Για να ζήσουν αυτοί καλά, κι εμείς χειρότερα.

Μια φορά κι έναν καιρό… ένας εκ των Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας που συλλειτούργησε με τον αχειροτόνητο Ντουμένκο στην Θάσο, είχε πει σε ιερέα: «Με το παραμύθι Χριστός!!! περνώ ζωή χαρισάμενη!!!!» Καρατσεκαρισμένο το γεγονός αυτό!

Το αναφέρουμε για να καταλάβουμε ΠΟΣΟ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ και πόσο ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ πρέπει να είναι κανείς για να συμμετάσχει σε ένα μιαρό συλλείτουργο σαν και αυτό που έλαβε χώρα στην Θάσο.

Ο Ντουμένκο είναι ένα προϊόν του εργαστηρίου του Οικουμενισμού στην Ουκρανία, το οποίο μας το έφεραν εδώ για να μας μεταγγίσουν τις ασθένειες που φέρει πάνω του. Ό,τι είναι ο μετάνθρωπος για τους μετανθρωπιστές είναι o Επιφάνιος Ντουμένκο για τους μεταπατεριστές. Η νέα γενιά «κληρικών» της πανθρησκείας.

Μόνο που αυτός, ο Ντουμένκο, είναι ήδη έτοιμος, είναι ήδη μεταλλαγμένος στο «γονιδιακό επίπεδο». Δεν είναι κανονικά χειροτονημένος. Δεν έχει Αποστολική Διαδοχή. Δεν ξέρουμε καν αν είναι βαπτισμένος. Ηγείται ένα μόρφωμα καθηρημένων, αυτοχειροτόνητων, σχισματικών, φιλοναζιστών και ποιός ξέρει τί άλλο. Έχει ήδη έλθει σε κοινωνία με παπικούς, με ουνίτες, και με άλλους σχισματικούς. Την Κυριακή στην Θάσο μας τους έβαλε και αυτούς μέσα με το ένα πόδι.

Δε νομίζω να έχουμε καταλάβει τί συνέβη. Μήπως μία άλλη Φεράρα Φλωρεντία; Μήπως κάτι χειρότερο; Βλέπουμε πόσο μεθοδευμένα μας ποτίζουν με το δηλητήριο… σιγά σιγά. Πρώτα η αναγνώριση, μετά η μνημόνευση και τώρα μας τον φέρανε εδώ για να συλήσει μπροστά στα μάτια μας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας…

για να περνούν αυτοί μια ζωή χαρισάμενη κι εμείς να περάσουμε μια αιωνιότητα στην Κόλαση.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

13 thoughts on “Για να ζήσουν αυτοί καλά, κι εμείς χειρότερα.

  1. Επειδή οι ιερείς φοβούνται να επαναστατήσουν όπως πρέπει η κατάσταση πρέπει να περάσει στα χέρια του λαού αυτός είναι ο φρουρός της πίστης

  2. Δεν περνούν αυτοί μια ζωή χαρισάμενη κι εμείς μια ζωή στην Κόλαση! το αντίστροφο θα γίνει!
    Υπάρχει δυνατό προζύμι, δόξα τω Θεώ, έχει ο Θεός!!!

  3. Σύν τό γεγονός πώς υπάρχουν καί πάθη θανάσιμα, που συνιστούν κώλυμα ιεροσύνης….
    Θυμάμαι μεγαλοδημοσιογραφο, που έλεγε, οι μισοί ιεράρχες έχουν…κουσουρια…για να θυμηθούμε κάποιον άλλον…
    Έκπτωση ήθους συνιστά καί έκπτωση δόγματος καί τό αντίθετο….
    Κάτι πρέπει να γίνει, αν τούς αφήσουμε, σε λίγο θα φέρουν καί τόν Πάπα για συλλειτουργο….
    Καλή φώτιση στον λαό του Θεού να βρει τό θάρρος να αναλάβει τίς ευθύνες του

