Κάποτε ο Χριστός ήταν η ζωή και η χαρά. Σήμερα είναι η φροντίδα του περιβάλλοντος!!

σ.σ. Πριν 50 (ας πούμε) χρόνια η παρακάτω είδηση θα προκαλούσε γενικό σάλο και θα θεωρούταν, το λιγότερο, μία σκέτη γελοιότητα. Σήμερα όμως με την χαλάρωση των ηθών και την αποξένωσή μας από το Πρόσωπο του Κυρίου, ειδήσεις σαν αυτή που ακολουθεί περνάνε στο ντούκου. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να φωνάξει την ώρα που οι υποτιθέμενοι ποιμένες του Κυρίου μεταλλάσσουν την Εκκλησία Του σε όργανο των κοσμικών δυνάμεων που υπηρετούν το πνεύμα του Αντιχρίστου.

Το ενδιαφέρον των παγκοσμιοποιητών να δώσουν θρησκευτική διάσταση σε μια κοινή αντίληψη που θα ενώσει όλη την ανθρωπότητα (με σημαία το περιβάλλον) το εξέφρασε ο βασικός συγγραφέας της Χάρτας της Γης Στήβεν Ροκφέλλερ. ΑΥΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ όλοι αυτοί οι ρασοφόροι με τους περίεργους τίτλους: «Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας»!!, ξεπέφτοντας από την Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος στην κοινωνία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι πνευματικός. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και αποτυπώνονται στον κόσμο ως πράξεις και συμπεριφορές πνευματικά ανορθωμένων ανθρώπων. Να ασχοληθούν οι άλλοι με τα δευτερεύοντα. Αν η Εκκλησία αφήσει το πρωτεύον που είναι το Ευαγγέλιο, τα δευτερεύοντα αυτονομούνται και γίνονται θρησκεία.

Η Κρατική Εκκλησία για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται…..


Η ΕΙΔΗΣΗ! [Ρομφαία]

Φθιώτιδος Συμεών: «Στείλαμε μήνυμα ζωής και χαράς σε όλο τον κόσμο» (ΦΩΤΟ)

Πλούσιο σε περιβαλλοντικές δράσεις ήταν το ειδικό ποιμαντικό πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το οποίο υλοποιήθηκε επί πολλές ημέρες με επίκεντρο την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, κατόπιν σχετικού Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την εμπνευσμένη καθοδήγηση και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, σε συνεργασία με Συλλόγους, Φορείς και Εκπαιδευτικές Κοινότητες του Νομού, πραγματοποίησε καθ’όλη την περίοδο από τις 30 Μαΐου έως και σήμερα 7 Ιουνίου πλήθος περιβαλλοντικών δράσεων σε όλο το εύρος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας του Νομού Φθιώτιδος.

Με κεντρική ημέρα την Κυριακή 5 Ιουνίου και με την υψηλή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, σε Εύβοια και Φθιώτιδα, πραγματοποιήθηκε μία σειρά από δράσεις σε διάφορα σημεία της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Σύλλογοι, Φορείς, Σχολεία, κοινωνικοπρονοιακές δομές και Ιδρύματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών συμμετείχαν σε διάφορες περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις σε βουνό και θάλασσα, στην πανέμορφη Φθιώτιδα, στέλνοντας ένα βιωματικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό στην δημιουργία του Θεού.

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σε δήλωση του προς τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) υπογράμμισε:

«Ευχαριστώ όλους τους φορείς της περιοχής μας, αλλά κυρίως τα παιδιά μας, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας, διότι όλοι μαζί με χαρά και έμπνευση από τις περιβαλλοντικές μας δράσεις στείλαμε μήνυμα ζωής και χαράς σε όλο τον κόσμο».


5 thoughts on “Κάποτε ο Χριστός ήταν η ζωή και η χαρά. Σήμερα είναι η φροντίδα του περιβάλλοντος!!

  1. Αυτοί την εκκλησία την βλέπουν ως ΜΚΟ αριστερής προέλευσης…
    Άξιος ο μισθός τους !!!!

  2. Στη θέση της αλήθειας του Θεού έβαλαν το ψέμα και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση αντί για τον Κτίστη –ας είναι αιώνια ευλογημένος· αμήν.
    Προς Ρωμαίους
    Κεφ.1

  3. «Στείλαμε μήνυμα ζωής και χαράς σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος.
    Καλύτερα οι επίσκοποι να έστελναν συνεχώς, ειδικά στις μέρες μας, μηνύματα συλλογικής-Νινευιτικής μετανοίας, από την οποία και έχουμε όλοι μας απόλυτη ανάγκη, τόσο ως πρόσωπα, όσο και σαν ανθρωπότητα συνολικά.
    Θα εισπράξουν, βεβαίως, ως απάντηση, ονειδισμό και χλεύη, σκώμματα και ειρωνείες από το δαιμονοκίνητο-κοσμικόφρον συστημικό κατεστημένο, στο οποίο ανήκουν και πολλοί «περιβαλλοντικοί ακτιβιστές», βεβαίως- βεβαίως…, αλλά θα έχουν στοχεύσει στην ουσία του προβλήματος.
    Εάν μετανοήσουμε όλοι μας συνειδητά και ειλικρινά, θα αλλάξουν πολλά, άρδην και ουσιωδώς, μεταξύ των οποίων και η νοοτροπία του συγχρόνου ανθρώπου απέναντι στο περιβάλλον, ως δημιουργήματος του εν Τριάδι Θεού και ανεκτίμητου δώρου, με σκοπό τη σωτηρία του ανθρώπου, τη θέωση δηλονότι. (Αλήθεια οι κοσμικόφρονες ακτιβιστές, άτομα και συλλογικότητες, πώς το βλέπουν το περιβάλλον; Ως δώρο τίνος δωρηθέν και για ποιο σκοπό);
    Δυστυχώς, ο περί την προστασία του περιβάλλοντος σύγχρονος ακτιβισμός έχει, εν πολλοίς, μετατραπεί σε «πολιτικά ορθό» εργαλείο.
    Σε έκφραση και έκφανση της δυσώνυμης «πολιτικής κορρεκτίλας», της οποίας τη στοχοθεσία υπηρετεί.
    Εάν δεν κοιτάξουμε να μεταμορφώσουμε ο καθείς από μας το εσωτερικό μας περιβάλλον, τον έσω άνθρωπο, διά της συνεχούς μετανοίας, «εις κατοικητήριον του Θεού εν Πνεύματι», συνοικοδομούμενοι με τα άλλα μέλη της Εκκλησίας εις «ναόν άγιον», ματαιοπονούμε και για το ζήτημα της προστασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος.
    «Ενός εστί χρεία» και «ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν».

  4. Μας έχει συνηθίσει ο κ. Συμεών σε θεωρίες και κενολογίες, δυστυχώς.
    Για να ασχοληθεί όμως με τα ουσιαστικά και να αφήσει τα δευτερεύοντα, όπως λέτε, θα πρέπει να μοιάζει στον Απόστολο Παύλο που γι αυτό τον λόγο πρότεινε τους εφτά διακόνους.. Αλλά δεν του μοιάζει..

Σχολιάστε