Ο Μητροπολίτης Καβάλας Στέφανος έπιασε στους πολιτικούς που θα παρευρεθούν στις φιέστες του στον ύπνο;

Υπάρχει τεράστιο ζήτημα ηθικής και πολιτικής φύσεως στις μεθοδεύσεις του Μητροπολίτη Καβάλας. Όσοι πολιτικοί επισκεύτηκαν εν παρατάξει μαζί του το Φανάρι το έκαναν για να προσκαλέσουν τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και όσοι δήλωσαν ότι θα παρευρεθούν νομίζουν προφανώς ότι θα τιμήσουν τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Γνωρίζουν όμως ότι ο μητροπολίτης Στέφανος τους έπιασε πανηγυρικά τον κ–λο και προσκάλεσε και τον αρχηγό ενός φιλοναζιστικού μορφώματος που υποτίθεται λέγεται ΄Ουκρανική εκκλησία΄, το οποίο επιτίθεται και καταλαμβάνει ναούς στην Ουκρανία με απίστευτη βία, πετάει με γροθιές έξω από τούς ναούς ιερείς, αιμόφυρτους από τα χτυπήματα ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες και πλειοδοτεί και τότε και τώρα στην βία του καθεστώτος εναντίον εκατομμυρίων συμπατριωτών τους μόνον και μόνον επειδή ανήκουν στην εκκλησία της Ρωσίας και όχι σε αυτούς; Ανέχεται η δημοκρατική τους συνείδηση να νομιμοποιήσουν αυτήν την φασιστική βία με την παρουσία τους; Ανέχεται η πολιτική τους συνείδηση και ακεραιότητα αυτήν την εξαπάτηση από τον μητροπολίτη Στέφανο;

Πρόσφατα διαβάσαμε ότι ένας ‘επίσκοπος’ αυτού του μορφώματος απαίτησε εκατομμύρια άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και να φύγουν από την Ουκρανία μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στην Εκκλησία της Ρωσίας και όχι σε αυτούς. Θα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους ως πολιτικοί ταγοί τον αρχηγό αυτών των φασιστόμουτρων; Η φιέστα που οργανώνει με τις μεθοδεύσεις του ο μητροπολίτης Στέφανος με την ακατανόητη πρόσκληση του Επιφανίου, αρχηγού του φασιστο-εκκλησιαστικού μορφώματος, αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί ότι θα εκφύγει, με την παρουσία τους εν πομπή και παρατάξει ως μαριονέτες, ως φιέστα τελικά υποστήριξης προς το φασιστο-εκκλησιαστικό ουκρανικό μόρφωμα που εκπροσωπεί και η όλη φιέστα ως αντιρωσικό πανηγύρι στην Ελλάδα και ως φιέστα εναντίον της δημοκρατίας στην Ουκρανία και της εκκλησιαστικής αλήθειας;

Δ.Ο.


6 thoughts on “Ο Μητροπολίτης Καβάλας Στέφανος έπιασε στους πολιτικούς που θα παρευρεθούν στις φιέστες του στον ύπνο;

  1. Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι δεν τους έπιασε καθόλου στον ύπνο αλλά τους πήρε μαζί του στο Φανάρι και οργάνωσαν από κοινού και με τον Βαρθολομαίο την επίσκεψη Επιφανίου για να τον φέρουν από την πίσω πόρτα και να τον περάσουν στην μπροστινή. Ο Στέφανος εκτελεί εντολές του Κωνσταντινουπόλεως ο οποίος είναι υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

