Της έπαρσης το ανάγνωσμα!

Στην Μητρόπολη Πειραιώς, ο οικείος Μητροπολίτης φαίνεται να θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τον ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ. Πώς επέτρεψε αυτό που βλέπουμε; Στα κόλλυβα ο Άγιος Σπυρίδωνας κρατά ειλητάριο και μνημονεύει τον Μητροπολίτη Πειραιώς! «Ντροπή τους», όπως μου έγραψε μία αδελφή.

6 thoughts on “Της έπαρσης το ανάγνωσμα!

  1. Όταν φύγει η Χάρις……μού θύμισε έναν προβεβλημένο επίσκοπο,κεκοιμημένος, πού στήν προσπάθειά του νά δικαιολογήσει τά αδικαιολόγητα, είχε πεί….καί τί είναι στήν τελική γιά τήν εκκλησία ο ( άγιος) Ιωάννης Δαμασκηνός? Ένας απλός μοναχός…..Έτσι καί ο συναγελαζόμενος μέ όλο το enfant gâté κος Σεραφείμ θεωρεί τόν αγράμματο βοσκό Σπυρίδωνα, υποδεέστερό του….πού οφείλει νά υπακούσει σέ όλα τά κελευσματά του…. Τό μόνο πού λείπει είναι ο Ιωήλ νά συνθέσει πλήρη ασματική ακολουθία γιά τόν λέοντα τής Πειραικής !!!!!

  2. Ο λεγάμενος είναι #$%^&*()_νος γι αυτό καί η αλαζονική έπαρσις. Θυμηθήτε όταν χαρακτήριζε δημοσίως τούς αντιθέτους πρός τά δηλητήρια «αντιχρίστους»!

  3. ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!!!!
    Δεν γνωρίζω τι μυαλό έχει ο καθένας μας. όμως, διαπιστώνω πως χάνουμε πλέον κι απ αυτό που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
    ξανά λοιπόν:
    ΚΥΡΙΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ!

  4. Ὁ δὲ καυχώμενος ἐν Κυρίῳ καυχάσθω·
    Οὐ γὰρ ὁ ἑαυτὸν συνιστῶν, ἐκεῖνός ἐστι δόκιμος, ἀλλ’ ὃν ὁ Κύριος συνίστησιν.

    Ας εφαρμόζεται και εις ημάς ο λόγος της Γραφής· “εκείνος που καυχάται, ας καυχάται όχι αλαζωνικώς, αλλά με ταπείνωσιν αποδίδων στον Κυριον την δόξαν δια τα καλά έργα, που αυτός ο ίδιος ο Θεός του έχει δώσει δύναμιν και χάριν να τα κάμη”.
    Διότι ενάρετος και ευάρεστος στον Θεόν δεν είναι εκείνος ο οποίος αυτοσυσταίνεται και αυτοεγκωμιάζεται, αλλ’ εκείνος τον οποίον συσταίνει και εγκωμιάζει ο Θεός.

Σχολιάστε