Αχ καλή μου Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τί σου ‘μελλε να πάθεις.

Ήταν τέτοια εποχή το 2017, όταν διαβάσαμε την ακόλουθη είδηση: «Απογοήτευση επικρατεί στη Μητρόπολη Δημητριάδος μετά τη ΜΗ εκλογή του πρωτοσύγκελου π. Δαμασκηνού Κιαμέτη στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, όπου τελικά νέος μητροπολίτης εκλέχτηκε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος

Ο επιμένων όμως νικά! λέει το ρητό. Πέντε χρόνια αργότερα το όνειρο του π. Δαμασκηνού Κιαμέτη έγινε πραγματικότητα! Χειροτονήθηκε Μητροπολίτης στην ιστορική Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας!

Δεν ξέρω τί άλλο πρέπει να γίνει για να προσγειωθούμε κι εμείς στην πραγματικότητα. Δεν είναι κάποια εξαίρεση αυτό που έγινε στην Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, είναι δυστυχώς ο κανόνας. Αυτοί κυνηγάνε και γαντζώνονται στους θρόνους κι εμείς νομίζουμε ότι υποφέρουν, ότι εκβιάζονται, ότι αγωνίζονται. Το υπενθυμίζω και στον εαυτόν μου δηλαδή γιατί έρχονται στιγμές που λέω, βρε μήπως το παράκανες; Μήπως ήσουν πολύ αυστηρή με τον τάδε με τον δείνα;

Εάν είχαν όμως αίσθηση της ευθύνης και του αγώνα που έπρεπε να κάνουν ΔΕΝ θα κυνηγούσαν τους θρόνους αλλά αντιστρόφως το ποίμνιο θα τους κυνηγούσε να τους ανεβάσει στους θρόνους.

Αυτοί όμως καταλαμβάνουν τους θρόνους για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο εκείνων που τους εξέλεξαν. Και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι οικουμενιστές· αυτοί εκλέγουν. Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση, δεν υπάρχει τίποτε το ρομαντικό εδώ.

Στην δε περίπτωση της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας συνέβη το εξής τραγικό και συνάμα χαρακτηριστικό αυτής της κατηφόρας που έχει πάρει η Εκκλησία της Ελλάδος, και της ραγδαίας κατάληψης των επισκοπικών θρόνων από οικουμενιστές. Την θέση του παραδοσιακού μακαριστού Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά κατέλαβε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος είχε ορισθεί να ανακρίνει τον μακαριστό Κοσμά για την στάση που κράτησε «σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα.»

Αχ καλή μου Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τί σου ‘μελλε να πάθεις.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

13 thoughts on “Αχ καλή μου Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τί σου ‘μελλε να πάθεις.

  1. Μην ανησυχείτε! Ο γείτονας Μητροπολίτης Ναυπακτίας θα τον βάλει στη θέση του! Ξέρει αυτός (…). Έχει τακτοποιήσει δεόντως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (…).

  2. Σίγουρα όλη αυτή η εξέλιξη ήταν σε αγαστη συμφωνία με τόν τοποτηρητή Ιεροθέο, που σε 10 μήνες προσπάθησε να αντιστρέψει όλη την πνευματική εργασία τού Κοσμά…. Καί έρχεται τώρα ο πρωτοσύγκελος τού Ιγνατίου για να δέσει τό γλυκό… Βλέπω παράρτημα της Ακαδημίας στο Αγρίνιο, κυνηγητό τών παραδοσιακών ιερέων, εγκύκλιοι για εμβολιασμό, πράσινη ενέργεια, επίσκεψη του πράσινου πατριάρχη κλπ.
    Παρεπιπτόντως ο Ιγνάτιος έβγαλε εγκύκλιο, να λάβουν μέτρα οι Ναοί ενόψει τής ενεργειακής κρίσεως, οπότε μια από τα ίδια και εκεί….
    Μακάρι να μας διαψεύσει, τού το ευχόμαστε….

  3. Απο αφανής και ασήμαντος έγινε επιφανής στον εκκλησιαστικό βούρκο . Τον ξέβρασε ο οικουμενιστικός βόθρος στην επιφάνεια .