    • Καλησπέρα, Χρόνια πολλά,
      Είναι βέβαιο ότι κάποιοι, μία μικρή ομάδα, σχεδίασαν όλη την φιέστα και τις προσκλήσεις. Είναι εξίσου βέβαιο όμως ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς δεν γνωρίζουν, και θα πιαστούν κορόϊδα, ότι με την παρουσία τους ανεχόμενοι τον Ουκρανό Επιφάνιο θα νομιμοποιήσουν τον αρχηγό ενός φασιστικο-εκκλησιαστικού μορφώματος και όλες τις βιαιότητες που διαπράττουν στην Ουκρανία. Εκεί είναι το πρόβλημα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Έλληνες υπουργοί, περιφερειάρχης, δήμαρχοι θα γίνουν κολλητάρια με τα φασιστόμουτρα ανεχόμενοι στην Ελλάδα τον αρχηγό τους με τιμές και δόξες με αυτές τις μεθοδεύσεις. Βλέπουμε εδώ και μήνες βίντεο με βιαιοπραγίες σε ναούς και σε πιστούς στην Ουκρανία από την ομάδα του Επιφανίου και προφανώς σκεφτόμασταν ότι κάποιοι θερμοκέφαλοι τα προκαλούν, θερμοκέφαλοι υπάρχουν παντού και πάντοτε. Μετά τον πόλεμο όμως στην Ουκρανία μάθαμε για τους Νεοναζί εκεί, για τους εθνικοφασίστες και το μίσος προς τους Ρωσόφωνους και την καταπίεση σε αυτούς και όσους ανήκουν στην Εκκλησία της Ρωσίας και όλη η βία της ομάδας του Επιφανίου μπήκε σε ένα άλλο πλέον ερμηνευτικό κάδρο. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι βιαιοπραγίες τους και από μεμονωμένους θερμοκέφαλους. Είναι συγκροτημένη αντιχριστιανική φασιστική νοοτροπία με βίαιες πρακτικές. Εκεί είναι το πρόβλημα, δεν έχουν καμία θέση να τριγυρνάνε στην Ελλάδα ο Επιφάνιος και η φασιστο- εκκλησιαστική παρέα του.

      • Αδελφέ Δήμο, εδώ οι πολιτικοί για να μην χάσουνε την καρέκλα τους πρόδωσαν την Μακεδονία, θα χάσουνε τον ύπνο τους για το φασιστομόρφωμα του Επιφάνιου; Ο αχυράνθρωπος Ζελένσκι δηλαδή που στηρίζουν με πάσα λύσσα, τί είναι; Έρχονται πακέτο αυτοί οι δύο αδελφέ, και όλα αυτά που γινόντουσαν με τους διωγμούς των Ορθοδόξων από τους Ναούς πριν και από τον πόλεμο, που τα βγάζαμε κι εμείς εδώ στη φόρα, είτε τα ξέρανε είτε δεν τα ξέρανε το ένα και το αυτό. Το θέμα είναι να ακολουθήσουν την ατζέντα του αμερικάνου. Η ελπίδα βέβαια πεθαίνει πάντα τελευταία αλλά εάν ήμουνα στην θέση σου αδελφέ δεν θα περίμενα και πολλά.
        Η Παναγιά μας να μας φυλάει αδελφέ.

  2. Ο Προφήτης Δαβίδ λέει: Ας γίνει το τραπέζι τους παγίδα και ενέδρα, και σκάνδαλο και ανταπόδοσή τους. Ας σκοτιστούν τα μάτια τους, για να μη βλέπουν, και κύρτωσε τα νώτα τους για πάντα.

