛΑΒΕΣ στους ανθρώπους και μετά δημοσίως κάποιοι σε «επαναφέρουν» σα να μην έγινε τίποτα, είναι σωστό; Πού θα πάει αυτή η κοινωνία έτσι; Βγήκε δημοσίως να αναιρέσει αυτά που έκανε δημοσίως; Να καλέσουμε τότε και τον Βασιλακόπουλο, όπως είπε ο αδελφός πιο πάνω, και την Παγώνη, και τον Μόσιαλο και τον Πιερρακάκη να μας μιλήσουν για το θέμα της εκδήλωσης διότι τελικά δεν έχει σημασία τί κάνει ο καθένας αλλά πώς ξυπνάει κάθε πρωί.

      • Ακούστε κυρία μου , όλοι μας είμαστε άνθρωποι αλλά , κατά τήν άποψή μου , τό θέμα δέν είναι τόσο τό ποιός είσαι καί τί κάνεις αλλά ποιόν «ακούς» , γιατί μετά στήν ζωή σού θά κάνεις τ’ ανάλογα… Γιά μένα – κι επειδή είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος – ισχύει ότι ΟΛΟΙ οί χριστιανοί ορθόδοξοι είναι αδέρφια μου ( καί οί άλλοι βέβαια,αλλά απλώς έχουν βγεί έξω από τό σπίτι) . Καί φυσικά κι αυτός ό άνθρωπος είναι αδελφός μου . Κι έχει καί μιά θέση από τήν οποία μπορεί νά μέ βοηθήσει – πνευματικά εννοώ… – Καί όντως έχει , πάντα κατά τήν άποψή μου , πολλές σωστές απόψεις γιατί , φερ’ειπείν βρίσκεται απένταντι σ’ αυτό πού έκανε ό Ελπιδοφόρος ή σ’ αυτό μέ τίς σχισματικές εκκλησίες . Εδώ όμως στά εμβόλια , έκανε ένα τρανό λάθος ! Καί πιστεύω ότι πρέπει νά τόν βοηθήσουμε νά τό καταλάβει αυτό . Αλλά δέν χρεώνω τόν θάνατο ανθρώπων απ’ τά εμβόλια σέ ιερείς κι άς είτανε υπερασπιστές τών εμβολίων . Διότι , εκείνοι οί άνθρωποι φοβηθήκανε πολύ γιά τήν – κοσμική – ζωή τους καί θά τό κάνανε έτσι κι αλλοιώς , τό ‘λεγε δέν τό ‘λεγε ό ιερέας . Δηλαδή δέν είναι αυτοδικαίως αθώος ούτε ό ένας ούτε ό άλλος , όπως ακριβώς κι ένοχοι… Κι επειδή μού είναι πολύ δύσκολο νά εξηγήσω μ΄έναν κατανοητό τρόπο τήν σκέψη μου σ’ ένα μπλόγκ , θά δώσω τό εξής παράδειγμα : εμείς πού είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι γνωρίζουμε ότι ή μόνη πραγματική Εκκλησία Τού Χριστού είναι αυτή , ή Ορθόδοξη . Οί άλλες «θεωρίες» είναι απλά αιρέσεις . Καί ίσως , π.χ. οί παπικοί νά γνωρίζουν ότι έχουν λάθος . Γιά τούς πιστούς όμως τί θά λέγατε ; Γι αυτούς πού πάνε στήν «εκκλησία» κάθε Κυριακή πρωί κι εξομολογούνται ή όχι καί τρώνε εκείνη τήν πιτούλα εν είδη Θείας Κοινωνίας , θά λέγατε ότι είναι Χριστιανοί , ναί ή όχι ; Κι ανεξαρτήτως τού τί θά λέγατε , πώς θά γνωρίζατε ότι έχετε τήν ίδια γνώμη μέ τόν Θεό ; Τοιουτοτρόπως λοιπόν κι αυτούς τούς ταλαίπωρους αδελφούς μας πού πεθάνανε μ’ αυτόν τόν φρικτό τρόπο , δέν θά κατηγορήσω ούτε αυτούς ούτε αυτούς πού ακούσανε… Όλοι είμαστε άνθρωποι καί κάνουμε λάθη , ενίοτε καί θανατηφόρα . Ή διαφορά τού Χριστιανού είναι ότι ΟΤΑΝ (η/καί άν) καταλαβαίνει τό λάθος του μετανοεί καί ζητάει συγχώρεση . ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ . Οπότε είδωμεν…

