Αρχιερατική σχιζοφρένεια.

Διαβάζουμε για την θερμή υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από εκατοντάδες πιστούς στην πόλη της Μεσσήνης. Η μεταφορά της εικόνας γίνεται «σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Υπεραγία Θεοτόκος αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο νόσο

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας «απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην χάρη αλλά και την προστασία της Παναγίας στο ανθρώπινο γένος, τονίζοντας ότι για τις όποιες δοκιμασίες βιώνουμε στους δύσκολους καιρούς της αμφισβήτησης, η Μεγαλόχαρη μας καλεί σε διατήρηση της πίστεώς μας, σε μετάνοια και να παραμείνουμε Άνθρωποι.»

Δεν γνωρίζουμε αν ο Ιεράρχης που καλεί το ποίμνιό του σε μετάνοια, αν μετανόησε ο ίδιος πρώτα που δεν λιτάνευσε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης την εποχή της κορωνίτιδας.

Ο Μητροπολίτης που μας καλεί στην διατήρηση της πίστεώς μας, δεν γνωρίζουμε αν έπαυσε να αμφισβητεί και άρχισε να πιστεύει και ο ίδιος, καθότι στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει την κάτωθι εγκύκλιο σε όλους τους ενοριακούς ναούς και στις μοναστικές αδελφότητες :

α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση Λιτανειών, περιφορά Εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες Ναούς,

β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια), και

γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των Ναών και Μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα Εγκύκλια Σημειώματα.

Συνάμα ο Σεβασμιώτατος προτρέπει τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ ωφελεία του πιστού λαού.»

Τέλος, δεν γνωρίζουμε τι εννοεί όταν λέει «να παραμείνουμε Άνθρωποι» καθότι ο ίδιος θεωρούσε πράξη ανθρωπιάς και φιλανθρωπίας το τρύπημα με το πειραματικό μπόλι των ανθρώπινων κυτταρικών σειρών. Το «ανθρωπιστικό» μπόλι σήμερα μετράει νεκρούς και σακατεμένους, σαν τους «ανθρωπιστικούς» πολέμους των ΗΠΑ. Είναι αυτό πράξη «ανθρωπιάς»; Έτσι παραμένουμε άνθρωποι δέσποτα; Με το να δεχόμαστε τα ματωμένα πειραματικά τους σκευάσματα και να τα προτείνουμε και στους συνανθρώπους μας για να αρρωστήσουν και να πεθάνουν; Όταν μάλιστα έχουν αρχίσει και μας λένε ανοιχτά ότι η m-RNA τεχνολογία που εισήγαγαν στο σώμα μας επεξεργάζεται τα γονίδιά μας (Μπουρλά) και ότι στην 4η βιομηχανική επανάσταση ο άνθρωπος θα υποστεί αλλαγές με την συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής του ταυτότητας μέσω της γονιδιακής επεξεργασίας (Κλάους Σβάμπ), [ΕΔΩ] τότε για ποιον άνθρωπο μας μιλάει ο μητροπολίτης; Εκτός αν τα γνωρίζει όλα αυτά και εκ των υστέρων μας κουνάει το μαντίλι για να μας ευχηθεί «καλό ταξίδι».

Είναι πραγματικά σκέτος γρίφος να καταλάβει κανείς τί λένε οι ιεράρχες μας την σήμερον ημέραν. Διότι λένε ξελένε, άλλα λένε, άλλα κάνουν, άλλα εννοούν. Αυτό που μάλλον έχει ξεκαθαρίσει για τους περισσότερους είναι ότι θέλουν μία «εκσυγχρονισμένη», όπως αρέσκονται να την αποκαλούν, ψευτο-εκκλησία, μακριά από το Μυστήριο για να την διοικούν όπως μία εταιρεία και τίποτ’ άλλο. Κι εμάς μας θέλουν να βάλουμε νερό στο κρασί, στην Πίστη, και να συμπορευθούμε μαζί τους με αυτό το αφήγημα.

Έχουμε καταλάβει τί σημαίνει αυτό; Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα για όλους μας.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

πληροφορίες από ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ news agency

5 thoughts on “Αρχιερατική σχιζοφρένεια.

 1. Australia va deschide un nou centru global de cercetare mARN pentru a aborda «următoarele pandemii»

  «Scopul nostru este de a crea soluții pentru a minimiza impactul viitoarelor pandemii și de a crea o mai mare reziliență globală în următoarele decenii», a declarat Cumming într-o declarație.

  https://m.epochtimes.fr/laustralie-va-ouvrir-un-nouveau-centre-mondial-de-recherche-a-arnm-pour-faire-face-a-la-prochaine-pandemie-2108125.html

 2. Είναι η ίδια μητρόπολη που ο πρωτοσύγκελος απαιτούσε να βγει έξω από τον Ναό ο μη μασκοφορεμενος πιστός….
  Κλαυσιγελως,.

 3. Η πνευματική τυφλότητα

  Άκουσε ο Ιησούς ότι τον πέταξαν έξω και, αφού τον βρήκε, του είπε: «Εσύ πιστεύεις στον Υιό του ανθρώπου;» Εκείνος αποκρίθηκε και είπε: «Και ποιος είναι, Κύριε, για να πιστέψω σ’ αυτόν;» Του είπε ο Ιησούς: «Και τον έχεις δει και είναι εκείνος που μιλάει μαζί σου». Αυτός είπε: «Πιστεύω, Κύριε». Και τον προσκύνησε. Τότε είπε ο Ιησούς: «Για καταδίκη εγώ ήρθα στον κόσμο τούτο, για να βλέπουν όσοι δε βλέπουν και να γίνουν τυφλοί όσοι βλέπουν». Άκουσαν μερικοί από τους Φαρισαίους αυτά, όσοι ήταν μαζί του, και του είπαν: «Μήπως κι εμείς είμαστε τυφλοί;» Ο Ιησούς τους απάντησε: «Αν ήσασταν τυφλοί, δε θα είχατε αμαρτία. Τώρα όμως λέτε: “Βλέπουμε”. Η αμαρτία σας μένει».

  Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον
  Κεφ9,35

  Με αγάπη Χριστού +

  • Οι άνθρωποι συνήθως καταφεύγουν πρώτα στην ανθρώπινη παρηγοριά καί, όταν απογοητευθούν
   από τους ανθρώπους, τότε καταφεύγουν στον Θεό. Αν όμως θέλουμε να μη βασανιζώμαστε, να ζητούμε την θεία παρηγοριά, γιατί αυτή είναι και η μόνη αληθινή παρηγοριά. Δεν φθάνει η πίστη στον Θεό· χρειάζεται και η εμπιστοσύνη στον Θεό. Η εμπιστοσύνη στον Θεό ελκύει την βοήθειά Του. 
   Ο Χριστιανός πιστεύει και εμπιστεύεται τον εαυτό του στον Θεό μέχρι θανάτου, και τότε βλέπει καθαρά το χέρι του Θεού που τον σώζει. 

   Λόγοι Αγ.Παϊσίου β’

   Με αγάπη Χριστού +

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s