Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον την ψυχήν του δούλου Σου…

…που ίδρυσε φορέα μισθοδωρικού κλήρου….

…που έχτισε τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα…

…που εργάσθηκε για την ένωση με τους Παπικούς…

«Βαθιά ευγνωμοσύνη για τη θετική συμβολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ΙΙ στο ζωτικό ταξίδι προς την πλήρη Κοινωνία Ορθοδόξων και Καθολικών εξέφρασε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του, το οποίο διάβασε κατά την κηδεία του Αρχιεπισκόπου ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ.» [philenews.com]

…που υπέγραψε την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης…

…που ίδρυσε την Θεολογική Σχολή της Κύπρου…

…που κληροδότησε στους Κυπρίους (εμμέσως και σε εμάς) τους αχειροτόνητους Ουκρανούς…

…που θεσμοθέτησε Αρχιεπισκοπή και Μητροπόλεις…

Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον την ψυχήν του δούλου σου Κύπρου Χρυσόστομου Β’


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

10 thoughts on “Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον την ψυχήν του δούλου Σου…

  1. Ο Θεός να τον συγχωρήσει και να τον αναπαύσει παρά τις αιρετιζουσες ενέργειες του.Σαν ορθόδοξοι χριστιανοί να ευχηθούμε όλους να μας συγχωρήσει ο Θεός.Αιρετιζουσες ομως ήταν και οι παρουσίες όσων συμπροσευχηθηκαν στη κηδεία του μετά του πλήθους των αιρετικών (Μόρφου,Λεμεσού κτλ) όπου συμφώνως των ιερών κανόνων είναι αφορισμενοι.Ο Θεός να τους συγχωρήσει και αυτούς.Γραφω πραγματικά χωρίς καμία εμπάθεια αλλά η αλήθεια να λέγεται ολόκληρη.

    • όχι αιρετίζουσες αδελφέ, αιρετικές, υπεγραψε το Κολυμπάρι, δηλ. γυμνή τη κεφαλή κύρηξε την μεγαλύτερη αιρεση όλων των εποχών, τον Οικουμενισμό. Ακόμη αιρετίζουσα; Ή με τον Χριστό θα ειμαστε ή με τον Διάβολο. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει
      Δεν καταλαβαίνω, μετά τα όσα γινονται από το 16 γιατί κάποιοι χρυσώνουν το χάπι ακόμη;
      Αιρετικός ειναι και αυτος και οι ομοιοί του κ δεν υπάρχει σωτηρία, αιώνια κόλαση μόνο.

      • Η μόνη διαφορά μεταξύ του αιρετίζουσες / αιρετικές είναι στην ύπαρξη ή μή ύπαρξη καταδίκης του συγκεκριμένου προσώπου από Σύνοδο. Η Εκκλησία δίνει στον κάθε άνθρωπο την ευκαιρία να μετανοήσει. Αλλοίμονο αν ο καθείς έπαιρνε το τσεκούρι και έκοβε από μόνος του κεφάλια και έστελνε στην «αιώνια κόλαση μόνο» τον καθένα που θεωρούσε αιρετικό. Δεν θα είχε μείνει τίποτε όρθιο και η Στρατευομένη Εκκλησία θα είχε γίνει σκορποχώρι. Δεν είστε Σύνοδος καλή μου κυρία ούτε εγώ είμαι. Προφυλασσόμεθα από τους αιρετίζοντες ή μη καταδικασμένους αιρετικούς στο φρόνημα, τους αποφεύγουμε δηλαδή, αλλά δεν αποφαινόμαστε εμείς για την τελεσίδικη καταδίκη τους, ούτε τους αποδίδουμε την Κρίση του Κυρίου. Καταλαβαίνετε πού φτάνει αυτή η ακρότητα; Σε μεγάλη βλασφημία, να παίρνουμε την θέση του Θεού. Εμείς τους δίνουμε την ευκαιρία να μετανοήσουν καλή μου κυρία και αν δεν γίνει αυτό, αγωνιζόμαστε να γίνει Σύνοδος που θα τους καλέσει σε απολογία, θα τους δικάσει και θα τους καταδικάσει. Κι αν φύγουν πριν γίνει αυτό, πάνε απευθείας στην Κρίση του Κυρίου.
        Μου επιτρέπετε όμως να ρωτήσω σε ποια «Σχολή Αποτειχισμένων» μάθατε αυτά τα «μαθηματικά»; Συγχωρέστε σε περίπτωση που σας παρεξήγησα, όμως κάτι δεν στέκεται καθόλου καλά στο σχόλιό σας.
        Φταίνε τώρα κάποιοι που λένε ό,τι λένε για την αποτείχιση;

