Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης γονάτισε στον τάφο του αντιχρίστου.

καί νῦν ἀντίχριστοι πολλοί γεγόνασι

γράφει ο Χρήστος Βλαμάκης

Σήμερα, το σημαντικότερο για αρκετούς αρχιερείς (και λοιπούς ρασοφόρους) είναι το τι γνώμη θα σχηματίσει η κοινωνία για εκείνους. Όχι ο Χριστός μας, ή έστω το ποίμνιο, αλλά η ευρύτερη μάζα, η οποία δυστυχώς δεν δίνει και δεκάρα τσακιστή για την πίστη μας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης φαίνεται να ηγείται της συγκεκριμένης λίστας. 

Το να γονατίσεις στον τάφο ενός αγίου ή έστω ενός ήρωα είναι ευάρεστο. Το να γονατίσεις (με ευλάβεια) στον τάφο ενός ανθρώπου που εβλασφήμησε τον Χριστό όσο ουδείς των ανθρώπων, είναι εξωφρενικό. Είναι απαράδεκτο, είναι βλάσφημο, είναι αισχρό. (βίντεο ΕΔΩ)

Δεν είναι τυχαίο πως οι δύο που «μονομάχησαν» για την θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης είναι θαυμαστές του μεγάλου αυτού υβριστή και το δηλώνουν με κάθε ευκαιρία (η ΟΑΚ έφτασε να χρηματοδοτεί και την ταινία για το πρόσωπο του).  Του συγγραφέα που δεν μίσησε μόνο τον Χριστό μας, αλλά μίσησε και την ίδια του την χώρα. Που έφτασε να βγάλει τον άγιο Παϊσιο εκτός αγίου όρους, και μάλιστα να φτάσει να διαδηλώσει για την ταινία που βασίστηκε πάνω στο αισχρό βιβλίο του. Που μέχρι και τον πιο πράο άνθρωπο του προηγούμενου αιώνα, άγιο Αμφιλόχιο Μακρή, έκανε να συγγράψει και διανείμει βιβλιαράκια, ώστε να προφυλάξει το ποίμνιο από τα δηλητηριώδη του συγγράμματα. 

Αυτόν τον βλάσφημο και μασόνο πήγε να προσκυνήσει ο Αρχιεπίσκοπος μας, με μια στάση σαν να του ζήταγε και συγγνώμη. Ποιος ξέρει σε τι αποσκοπούν τέτοιες κινήσεις… 

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης καί ἡ «διαφήμιση» τοῦ βλάσφημου Corpus Christi ΕΔΩ

Ο Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής για τον Καζαντζάκη ΕΔΩ

Ο πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος για τον Καζαντζάκη ΕΔΩ

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Αυγουστίνος Καντιώτης, ΕΔΩ


19 thoughts on “Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης γονάτισε στον τάφο του αντιχρίστου.

  1. Όπως είπε και ο Θεός στο γεροντικο σ αυτους που του λέγανε γιατι μας έστειλες αυτόν τον επίσκοπο στην πολη μας. Γιατί δε βρήκα χειρότερο!!!!!! Πόσοι απ το ποιμνιο θα τρέξουν να λάβουν τις ευλογίες του αντί να του γυρίσουν την πλατη;Αρα και το πόπολο έχει τις τεράστιες ευθύνες του

  2. Αμφιβάλλω, εάν στην παγκόσμια Ιστορία, υπήρξε χυδαιότερος υβριστής του πάσης επέκεινα καθαρότητος Θεανθρώπου από τον Καζαντζάκη.
    Χωρίς ίχνος αιδούς, αντλώντας, προφανώς, από τη δεξαμενή της διεστραμμένης φαντασίας του, έρριψε βόρβορο στο Θεανδρικό Πρόσωπο του Χριστού μας, τη στιγμή που δεδηλωμένοι ορθολογιστές, άπιστοι και άθεοι αναγνώρισαν το μοναδικό ηθικό κάλλος Του.
    Επί παραδείγματι ο Ερνέστος Ρενάν, αναφερόμενος στον Κύριό μας τον ονόμασε «άνδρα κολοσσιαίων ηθικών διαστάσεων».
    Δυστυχώς, κάποιοι σύγχρονοι εκκλησιαστικοί ταγοί ανασταυρώνουν τον Υιό του Θεού και τον παραδειγματίζουν, προβαίνοντας αναίσχυντα σε δηλώσεις και εκδηλώσεις τιμής του αρχιβλάσφημου συγγραφέα.
    Πλην του νυν αρχιεπισκόπου Κρήτης οφείλουμε να υπομνήσουμε ότι ο κεκοιμημένος πατριάρχης Αθηναγόρας έγραψε κάποτε ότι τα κοπρογραφήματα του Καζαντζάκη «κοσμούν την πατριαρχικήν βιβλιοθήκη»…
    Τέτοια και τόση κατάντια…
    Υμνητής του Καζαντζάκη τυγχάνει και ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας (Νανάκης) που παρομοίασε τους ακολούθους του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου στους αντικαζαντζακικούς του αγώνες με τους» γκρίζους λύκους»…