    Βδέλυγμα σε τόπο άγιο !

  4. Καλέ τον έκαναν ξυλοπόδαρο για νά φωτογραφηθεί ? Τον ανέβασαν σε καρεκλάκι για νά βγεί σε κανονικό μπόυ ? Αυτός δεν υπερβαίνει το 1.50 .

    • Δεν είναι αστείο ! Πίσω του φωτογραφίζεται ο Ιερώνυμος Λάρισσης , ο οποίος μέ κανένα τρόπο δεν είναι κοντός , όπως εμφανθζεται ίσια μέ τον νεοχειροτονηθέντα. Έκαναν μοντάζ ?

  5. Εξαιρετικό το άρθρο, αναδεικνύει αφ’ ενός τον τρόπο εκλογής αλλά κι
    αφ’ ετέρου την πολύ τραγική πραγματικότητα του ανθρώπινου
    δυναμικού της ιεραρχίας της Ελλάδος. Στην θέση του μακαριστού
    Κοσμά το «καλογέρι» του Ιγνάτιου.

    Ιννοκέντιος

    • Η οικουμενιστική μήτρα της ανόμου ιεραρχίας δεν μπορεί παρα νά βγάλει μπάσταρδα οικουμενιστάκια ! Τί άλλο θα μπορούσε νά βγάλει ?

  6. Καλέ , έκαναν μοντάζ ! Διλαιολογείται σε μιά στιγμή φωτογραφίσεως νά κρατά δικεροτρίκερα ? Ας μας το πεί κάποιος γνώστης . Εγώ ξέρω οτι ο επίσκοπος κρατά δικεροτρίκερα στην Ωραία Πύλη . Στην φωτογραφία φαίνεται νά έχουν παραταχθεί για φωτογράφιση . Παρακαλώ νά μας το πεί κάποιος . Τού κόλλησαν δικεροτρίκερα για νά καλύψουν το μοντάζ . Πόσο κόμπλεξ ο άνθρωπος !

    Δεν θα είχα λόγο νά ασχοληθώ μέ τά φυσικά χαρακτηριστικά που ο Θεός έδωσε σε ένα άνθρωπο , άν αυτά δεν δημιουργπύν ή έπαρση ή κόμπλεξ . Κανένα ύφος μεγαλοπρεπείας και εξουσίας δεν αναπληρώνει το μπόυ που μας λείπει . Σε είδαμε και λαχταρήσαμε ! Μόνο ο σεβασμός κάνει τον άνθρωπο μεγάλο ή μικρό .

    Θά ήταν γελοίο κατα την σποψή μου μιάς και είμαι 1.50 νά φορώ τακ’νάρες και δεν το κάνω . Τότε θα ήμουν και κοντή και κομπλεξική . Τώρα νά σε κάνουν και ξυλοπόδαρο ! Ήμαρτον !

    • Αν η φωτογραφία τραβήχτηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χειροτονίας, τότε ο χειροτονηθεις επίσκοπος, ακούγοντας την φήμη του, ευλογεί με τα διτρικερα, παρόντων τών υπολοίπων αρχιερέων… Μόνο τότε

      • Ευχαριστώ !

        Όμως η διάταξη όλοι στο ίδιο ύψος τυχαίο ? Ο Λαρίσσης είναι ψηλός . Η φωτογραφία έχει πειραχτεί .

        Επαναλαμβάνω , όχι οτι πειράζει ένας άνθρωπος νά είναι κοντός , το κακό είναι νά είναι κομπλεξικός . Κοντός μέ ύφος μεγαλοπρεπείας και εξουσίας είναι γελοίο .
        Κανένα δεσποτιλίκι δεν θα διορθώσει το κόμπλεξ σου τραγικέ .

  7. Φαίη , ο Λαρίσης θα έπρεπε νά τον περνά τουλάχιστον ένα κεφάλι . Έλεγξέ το άν μπορείς . Έχει πολλή πλάκα ο τραγικός .

Σχολιάστε