      • Τι εννοείτε «σε ποιά σχολή αποτειχισμένων …»; Υπάρχουν σχολές; Δεν το γνώριζα αυτό. Νόμιζα ότι η Αλήθεια του Θεού ειναι Μία και με βάση αυτή πορευόμαστε αγαπητή μου κυρία.
        Φυσικά και η κρίση κάθε ψυχής είναι στα χερια του Θεού, αυτό που υποστήριξα δεν είναι η δική μου κρίση, αλλά η γνώση που έχουμε από την πλούσια Εκκλησιαστική Ιστορία μας για όλους αυτούς που συγκοινώνησαν με αιρετικούς.
        Να αναφερω το παραδειγμα του Πατριαρχη Ιωσήφ Β’ που έλαβε μερος στην Ψευδοσυνοδο Φερραρας- Φλωρεντίας, ο
        οποίος δεν έζησε καν για να υπογράψει «τον Όρον», ήταν υπερ της Ενώσεως όμως, » ετέθνηκεν δε αιφνιδίως εν τω δειπνείν, τρόμου και κλόνου επιστάντως αυτού». Ετάφη, μάλιστα για τις «υπηρεσίες» που πρόσφερε στον Πάπα στον ναό της Σάντα Μαρία Νοβέλλα, στην Φλωρεντία!
        Επίσης, είναι γνωστή η ιστορία των μοναχών στο Αγ. Ορος που βρέθηκαν άλυωτοι, επειδή συλλειτούργησαν με παπικούς, επι Πατριαρχου Βέκκου ή θεωρείτε ότι αυτό έγινε γιατί αφορίστηκαν επίσημα; διότι και ο Ιερός Χρυσόστομος αφορίστηκε, αλλα δεν συνέβει κάτι ανάλογο.
        Με άλλα λόγια, ο Θεός μας έχει δείξει σε ποιες περιπτωσεις ευαρεστείται και σε ποιες οχι, για να μπορούμε εμεις να πορευτούμε.
        Σ συτή την περιπτωση εμπίπτει, λοιπον και το δικο μου σχόλιο.
        Εξάλλου, ο Οικουμενισμός δεν ειναι μια καινούργια αίρεση, αλλά ένα συνοθύλευμα όλων των παλαιών αιρέσεων, Παπισμού, προτεσταντισμού κ.α που έχουν ήδη καταδικαστεί από τις 7 Οικουμενικές Συνόδους.
        Άρα, δεν είμαι τίθεμαι εγω υπεράνω της Συνοδικής κρίσης, εσείς αγνοείτε τις αποφάσεις των 7 Αγιων Οικουμενικών Συνόδων.
        Δεν είμαστε πιο φιλέσπλαχνοι εμεις απο τον Κύριο που έχει δείξει την αποστροφή Του, για ανάλογες περιπτώσεις.
        Τέλος, να αναφερω, σαν απάντηση τα λόγια του Αγ. Παίσιου που σήμερα γράφονται σε άρθρο που ανεβάσατε: «Αὐτὸ εἶναι τὸ φοβερό! Τὴν πτώση μας, τὴν δειλία, τὸ βόλεμά μας τὸ παρουσιάζομε σὰν κάτι ἀνώτερο!”.
        Μην γλύφετε, λοιπόν, εκει που φτύνετε!
        Καλή σας ημέρα!

      • Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο μου παρουσιάζετε σε copy paste αυτά που γνωρίζω. Το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο που τα χειρίζεστε όλα αυτά. Αν δεν σας αρέσει το «αιρετίζων» χρησιμοποιείστε το «αιρετικός» αλλά μη καθηρημένος ακόμη αν δεν έχει γίνει Σύνοδος να τον καθαιρέσει. Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι σας φούσκωσαν τα μυαλά και δεν καταλαβαίνετε το πολύ απλό, ότι δεν σας δίνουν το δικαίωμα οι Άγιες Οικουμενικές Σύνοδοι να καθαιρείτε από μόνη σας όποιον θεωρείτε αιρετικό. Το καταλαβαίνετε ότι προτεσταντίζετε; Εσείς καταγγείλετε την αίρεσή του και απομακρυνθείτε από αυτόν για να σωθείτε. Αφήστε όμως και καναν άλλον να σωθεί, ακόμη και αυτόν τον ταλαίπωρο που μπορεί να μετανοήσει μετά την κλήση του σε απολογία. Έτσι δουλεύει η Εκκλησία καλή μου κυρία. Μέχρι και την τελευταία μας πνοή ο Θεός εργάζεται για την σωτηρία μας, αν ήταν στα δικά μας τα χέρια δεν θα είχε μείνει ίχνος ζωής πάνω στον πλανήτη. Εσείς επικαλείστε τις Άγιες Συνόδους αλλά πνεύμα Συνοδικό δεν έχετε, και αυτό είναι που μας διαχωρίζει από τους παπικούς και τους προτεστάντες. Καθαιρέθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αδίκως όπως γίναν και ληστρικές ψυεδοσύνοδοι. Τί πάει να πει αυτό; Ότι θα τα καταργήσουμε όλα; Αν σκεφτόντουσαν έτσι οι Πατέρες της Εκκλησίας ούτε τις 9 Οικουμενικές Συνόδους θα είχαμε ούτε τους Ιερούς Κανόνες να πορευθούμε. Δεν θέλω να ρωτήσω τί άλλο σας μαθαίνουν εκεί στη «Σχολή των κακώς Αποτειχισμένων». Οι δύο στις τέσσερις απ’ όσο γνωρίζω διδάσκουν ότι δεν υπάρχουν και Μυστήρια σήμερα στην Εκκλησία.. Κατά κει μου φαίνεται ότι πάτε έτσι όπως μας τα λέτε…  Πω πω δουλεύει ο διάβολος εκ των έσω υπερωρίες. Δεν θα ασχοληθώ με τα άλλα (περί φτυσιμάτων και γλειψιμάτων) που γράφετε και μην κάνετε τον κόπο να απαντήσετε. Ειλικρινά όμως δεν φταίτε εσείς. Ας όψονται εκείνοι που ξεσκίζουν την Στρατευομένη Εκκλησία. Ο Θεός να μας φωτίζει.

  2. ΤΩΡΑ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.
    ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ!!!
    ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,
    ΜΠΟΡΕΙ.

  3. Εκφράζω απορία: γιατί ο Μητροπολίτης Μόρφου ήταν εκεί ;Γιατί παρέμεινε συμπροσευχόμενος για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος με παπικούς, αγγλικανές ιέρειες και λοιπούς αιρετικούς; Γιατί δεν έφυγε ,για να μην πω ,γιατί εξ αρχής πήγε; Και αν δεν μπορούσε να αποφύγει την παρουσία του εκεί , γιατί δεν ακολούθησε την οδό της….»διπλωματικής ασθένειας» ,προκειμένου να αποτραπεί ο σκανδαλισμός πολλών εκ του ποιμνίου τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα; Γιατί ;Αν και θα περίμενα από τον εν λόγω Ιεράρχη να βγει ευθαρσώς και υπευθύνως και να δηλώσει ότι δεν θα παραστεί στην κηδεία ,παρόντων των εχθρών του Υιού της Παρθένου . Έτσι απλά και ξεκάθαρα, ορθόδοξα και πατερικά, λεβέντικα και ομολογιακά. Γιατί δεν το έπραξε; Έλα ντε, γιατί;

  4. Περιμέναμε κάτι από τον Μόρφου και λιγότερο και από τον Λεμεσού επειδή αυτοί γνώρισαν Αγίους και μιλάμε συνεχώς για αυτούς. Θα θέλαμε να γίνονται πράξη αυτά τα λόγια κάποτε …
    Χορτάσαμε τις ωραίες διηγήσεις για γέροντες κτλ. Τιμή Μάρτυρος μίμηση Μάρτυρος.

Σχολιάστε