  3. Γενικά, η κατά καιρούς ηγεσία της Εκκλησίας της Κρήτης επέδειξε επιεικώς απαράδεκτη στάση απέναντι στον Καζαντζάκη.
    Εξ όσων γνωρίζω η Εκκλησία της Ελλάδος, διά σχετικού συνοδικού ανακοινωθέντος, , καταδίκασε τα συγγραφικά βοθρολύματα του «φουμιστού συγγραφέα» «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» και «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ» ενώ η ένοχη προδοσίας της αποστολής της διοίκηση της Κρητικής Εκκλησίας αδιαφόρησε σκανδαλωδώς.
    Ο δε τότε αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος (Ψαλιδάκης) προέστη της κηδείας του τη συνοδεία 17 ιερέων….
    Ενώ ο τότε αρχιεπίσκοπος Αθηνών Θεόκλητος (Παναγιωτόπουλος) είχε αρνηθεί την παραχώρηση ναού της Αθήνας για τη διεξαγωγή προσκυνήματος.
    Αποτελεί κορυφαίο δείγμα ηθικού και πνευματικού εκφυλισμού και εξαχρειώσεως το γεγονός ότι κάποιοι, λεγόμενοι «πνευματικοί» κύκλοι, τιμούν, εκθειάζουν και εξαίρουν ως δήθεν «μεγάλο» συγγραφέα, το συγκεκριμένο πρόσωπο.
    Οι κυρίες και οι κύριοι αυτοί έχουν ΣΤΡΕΒΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ αξιολογικά κριτήρια.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΟΣΤΗ, τόσο σε αυτούς, όσο, πρωτίστως και κυρίως, στους ενόχους πνευματικής προδοσίας της ιερής αποστολής τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες.

    • Είναι αξιοσημείωτο αυτό που λέει ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος στην πηγή, ότι θα έπρεπε να είχε αφορισθεί και ότι αφού δεν αφορίσθηκε να γινόταν μία κηδεία με έναν ιερέα «Δυστυχώς παρέστη και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης!» (Μητροπολίτης όπως τότε λεγόταν) Τι θα έλεγε τώρα που ένας άλλος Ευγένιος Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης γονάτισε κιόλας στον τάφο του;
      Αιτία που δεν αφορίσθηκε ήταν ο άλλος θαυμαστής του ο πατριάρχης Αθηναγόρας.

      • Aγαπητή Φαίη, υπάρχουν «χριστιανικά» ιστολόγια που δημοσιεύουν ελαφρά τη καρδία κείμενα του μεγάλου αντιχρίστου.
        Καθηγητές Θεολογικών (ο Θεός να τις κάνει) σχολών όπως ο «πολύς» Σταμούλης τον εκθειάζουν ανερυθρίαστα.
        Πολλοί Κρητικοί, παρασυρόμενοι από ένα γελοίο και νοσηρό τοπικισμό, αισθάνονται περήφανοι για το «μεγάλο» συμπατριώτη τους…
        Οι δε, κατά καιρούς, ιθύνοντες της «εθνικής» μας παιδείας έχουν εισαγάγει, από ετών, στα σχολικά βιβλία τα προϊόντα της πένας του προς «πνευματική ωφέλεια» των Ελληνοπαίδων…
        Οι μηδενιστές θα επιφέρουν «πνευματική ωφέλεια»…
        Πού καταντήσαμε λοιπόν!
        Πόσο ηθικά και πνευματικά άρρωστο είναι το Έθνος μας!

    • «Οία πάσχει καί νυν ο Λόγος…» Αγ.Γρηγοριος ο Θεολόγος – «ΈΞΩ ΚΛΉΡΟΝ – ΝΈΟΝ ΚΛΉΡΟΝ!!!»Αγ.Ιωαννης ο Χρυσόστομος

  4. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
    Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ αιτίας των τελευταίως εκδοθέντων βιβλίων του ‘Ελληνος λογοτέχνου κ.Νικολάου Καζαντζάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης» και «Ο τελευταίος πειρασμός» και κατόπιν της εκ τούτου προκληθείσης αναταραχής εις τας συνειδήσεις των πιστών, έγνω εν τη αρμοδιότητι αυτής, όπως λάβη τα εν τη εαυτής εξουσία πνευματικά μέτρα, προς διαφώτισιν μεν και προφύλαξιν του ευσεβούς ποιμνίου, προς ανάνηψιν δε και διόρθωσιν του συγγραφέως.
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΙ ΜΥΚΤΗΡΙΣΜΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΙΔΙΑ ΔΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΝ ΔΙΗΓΗΣΙΝ ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΩΣ ΑΣΕΒΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΑΝΔΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΚΑΙ ΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ , ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕΝ ΤΑ ΕΥΣΕΒΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΚΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΙΝ , ΙΝΑ ΦΕΥΓΩΣΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΩΣ ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΜΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑ ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ , ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΥΠΟΠΤΩΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ.
    Ως προς δε τον συγγραφέα κ.Νικόλαον Καζαντζάκην, η Ιερά Σύνοδος παραπέμπει την υπόθεσιν εις την υπό του Κανονικού Δικαίου καθοριζομένην διαδικασίαν, ήτοι διαβιβάζει ταύτην εις την οικείαν εκκλησιαστικήν αρχήν, ίνα αύτη καλέση τούτον εις ανασκευήν των εν τοις ως είρηται βιβλίοις αυτού βλασφημιών, επιφυλάσσεται δε, ίνα κατόπιν τούτου εκδώση και την περί αυτού τούτου του συγγραφέως ετυμηγορίαν αυτής».
    Ο Αθηνών Σπυρίδων, Πρόεδρος.