      • Ναι, αλλά να ακούς κάποιον που κάνει πράξη τα λόγια του. Ναι είναι απέναντι σ’ αυτό που έκανε ο Ελπιδοφόρος αλλά, όπως και οι άλλοι, δεν ήλεγξε τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ για τις βλασφήμιες που εκστόμισε. Και τους σχισματικούς της Ουκρανίας τους μνημόνευσε ο Αρχιεπίσκοπος σε συλλείτουργο στον Πειραιά. Πώς θα την «κόψουμε» τώρα την πίτα αδελφέ; γιατί εγώ μπερδεύτηκα.
        Αδελφέ, τους μητροπολίτες τους βγάλανε στα κανάλια για να διαφημίσουνε τα μπόλια και επειδή προσωπικά μπήκα σε συζήτηση (ο Θεός να την κάνει) με άλλους αδελφούς, η στάση του οικείου Μητροπολίτη έπαιξε ρόλο στην απόφασή τους. Φανταστείτε μόνο πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν έβγαιναν και έλεγαν τα αντίθετα, γνωρίζοντας ότι τα μπόλια φτιάχτηκαν πάνω σε κυτταρικές σειρές δολοφονημένων εμβρύων, ότι ήταν πειραματικά και χίλια δυο άλλα που δεν είναι της ώρας. Φοβάμαι ότι βγάζετε δικά σας συμπεράσματα βάζει δικών σας υποθέσεων. Εχθές σκεφτόμουν ένα πράγμα, ότι πάμε κατά διαόλου γιατί αγαπήσαμε οτιδήποτε άλλο εκτός από την αλήθεια. Κοιτάξτε τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα μπορούσε να τα έχει καλά με τον αυτοκράτορα και να μην έχανε το κεφάλι του. Αγάπησε όμως την αλήθεια πάνω απ’ όλα και έμεινε το φωτεινότερο παράδειγμα. Η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να κάνουμε σε έναν αδελφό δεν είναι να τον «βολέψουμε» με τα πάθη του αλλά να είμαστε φίλοι της αλήθειας και να του το υποδείξουμε, ακόμα κι αν χρειαστεί να τον πληγώσουμε.

    • Δεν έχει κανείς δικαίωμα προκειμένου να σώσει μια ζωή να αφαιρέσει μια άλλη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιο αθώο αγγελούδι που του κόβεις το νήμα της ζωής πριν καν μεγαλώσει. Από κει και πέρα όταν είναι κάποιος επίσκοπος έχει ευθύνη να καθοδηγεί το ποίμνιό του και να τοποθετείται δημόσια για τόσο σημαντικά ζητήματα. Όταν ένας άνθρωπος τοποθετείται δημόσια αν επιθυμεί να αναιρέσει πρέπει να τοποθετηθεί πάλι δημόσια. Μοναδικός σκοπός είναι ο παράδεισος.

      ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 (ΙΒ)

      Ερμηνευτική απόδοση Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα

      4 Λεγω δε εις σας τους φίλους μου· μη φοβηθήτε από εκείνους που θανατώνουν το σώμα και ύστερα δεν έχουν την δύναμιν τίποτε περισσότερον να κάμουν.
      5 Θα σας υποδείξω όμως ποίον να φοβηθήτε· να φοβηθήτε εκείνον, ο όποιος αφού σας αφαιρέση την παρούσαν ζωήν, έχει την εξουσίαν να σας ρίψη στο αιώνιον πυρ της κολάσεως. Ναι σας λέγω, αυτόν πρέπει να φοβηθήτε.