  3. Ο Προφήτης Δαυΐδ λέει: Γενηθήτω ἡ τράπεζα αὐτῶν εἰς παγίδα καὶ εἰς θήραν καὶ εἰς σκάνδαλον καὶ εἰς ανταπόδομα αυτοὶς σκοτισθήτωσαν οἱ ὀφθαλμοὶ αὐτῶν τοῦ μὴ βλέπειν, καὶ τὸν νώτον αὐτῶν διὰ παντὸς σύγκαμψον». (Επιστ.Προς Ρωμαίους κεφ.11,9-10)
    Ὁ Χριστὸς εἶναι καὶ λίθος ἀκρογωνιαῖος, γιὰ ὅσους θέλουν νὰ θεμελιώσουν τὸ οἰκοδόμημα τῆς εὐτυχίας τοὺς πάνω σ’ Αὐτόν. Εἶναι καὶ «λίθος προσκόμματος», εἶναι καὶ σκάνδαλον, μὲ τὴν ἔννοια, ὅτι προσκρούουν πάνω Του καὶ τσακίζονται, ὅσοι Τὸν ἀρνοῦνται ἤ Τὸν πολεμοῦν. Εἶναι, λοιπόν, δυνατόν, νὰ μᾶς ἔχη στήσει παγίδα ὁ Σατανὰς καὶ στὴ λεγόμενη θρησκευτικὴ μᾶς πορεία («Γενηθήτω ἡ τράπεζα αὐτῶν εἰς παγίδα»). Εἶναι δυνατὸν νὰ μᾶς ἔχη ἁπλώσει θηλιά, νὰ μᾶς πνίξη. Νὰ μᾶς ἔχη βάλει στὸ δρόμο ἐμπόδια, γιὰ νὰ γκρεμοτσακιστοῦμε. Εἶναι δυνατὸν νὰ εἰσπράξουμε κατάκρισι, ἀντὶ εὐλογία.
    Κι ὅλα αὐτὰ γιατί; Διότι δὲν προσέχουμε. «Σκοτισθήτωσαν οἱ ὀφθαλμοὶ αὐτῶν τοῦ μὴ βλέπειν». Διότι καμφθήκαμε κάτω ἀπὸ τὴν πίεση τῆς ἁμαρτίας. «Καὶ τὸν νωτον αὐτῶν διὰ παντὸς σύγκαμψον». Σὰν νὰ δίνη τὴν ἐντολὴ τοῦ καὶ βασανιστὴς τῶν ψυχῶν μᾶς: Κάμψτε τοῦ τὸν τράχηλο καὶ βαρᾶτε τόν. Γίναμε δοῦλοι τῆς ἁμαρτίας. Καὶ ἡ μεγαλύτερη ἁμαρτία μᾶς εἶναι, ὅτι δὲν ἀγαπᾶμε ὅσο πρέπει τὸ Χριστό, ποῦ θυσιάστηκε γιὰ μᾶς.
    Λέγει ὁ ἱερὸς Χρυσόστομος: «Εἰ βασιλέα ὑβρίσαντες, ἀντὶ τοῦ δοῦναι δίκην ἐτιμήθημεν, εἶτα πάλιν ὑβρίσαμεν, άτε ἐσχάτης ἀχαριστίας αλόντες, τὴν ἐσχάτην δικαίως ἂν έδoμεν δίκην, καὶ πολλὼ μείζονα τῆς προτέρας» Μετάφρασις: Εἴχαμε περιφρονήσει τὸ βασιλέα Θεό, καὶ ὅμως τιμηθήκαμε, ἀντὶ νὰ τιμωρηθοῦμε. Ύστερα πάλι περιφρονήσαμε τὸ Βασιλέα, ἐπειδὴ κυριευτήκαμε ἀπὸ τὴν ἐσχάτη ἀχαριστία. Πὼς, λοιπόν, δικαίως νὰ μὴ τιμωρηθοῦμε μὲ πολλὴ μεγαλύτερη ἀπὸ τὴν προηγούμενη τιμωρία. Γιὰ νὰ μὴ γίνουν οἱ ἀμέτρητες δωρεὲς τοῦ Θεοῦ «εἰς κρίμα καὶ εἰς κατάκριμα», ἀλλὰ ν’ ἀποβοῦν σὲ σωτηρία καὶ σὲ αἰώνιο Ζωή, τὶ ἀπαιτεῖται; Κατὰ τὸ Χρυσόστομο, εὐχαριστία. Νὰ εὐχαριστήσουμε τὸ Θεό. Καὶ νὰ Τον εὐχαριστήσουμε ὄχι μόνο μὲ λόγια, ἀλλὰ καὶ μὲ ἔργα. «Εὐχαριστήσωμεν μὴ ρήμασι μόνον, ἀλλὰ καὶ έργοις καὶ πράξεσιν».

  4. ΑΣ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΝ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Σχολιάστε