  5. Να σημειώσω πώς ο τότε μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστινης, επί αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Βλάχου, είχε ζητήσει πρώτον να απαγορευτεί η κυκλοφορία τών βιβλίων του και δεύτερον να τού επιβληθεί η ποινή του αφορισμού…
    Ο Σπυρίδων δεν τόλμησε να λάβει αυτή την απόφαση αλλά έστειλε την μπάλα στην εξέδρα… Με το αιτιολογικό πώς κατάγεται από την Κρήτη, θα έπρεπε να αποφασίσει το Πατριαρχείο, διαβιβάζοντας σχετικό φάκελο….
    Τό Πατριαρχείο, όπως ανεμενετο, ουδέποτε ασχολήθηκε

  6. Χαίρετε εν Χριστώ αδερφοί ,

    η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου να μας σκεπάζει και να μας σώσουν από τα εοσφορικά χέρια του σκότους των αιρετικών πατριαρχών, επισκόπων,αρχιερέων και ιερέων.

    Κύριε ελέησον Κύριε ελέησον Κύριε ελέησον Κύριε ελέησον.

    Τι κατάντια ;;;Που έχουν φτάσει ΌΛΟΙ στην Κρήτη;;;. Ντρέπομαι πλέον να λέω ότι είμαι κρητικιά.

    Κύριε Ιησού Χριστέ μου Υιε και Λόγε Του Θεού Του Ζώντος ελέησον ημάς μόνο εσύ μπορείς.

  7. Ό δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῷ· Ἀκολούθει μοι, καὶ ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς.

    Ὁ δὲ Ἰησοῦς προβλέπων, ὅτι ἡ ἐπιστροφὴ τοῦ μαθητοῦ εἰς τὸ σπίτι του θὰ τὸν ἔρριπτεν εἰς σοβαρὰς κληρονομικὰς φροντίδας καὶ διαμάχας, ποὺ θὰ τοῦ ἐψύχραιναν τὸν ζῆλον, τοῦ εἶπεν· Ἀκολούθει με καὶ ἄφησε τοὺς συγγενεῖς σου, οἱ ὁποῖοι φαίνονται μὲν ζωντανοί, πράγματι ὅμως λόγῳ τῆς ἀπιστίας των εἶναι πνευματικῶς νεκροί, νὰ θάψουν τοὺς νεκρούς, ποὺ εἶναι ἰδικοί τους, διότι καὶ αὐτοὶ ἐν ἀπιστίᾳ ἀπέθανον.

    Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον
    Κεφ.8,22

  8. Ο διάβολος έριξε αυτό τον άνθρωπο στη πλάνη της αναζήτησης της αλήθειας εκτός ορθοδοξίας. Αφού πέρασε από χίλια κύματα πιστεύω ότι στο τέλος μπορεί να μετανόησε και να οδηγήθηκε με ακρίβεια στην αλήθεια της Ορθοδοξίας ή έτσι θέλω να πιστεύω εγώ. Λίγοι άνθρωποι είναι αυτοί που νομίζουμε ότι δε μετανοούν τη τελευταία στιγμή τα τελευταία δευτερόλεπτα λίγο πριν το θάνατο. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως αυτοκτονούν.

    Δόξασει σόι ο Θεός.

  9. Έχω δει τον «ΤελευταίοΠειρασμό» και έχω διαβάσει το τελευταίο βιβλίο του Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο» , πολυ προσεκτικά τρείς φορές. Μία στα 20 μου ως φοιτητής , μια στα 35 μου όταν άρχισα να επιστρέφω στην Ορθόδοξη πίστη, και μια τελευταία λίγο πριν τα 50 μου , όπου και έβλεπα πολυ καθαρά την επίδραση των αθεων βουδιστων Σοπενάουερ, Νίτσε και της μασωνικης «θεοσοφίας» στον συγγραφέα. Ηταν και η στιγμή που πέταξα στα σκουπίδια το συγκεκριμένο βιβλίο από την οικογενειακή μας βιβλιοθήκη.
    Πραγματικά είναι σοκαριστικό και χωρίς καμια λογική αυτό που έκανε ο αρχιεπίσκοπος. Ή δεν εχει διαβάσει Καζαντζάκη, ή είναι απίστευτα μπερδεμένος ο δυστυχος..

  10. Πάντως λέγεται ότι κατά τις τελευταίες στιγμές του Καζαντζάκη, η σύζυγός του φώναξε κάποιον ιερέα για να τον διαβάσει κι αυτός αρνήθηκε στρέφοντας την πλάτη του ….

Σχολιάστε