    • «…Όσοι εναντιώνονται στον εμβολιασμό είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Χριστό, ούτε με την εκκλησία του. Διότι δεν αγαπούν τον άνθρωπο. Ούτε τον συνάνθρωπο ούτε τον εαυτό τους…»

      Ποιος το είπε, ποιος το είπε; Για να μη σας κουράζω. Ακούστε τον και θαυμάστε τον. Εκδίδει φετφά από το διαολοκούτι ότι εγώ ο αμαρτωλός δεν έχω σχέση με την Εκκλησία και έχει σχέση αυτός. Να μας φυλάει ο Θεός από αυτούς τους ποιμένες…

      https://www.protothema.gr/greece/article/1179647/serafeim-gia-iereis-kata-tou-emvoliasmou-einai-adelfoktonoi-kai-den-ehoun-thesi-stin-ekklisia/

      «Ευθύνεται και η πολιτεία, τόνισε ο μητροπολίτης, γιατί δεν κάνει περιστολή των ψευδών ειδήσεων»
      Εδώ δεν του περιστέλλει το απύλωτο του στόμα ο Κύριος και τον αφήνει και ξερνοβολά…

      Αυτά, για να μην ξεχνάμε και να προσέχουμε οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ»…

      Υ.Γ.
      Και ένα bonus, για το σύστημα αξιών του όπως λέει ο ίδιος, από το 20.45 και μετά για ένα λεπτό:

      -https://www.youtube.com/watch?v=4jFb76GWttM

    • ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥς ΑΞΙΟΛΟΓΟΥς ΠΑΤΕΡΕς!!!
      Ο Πειραιώς είναι ο ορισμός του χχχχχχ χχχχχχχχχ.
      Προωθητης γονιδιακων σκευασμάτων , που τα είπανε εμβ..
      Δυστυχώς χχχχχχχχχχ πολιτικός με ράσα.
      Πρέπει να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας προς την εστία Πατερικών μελετων. Δε μπορεί να τους ξέφυγε…
      Αλλά δυστυχώς , όταν είσαι ιερέας – δημόσιος υπάλληλος και συνήθως πολύτεκνος είσαι στο έλεος της δαιμονικής πολιτείας.

      • Τους πατέρες τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε και γι’ αυτό κάνουμε τις επισημάνσεις.
        Συγνώμη για την «παρέμβαση» στο σχόλιο αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να ανέβει.

      • Χρήσιμη ενημέρωση, γιατί δεν αναρτώ συνήθως σχόλια.
        Απλά ήταν το γεγονός πολύ δυνατό .
        Νομίζω φυσικά φαίνεται ο σεβασμός και η πικρία ( πικρενεσαι από αυτούς που εκτιμας, όχι από άσχετους)
        Ευχαριστώ.

  6. ο Πειραιως προωθεί για βουλευτινα την ΔομναΜιχαηλιδου ,ενθερμη υποστηρικτια των gaypride και των υιοθεσιων απο ομοφυλοφιλους .Και ζητουσε με επιστολη του στον Μητσοτακη να απολυσειτους ανεμβολιαστους υγειονομικους ,να μην τους έχει «απλως» σε αναστολη εργασίας. Και αυτα ειναι γνωστα καθως ταδημοσιοποιει ο ιδιος ο μητροπολιτης. Περίεργα πράγματα απ’τους πατέρες του «Όρθρου»»

    • Αυτό με την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών ο Δωδώνης νομίζω το είπε. Λίγο προσοχή στο τί γράφουμε, όλοι μας, και ας τσεκάρουμε τις πηγές (κι εγώ μπορεί να κάνω λάθος) γιατί δεν το ‘χουνε και πολύ κάποιοι να μας κατηγορήσουνε για διασπορά ψευδών ειδήσεων…. είναι της μόδας τώρα!

    • Εν τω μεταξύ, τους ανεμβολίαστους ιερείς της δικής του μητροπόλεως ούτε τους έδιωξε, ούτε τους κυνήγησε, ούτε άκουσα να τους πίεσε. Σαφώς τα έμαθα αυτά από ιερέα του Πειραιά. Καλώς δεν το έκανε, αλλά… άντε βγάλε άκρη. Γι’ αυτό λέω, δεν είναι να ασχολείται κανείς με τον συγκεκριμένο, τουλάχιστον όχι στα σοβαρά. Στ’ αστεία, ίσως.

  7. Η καραμέλα με τον Πειραιώς παρατράβηξε.Ο άνθρωπος
    επέλεξε για συνοδοιπόρο του τον Μαρινάκη.Χωρίς άλλα
    σχόλια και περιττές κουβέντες:Μακρυά αδελφοί και
    πατέρες..Επιτέλους στην Ελλάδα ζούμε,γνωριζόμαστε
    μεταξύ μας..

