«Ύποπτος» και ο Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής Ποτσάεφ της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας!

Την ώρα που το κράτος συνεχίζει να πιέζει την Εκκλησία και να ερευνά την εκκλησιαστική περιουσία σε ολόκληρη τη χώρα, ένας τρίτος ιεράρχης της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενημερώθηκε από την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (OYA) ότι είναι επισήμως ύποπτος.

Αυτήν την φορά, η OYA μετέφερε τις επίσημες υποψίες της στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σούμι [Shumy] Ιώβ, εφημέριο της Επισκοπής Τερνόπιλ και Πρύτανη της Θεολογικής Σχολής Ποτσάεφ, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της OYA.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η OYA έχει συγκεντρώσει «αδιάσειστα στοιχεία» γύρω από τις «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες» του Σεβασμιωτάτου, υποστηρίζοντας ότι διένεμε μηνύματα και υποκινούσε θρησκευτική αντιπαλότητα μέσω ενός ανώνυμου προφίλ στο Facebook.

Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας λέει επίσης ότι βρήκε στον τόπο διαμονής του και στην θεολογική σχολή κείμενα υπέρ του Κρεμλίνου.

Η κρατική υπηρεσία έχει αναρτήσει τακτικά φωτογραφίες μετά από έρευνές της στην ιδιοκτησία της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίες δείχνουν συνήθως πνευματικά και θεολογικά βιβλία και βιβλία κατά των Ουκρανών σχισματικών. Υπάρχουν επίσης πολλοί ισχυρισμοί ότι η ΟΥΑ φυτεύει φυλλάδια και άλλα κείμενα, τα οποία υποτίθεται αποδεικνύουν ότι η Εκκλησία είναι αντι-ουκρανική.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωνάθαν, πρώην Τουλτσίν [Tulchin], ειδοποιήθηκε στις αρχές του Νοέμβρη ότι ήταν ύποπτος για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους. Αργότερα μέσα στον μήνα, προστέθηκαν περισσότερες κατηγορίες.

Η ΟΥΑ ισχυρίζεται επίσης ότι έχει αδιάσειστα στοιχεία για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωάσαφ, πρώην Κιροβογκράντ [Kirovograd] (η Σύνοδος τον διόρισε εφημέριο της Μητρόπολης του Κιέβου στις 23 Νοεμβρίου), ότι συντόνισε «την διάδοση φιλικών προς το Κρεμλίνο απόψεων στην περιοχή». Η ΟΥΑ έκανε στο σπίτι του τον Οκτώβριο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας ειδοποίησε επίσης τον Ιερομόναχο Ζαχαρία, ιερέα της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα λειτουργούσε και μύρωνε τους πιστούς καθώς μια ομάδα γυναικών τραγουδούσε για την πνευματική αναγέννηση της Αγίας Ρωσσίας. Ο Ιερομόναχος Ζαχαρίας θεωρείται και αυτός επισήμως ύποπτος για υποστήριξη και εξύμνηση του πολέμου.

Orthodox Christianity


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Σχολιάστε