  4. Δεν απομένει πια ,παρά η οδός της διακοπής μνημόνευσης των επιχώριων Μητροπολιτών που συλλειτούργησαν ή σκέφτονται να συλλειτουργήσουν με τον συρφετό των σχισματοαιρετικών.. Οι λαϊκοί λοιπόν , ( αφού δεν διακόπτουμε εμείς οι ίδιοι καμία μνημόνευση επισκόπου ) έχουμε ιεροκανονικό καθήκον να απέχουμε από κάθε ιερέα που συνεχίζει να μνημονεύει επίσκοπο, ο οποίος εθεάθη ( και όποιου πρόκειται στο μέλλον να θεαθεί) μετά του Ντομένκου ,γνωστοποιώντας του μάλιστα αυτή την απομάκρυνσή μας. Επιτέλους , και εμείς οι κοσμικοί οφείλουμε να πιέσουμε δια λόγου ,πράξης και ξεβολέματός μας την κατάσταση . Να βλέπουν άδειους τους ναούς και…… κυρίως τα παγκάρια οι συλλειτουργούντες με τους αχειροτόνητους επίσκοποι και να ελέγχονται συνειδησιακά οι ιερείς να κάνουν το επόμενο βήμα που οι Άγιοι Πατέρες ορίζουν . Να απαιτήσουμε , βρε αδελφέ την αγία ανυπακοή τους και όχι την παράνομη υποταγή τους. Διαφορετικά, μας βλέπω ,αδέλφια , πολύ σύντομα μαζί με την απαξίωσή μας να τους δηλώνουμε και τη διακοπή κοινωνίας μαζί τους . Σε όλες τις περιπτώσεις η πορεία διαφαίνεται μαρτυρική και η βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού απαραίτητη όσο ποτέ.

  5. Γιατί δεν λέτε ποιός είναι ο Ιεράρχης που κατηγορήθηκε για άρνηση του Χριστου; Και πῶς αυτός συνεχίζει να είναι Ιεράρχης και να λειτουργεί;

  6. Ο λαός για να κάνει αποτείχιση πρώτα πρέπει να κάνει καρδιακή μετάνοια και πνευματικό αγώνα με άκρα ταπείνωση, να κατηχηθεί, δηλ. να μελετήσει τις κατηχήσεις του αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων, τους λόγους περί μετανοίας του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, να κάνει βίωμα του την Αγία Γραφή με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μελέτη, αλλιώς αν βγει στον αντιαιρετικό αγώνα μαζί με την άγνοια του και τα παθη του θα καταλήξει όπως οι παλαιοημερολογίτες και οι αποτειχισμένοι ρασοφόροι. Οι οποίοι είναι πόσα κομμάτια και αντί να κάνουν ανάχωμα στον παναιρετικό οικουμενισμό, απλώς ο καθείς κάνει τον αλάθητο γέροντα και οι οικουμενιστές συνεχίζουν το δαιμονικό έργο τους…. Θα κάνουμε αληθινό αγώνα όταν γίνουμε βιωματικοί ορθόδοξοι χριστιανοί, Χριστολάτρες, όχι παπαδολάτρες, δεσποτολάτρες, συνοδολάτρες, ημερολογιολάτρες, κλπ…. Πρέπει να επιστρέψουμε στην μορφή κοινής μαρτυρίας της ευαγγελικής πίστης των πρώτων αιώνων. Με κοινή πορεία για κάθαρση ημών των ιδίων πρωτίστως ώστε να βοηθήσουμε όσους πρεσβυτέρους δειλιάζουν να κάνουν αποτείχιση. Προσοχή μεγάλη στις πλάνες που πρεσβεύουν κάποιοι αποτειχισμένοι. Μακρυά από τους σχισματικούς παλαιοημερολογίτες, βλασφημουν τα μυστήρια της εκκλησίας κηρύττοντας αυτά άκυρα… Καλή φώτιση σε όλους μας, αμήν!

      • Την ευχή της Παναγίας να έχετε και την ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού! Από μένα μην περιμένετε ευχή γιατί είμαι ένα αμαρτωλό κρέας. Σας δίνω όση εν Χριστώ αγάπη έχω, κι αυτή με την χάρη του Κυρίου!

    • Δυστυχώς κάποιοι μοναχοί κάνανε κακό στην αποτειχιση με τα όσα κηρύττουν , και όπως λέτε φαινόμαστε χίλια κομμάτια .. υπάρχουν ιερείς ευλαβείς με φόβο Θεού αποτειχισμενοι που κρατάνε καλά δόξα τω Θεώ..ας αγωνιστούμε όλοι μας τον αγώνα τον καλό …

Σχολιάστε