    Ιννοκέντιος

    • Αυτό ακριβώς και τίποτε άλλο δεν χρειάζεται να λεχθεί περί του εν λόγω προσώπου.

      Τώρα, εάν οι εισηγήσεις του συνεδρίου δημοσιευθούν (έγινε ή θα γίνει; δεν έχω παρακολουθήσει τις ημερομηνίες), εάν δημοσιευθούν εγώ την εισήγηση του π. Πέτρου θα την κοιτάξω. Είναι διαβασμένος, μαθαίνεις πράγματα, δεν μιλάει τυχαία.

  8. Καλησπέρα. Επειδή πολλές φορές , με πρώτο εμένα, αρπαζόμαστε και θυμώνουμε πολύ ευκόλα. Θα σας μεταφέρω τη δική μου εμπειρία από την εξομολόγηση μου στον Μακαριστό και Άγιο – για εμένα πάντα – π. Σαράντη.
    Σε αντίστοιχη εκδήλωση -διαμαρτυρία, τον ρώτησα : «παππούλη σ΄αυτήν την εκδήλωση που διοργανώνει ο/η …., πρέπει να συμμετέχουμε ή παρότι είναι κρίσιμο το θέμα θα πρέπει να απέχουμε, λόγω της συμμετοχής του συγκεκριμένου προσώπου(ων); » απάντηση: «όταν το θέμα είναι σοβαρό και υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης, και πληροφόρησης, εννοείτε πως συμμετέχουμε και αποχωρούμε στη συνέχεια «.
    Εξάλλου το συγκεκριμένο θέμα είναι επίκαιρο και με πολλες πτυχές (και του μπολιάσματος με τα mrna σκευάσματα), και οι υπόλοιποι ομιλητές αξιολογότατοι.
    *Τροφή για σκέψη: και αν με τη συμμετοχή του Πειραιώς έρθουν και άνθρωποι που «μετεωρίζονται», υποψιασμένοι ή μη, και αλλάξουν γνώμη;

    Με εκτίμηση Αραβαντινός – Καρλάτος Ευάγγελος
    Τ. Γεωπόνος, Μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του Γ.Π.Α.

    • Αδελφέ οι καιροί έχουν αγριέψει και τα λόγια έχουν περισσέψει. Όταν αυτό που λέτε επαναλαμβάνεται συνέχεια τότε έχουμε σαφώς σύγκρουση λόγων και έργων. Διότι τα θέματα δεν είναι κρίσιμα μόνο για να κάνουμε κοινές παρουσιάσεις με πρόσωπα που μπορεί να προκαλέσουν, αλλά είναι κρίσιμα (επιτέλους) και για να ΜΗΝ κάνουμε τέτοιου είδους κοινές παρουσιάσεις. Διάκριση, ειδάλλως αυτές οι εκδηλώσεις μετατρέπονται κάλλιστα σε ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ προσώπων & συμπεριφορών και η δήθεν σοβαρότητα του θέματος πάει περίπατο.

      *Τροφή για σκέψη: Και αν η παρουσία του Πειραιώς θολώσει την κρίση και ανοίξουν συνεργασίες που θα τορπιλιστούν στο μέλλον;

  9. Χωρίς να διαφωνώ με το πνεύμα της αναρτήσεως και των σχολίων! Νομίζω ο Πειραιώς εκλήθη μόνο υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών. Ως πνευματικό τέκνο του μακαριστού αρχιμ. Σαράντη Σαράντου θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εκτός όλης της κάθετα εκπεφρασμένης άρνησής του στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, λίγο προτού κοιμηθεί, ποτέ δεν εφείσθη επωνύμων γραπτών καταγγελιών εναντίον όποιου, έστω υψηλά ισταμένου, έθιγε την Πίστη, το φρόνημα και την Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας Μας.

    • «ο Πειραιώς εκλήθη μόνο υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών…»
      Αδελφέ, και η Κεραμέως είναι Υπουργός Παιδείας αλλά βλέπουμε τί κάνει.

