Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης Αριζόνας: Ο νους του ανθρώπου όταν απομακρυνθεί από τον Θεό υποπίπτει στα πάθη τα θηριώδη ή στα κτηνώδη.

-https://www.youtube.com/watch?v=vVTPeJIEPXw

Μία ομιλία του γ. Εφραίμ από την οποία καταλαβαίνουμε καθαρά την πνευματική ασθένεια από την οποία πάσχουν όσοι υποστηρίζουν την αμαρτία και καθυβρίζουν τον Θεό και την Εκκλησία του, (Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ο οποίος αποδίδει στον Θεό την απόκλιση της ομοφυλοφιλίας, Αμερικής Ελπιδοφόρος ο οποίος με δόξα και τιμή συμπαρατάχθηκε σε αυτήν, π. Α. Καριώτογλου το ίδιο, π. Φ. Φάρος τα ίδια και χειρότερα, διάκονος Ι.Χρυσαυγής ο οποίος καθυβρίζει όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία ως εκτός σημερινής πραγματικότητος, κ.α.) Καταλαβαίνουμε από τον εξαγιασμένο λόγο του γιατί γίνονται «επίχαρμα και αιχμάλωτοι των δαιμόνων» αλλά και γιατί ο κάθε ένας από εμάς σε όσα τον αφορούν. [Δ.Ο.]

1 thoughts on “Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης Αριζόνας: Ο νους του ανθρώπου όταν απομακρυνθεί από τον Θεό υποπίπτει στα πάθη τα θηριώδη ή στα κτηνώδη.

  1. ακριβως περιγραφή της ζωής των περισσότερων σημερινού τρόπου άρχιερέων ….
    και δυστυχώς αμετανοήτων !,. οι οποίοι αν προσβάλεις το πρόσωπο του Χριστού ή της Παναγίας δεν ενοχλούνται, δεν αντιδρούν, δεν σχολιάζουν, αδιαφορούν. Αν όμως θίξεις το πρόσωπο τους, τη φήμη τους,, επαναστατούν, αμύνονται,επιτίθονται και σαν ασπίδα χρησιμοποιούν το Θείο Λόγο δηλαδή κυρήττουν το Ευαγγέλιο όπως είδαμε στην τελευταία ανακοινωση του σεβασμιωτάτου Αντωνίου !!!!

Σχολιάστε