Για πρώτη φορά στην Ιταλία δύο ομοφυλόφιλοι πήραν «γαμήλια ευχή» μέσα σε παπικό ναό!

Η παπική ιστοσελίδα Daily Compass αναφέρει ότι στις 11 Ιουνίου ο Πιέτρο και ο Τζάκομο αφού πήγαν πρώτα στον Δήμο να κάνουν πολιτικό γάμο, εμφανίστηκαν μετά στο ναό του San Lorenzo στην πόλη Μπούντριο της επαρχίας Μπολόνια για να πάρουν «ευλογία». Είναι η πρώτη φορά που ομοφυλόφιλο «ζευγάρι» «ευλογείται» έτσι δημόσια στην Ιταλία. Το επίσης αξιοπρόσεκτο είναι ότι ο πρωτοκλασάτος καρδινάλιος Matteo Maria Zuppi της Μπολόνια, πρόεδρος της ‘Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης’, συμφώνησε με την συγκεκριμένη ενέργεια.

Μετά την κλασσική φωτογραφία και το πέταγμα του ρυζιού οι δύο ομοφυλόφιλοι εισήλθαν στο ναό που βρισκόταν ένα τετράγωνο μακριά από τον Δήμο. Εκεί είχε στηθεί η πρώτη δημόσια παράσταση «ευλογίας» μίας ομοφυλόφιλης ένωσης.

Το «ζευγάρι» το υποδέχθηκε μία ομάδα «ιερέων» με επικεφαλής τον Gabriele Davalli που τους γνώριζε και παρουσία συγγενών και φίλων ξεκίνησε μία δεύτερη τελετή για να τιμήσουν το δηλωμένο ομοφυλόφιλο «ζευγάρι». Υπήρχαν όλα τα «τυπικά σύνεργα» που συνοδεύουν έναν γάμο. Λουλούδια, επίσημα κουστούμια, τραγούδια, φωτογράφος, και οι δύο «νεόνυμφοι» φυσικά σε περίοπτη θέση!

Για να μην φαίνεται όμως καθαρά ότι «ευλογούσαν» ομοφυλόφιλους επέλεξαν την «ακολουθία της ευχαριστίας», προβάλλοντας μετά ως δικαιολογία ότι οι ομοφυλόφιλοι συμμετείχαν σε αυτή όπως όλοι οι άλλοι.

Πληροφορίες από Daily Compass


ΣΧΟΛΙΟ
Οι παπικοί στην Ιταλία «τέσταραν τα νερά» με τους πρώτους ομοφυλόφιλους. Να αναμένουμε ότι κάπως έτσι θα τους αντιγράψουνε οι «δικοί μας»;


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

2 thoughts on “Για πρώτη φορά στην Ιταλία δύο ομοφυλόφιλοι πήραν «γαμήλια ευχή» μέσα σε παπικό ναό!

  1. Ολέθρια σάρκα. Του δολίου Βελίαρ κύμα σκοτεινό
    σάρκα φρικτή, ρίζα των πολύμορφων παθών.
    Ολέθρια σάρκα, φίλη του εδώ κόσμου που κυλάει ΄
    σάρκα φρικτή ΄ αντίπαλε της ουράνιας ζωής.

    «Κατά σαρκός», ποίημα αγίου Γρηγορίου Θεολόγου 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s