  10. Εξάλλου η ίδρυση της Εταιρείας Πατερικών Μελετών, εκεί αποσκοπούσε: Στην ενημέρωση και Ομολογία της Πατερικής Παραδόσεως, εις ώτα ακουόντων και μη, ποιμενομένων και «δοκούντων στύλοι είναι» της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

  11. Ναί , έχετε δίκαιο , ή Αλήθεια πρέπει νά ‘ναι πάνω απ’όλα καί νάι , έχετε δίκαιο , άνθρωποι όπως ό Άγιος καί Τίμιος Ιωάννης καί ό Μέγας Βασίλειος καί άλλοι πολλοί , έβαζαν τήν Αλήθεια πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο καί δέν φοβότανε γιά τήν ζωούλα τους ! Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά . Έτσι πού τά κάνανε , βάλανε τόν κλήρο νά εξαρτάται απ’ τό κράτος ! Κι έτσι , όποιος θέλει νά γίνει ιερέας παίρνει πλέον απ’ τήν αρχή τά λάθος μυνήματα , δυστυχώς… Βέβαια , από τήν άλλη πλευρά , στήν Κύπρο μας λ.χ. οί κληρικοί δέν είναι κρατικοδίαιτοι . Πάρ’αυτά όμως… Όποιος γνωρίζει τί γίνεται κι εκεί πέρα μέ καταλαβαίνει… Τέλος πάντων , επειδή δέν θέλω νά μέ παρεξηγήσει κανείς , δέν είμαι υπέρ τού «βολέματος» μέ τά πάθη , αλλά νά , κάτι σάν τόν στρατό άς πούμε . Κάτι σάν κι αυτό πού έκανε ό Άγιος Παίσιος μέ τούς αξιωματικούς του δηλαδή . Όταν είσαι στόν ίδιο στρατό , πολεμάς τούς απέναντι πού είναι οί εχθροί καί παρ’όλο πού όλοι οί αξιωματικοί δέν είναι άξιοι καί ικανοί , είσαι υποχρεωμένος νά τούς ακολουθείς , γιατί αυτοί είναι οί αξιωματικοί σου καί είναι στήν ίδια μεριά μέ σένα . Κι άν θές νά νικήσει ό δικός σου στρατός κι όχι τών απέναντι – ό εχθρός δηλαδή – είσαι όντως μέ αυτούς . Απλά , όταν κάνουνε κάποιο λάθος προσπαθείς νά τούς τό υποδείξεις μέ τόν πρέπον τρόπο , γιατί αυτός είναι αξιωματικός κι εσύ στρατιώτης ! Εάν βέβαια είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος , τότε πρέπει νά προσπαθήσεις νά τόν βγάλεις κι εσύ «στήν σέντρα» , μέ τόν ενδεικνυώμενο πάντα τρόπο , χωρίς «παρατράγουδα» , νόμιμα ! Ό Κύριος ξέρει μέ πόσους βαθμοφόρους «τά ‘βαλα» στόν στρατό κι ένας τόλμησε νά μέ στείλει καί στό στρατοδικείο , παρ’ότι τού εξήγησα τό λάθος του , αλλά επειδή ήτανε πολύ υψηλόβαθμος τό θεώρησε μάλλον υποτιμητικό νά τόν διορθώσω εγώ ό «φανταράκος» , γι αυτό έκανε αυτό πού έκανε . Αλλά πάντα μιλούσα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους μέ τόν πρέπωντα σεβασμό χωρίς νά βρίσω , χωρίς νά χτυπήσω , χωρίς , χωρίς , όσο εξωπραγματικά κι άν ήταν αυτά πού μού λέγανε . Τό ίδιο καί τώρα . Εγώ οφείλω νά κρίνω τόν Επίσκοπο , νά τού υποδείξω τό λάθος του , αλλά ώς εκεί ! Δέν αρμόζει σέ μένα τόν Χριστιανό νά τό «παίξω» βασιλικότερος τού βασιλέως ! Κατάλαβε ό άλλος , έχει καλώς , δέν κατάλαβε ; Ό ίδιος θά δώσει λόγο γιά τίς πράξεις του…
    Έτσι κάπως έχει ό τρόπος σκέψης μου . Εάν κάνω λάθος , σάς ζητάω ταπεινά συγνώμη ! Με ‘συγχωρείτε…

    Απάντηση σέ «Φαίη on 13 Ιανουαρίου, 2023 στο 10:38 πμ»

Σχολιάστε